Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11 filmů, které v roce 2019 zaútočí na miliardu


ikona
TedGeorge
avengers: endgameavengers: infinity warbrie larsoncaptain marveldwayne johnsonfrozenHobbs & Shawhomecominghvězdné válkyj. j. abramsjason stathamjessica chastainjumanji: vítejte v džungliledové královstvílvi kralmark hamillrian johnsonrusso brotherstoto 2Tom Hollandtop 11toy storytoy story 3
Také si myslíte, že se v roce 2019 dočkáme rekordního počtu miliardových filmů? 

Blíží se konec roku 2018 a je na čase pomalu bilancovat a predikovat. Na vašem oblíbeném filmovém webu se v následujících týdnech a měsících dočkáte nespočtu článků, které budou zevrubně rozebírat pomalu končící kalendářní jednotku (a podobného nášupu článků dívajících se do budoucnosti). Já začnu tím pohledem do budoucnosti a ze své pozice vrchního tržebního MovieZone kecala pro vás rozeberu ty největší favority na miliardový jackpot v roce 2019.

Možná si vzpomínáte na můj rok starý tržební článek stejného ražení, který si bral na paškál právě rok 2018 a vy si ho můžete pro srovnání připomenout zde. Ten opomenutý Black Panther a šíleně přeceněný Solo mne straší ve snech dodnes, tak se mi to tipování tentokrát snad povede lépe. Jelikož jsem se zase ve třech kapitolách pořádně rozepsal, dopřejte si ke čtení nějaké občerstvení a otevřete si exkluzivní Hibernal 2015 z Vinařství Veverka. Kdy jindy si udělat radost, než v čase adventním? Jdeme na to.

P.S. Filmy rozebírám podle data americké (a s tím velmi často korespondující světové) premiéry. Na prvním místě tedy bude biják, který se chystá do kin příští Vánoce.

4. It: Chapter 2

Film startuje v amerických kinech: 6. září
Pravděpodobnost, že z toho bude miliarda: 25 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 280
Můj odhad celkových světových tržeb: 680
KarelR od filmu očekává: Další hororový hit, jemuž diváci i kritici zvednou palec nahoru.
Vytáhni v hospodě: Jessica Chastain, James McAvoy a Bill Hader se v relativně krátké době znovu sejdou na place. Všichni si totiž před pár lety zahráli v trochu zapomenutém (ale výborném!) dvoj-filmu Zmizení Eleanor Rigby. Koukejte ten rest dohnat.

Horor To byl před rokem a čtvrt naprostým fenoménem, který přepsal rekordní tabulky tržeb v mém oblíbeném děsivém žánru. Byť se čekaly velké tržby, americký otvírák 123 mega vyrazil tenkrát dech nejenom mě a Civalovi. Celkových 700 mega celosvětově bylo pro Warnery jedním z mála důvodů, proč v roce 2017 slavit a obří numero dalo na chvíli dokonce zapomenout na jejich široce propírané problémy s DC komiksovým universem. Bylo tedy logické, že musí vzniknout pokračování a já se ptám, jestli ty necelé dva roky nejsou přeci jenom trochu málo. Dvojku To nemám ani v TOP desítce nejočekávanějších filmů příštího roku a něco mi říká, že to mnoho čtenářů MovieZone bude mít podobně.

Abychom si rozuměli – předloha Stephena Kinga samozřejmě nabízí jasně vyšlapanou cestu, po které se půjde, ale ono „27 let poté“ mě osobně až tak neláká. Okouzlení cool Pennywisem totiž trochu vyprchá, a to je právě ta věc, na kterou sázela jednička nejvíce. Zároveň mě trochu děsí, že se v Hollywoodu snad každý týden oznámí nový horor a diváci budou v září děsivými fláky už trochu přejezení. Velmi rád bych se mýlil a po prvním traileru zvyšoval těch výše napsaných 25 % pro silně nepravděpodobnou miliardu. Jedno je však jisté – s tempem, jakým roste výkonost hororů, se dříve nebo později té tisícovky miliónů pro nějaký děsivý biják dočkáme. Byť teď vážně netuším, kdo bude tím slavným premiantem. Máte nějaký tip?


3. Ledové království 2

Film startuje v amerických kinech: 22. listopadu
Pravděpodobnost, že z toho bude miliarda: 100 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 700
Můj odhad celkových světových tržeb: 1800
KarelR od filmu očekává: Další merchandisingové hody!
Vytáhni v hospodě: Disney si na svých princeznách zakládá a v minulosti se jeho pohádkové holky dočkaly nejednoho sequelu. Ledové království 2 však bude prvním animovaným filmem s princeznami jejich provenience, který nepůjde rovnou na DVD / Blu-Ray, ale zamíří do kin. Sequel parádní animované pohádky Na vlásku zatím v plánu není, ale já bych si v tomto případě dal velké plátno rozhodně líbit. Třeba mě Disney uslyší.

Představme si na chvíli (nepravděpodobný) scénář: Vyjde trailer a všechno bude špatně. Kristen Bell bude zpívat falešně, animace bude hnusná jako v ruských animácích, na režiséra se provalí, že osahával kamarádky své dcery z baletu, a cameo si vystřihne Tyler Perry, který si v upoutávce uleví. Nelžete si do kapsy, stejně by z toho byla miliarda. Ledové království bylo před pár lety fenoménem, který se dočkal 1,2 miliardy babek z kin a snad ještě většího úspěchu na domácích nosičích. Sami si nalijte čistého vína: Kolikrát jste byli svědky nějakého caparta, který si prozpěvoval jednu z těch otravných melodií a hrál si na Elsu či Olafa? No vidíte.

Možná jsem s těmi 1800 miliony celosvětově trochu mimo (většina konkurenčních tržebních kecalů tipuje čísla kolem 1,3 miliardy kulatých), ale já tuším naprosto bezprecedentní animovaný sukces, který přepíše úplně všechny tržební rekordy animáků a donutí rodiče chodit s potomky do multiplexu každý víkend. Až do Vánoc. Bude to znovu neuvěřitelný fenomén a pokud byste snad chtěli těch mých 100 % pro miliardu v diskuzi rozporovat, měl bych pro vás jeden vzkaz: „Let it go.“

P. S. V Japonsku si jednička (naprosto suše) přišla na čtvrt miliardy dolarů. Panenko skákavá, to bude zase jednou hit...


2. Jumanji (zatím nepojmenovaný sequel toho sequelu)

Film startuje v amerických kinech: 13. prosince
Pravděpodobnost, že z toho bude miliarda: 75 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 350
Můj odhad celkových světových tržeb: 1050
KarelR od filmu očekává: Dobrodružnou jednohubku, která bude o něco horší než její předchůdce. Ale rád se budu mýlit!
Vytáhni v hospodě: Asi to hodně z vás ví, ale Tom „Spider-Man“ Holland si měl v jedničce původně zahrát roli Seaplane McDonougha. Jeho rozvrh mu to nakonec neumožnil, a tak si vděčný part vystřihnul Nick Jonas. Je to trochu škoda, co říkáte? I tomu „Tomu Hanksovi juniorovi by byl vlastně trochu podobný.

Největší hit pro Sony v roce 2019? Zapomeňte na dvojku "nového" Spider-Mana posílaného do kin v létě v kolaboraci s Marvelem. Ta miliarda pro ně padne až na Vánoce s příchodem dvojky (trojky) Jumanji. O jedničce (dvojce – oh fuck it) se totiž všude mluví dodnes a nemůže za to jenom to zpropadené charisma Dwaynea „Rocka“ Johnsona. Jumanji: Vítejte v džungli byla parádní dobrodružná jednohubka, která přesně vyhmátla tu hranici, kdy si ze sebe dělá uvědomělou legraci, ale zároveň není vůbec trapná. Což je v Hollywoodu velmi vzácná věc a za celou redakci MovieZone tímto posílám jeden rychlý „kudos“ směrem k tvůrčímu týmu, který se ve dv… trojce vrátí.

Jumanji přijde do kin 13.12. a sedm dní bude vládnout. Pak ho na tržebním piedestalu sice vystřídá jistý sci-fi (dobrá, fantasy) biják, ale předchozí díl nám jasně ukázal, že na rychle odsýpající dobrodružství s přesně obsazenými herci se chodí i dlouho po svátcích. Tím pádem si troufnu s velkou jistotou tipovat, že ta miliarda padne někdy na konci ledna 2020 a procenta z profitu přepočítávající herci budou pomalu vyjednávat o dalším pokračování. Těším se na to víc než na první místo mého žebříčku, kde samozřejmě nemůže být nic jiného, než…


1. Star Wars: Episode IX

Film startuje v amerických kinech: 20. prosince
Pravděpodobnost, že z toho bude miliarda: 99,99 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 660
Můj odhad celkových světových tržeb: 1450
KarelR od filmu očekává: Abramsův veliký comeback s ohromnou peckou.
Vytáhni v hospodě: Carrie Fisher alias Leia měla hrát v deváté epizodě zásadní roli. Vrchní producentka nejnovější trilogie Hvězdných válek Kathleen Kennedy k tomu řekla: „Carrie mě chytila za ruku a řekla, že chce být hlavní protagonistkou nového filmu. Protože Harrison byl v popředí v sedmičce a osmička patřila Markovi. Jí tedy měla patřit devítka. Takový byl plán.“ Ne, ten smutný smajlík mi na tomto místě neprojde.

Je mi jasné, že těch 99,99 % v miliardové predikci působí na jisté čtenáře MovieZone jako čerstvě vypraný červený hadr na týden nekrmeného býka. Ale i ti největší fanoušci Posledního z Jediů musí uznat, že Rian Johnson rozdělil tábor diváků Star Wars a naštval mnohem více lidí, než by bylo záhodno. Byť se tržby zastavily nad hranicí 1,3 miliardy dolarů celosvětově, tábor naštvaných se projevil už u Sola, který naprosto šíleně propadnul. Jistě, těch důvodů bylo u problémy provázeného filmu víc, ale právě (ne)kvalita Jedie byla jedním z těch hlavních. Byli jsme totiž naštvaní a do toho vesmíru se nám kvůli tomu ještě nějaký ten pátek nechtělo. Změní se to příští Vánoce?

V tuto chvíli rozhodně nepřevažuje jednohlasné nadšení a těšení se na závěrečnou epizodu nejnovější Star Wars trilogie. Spíše je ve vzduchu cítit zvědavost. Naštěstí pro všechny je za kormidlem již zmíněný J.J. a tím pádem je ta šance, že miliarda nepadne, opravdu jenom těch 0,01 %. Kdyby se režie znovu ujal Rian Johnson, šel bych dolů minimálně o deset procent. Já se samozřejmě těším na (jistě fantastický) teaser, který by prý měl být už za rohem. Ale pachuť z osmého dílu mi v ústech zůstává a napraví jí pouze fantastický film. To, že bude Epizoda IX lepší než ta předchozí, je jasné snad všem. Na napravení dojmu z celé nové trilogie to ale bohužel stačit nebude.

Hotovo. V diskuzi nám prosím napište odpověď na dvě otázky. Zaprvé: Na který film se příští rok nejvíc těšíte? Zadruhé: Který biják podle vás vydělá nejvíc peněz? Pořadí těch otázek nebylo zvoleno náhodně. Je třeba mít srovnané priority a tím se pro dnešek rozloučím.

---

Vytáhni v hospodě: Právě finišující rok 2018 bude v kinech po celém světě rekordní. Rok 2019 ho však kvůli výše okecávanému výčtu musí bezpodmínečně slupnout jako malinu. Že by poprvé padlo 12 miliard v amerických kinech a hned 50 celosvětově?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace