Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny: Recenze

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
Vyliezol som práve z kina a súhlasím s Karlovou recenziou. 7/10 - velmi ma tesil vážnejší tón filmu oproti jednotke. Depp aj Law sú vo svojich roliach super len škoda, len škoda že nemajú viac priestoru.  Podla mňa zle zvoli názov už pri jednotke - malo sa to volať WIZARD WORLD: Fantastic Beasts a dvojka  WIZARD WORLD: The Arrival of Grindenwald. 

Aj podľa mňa je to skôr syn Dumbledora než jeho brat. McGonagalová mala tuším v HP7 pred 90-tkou - takže to cca vychádza.
700799
Vyliezol som práve z kina a súhlasím s Karlovou recenziou. 7/10 - velmi ma tesil vážnejší tón filmu oproti jednotke. Depp aj Law sú vo svojich roliach super len škoda, len škoda že nemajú viac priestoru.  Podla mňa zle zvoli názov už pri jednotke - malo sa to volať WIZARD WORLD: Fantastic Beasts a dvojka  WIZARD WORLD: The Arrival of Grindenwald.  [spoiler]Aj podľa mňa je to skôr syn Dumbledora než jeho brat. McGonagalová mala tuším v HP7 pred 90-tkou - takže to cca vychádza.[/spoiler]
1 0
reagují: mr_maara
reagovat
Byl jsem včera a teda fakt ne. Recyklát jak hovado. A s posvěcením Rowlingové.
700783
Byl jsem včera a teda fakt ne. Recyklát jak hovado. A s posvěcením Rowlingové.
4 -9
reagovat
Tyhle 2 hodiny mi už nikdo nevrátí :/
700776
Tyhle 2 hodiny mi už nikdo nevrátí :/
2 -5
reagovat
Já souhlasím s výtkou, že tomu schází atraktivní příběh i pro diváky nezatížené Potterem. U jedničky jsem to bral jakožto představení světa, postav a v poslední scéně záporáka do celý série. Ale to že ani ve dvojce se nepřichází s žádnou epikou a osudovostí mě mrzí. Ten film je u mě ok na 6/10 a to mám fanouškovsky přimhouřený oči. Přitom těch lákadel bylo jen v prvním díle a v trailerech spousta. Leta a její minulost s Mlokem, Gridelwald, Brumbál a třeba i ten nejasný původ Credence. Nehledě na to, že i Queenie, Tina a Jacob mi během jedničky stihli přirůst k srdci. Bohužel tady se nikomu nedopřeje pořádný prostor, a ani ten dramatický oblouk naroubovaný na Letu na mě nefungoval protože ta backstory tý postavy mi přišla strašně odfláklá. Zábavný momenty tam měla akorát Tina s Mlokem, jakž takž osudovější Brumbál a Grindelwald ale pro mě pořád strašně málo. Nejsem na ten film naštvanej, bavilo mě to ale zklamání se dostavilo docela velké. :-(
700723
Já souhlasím s výtkou, že tomu schází atraktivní příběh i pro diváky nezatížené Potterem. U jedničky jsem to bral jakožto představení světa, postav a v poslední scéně záporáka do celý série. Ale to že ani ve dvojce se nepřichází s žádnou epikou a osudovostí mě mrzí. Ten film je u mě ok na 6/10 a to mám fanouškovsky přimhouřený oči. Přitom těch lákadel bylo jen v prvním díle a v trailerech spousta. Leta a její minulost s Mlokem, Gridelwald, Brumbál a třeba i ten nejasný původ Credence. Nehledě na to, že i Queenie, Tina a Jacob mi během jedničky stihli přirůst k srdci. [spoiler]Bohužel tady se nikomu nedopřeje pořádný prostor, a ani ten dramatický oblouk naroubovaný na Letu na mě nefungoval protože ta backstory tý postavy mi přišla strašně odfláklá. Zábavný momenty tam měla akorát Tina s Mlokem, jakž takž osudovější Brumbál a Grindelwald ale pro mě pořád strašně málo.[/spoiler] Nejsem na ten film naštvanej, bavilo mě to ale zklamání se dostavilo docela velké. :-(
1 0
reagovat
A je cool drobnost, když alchymistu hraje Brontis Jodorowsky (když už to není sám Alejandro Jodorowsky nebo  ironicky Coelho :) )
700718
A je cool drobnost, když alchymistu hraje Brontis Jodorowsky (když už to není sám Alejandro Jodorowsky nebo  ironicky Coelho :) )
4 0
reagovat
Mimochodem, jedu ten soundtrack od víkendu asi po desátý a Newton Howard fakt zaválel. Je to takový hutnější, než jednička, temnější, ale zároveň je toho hrozně cítit ta atmoška celýho filmu (a nevím jak to pojmenovat česky, ale z toho filmu i tý hudby jak kdyby úplně čišela taková Newtova social awkwardness :D ) a hrozně mi to připomíná (spolu s jedničkou) feelingem Hooperova Fénixe.
Jednička byl jeho nejlepší soundtrack za několik let a dvojka jenom potvrzuje, že mu tenhle kouzelnickej svět hrozně moc svědčí.
700717
Mimochodem, jedu ten soundtrack od víkendu asi po desátý a Newton Howard fakt zaválel. Je to takový hutnější, než jednička, temnější, ale zároveň je toho hrozně cítit ta atmoška celýho filmu (a nevím jak to pojmenovat česky, ale z toho filmu i tý hudby jak kdyby úplně čišela taková Newtova social awkwardness *:D* ) a hrozně mi to připomíná (spolu s jedničkou) feelingem Hooperova Fénixe. Jednička byl jeho nejlepší soundtrack za několik let a dvojka jenom potvrzuje, že mu tenhle kouzelnickej svět hrozně moc svědčí.
1 -1
reagovat
reaguje na: Messik01
Law je naprosto skvělá volba. Internet pro něj vymyslel skvělý přezdívky :D link

Jinak co se týče Queenie - nebylo na začátku řečený, že je "nebezpečný" slyšet Grindelwalda jenom mluvit. Že dovede oblbovat, ne? Nemohlo to být tím?

Jako po nějakým utříbení jsem fakt vlastně spokojenej. Těch osm bych dal a další díl ať už je tu.
700703
Law je naprosto skvělá volba. Internet pro něj vymyslel skvělý přezdívky :D https://www.youtube.com/watch?v=XwJUpswtDC8  Jinak co se týče Queenie - [spoiler]nebylo na začátku řečený, že je "nebezpečný" slyšet Grindelwalda jenom mluvit. Že dovede oblbovat, ne? Nemohlo to být tím?[/spoiler] Jako po nějakým utříbení jsem fakt vlastně spokojenej. Těch osm bych dal a další díl ať už je tu.
700687
6 -1
reagovat
reaguje na: Esgalnor
Obecně teda jsou ženské postavy docela fail. Zatímco v HP byla Hermiona, Lenka, Ginny (knižní), takže spousta silných hrdinek, které byly zajímavé, ztělesňovaly inspirativní hodnoty a mohly být člověku inspirací (i záporačky byly skvělé, Dolores a Bellatrix), tady všechny tak nějak splývají.
Leta je hodně zajímavá, Zoe Kravitz je přirozená a ta postava má zásadní vývoj, pěkný posun a solidní dopad na film, zároveň je ale strašně nevyužitá. Queenie je také docela zásadní, ale chová se hystericky a nepříčetně. A Tina se skoro nikam neposune, protože na to není čas. Záporačka tu je jedna a nic o ní nevíme.

Na druhou stranu právě trio Grindelwald, Brumbál, Scamander funguje skvěle. Jenže ženské hrdinky původní sérii skvěle táhly a doplňovaly. Takhle je upozadit mi přijde zvláštní.
700689
Obecně teda jsou ženské postavy docela fail. Zatímco v HP byla Hermiona, Lenka, Ginny (knižní), takže spousta silných hrdinek, které byly zajímavé, ztělesňovaly inspirativní hodnoty a mohly být člověku inspirací (i záporačky byly skvělé, Dolores a Bellatrix), tady všechny tak nějak splývají. Leta je hodně zajímavá, Zoe Kravitz je přirozená a ta postava má zásadní vývoj, pěkný posun a solidní dopad na film, zároveň je ale strašně nevyužitá. Queenie je také docela zásadní, ale chová se hystericky a nepříčetně. A Tina se skoro nikam neposune, protože na to není čas. Záporačka tu je jedna a nic o ní nevíme. Na druhou stranu právě trio Grindelwald, Brumbál, Scamander funguje skvěle. Jenže ženské hrdinky původní sérii skvěle táhly a doplňovaly. Takhle je upozadit mi přijde zvláštní.
700688
0 0
reagovat
Tak docela jsem si to urovnal v hlavě a jsem asi v zásadě spokojenej, jen prostě pořád přetrvává dojem, že tomu chybí osudovost a má to pár divných děr v logice. Proč neměli Tinu zaevidovanou nebo co na tom francouzském ministerstvu? A celá linka s Queenie se mi prostě nezdá, hlavně mi přijde, že ta postava se úplně změnila oproti prvnímu dílu, co se povahových rysů a charakteru týče. Jako ten vývoj je sice zajímavej, ale ta postava se prostě chovala hystericky a divně.

Vizuálně skvělé a scény se zvířaty fakt parádní, zanechá to spoustu otázek a docela rychle to ubíhá, konec je pak hodně napínavý. Mám spoustu ale, uvidím však jak na dvojku budu pohlížet po dalším filmu. Pořád mám pocit, že to jako součást většího celku bude fungovat líp. 7/10
700688
Tak docela jsem si to urovnal v hlavě a jsem asi v zásadě spokojenej, jen prostě pořád přetrvává dojem, že tomu chybí osudovost a má to pár divných děr v logice. [spoiler]Proč neměli Tinu zaevidovanou nebo co na tom francouzském ministerstvu? [/spoiler]A celá linka s Queenie se mi prostě nezdá, hlavně mi přijde, že ta postava se úplně změnila oproti prvnímu dílu, co se povahových rysů a charakteru týče. Jako ten vývoj je sice zajímavej, ale ta postava se prostě chovala hystericky a divně. Vizuálně skvělé a scény se zvířaty fakt parádní, zanechá to spoustu otázek a docela rychle to ubíhá, konec je pak hodně napínavý. Mám spoustu ale, uvidím však jak na dvojku budu pohlížet po dalším filmu. Pořád mám pocit, že to jako součást většího celku bude fungovat líp. 7/10
3 -1
reagují: Esgalnor
reagovat
Tak asi do uvodu je fakt vhodny poznamenat, ze ten film je tocenej pro lidi, ktery znaj problematiku (alespon HP film serii). Nicmene dvojka je jednoznacne slabsi nez jednicka, Depp si Grindelwalda dava, pritom zrovna u neho jsem mel fakt strach jak celkove vyzni. Jude Law pro Brumbala skvela volba. Celkove to vypada efektivne, nicmene chybi mi alespon naznak nejake mensi konfrontace mezi Brumbalem a Grindelwaldem. Fantasticka zvirata jsou bohuzel ve filmu minimalne. Rowlingova si pripravuje cesticku pro dalsi tri dily a samozrejme jak je jejim zvykem uz od prince dvoji krve v HP, rozjizdi az moc rozvetvenou hierarchii jmen a zvratu a film tim dost trpi. I tak jsem se bavil, tesingr na dalsi dily. Skore 7/10 ..ale zavanelo to jeste vcera tak 6/10
700687
Tak asi do uvodu je fakt vhodny poznamenat, ze ten film je tocenej pro lidi, ktery znaj problematiku (alespon HP film serii). Nicmene dvojka je jednoznacne slabsi nez jednicka, Depp si Grindelwalda dava, pritom zrovna u neho jsem mel fakt strach jak celkove vyzni. Jude Law pro Brumbala skvela volba. Celkove to vypada efektivne, nicmene chybi mi alespon naznak nejake mensi konfrontace mezi Brumbalem a Grindelwaldem. Fantasticka zvirata jsou bohuzel ve filmu minimalne. Rowlingova si pripravuje cesticku pro dalsi tri dily a samozrejme jak je jejim zvykem uz od prince dvoji krve v HP, rozjizdi az moc rozvetvenou hierarchii jmen a zvratu a film tim dost trpi. I tak jsem se bavil, tesingr na dalsi dily. Skore 7/10 ..ale zavanelo to jeste vcera tak 6/10
2 0
reagují: verbst
reagovat
reaguje na: rush
Proč by na film ze světa HP měl chodit někdo jinej než fanboyové? 62M mi v porovnání se 74M rozhodně nepřijde nuzný. Holt je ale jistý, že v příštím díle bude muset být víc akce, zvířátek a propojení s HP. A už žádný představovačky. Postav na šachovnici je dost a  dost na dobře klenutý drámo.
700683
Proč by na film ze světa HP měl chodit někdo jinej než fanboyové? 62M mi v porovnání se 74M rozhodně nepřijde nuzný. Holt je ale jistý, že v příštím díle bude muset být víc akce, zvířátek a propojení s HP. A už žádný představovačky. Postav na šachovnici je dost a  dost na dobře klenutý drámo.
700681
11 0
reagovat
První víkend V US za nuzných 62 mega a kdo čekal víc byl naivní:+oproti jedničce zasloužený propad o 12mega:D
Prostě tenhle nemastný a neslaný vývar Potrovic série už od startu netáhne a chodí jen fanboyové:+
700681
První víkend V US za nuzných 62 mega a kdo čekal víc byl naivní*:+*oproti jedničce zasloužený propad o 12mega*:D* Prostě tenhle nemastný a neslaný vývar Potrovic série už od startu netáhne a chodí jen fanboyové*:+*
1 -13
reagují: Shushika
reagovat
Ale jo, se všema těma neduhama je to furt strašně "lovable". Pořád je to hrozně divný, a opravdu je tu vidět, že se buduje dál a dál a víc, ale na později. 

I proto, jsem ochotnej nějaký to očko přihmouřit a těch 7-8/10 s klidem dát. 

Má to tuny skvělejch momentů, který by vyšly na samotnej film a má to (zaplaťpánbůh) naprosto přesnýho a neselhávajícího Newton Howarda. 
700666
Ale jo, se všema těma neduhama je to furt strašně "lovable". Pořád je to hrozně divný, a opravdu je tu vidět, že se buduje dál a dál a víc, ale na později.  I proto, jsem ochotnej nějaký to očko přihmouřit a těch 7-8/10 s klidem dát.  Má to tuny skvělejch momentů, který by vyšly na samotnej film a má to (zaplaťpánbůh) naprosto přesnýho a neselhávajícího Newton Howarda. 
3 -1
reagovat
Trošku nechápu paní Rowlingovou, že místo knižní pentalogie (klidně i víc), se pokouší psát scénáře. Harry Potter serié ukázala, jak moc dobře umí vyprávět a psát příbehy, tak nevím proč se snižuje a vypráví je pomocí "nižšího" média. Dvě hodiny filmu prostě nenahradí 500 stran (nebo víc). Na tomto filmu to jde znát. Kdyby ten film měl 10 hodin, tak možná začne dávat smysl a všechno tam bude vysvětleno. Prvně měla napsat knihu, pak napsat scénáře. Kvůli penězům to očividně nedělá a když už to chtěla vidět v hrané podobě. Tak tu máme HBO a NETFLIX.

Jinak vizuelně film moc pěkný, žeru Newta s Tinou.
700664
Trošku nechápu paní Rowlingovou, že místo knižní pentalogie (klidně i víc), se pokouší psát scénáře. Harry Potter serié ukázala, jak moc dobře umí vyprávět a psát příbehy, tak nevím proč se snižuje a vypráví je pomocí "nižšího" média. Dvě hodiny filmu prostě nenahradí 500 stran (nebo víc). Na tomto filmu to jde znát. Kdyby ten film měl 10 hodin, tak možná začne dávat smysl a všechno tam bude vysvětleno. Prvně měla napsat knihu, pak napsat scénáře. Kvůli penězům to očividně nedělá a když už to chtěla vidět v hrané podobě. Tak tu máme HBO a NETFLIX. Jinak vizuelně film moc pěkný, žeru Newta s Tinou.
2 -3
reagují: Mr.FREAKE
reagovat
reaguje na: Shushika
Ty létající černý "závěsy" patrně byly viditelné jen kouzelníkům, však  tam taky bylo, že se za tím otáčeli jen oni, zatímco ostatní na ulici nehli brvou. Ostatně Bradavice taky by měly být viditelné mudlům jen jako nějaká totálně nezajímavá zřícenina...
700656
Ty létající černý "závěsy" patrně byly viditelné jen kouzelníkům, však  tam taky bylo, že se za tím otáčeli jen oni, zatímco ostatní na ulici nehli brvou. Ostatně Bradavice taky by měly být viditelné mudlům jen jako nějaká totálně nezajímavá zřícenina...
700651
6 0
reagovat
reaguje na: Shushika
Imo asi ne. Na druhou stranu jestli v jedničce dělali haló z každé té kouzelnické nehody bych se divil, kdyby zrovna tohle neměli nějak ošetřeno. Takže buď je to tímhle, nebo něco nechali na podlaze střižny. Že by to ale ignorovali se mi nezdá.
700654
[spoiler]Imo asi ne. Na druhou stranu jestli v jedničce dělali haló z každé té kouzelnické nehody bych se divil, kdyby zrovna tohle neměli nějak ošetřeno. Takže buď je to tímhle, nebo něco nechali na podlaze střižny. Že by to ale ignorovali se mi nezdá.[/spoiler]
700653
1 0
reagovat
reaguje na: KARLOS
Fakt tímhle vysvětlíš všechno? :)
700653
Fakt tímhle vysvětlíš všechno? :)
700652
0 -2
reagují: KARLOS
reagovat
reaguje na: Shushika
Tak oni ale všichni byli v alternativní kouzelnické "dimenzi", žejo ;). Několikrát tam ukázali, jak prolézají tou bronzovou sochou ala nástupiště 9 a 3/4. :)
700652
[spoiler]Tak oni ale všichni byli v alternativní kouzelnické "dimenzi", žejo *;)*. Několikrát tam ukázali, jak prolézají tou bronzovou sochou ala nástupiště 9 a 3/4. *:)*[/spoiler]
700651
2 0
reagují: Shushika
reagovat
Přes všechny výtky (níže) mě to vlastně dost bavilo, hlavně konec. Depp excelentní. Každopádně: Grindelwaldovy zločiny to nejsou ani náhodou a Fantastická zvířata ještě méně. Neštvala mě ani tak non-stop vysvětlovačka ve střední  části, ale jak nahodile se zachází s tím wizzarding světem. Vzduchem lítají průhledný černý hadry a všichni jsou v naprostým klidu? Ani jeden řidič v úžasu nezastaví? Mlok dělá "vyšetřování" stop na ulici a nikdo nezvedne ani hlavu?
700651
Přes všechny výtky (níže) mě to vlastně dost bavilo, hlavně konec. Depp excelentní. Každopádně: Grindelwaldovy zločiny to nejsou ani náhodou a Fantastická zvířata ještě méně. Neštvala mě ani tak non-stop vysvětlovačka ve střední  části, ale [spoiler]jak nahodile se zachází s tím wizzarding světem. Vzduchem lítají průhledný černý hadry a všichni jsou v naprostým klidu? Ani jeden řidič v úžasu nezastaví? Mlok dělá "vyšetřování" stop na ulici a nikdo nezvedne ani hlavu?[/spoiler]
3 0
reagují: Hairy_Ass, KARLOS
reagovat
Za sebe fanouskovskych 7-8/10 a asi radsi  2D, v Imaxu to nekdy je fakt matouci, hlavne zacatek. 

Problem mam s absenci osudovosti. Nektere linky sice funguji vytecne (Queenie!, nejoblibenejsi postava serie), ale vetsina pusobi proste unahlene. Postava Lety mela mnohem vetsi potencial a jeji smrt byla snad nejmin divacky destruktivni smrt ze vsech HP filmu - pritom stacilo malo a mohlo se to natocit jako vyborna zdimacka. Grindelwald a Brumbal jsou ale skveli, bavily me i ostatni postavy, jen tam nemely moc prostoru na zapusobeni. Absence osudovosti je proste asi nejvetsi minus, protoze se scenarem problem nemam. 

Z par scen byl fakt divny prechod - nejvic divnej byl kdyz Grindelwaldova parta zabila nevinny dite, coz me docela zasahlo a nasledovala usmevna scena (pripomina mi to smrt Holkostove z minuleho dilu nasledovanou polovidem). Opet chybel cit pro osudovost.

No a konec je skvely cliffhanger a
POTREBUJU SAKRA VIDET TRETI DIL ASAP, ale fakt doufam, ze se dockame rozumneho logickeho vysvetleni, takhle to moc nechapu. 

Zmena rezisera? Moc nevim koho si tam predstavit, ale fungovat by to mozna i mohlo. Hlavne kdyz v USA nepujde o kdovijaky trzebni sukces... bohuzel, potencial byl miliardovy, ale sila rajcat se znovu potvrdila. WB budou muset neco nejak zmenit. U scenare bych pochopil treba nejake konzultace s profesionalnim scenaristou, ktery by Rowlingove jasne rekl, co jo a co uz je trochu moc. Zas ale chapu, ze to vsechno urcite bude mit vyrazny dopad na dalsi pokracovani. 
700650
Za sebe fanouskovskych 7-8/10 a asi radsi  2D, v Imaxu to nekdy je fakt matouci, hlavne zacatek.  [spoiler]Problem mam s absenci osudovosti. Nektere linky sice funguji vytecne (Queenie!, nejoblibenejsi postava serie), ale vetsina pusobi proste unahlene. Postava Lety mela mnohem vetsi potencial a jeji smrt byla snad nejmin divacky destruktivni smrt ze vsech HP filmu - pritom stacilo malo a mohlo se to natocit jako vyborna zdimacka. Grindelwald a Brumbal jsou ale skveli, bavily me i ostatni postavy, jen tam nemely moc prostoru na zapusobeni. Absence osudovosti je proste asi nejvetsi minus, protoze se scenarem problem nemam.  Z par scen byl fakt divny prechod - nejvic divnej byl kdyz Grindelwaldova parta zabila nevinny dite, coz me docela zasahlo a nasledovala usmevna scena (pripomina mi to smrt Holkostove z minuleho dilu nasledovanou polovidem). Opet chybel cit pro osudovost. No a konec je skvely cliffhanger a[/spoiler] POTREBUJU SAKRA VIDET TRETI DIL ASAP, [spoiler]ale fakt doufam, ze se dockame rozumneho logickeho vysvetleni, takhle to moc nechapu.  [/spoiler] Zmena rezisera? Moc nevim koho si tam predstavit, ale fungovat by to mozna i mohlo. Hlavne kdyz v USA nepujde o kdovijaky trzebni sukces... bohuzel, potencial byl miliardovy, ale sila rajcat se znovu potvrdila. WB budou muset neco nejak zmenit. U scenare bych pochopil treba nejake konzultace s profesionalnim scenaristou, ktery by Rowlingove jasne rekl, co jo a co uz je trochu moc. Zas ale chapu, ze to vsechno urcite bude mit vyrazny dopad na dalsi pokracovani. 
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se