Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 12 marvelovek, které dorazí po Avengers 3


ikona
Mr. Hlad
avengersblack pantherblack widowdoctor strangeguardians of the galaxymarvelspider-manvenom
Třetí Avengers uzavřeli jednu comicsově-filmovou kapitou, ale není to konec. Ani zdaleka. Jaké marvelovské filmy nás čekají v příštích letech? 

Třetí Avengers máme za sebou a na sto procent víme už pár věcí. Například to, že comicsovky s námi budou v kinech ještě pěkně dlouho, že u Disneyho mají hit, který se zařadí mezi nejúspěšnější filmy všech dob, a že lidi zodpovědní za ten bordel v DC nejspíš očekávají, kdy jim na rameno zaklepe sekretářka s výpovědí od šéfa. Marvel zkrátka vládne a ještě pěkných pár let bude a my se teď podíváme na to, co nás čeká v dalších týdnech, měsících a letech. Do seznamu se dostaly i filmy, která má na starost Sony, do jejíž stáje oficiálně patří i Spider-Man. Je samozřejmě otázka, jak moc a jestli vůbec se budou odehrávat v marvelovském světě, ale to zjistíme nejspíš až v kině.

Ant-Man a Wasp (CZ premiéra 5. července 2018)

Už za dva měsíce půjde do kin druhý díl nejmenší marvelovky. Ant-Man se před pár lety uvedl celkem úspěšnou sólovkou, která diváky i kritiky bavila i přes fakt, že vznikala docela divoce. Dlouho ji chystal Edgar Wright, jehož však nahradil nevypočitatelný Peyton Reed. Nakonec se mu však povedlo natočit comicsový film, který sázel víc na humor a hlášky než na velkolepou akci a dopadlo to dobře. V Občanské válce se pak Scott Lang předvedl v trošku jiném světle a ukázal, že krom zmenšování zvládá stejně dobře i zvětšování. 

Jak už napovídá název, v sequelu (který se odehrává před Infinity War) Ant-Man dostane parťačku Wasp, tedy Hope van Dyne, dceru Hanka Pyma. Ve dvou by se měli opět porvat s lidmi, kteří touží zjistit něco víc o vynálezu, díky němuž mohou lidé měnit svou velikost a komunikovat s hmyzem, ještě víc prostoru by ale mělo dostat pátrání po Janet van Dyne, první Wasp, která zmizela v kvantové říši. Z té jsme zatím v trailerech moc neviděli, takže je možné, že v nás kinech čeká dost překvapení. Navíc nově i s Michelle Pfeiffer. Je ale evidentní, že i tentokrát to bude trošku humornější a rodinnější marvelovka. Temnotu hledejte jinde.

Venom (CZ premiéra: 4. října 2018)

Ještě pár let nazpátek, když Spider-Man blbnul čistě pod hlavičkou Sony, mělo studio velké plány. Chtělo spin-off Venoma, vlastní film pro záporáckým týmem Sinister Six a s velkou nadsázkou se mluvilo i o sólovce tetičky May. Nakonec to dopadlo tak, že se Spidey s tváří Andrew Garfielda nedočkal ani regulérní trojky. Došlo na restart, u kterého Sony naslouchalo radám od zkušenějšího a úspěšnějšího Kevina Feigeho, svezlo se na marvelovském úspěchu a výsledkem byl nový a povedený Spider-Man. A samozřejmě i návrat k nápadům oživit spin-offy. 

Venom je jeden z ikonických záporáků nejen pro Spider-Mana, ale v celém comicsovém světě. Symbiont z vesmíru se umí přisát na lidskou oběť a udělá z ní mašinu na zabíjení, po které zůstávají na ulicích hromady mrtvol a zdeprimovaní superhrdinové. Něčeho takového bychom se měli teoreticky dočkat i na podzim, protože režisér Zombielandu a Gangster Squad Ruben Fleischer slibuje comicsový horor. Jak moc bude napojený na sólovku Spider-Mana, respektive celý Marvel, zatím nevíme, ale podle všeho moc asi ne (Feige a spol. na filmu vůbec nedělali). V každém případě se na Toma Hardyho jako zkrachovalého novináře Eddieho Brocka, jemuž Venom vyžene ze života rutinu,  těšíme, i když upoutávky nás o kvalitách filmu zatím úplně nepřesvědčily. Na druhou stranu do premiéry zbývá času dost, takže můžeme doufat, že Sony jednoduše ještě nemá hotové to nejlepší, co nám v kinech bude chtít nabídnout.

Silver & Black (CZ premiéra: 7. února 2019)

Tak předně – to datum premiéry je sice oficiální, ale na 99% platit nebude, protože se ještě ani nezačalo točit a Sony nejspíš čeká, jak dopadne Venom. Teprve pak se začnou cpát prachy do dalšího spider-manovského spin-offu. Herečky tedy nemáme, ale režisérku ano. Silver & Black dostala na starost Gina Prince-Bythewood, která má za sebou docela povedená dramata jako Láska a basket nebo Tajný život včel. Jestli je to dobrá průprava pro comicsovku, nejspíš zjistíme až z prvních upoutávek. 

A o čem by to mělo být? O dvou pekelně ostrých holkách, se kterými se Spider-Man občas kámoší, ale jindy si jdou po krku. Silver Sable nemá žádné nadlidské schopnosti, ale spoléhá na dokonalý výcvik v boji se zbraněmi i bez nich. V comicsech jde o lovkyni válečných zločinců. Její kolegyně Black Cat je zase něco jako marvelovská Catwoman. Bývalá zlodějka a tak trochu sexy mrcha, které padají chlapi k nohám. Dřív kopala za zloduchy, ale nakonec se přidala na stranu dobra. Snad se brzy dozvíme, kdo si ty dvě dámy zahraje.

Captain Marvel (CZ premiéra: 7. března 2019)

Příští rok se nám poprvé představí nováček a jedna z nejikoničtějších marveláckých superhrdinek vůbec, Captain Marvel. Jde o Carol Danvers, pilotku, jejíž DNA se smíchalo s mimozemskou a díky tomu dokáže létat, má nadlidskou výdrž a sílu a umí z rukou střílet energetické výboje. Jak ale říká její kolega Peter Parker, s velkou mocí přichází i velká zodpovědnost, takže Carol se pod vedením superhrdiny Mar-Vella alias Waltera Lawsona bude muset naučit, jak nové schopnosti využít k dobru. A bude mít fofr, protože se octne přímo uprostřed mezigalaktického konfliktu ras Kree a Skrullů. 

Asi víte, že Captain Marvel nebude navazovat na Avengers, ale bude předcházet i Iron Mana, podíváme se totiž do devadesátých let. To znamená, že tu sice bude Nick Fury, ale zaprvé nebude mít ani tušení o tom, že existují superhrdinové (a Captain Marvel bude první superbytost, na kterou narazí), a zadruhé nafasuje i druhé oko. Brie Larson se ale bude moci spolehnout i na pár dalších veteránů. Díky zasazení do minulosti se můžou vrátit Lee Pace nebo Djimon Hounsou z prvních Strážců Galaxie, hlavního záporáka si však zahraje Ben Mendelsohn, profík na filmové zloduchy. Normálně bych teď napsal, že je otázka, jak si s filmem poradí tvůrci nezávislých konverzaček Něco jako komedie a Hazardní hráči Anna Boden a Ryan Fleck. Ale vzhledem k tomu, že si Marvel umí režiséry vybírat, se asi není čeho bát.

Avengers 4 (CZ premiéra: 2. května 2019)

Třetí Avengers jsme viděli snad už všichni, ale přesto se kolem nich pořád musí našlapovat trošičku opatrně. Spoilery nebrat. Ale zkusím to. Čtyřka ještě nemá název, ale snad se ho brzy dozvíme. Kevin Feige každopádně nedávno řekl, že s oznámením podtitulu čekají, protože hodně vychází ze závěru trojky. O čem to celé bude, se ale tak trochu odhadnout dá. Je jasné, že Thanos bude muset dostat pořádně po své fialové držce, ale vzhledem k tomu, co se stalo na konci třetího dílu, to asi nebude moc snadné.

Už bylo potvrzeno – a nikoho to asi moc nepřekvapí – že někteří z hrdinů dostanou podstatně víc prostoru než ve trojce, ale jak konkrétně se pokusí vyřešit prekérní situaci z konce Infinity War, to zatím nevíme. Existuje hromada teorií, které sem nebudu vypisovat, to si raději projeďte diskuse sami. Jisté ale je, že je dobrý konec zatraceně daleko. A taky je celkem sichr, že to celé vydělá OBROVSKÉ prachy, protože každý, kdo šel na trojku, tu čtyřku jednoduše musí vidět. Jo a na rozdíl od třetího filmu dorazí i Jeremy Renner, Paul Rudd a Brie Larson. A i když si to nedokážu dost dobře představit, nejspíš to bude ještě epičtější než čerstvá trojka.

Spider-Man 2 (CZ premiéra: 4. července 2019)

Spider-Manovi návrat k Marvelu (alespoň částečný) určitě pomohl. Nebo snad znáte někoho, komu by se vyloženě stýskalo po filmech Marca Webba s Andrewem Garfieldem? Nový Spidey s tváří Toma Hollanda se nám představil v Občanské válce a zanechal hodně dobrý dojem. Jeho první sólovka pak byla zatraceně příjemná teenagerská záležitost se sympatickým hrdinou, zajímavým a uvěřitelným padouchem, dobrou akcí i funkčním humorem. Prostě tam bylo všechno, co nám v prvních dvou filmech dal Sam Raimi, ale pak se to nějak vytratilo. A diváci v kinech nechali dost peněz na to, aby tvůrci pochopili, že se jejich styl líbí. 

V pokračování se pochopitelně vrátí jak Tom Holland, tak i režisér Jon Watts, jedna zásadní změna nás ale čeká. Peter Parker se vydá do Evropy, údajně možná na výměnný pobyt a vedle studia se tu bude věnovat i pátrání po důvodech, proč zemřeli jeho rodiče. O tom, kdo bude záporák, se zatím nemluví (i když Holland řekl, že by si přál Jasona Momou jako lovce Kravena), ale pokud budete za pár měsíců dávat bacha, třeba na to přijdete dřív než novináři. Točit se má totiž v Praze. V jedničce Spidey zachraňoval rozpadající se loď, u nás by mohl zkusit Libeňák… no uvidíme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace