Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 10 filmů, které v roce 2020 zaútočí na miliardu


ikona
TedGeorge
2020black widowbondcesta do amerikydaniel craigdisneyeternalsfast and furiouskomiksmarvelmaverickmiliardamimoniminionsmulanno time to dierychle a zběsilerychle a zběsile 9scarlett johanssontop 10top guntržbyvenom 2vin dieselwonder womanwonder woman 1984
Vybere si Marvel slabší rok a sesadí ho z piedestalu série Rychle a zběsile nebo Bond? 

Konec roku 2019 se blíží mílovými kroky a my si už za pár týdnů začneme dělat předsevzetí, která stejně přestaneme plnit hned druhý týden v lednu. Což takhle si dát na příští rok jedno lehce splnitelné už teď? Opakujte po mě: „V roce 2020 budu chodit do kina na zajímavé filmy a nebudu je pirátit“. Vidíte, to nebylo zase tak těžké. Tím pádem se můžete pomalu pustit do čtení článku, který si bere na paškál ty nejambicióznější kinopremiéry příštího roku.

 

Aby nedošlo k mýlce – níže se nedočkáte výčtu těch nejzajímavějších premiér chystaných na příští rok. To by tam musel figurovat Tenet Christophera Nolana a mnoho dalších. Nebojte, článků rozebírajících signifikantní bijáky, které půjdou do kin příští kalendářní jednotku, se na stránkách vašeho oblíbeného webu samozřejmě také dočkáte. Na následujících řádcích si pouze přečtete tržební tipy těch 10 finančně nejambicióznějších filmů startujících v multiplexech příští rok.

Během čtení artiklu vás jistě udeří do nosu fakt, že to v roce 2020 nebude taková miliardová síla jako právě ten pomalu končící dobrý ročník. Když jsem minulý rok sepisoval článek rozebírající největší premiéry roku 2019, hned ve třech případech (Lví král byl tenkrát na 95 %) jsem bez skrupulí napsal, že miliarda je stoprocentní. Konkrétně jsem tak učinil u Avengers: Endgame, Ledového království II a deváté epizody Star Wars. Zaspoileruji si a už zde vám napíšu, že stoprocentní miliardy se ode mne tentokrát nedočkala jediná premiéra plánovaná na příští rok. Tolik na úvod, ke čtení si otevřete kvalitní červené víno vlastní preference a jdeme na to.

7. Rychle a zběsile 9

Film startuje v amerických kinech: 22. května
Pravděpodobnost, že z toho bude miliarda:
90 %
Můj odhad celkových amerických tržeb:
320
Můj odhad celkových světových tržeb:
1 180
KarelR od filmu očekává:
Solidní akční jízdu jako minule a předminule, která snad konečně nakročí k vesmíru...
Vytáhni v hospodě:
Tyrese Gibson se v roce 2017 nechal slyšet, že pokud ve filmu bude Dwayne Johnson, on si v něm nezahraje. Naštěstí pro šéfy Universalu se Dwayne skamarádil s Jasonem Stathamem a natočili spolu Hobbse a Shawa. Těžko si teď představit značku Rychle a zběsile bez hvězdného Tyrese Gibsona.

V roce, kdy se do kin nepodívají žádní Avengers, Star Wars a nakonec ani ta dvojka Avatara, je devátá instance dobrodružství rychlých a zběsilých řidičů dost možná největší miliardová jistota. Jistě, spin-off Hobbs a Shaw nakonec z kin nezvládnul vytěžit více než 760 milionů babek, ale značka Rychle a zběsile je až příliš mocná na to, aby tu miliardu nepřekonala. Zvláště, když si uvědomíte, že to v květnu budou tři roky od premiéry chválené osmičky. Pokud bych měl vypíchnout jeden problém, který možná trochu přidělává vrásky na čele mogulům z Universalu, tak to bude polituváníhodná absence Rocka a Stathama. Především Dwayne „The Rock“ Johnson se moc nemusí s Vinem Dieselem, a byť se podle všeho nedávno usmířili, plody jejich "lásky" uvidíme v kinech nejdříve za 2 roky.

Místo Dwaynea se dočkáme Johna Ceny a podle mě to fanoušci přežijí. Kromě nové tváře se jim totiž vrátí jejich Vin, Ludacris, Jordana, Michelle, Tyrese a další hvězdy jedné značky. Ti všichni se už teď jistě těší na další předpremiérovou návštěvu Číny a 400 milionů babek, které jim ta vděčná miliardová země přinese z čím dál většího množství multiplexů. Pojďme společně doufat, že se kromě skoro jisté miliardy dočkáme i kvalitního přepáléného akčního výplachu a po vzoru osmičky i fungujícího humoru. Za sebe musím říct, že dotyčnou blockbusterovou sérii nemám rád, ale osmička je velmi dobrá, a nejenom scény, ve kterých Jason Statham zachraňuje děcko v letadle, jsou naprosto skvělé.

 

6. Wonder Woman 1984

Film startuje v amerických kinech: 5. června
Pravděpodobnost, že z toho bude miliarda:
35 %
Můj odhad celkových amerických tržeb:
320
Můj odhad celkových světových tržeb:
880
KarelR od filmu očekává:
Překonání jedničky, což vzhledem k její průměrnosti nemusí být zas tak těžké.
Vytáhni v hospodě:
Warneři jsou občas packalové, ale stejně je máme rádi. To se týká i veletočů s premiérou Wonder Woman 1984. Ta se původně měla ukázat v kinech už letos na Vánoce, výkonným producentům ale došlo, že to vzhledem k premiéře jistých Star Wars vážně není dobrý nápad. Podle Deadline se premiéra dokonce odsouvala hned čtyřikrát (jen o tom nevíme a svou roli prý hrály i veletoče s premiérou výše řešené bondovky) a až po velmi dlouhé době se Warneři rozhodli film pustit do kin 5. června léta páně 2020. Tedy tři roky po prvním díle.

Tady babo raď. Wonder Woman byla v roce 2017 překvapivý hit, který vyrazil dech především 400 miliony z amerických kin. Redakce MovieZone sice trochu brblala, ale vysoké tržby mluvily jasně a Warneři tenkrát kvůli úspěchu Amazonky ještě narychlo přidávali scény s Gal Gadot do své průšvihové Ligy spravedlnosti. Bude podobně příjemným kasovním překvapením i sequel, ve kterém se kupodivu nějak vrátí i Chris Pine? Pravděpodobně ano, ale s miliardou bych byl velmi opatrný. Girl power je ve filmových komiksech sice na vrcholu (Captain Marvel, Black Widow, Birds of Prey, první díl Wonder Woman...), ale vážně si počkejme na trailer.

Zase jednou mi zbývá odstavec, takže pochválím Warnery. Aquaman a Joker ukázali, že se poučili z minulých nezdarů (fanoušci Batman vs. Superman a Ligy spravedlnosti prominou, ale ty filmy nejsou dobré) a konečně si začali dělat DC filmy po svém. Snaha kopírovat marvelovský model se jim krutě nevyplatila a my jsme se před pár měsíci dočkali prvního eRkového DC komiksového filmu. Joker je s námi v multiplexech i po dvou měsících a jistě se připomene i na Oscarech. Jenom doufám, že studio neaplikuje na eRkového klauna klasickou hollywoodskou poučku, tedy: „Když něco funguje a vydělává, co nejrychleji natočme 5 podobných filmů“. Možná vynucená dvojka by podle mého názoru docela bolela. Málem bych zapomněl - Joker nedávno překonal miliardu a ne, před rokem to nečekal vůbec nikdo.

 

5. Top Gun: Maverick

Film startuje v amerických kinech: 26. června
Pravděpodobnost, že z toho bude miliarda:
25 %
Můj odhad celkových amerických tržeb:
220
Můj odhad celkových světových tržeb:
740
KarelR od filmu očekává:
Stylový letecký comeback, která snad proboha nebude stát jen na nostalgii.
Vytáhni v hospodě:
Kdo ví, co je na tomhle šprochu pravdy, ale Tony Scott prý plánoval natočit pokračování Top Gunu sám a chtěl se dokonce setkat s Tomem Cruisem, aby si o Maverickovi popovídali. Všichni jistě víte, že režisér spáchal sebevraždu. Možná ale nevíte, že (alespoň podle tentokrát hodně bulvárního IMDb) tak učinil den před plánovanou schůzkou s Tomem.

V jedné větě uklidním čtenáře MovieZone toužící po vysokých tržbách hollywoodského bijáku a naštvu ten zbytek nadávající na autocenzuru, která se aplikuje kvůli stovkám milionů dolarů z čínských kin. Top Gun: Maverick se dočká premiéry v Číně, protože ho spolufinancuje tamní finanční skupina Tencent, a tím pádem můžete okamžitě zapomenout na tchajwanskou (a japonskou) vlajku, která byla na bundě Toma Cruise v původním filmu. Kdo tedy bude tím vrchním záporákem? Parádní trailer nám nedal jasnou odpověď, ale rozhodně to nebude Čína. Cruise a studio Paramount totiž čínské stovky milionů dolarů potřebuje jako prase drbání a smutným faktem je, že bez nich už bychom se nemohli těšit na žádné další pokračování Mission: Impossible.

Přes tento ústupek mocné komunistické lobby musím upoutávku ještě jednou pochválit a stejně jako vy se těšit na návrat legendárního volejbalisty, co machruje za kniplem supermoderní stíhačky. Miliarda je samozřejmě velká divočina, protože dnešní teenageři nemají moc velké povědomí o slavném filmu Tonyho Scotta, ale přesto si myslím, že do kina nezamíří propadák a 152 milionů drahý blockbuster režiséra Josepha Kosinskiho půjde s tržbami daleko za půl miliardy. Tím pádem dá problémy stíhanému studiu Paramount čuchnout k profitu a pánové si znovu pogratulují k tomu, že toho Cruise mají. I ten Michael Bay už jim totiž utekl k Netflixu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace