Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Captain Marvel je další comicsovou trefou


ikona
KarelR
ben mendelsohnbrie larsoncaptain marvelmarvelprvni reakcesamuel l. jackson
Thanos bude v Avengers 4 bojovat nejen s Kapitánem Amerikou a jeho kámoši, ale i s novou superhrdinkou, která si v březnu dopřeje sólový origin. Jak se povedl? 

Já vím, že už to spoustu lidí otravuje, ale Captain Marvel je podle všeho další povedená marvelovka. Kevin Feige prostě odmítá schválit film, který bude mít plošně tragické hodnocení, takže se musíte smířit s další chválenou comicsovou trefou. Co všechno je na Captain Marvel dobré? Ačkoliv nebyly dojmy po trailerech zrovna nadšené (materiál vypadal slabě a táhnul to střihač, co si budeme podívat), první ohlasy velebí nejen Brie Larson, ale i její přihrávače (Samuel L. Jackson, Lashana Lynch nebo kocour Goose) a především Bena Mendelsohna. I když tu hraje asi dvacátého záporáka za posledních pár let, jeho Talos je prý intergrální částí filmu a září v každé scéně, kterou mu Anna Boden a Ryan Fleck dopřáli.

Dál se klasicky mluví o tom, že je Captain Marvel zábavná devadesátková sci-fi, která do marveláckého vesmíru vnáší novou žánrovou příchuť (nečekejte tudíž kopírku Strážců Galaxie). Film je prý po trikové stránce mnohem vyladěnější, než řada lidí čeká, a skrývá se v něm kupa malých i velkých překvapení. Samozřejmostí je pak i skvěle podchycená ústřední hrdinka, s níž je MCU zase o něco zajímavější, a špetka inspirativnosti, aby Captain Marvel nebyla moc pozadu za Kapitánem Amerikou.

Co negativa? V záplavě spokojených tweetů zatím vypadá zklamaně jediný, v němž se dočtete, že je první půlka filmu pomalá a obyčejná a teprve ve druhé začne všechno šlapat. Zároveň se nikde nejásá nad nejlepší marvelovkou/nejlepším originem/nejlepším čímkoliv, ale chválí se tak nějak rozumně s tím, že v Marvelu správně uchopili další postavu, která by v Avengers 4 měla nadělat slušnou paseku. Takže... mise splněna?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace