Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11 filmů, které v roce 2019 zaútočí na miliardu


ikona
TedGeorge
avengers: endgameavengers: infinity warbrie larsoncaptain marveldwayne johnsonfrozenHobbs & Shawhomecominghvězdné válkyj. j. abramsjason stathamjessica chastainjumanji: vítejte v džungliledové královstvílvi kralmark hamillrian johnsonrusso brotherstoto 2Tom Hollandtop 11toy storytoy story 3
Také si myslíte, že se v roce 2019 dočkáme rekordního počtu miliardových filmů? 

Blíží se konec roku 2018 a je na čase pomalu bilancovat a predikovat. Na vašem oblíbeném filmovém webu se v následujících týdnech a měsících dočkáte nespočtu článků, které budou zevrubně rozebírat pomalu končící kalendářní jednotku (a podobného nášupu článků dívajících se do budoucnosti). Já začnu tím pohledem do budoucnosti a ze své pozice vrchního tržebního MovieZone kecala pro vás rozeberu ty největší favority na miliardový jackpot v roce 2019.

Možná si vzpomínáte na můj rok starý tržební článek stejného ražení, který si bral na paškál právě rok 2018 a vy si ho můžete pro srovnání připomenout zde. Ten opomenutý Black Panther a šíleně přeceněný Solo mne straší ve snech dodnes, tak se mi to tipování tentokrát snad povede lépe. Jelikož jsem se zase ve třech kapitolách pořádně rozepsal, dopřejte si ke čtení nějaké občerstvení a otevřete si exkluzivní Hibernal 2015 z Vinařství Veverka. Kdy jindy si udělat radost, než v čase adventním? Jdeme na to.

P.S. Filmy rozebírám podle data americké (a s tím velmi často korespondující světové) premiéry. Na prvním místě tedy bude biják, který se chystá do kin příští Vánoce.

8. Toy Story 4: Příběh hraček

Film startuje v amerických kinech: 21. června
Pravděpodobnost, že z toho bude miliarda: 70 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 350
Můj odhad celkových světových tržeb: 1020
KarelR od filmu očekává: Další vypiplaný animákový sequel... takže v podstatě anti-Dory.
Vytáhni v hospodě: Tim Allen alias seriálový Kutil Tim nedávno odhalil, že ve filmu promluví i Keanu Reeves. Pro mě je to vlastně docela „vzrušující“. Byť Nea osobně neznám (ne, na pivo jsme v Praze vážně nezašli), mám ho kvůli čím dál lepšímu Johnu Wickovi čím dál raději a ten jeho nenapodobitelný Neovský hlas v animáku velmi rád uslyším. Doufám, že i v českých kinech, která budou samozřejmě cílit především na caparty, které ještě nikdo nenaučil číst.


Další ambiciózní animák už dva týdny po dvojce Mazlíčků? Také to nechápu a je to jeden z těch důvodů, proč není u čtyřky Příběhu hraček 80+ procentní pravděpodobnost miliardy. Poslat takhle důležitý animák do kin ve chvíli, kdy dětská cílovka teprve popohání filmové domácí mazlíčky za hranici půl miliardy, to chce koul… Pixary. Další důvod, proč ta miliarda rozhodně není jistá? Příběh hraček je sice kreslená legenda, ale já se nemůžu zbavit dojmu, že se příběh okolo Woodyho a spol. pro většinu lidí uzavřel právě tou trojkou. Mezi námi - ta byla zakončená naprosto výborně. Jenomže jak už to v životě bývá - člověk míní a Disney mění.

Už za půl roku nás tedy čeká premiéra (na originalitu bohužel čím dál častěji rezignujícího studia) třetího pokračování kresleného filmu, který sice chtějí vidět ty miliony dětí hrající si s disneyovským hračkami, ale my ostatní už čím dál hlasitěji brbláme. Pixar má u mě jediné štěstí, že se občas vytasí s peckou, jakou bylo před nedávnem Coco. A dá tím pádem vzpomenout na všechny ty Ratatouille, Vzhůru do oblak, V hlavě a další originální animáky. Jinak bych je snad začal nenávidět i ve svých každoročních TOP 11 hejtech.


7. Spider-Man: Daleko od domova

Film startuje v amerických kinech: 5. července
Pravděpodobnost, že z toho bude miliarda: 50 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 360
Můj odhad celkových světových tržeb: 970
KarelR od filmu očekává: Lehce nadprůměrnou marvelovku, kterou potáhne Gyllenhaal jako Mysterio a Liberec jí bude pět let vděčit za půlku cestovního ruchu.
Vytáhni v hospodě: Kevin Feige se prokecl, že Spider-Man: Far from Home bude především o tom, jak se Peter Parker snaží vrátit do „normálního života“. Tudíž už můžeme s velkou jistotou říct, že se bude další „Spíďa“ odehrávat po událostech Avengers: Endgame a Peter tu vybíjenou nakonec přežije. Jak? To už v době premiéry budeme velmi přesně vědět a já vážně nekecám s Bobem Downeym po večerech na Skypeu.

Přátelé, mluvíme tu o prvním filmu marvelovské fáze číslo 4! Plno milovaných filmových marvelovských nebojsů tedy bude na zaslouženém odpočinku (ať už si pod tím představíte cokoliv) a nás čeká začátek zbrusu nové kapitoly v režii nesmrtelného Kevina Feigeho. Už jenom to bude pro ty miliony diváků obrovským lákadlem, které podpoří samotná (donedávna Sony exkluzivní) pavoučí značka. Vy se tedy jistě divíte, proč jsem nenapálil jistou stoprocentní miliardu. Je to jednoduché, milý Karle. Protože tu mluvíme o třetí marvelovce v průběhu necelých čtyř měsíců. A to už je trochu moc.

Někde se ta únava superhrdinskými filmy marvelovské provenience musí projevit a podle mě ten proces začne právě u řešeného pokračování Spider-Mana. Ta miliarda samozřejmě pořád visí ve vzduchu, ale Tom Holland je bez účasti Roberta Downeyho Jr. (nevěřím ani cameu) přeci jenom o krapet méně atraktivní, než by se nám líbilo. Pro Liberecké patrioty se samozřejmě jedná o povinnost (byli jste v komparzu?), ale v celosvětovém měřítku je jejich příspěvek do pokladen jako to pověstně plivnutí do vody. Tu miliardu Tomovi a spol. každopádně přeji, ale trochu o ní pochybuji. Rád bych se v tomto případě mýlil a na konci roku 2019 se čtenáři jásal nad miliardou u jednoho z nejlepších hraných spider-manovských filmů.


6. Lví Král

Film startuje v amerických kinech: 19. července
Pravděpodobnost, že z toho bude miliarda: 95 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 450
Můj odhad celkových světových tržeb: 1 150
KarelR od filmu očekává: Ultimátní dojičku emocí, která způsobí "ušlapávací trauma" celé nové generaci diváků.
Vytáhni v hospodě: Jeremy Irons si nezopakuje roli zlého Scara. Tu si vystřihne Chiwetel Ejiofor, který prý na režiséra Jona Favreau udělal dojem svým výkonem v Doktoru Strangeovi. IMDb tvrdí, že to Ironse hodně mrzí.

Když se tak dívám na ta neskutečná čísla sledovanosti hojně propíraného traileru a měřím hype, který před pár týdny zachvátil internet, tak bych tu miliardu považoval skoro za jistotu. Jon Favreau totiž jede na vítězné vlně a po superúspěšné Knize džunglí už na tu miliardu konečně dosáhne. Jak by také ne, když mu Disney přiklepnul remake jednoho z nejslavnějších animáků všech dob. Na ten dnešní třicátníci vzpomínají se slzou v oku jako na „ten dětskej film“, kterej je v mládí formoval. Do rovnice si přidejte Beyoncé, která ve filmu samozřejmě promluví a jistě přispěje i nějakým tím hitem, před kterým pár týdnů kolem premiéry nebude úniku.

Všímavějším čtenářům na tomto místě začíná být jasné, že Disneyho čeká naprosto neskutečný rok. Byť je to letos z jejich strany tržebně všelijaké, smrtící kombinace pixarovek, marvelovek, vlastního archivu animáků a (spoiler) Hvězdných válek je pokaždé zárukou prvního místa mezi hollywoodskými studii. Na konci roku 2019 to bude v jejich ústředí jedna dlouhá oslava, při které se šéf Bob Iger (pokud ho do té doby nesmete fenomén MeToo) převlékne za Simbu a bude tancovat na klíně Kevina Feigeho. Hudební doprovod obstará na kytaru J.J. Abrams a já bych na tuhle myšákovu oslavu obrovských tržeb chtěl taky. Ale to jsem trochu odbočil a bicepsem mi už hrozí Jason Statham...

 

5. Hobbs and Shaw

Film startuje v amerických kinech: 26. července
Pravděpodobnost, že z toho bude miliarda: 40 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 260
Můj odhad celkových světových tržeb: 830
KarelR od filmu očekává: Vysokooktanový akční nářez, protože bude chtít Rock Dieselovi ukázat, že to jde i bez něj.
Vytáhni v hospodě: Podle režiséra Davida Leitche se sice pojede ve vyjetých kolejích značky Rychle a zběsile, ale máme se připravit na trochu jiný přístup k látce. To může znamenat ledacos, ale já už z toho naznačení mám decentní radost. Ve filmu se totiž dočkáme mých nejzajímavějších postav „Zběsilého“ universa – Lukea Hobbse a Deckarda Shaw.

Ne, na miliardu to bohužel nevidím, ale na tenhle akční biják se těším opravdu hodně. Jednak kvůli důvodům, které jsem rozepsal při vytahování v hospodě, a „druhak“ díky naprosto exkluzivnímu týmu za kamerou. David Leitch v Deadpoolovi dvojce potvrdil, že mu akční scény hodně chutnají, a já si dovedu představit, že Rock se Stathamem budou mlátit záporáka hraného Idrisem Elbou se vší intenzitou. A pořádně nekompromisně. No a jak už jste možná pochopili, absence Vina Diesela, jistého trapného rappera a spol. mi vážně vůbec nevadí, protože ty postavy řekly všechno podstatné už tři díly nazpět.

Co se čísel týče, tak se obávám jedné věci: Jaro a léto budou příští rok v kinech neskutečně našlapané a diváci už dost možná budou na konci července trochu unavení ze všech těch blockbusterových událostí, které je prvních šest měsíců léta páně 2019 vábily do kina. Počkejme si tedy na první upoutávku a doufejme, že se nebude premiéra odkládat. Přeci jenom – pořád je až podezřele ticho po pěšině a já už bych nějaký ten obrázek – plakát – klip – teaser uvítal. Tak co, těšíte se se mnou, nebo v kinech vyhlížíte jenom útrpné ždímání extrémně výdělečné značky?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace