Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 10 filmů, které v roce 2020 zaútočí na miliardu


ikona
TedGeorge
2020black widowbondcesta do amerikydaniel craigdisneyeternalsfast and furiouskomiksmarvelmaverickmiliardamimoniminionsmulanno time to dierychle a zběsilerychle a zběsile 9scarlett johanssontop 10top guntržbyvenom 2vin dieselwonder womanwonder woman 1984
Vybere si Marvel slabší rok a sesadí ho z piedestalu série Rychle a zběsile nebo Bond? 

Konec roku 2019 se blíží mílovými kroky a my si už za pár týdnů začneme dělat předsevzetí, která stejně přestaneme plnit hned druhý týden v lednu. Což takhle si dát na příští rok jedno lehce splnitelné už teď? Opakujte po mě: „V roce 2020 budu chodit do kina na zajímavé filmy a nebudu je pirátit“. Vidíte, to nebylo zase tak těžké. Tím pádem se můžete pomalu pustit do čtení článku, který si bere na paškál ty nejambicióznější kinopremiéry příštího roku.

 

Aby nedošlo k mýlce – níže se nedočkáte výčtu těch nejzajímavějších premiér chystaných na příští rok. To by tam musel figurovat Tenet Christophera Nolana a mnoho dalších. Nebojte, článků rozebírajících signifikantní bijáky, které půjdou do kin příští kalendářní jednotku, se na stránkách vašeho oblíbeného webu samozřejmě také dočkáte. Na následujících řádcích si pouze přečtete tržební tipy těch 10 finančně nejambicióznějších filmů startujících v multiplexech příští rok.

Během čtení artiklu vás jistě udeří do nosu fakt, že to v roce 2020 nebude taková miliardová síla jako právě ten pomalu končící dobrý ročník. Když jsem minulý rok sepisoval článek rozebírající největší premiéry roku 2019, hned ve třech případech (Lví král byl tenkrát na 95 %) jsem bez skrupulí napsal, že miliarda je stoprocentní. Konkrétně jsem tak učinil u Avengers: Endgame, Ledového království II a deváté epizody Star Wars. Zaspoileruji si a už zde vám napíšu, že stoprocentní miliardy se ode mne tentokrát nedočkala jediná premiéra plánovaná na příští rok. Tolik na úvod, ke čtení si otevřete kvalitní červené víno vlastní preference a jdeme na to.

4. Mimoni 2

Film startuje v amerických kinech: 3. července
Pravděpodobnost, že z toho bude miliarda:
 45 %
Můj odhad celkových amerických tržeb:
290
Můj odhad celkových světových tržeb:
880
KarelR od filmu očekává:
První Mimoni byli jediným filmem za celý můj život, na který jsem musel do kina, i když jsem strašně nechtěl. Na opáčko tohohle pekla mě nikdo nedostane!
Vytáhni v hospodě:
Ve filmu na anglofonní diváky promluví i Mel Gibson a vážně jsem nenašel nic zajímavějšího. 

Až se za půl roku bude řešit, kdo z redakce MovieZone si napíše recenzi na dvojku Mimoňů, přimlouval bych se za Mr. Hlada. Filmovými lejny ztrápený Rimsy si totiž občas zaslouží volno a Hlad napsal na jedničku moc pěknou recenzi s hodnocením 2/10. Tím pádem už bude tušit, do čeho jde, a bude schopný porovnat sequel s původním originálním animovaným spin-offem. Ale dost už legrace a popichování dobrosrdečného redaktora. Mimoni si před čtyřmi lety přišli v kinech po celém světě na více než miliardu dolarů a já se vážně obávám, že i v roce 2020 bude miliarda u pitomých žlutých mončičáků (nebo co to je) viset ve vzduchu.

Divák s vkusem by samozřejmě raději viděl redaktorovo spekulativní miliardové procento pod zajímavě vypadající pixarovkou Soul. Už na začátku jsem však psal, že tu neřeším nejzajímavější bijáky roku 2020, ale kandidáty na 1 000 milionů dolarů v kinech po celém světě. A tam další Mimoni bezesporu patří, protože jednička v roce 2015 překonala miliardu dolarů o celých 159 milionů a já si vážně nedovedu představit, že by se v tomhle případě klesalo o více než 300 milionů dolarů. Nejmenší caparti budou znovu chodit v davech a co se mého výše vyjeveného 880milionového tržebního tipu týče, tak jsem ještě velmi střízlivý.

 

3. Venom 2

Film startuje v amerických kinech: Pravděpodobně 2. října
Pravděpodobnost, že z toho bude miliarda:
25 %
Můj odhad celkových amerických tržeb:
200
Můj odhad celkových světových tržeb:
760
KarelR od filmu očekává:
Razantní zlepšení po tragické jedničce? Ale moc tomu nevěřím, Sony bohužel není Marvel.
Vytáhni v hospodě:
Amy Pascal se nechala slyšet s tím, že plánuje zapojení Spider-Mana do co největšího počtu komiksových filmů připravovaných ve studiu Sony. Živě se tedy spekuluje o tom, že by se Tom Holland mohl dočkat nějakého camea už ve dvojce Venoma. Moc tomu nevěřím, ale uvidíme.

Jen aby bylo jasno – dodnes nemáme jistotu, že se premiéry dvojky Venoma opravdu dočkáme 2. října. Je to ale velmi pravděpodobné, protože si Sony na ten den pořád drží volný distribuční termín pro „neoznámenou marvelovku z jejich stáje“. Jen dodám, že Morbius má mít premiéru už 30. července. Nemluvě o tom, že se podle posledních zpráv už nějaký ten den natáčí. Proč se (pravděpodobně) dočkáme pokračování Venoma tak brzo? Už měsíce před premiérou jedničku všichni odepisovali a očekávali velký průšvih. Místo toho jim poklesla čelist při pohledu na fantastických 859 milionů dolarů z celého světa a sluší se dodat, že byl rozpočet opravdu „jenom“ nějakých 100 míčů. Vůbec se tedy není radno divit studiu Sony, že se sequelem spěchá.

Musí se vrátit i z jedničky trochu nešťastný Tom Hardy (schválně se zpětně podívejte na pár rozhovorů u příležitosti premiéry) a jistě ho k tomu přesvědčila i procenta ze skoro jistého profitu. Pro (ne)možnou miliardu však podle mého názoru bude nakonec nejdůležitější to, jestli se dvojka zlepší a v režii Andyho Serkise se k nám konečně dostane kvalitní film. Jednička se totiž na všech možných diváckých databázích dočkala nadprůměrného hodnocení, ale to nic nemění na tom, že to byla srač-… no, nelíbila se mi a můj názor sdílí celá redakce MovieZone. Zároveň trvám na tom, že jdou obří tržby v tomto případě na vrub říjnové premiéře, kdy měli diváci velký hlad po komiksových filmech a navíc tenkrát bylo opravdu velké bezčasí v kinech. Podzimní rozvrh premiér příštího roku sice prozatím také nepůsobí přeplněně, ale stejně mi něco říká, že se diváci nenechají znovu opít rohlíkem a tržby oproti prvnímu dílu rozhodně neporostou. Zvlášť když si uvědomíte, jaká komiksová kvalita jim dělá společnost v kinech právě probíhající podzim.

 

2. Eternals

Film startuje v amerických kinech: 6. listopadu
Pravděpodobnost, že z toho bude miliarda:
65 %
Můj odhad celkových amerických tržeb:
360
Můj odhad celkových světových tržeb:
970
KarelR od filmu očekává:
Podobně nečekanou trefu jako u Strážců Galaxie? Pořád nechápu, jak Marvel z tak obskurní předlohy udělal tak dobrý film!
Vytáhni v hospodě:
Brie Larson má smlouvu na 7 marvelovek a objevila se zatím jen v sólovce Captain Marvel a Avengers: Endgame. Něco mi říká, že dalším filmem pro ni budou právě Eternals a její role bude mnohem větší než nějaké cameo po závěrečných titulcích. Nechme se však překvapit.

Na předchozích řádcích už jsem jednou použil slovní spojení „babo raď", ale v tuto chvíli můžeme o tržbách opravdu jen spekulovat a obří čísla predikovat především kvůli tomu, že tu mluvíme o marvelovce a ty diváci po celém světě prostě chtějí vidět v kině. Eternals mě zajímají, protože by měli hrát velkou roli v dalším pokračování marvelovského univerza a já vůbec nečtu komiksy. Proto nemám nejmenší tušení, co od originálního komiksového filmu čekat a můžu se těšit minimálně do prvního traileru. Očekáváte účast Keanu Reevese? Ne tak zhurta. Byť se v červnu vyrojily články, které spekulovaly o účasti všudybyla v jeho první marvelovce, podle všeho to nakonec nedopadlo a Keanu se s Kevinem Feigem na příští rok ještě nedomluvil.

Domluvila se s ním však režisérka Chloe Zhao a Feige se snaží co nejrychleji zapojit ženské režisérky do svého vesmíru. Bylo mu totiž vyčítáno, že až do roku 2019 žádný film z jeho stáje nerežírovala (samotná) žena. Právě v roce 2020 se jak Black Widow, tak Eternals dočkají ženského pohledu na věc. Jen tak mimochodem – když se podíváte na miliardové možnosti nastíněné v mém článku, jsou hned ve čtyřech případech (Mulan, Black Widow, Wonder Woman, Eternals) režírovány ženami. Nemluvě o Birds of Prey, jež se do článku nevešli. To je fajn, protože slečny a dámy na režijní sesli si příležitost na blockbusterovém písečku rozhodně zaslouží. A vy jim prosím začněte nadávat až po tom, co pošlou do kin špatný film.

 

1. Cesta do Ameriky 2

Film startuje v amerických kinech: 18. prosince
Pravděpodobnost, že z toho bude miliarda:
25 %
Můj odhad celkových amerických tržeb:
 400
Můj odhad celkových světových tržeb:
780
KarelR od filmu očekává:
Slušnou komedii, která bude vzhledem k legendárnosti jedničky pořád trochu zklamáním?
Vytáhni v hospodě:
Podle prvních zpráv by to celé mělo být o tom, že se princ Akeem (Eddie Murphy) dozví o svém dlouho ztraceném synovi, který vyrůstá mimo Zamundu. Vypraví se tedy zpátky do Ameriky a při své cestě potká i Wesleyho Snipese.

Vánoce jsou za humny. Ty letošní budou ve znamení „poslední“ epizody Hvězdných válek a dvojky (dobrá, trojky) Jumanji. Jenomže co ty příští? Další filmové Hvězdné války ještě nebudou, první pokračování Avatara bylo odsunuto až na rok 2021 a v tuto chvíli jsou filmové svátky vánoční pro rok 2020 poněkud chudé. Málokdo si totiž myslí, že adaptace videohry Uncharted bude mířit někam daleko za půl miliardy dolarů, a to stejné platí i o Spielbergově West Side Story nebo Tomovi a Jerrym v režii packala Tima Storyho. Na závěr si tedy dovolím dost možná nejkontroverznější tip mého článku. Stejně jako každý rok nějaký biják musí o Vánocích vystřelit až ke hvězdám. Z vánoční nabídky roku 2020 bych to nejpravděpodobněji viděl právě pro navrátivšího se Eddieho Murphyho a jeho prince Akeema.

V tomto případě tržby logicky nepotáhne Čína, ale Amerika, protože Afroameričany hrdé na filmová zpracování fiktivních králů neradno podceňovat. Nehodlám opakovat stejnou chybu jako ve svém tržebním článku o miliardových bijácích chystajících se na rok na 2018, kde jsem trestuhodně opomenul Black Panthera a on si následně v USA na truc došel pro neskutečných 700 míčů. Uvidíme, jestli se moje predikce alespoň částečně naplní a my po prvních trailerech nebudeme nadávat na nuzně vypadající řachandu, které by více slušel Netflix.

--- 

Pro dnešek je to vše a vám se právě otevřela diskuze. Zkuste tam napsat svoji topku tržebních favoritů. Schválně nám napište i jeden film, na který jsem v žebříčku zapomněl a vy tušíte velké překvapení v kinech. Že by zahřmělo, a po osmi letech znovu překonal miliardovou hranici Christopher Nolan? Kéž by se to originálnímu filmu zase jednou poštěstilo...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace