Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První recenze Captain Marvel lákají na povedený comicsový origin


ikona
KarelR
ben mendelsohnbrie larsoncaptain marvelmarvelprvni recenzesamuel l. jackson
Nejnovější přírůstek do marveláckého univerza už pomalu klepe na dveře... 

První reakce na Captain Marvel šly ven 20. února a teď se konečně objevily i samotné recenze. My se k filmu vyjádříme už zítra, ještě předtím si ale můžete vyslechnout, že se blíží víceméně normální marvelovka, která má většinu silných a slabých stránek svých předchůdců.

Asi nejlépe to vyjadřuje číselné hodnocení aneb průměrný rating, který na Rottenech startuje na 7,1/10. Zhruba podobné přijetí měli Doctor Strange, Strážci Galaxie Vol. 2, Spider-Man: Homecoming, Thor: Ragnarok nebo Ant-Man a Wasp (stačí se začíst do daných článků). Marvel tak znovu servíruje hezký popcorn, který pobaví kupou vtipů a velkolepou akcí, jen aby zbořil přesně nula žánrových bariér.

Captain Marvel má prý lehce pomalejší start. Jakmile se ale rozjede (ehm, rozletí?), už moc nezastavuje a nabízí jednu fajn atrakci za druhou. Kromě Brie Larson se chválí hlavně Samuel L. Jackson nebo Ben Mendelsohn a sem tam se dočtete o tom, že Carol Danvers samozřejmě není žádná sexbomba, kterou by všichni pravidelně okukovali. Marvel tak prostě vzal svoji klasickou originovou formuli, vyměnil poloboha nebo kluka z Brooklynu za holku od letadel, a poslal do světa další standardní přírůstek do svého vesmíru.

Někomu to bude na zasycení před čtyřkou Avengers stačit, někdo už teď ví, že se kinu obloukem vyhne. Zatím to nicméně vypadá na krok správným směrem, takže se připravte na to, že má Brie Larson dalších šest pokusů (včetně Endgame) na to, aby potenciál Captain Marvel vyždímala na úplné maximum.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace