Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Blockbustery se budou prát o Oscary ve vlastní kategorii

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
reaguje na: Salem
BLACK Panther, jinak z toho SJW udělá větší skandál, než z nenominování The Dark Knighta. 
692849
[b]BLACK[/b] Panther, jinak z toho SJW udělá větší skandál, než z nenominování The Dark Knighta. 
692846
3 -1
reagovat
Zufala snaha zachovat si relevantnost, ktora v konecnom dosledku imidz a vyznam Oskarov este viac podkopova. Uz spominane rozsirenie kategorie najlepsich filmov bolo dost rozpacitym krokom a toto vyslovene posobi ako cena utechy podlizajuca sa masam, resp. ako zamienka dat toho plesivca aj blockbustrom ako Wonder Woman a Black Panther, okolo ktorych z nefilmovych dovodov vznikla obrovska bublina precenujuca ich vyznam a kvality.

Pritom v minulosti aj medzi tymi 5 nominovamymi filmami bolo mozne v jednom rocniku najst hned niekolko kuskov, ktore dokazali nadchnut divakov aj kritikov (vid. napr. rok 2001 - Gladiator, Cokolada, Tiger a drak, Erin Brockovich, Traffic) Dnes je tam par od zaciatku vykalkulovanych filmov, ktore realne o tu cenu bojuju, pricom uz za rok si na ne skoro nikto nespomenie, doplnenych o symbolicke niminacie pre snimky od uznavanych tvorcov a komercne uspesne filmy, pre ktore sa teraz ide vytvorit vlastna kategoria.

Realne by to chcelo skor menej politiky v zakulisi (nominacie a vyhercovia) aj pocas priameho prenosu. Fakt, ze pada aj sledovanost oceneni Grammy ci zapasov NFL, ukazaje, ze mnohi ludia uz maju miesania politiky so zabavou a kazatelskych lekcii od celebrit po krk.
692848
Zufala snaha zachovat si relevantnost, ktora v konecnom dosledku imidz a vyznam Oskarov este viac podkopova. Uz spominane rozsirenie kategorie najlepsich filmov bolo dost rozpacitym krokom a toto vyslovene posobi ako cena utechy podlizajuca sa masam, resp. ako zamienka dat toho plesivca aj blockbustrom ako Wonder Woman a Black Panther, okolo ktorych z nefilmovych dovodov vznikla obrovska bublina precenujuca ich vyznam a kvality. Pritom v minulosti aj medzi tymi 5 nominovamymi filmami bolo mozne v jednom rocniku najst hned niekolko kuskov, ktore dokazali nadchnut divakov aj kritikov (vid. napr. rok 2001 - Gladiator, Cokolada, Tiger a drak, Erin Brockovich, Traffic) Dnes je tam par od zaciatku vykalkulovanych filmov, ktore realne o tu cenu bojuju, pricom uz za rok si na ne skoro nikto nespomenie, doplnenych o symbolicke niminacie pre snimky od uznavanych tvorcov a komercne uspesne filmy, pre ktore sa teraz ide vytvorit vlastna kategoria. Realne by to chcelo skor menej politiky v zakulisi (nominacie a vyhercovia) aj pocas priameho prenosu. Fakt, ze pada aj sledovanost oceneni Grammy ci zapasov NFL, ukazaje, ze mnohi ludia uz maju miesania politiky so zabavou a kazatelskych lekcii od celebrit po krk.
0 -1
reagovat
Který film se jako první dostane do obou kategorii?
692846
Který film se jako první dostane do obou kategorii?
0 0
reagují: JG7
reagovat
reaguje na: malern
Ano, "oscarový film Suicide Squad" mi asi nikdy nepřestane připadat vtipný :D
692844
Ano, "oscarový film Suicide Squad" mi asi nikdy nepřestane připadat vtipný *:D*
692828
4 0
reagovat
Tehdy jsem to nesledoval, tak může mi někdo vysvětlit, jak se to celý pokazilo z výhry Pána Prstenů k nenominování The Dark Knighta, až k nominování takřka jen artovek? 
692843
Tehdy jsem to nesledoval, tak může mi někdo vysvětlit, jak se to celý pokazilo z výhry Pána Prstenů k nenominování The Dark Knighta, až k nominování takřka jen artovek? 
2 -1
reagují: JokoloCZ
reagovat
Samozřejmně chápu to rozhořčení, ale... ono by stačilo ten název pozměnit na nej ŽÁNROVÝ film, taková aktuálnější protiváha pro Nej muzikál/komedie Glóbů. Imo to bych i uvítal, hlavní by se přejmenovala na Nej UMĚLECKÝ film a skrouhly by se počet nominací. Pak by byli spokojení všichni, troufám si tvrdit, že i podstatná část MZ. A ne, nemyslím, že by to šlo proti duchu ceny - Oskaz je jeden z mála, který kategoriemi pokrývá téměř celý místní film byznys.
Takhle to bude fakt cena za nejnavštěvovanější film a tlačenka, aby byl Panter ocejchovaný, v tom souhlas.
Že budou předávat "nemší" ceny v reklamách je opravdu výsměch. Spíš bych to řešil tak, že by ty kategorie neměly děkovačky na pódiu, kde stejně dvě třetiny lidí koktá a potí se... Jsme v moderní době, tyhle děkovačky bych dal třeba na síť jako podpůrný virál.
S kategorií kaskadérů OK, ale pokud nějaká nová technická kategorie, pak zvuková Foley a nebo CGI maskování/mo-cap. To prvé si to zaslouží ještě delší dobu, jak kaskadéři a to druhé začíná mít větší význam, jak nynější Nej Make-up.
692842
Samozřejmně chápu to rozhořčení, ale... ono by stačilo ten název pozměnit na nej ŽÁNROVÝ film, taková aktuálnější protiváha pro Nej muzikál/komedie Glóbů. Imo to bych i uvítal, hlavní by se přejmenovala na Nej UMĚLECKÝ film a skrouhly by se počet nominací. Pak by byli spokojení všichni, troufám si tvrdit, že i podstatná část MZ. A ne, nemyslím, že by to šlo proti duchu ceny - Oskaz je jeden z mála, který kategoriemi pokrývá téměř celý místní film byznys. Takhle to bude fakt cena za nejnavštěvovanější film a tlačenka, aby byl Panter ocejchovaný, v tom souhlas. Že budou předávat "nemší" ceny v reklamách je opravdu výsměch. Spíš bych to řešil tak, že by ty kategorie neměly děkovačky na pódiu, kde stejně dvě třetiny lidí koktá a potí se... Jsme v moderní době, tyhle děkovačky bych dal třeba na síť jako podpůrný virál. S kategorií kaskadérů OK, ale pokud nějaká nová technická kategorie, pak zvuková Foley a nebo CGI maskování/mo-cap. To prvé si to zaslouží ještě delší dobu, jak kaskadéři a to druhé začíná mít větší význam, jak nynější Nej Make-up.
4 0
reagovat
reaguje na: BlackAdder
řekl bych asi podle počtu kin, do kterých byl nasazen, absence na filmových festivalech a budget...a celková "známost" filmu. Ta se dneska dá vytahat z dat ze sociálních sítí, sledovanosti trailerů apod.
692841
řekl bych asi podle počtu kin, do kterých byl nasazen, absence na filmových festivalech a budget...a celková "známost" filmu. Ta se dneska dá vytahat z dat ze sociálních sítí, sledovanosti trailerů apod.
692838
1 -1
reagovat

Tak vzhledem k současným technologiím...

...by si zasloužil cenu film za "nejlepší akční scénu" nebo něco podobného. Tam bych to dokázal pochopit, protože dělit akční filmy na ty, které smysl dávají a které ne, naprosto nefunguje, ale právě zmiňovaný MI by si nejspíš pro sošku přišel, protože to, co se v posledních dílech na plátně děje je krystalická eye-candy...CGI scény, jak se dnes patří, ale navázané na old-school (automobilové nebo jiné) honičky se spíše praktickými efekty...ale celé jako kompozice, ze které slabším povahám rupne žíla na čele...
PS: Black Panther by měl mít cenu zvlášť...kategorie "Black Panther" - nejvýdělečnější film nanejvýše průměrné kvality 8)
692840
...by si zasloužil cenu film za "nejlepší akční scénu" nebo něco podobného. Tam bych to dokázal pochopit, protože dělit akční filmy na ty, které smysl dávají a které ne, naprosto nefunguje, ale právě zmiňovaný MI by si nejspíš pro sošku přišel, protože to, co se v posledních dílech na plátně děje je krystalická eye-candy...CGI scény, jak se dnes patří, ale navázané na old-school (automobilové nebo jiné) honičky se spíše praktickými efekty...ale celé jako kompozice, ze které slabším povahám rupne žíla na čele... PS: Black Panther by měl mít cenu zvlášť...kategorie "Black Panther" - nejvýdělečnější film nanejvýše průměrné kvality *8)*
Tak vzhledem k současným technologiím...
8 -3
reagovat
Je to smutné, ale co se dá dělat. Na to, jaký ten film ve skutečnosti je, se už dávno nedívá, důležitější je, aby nominovaný film dostal body za splnění norem či kvót, které zaručí, že se o tom filmu bude tweetovat další měsíce. 
Problém bude taky v tom, že porota je neznámá a má fakt spoustu členů, jak se pak dá zaručit, že ten film opravdu všichni viděli a podle čeho hlasovali pro vítěze. 
Film je až na posledním místě :-
692839
Je to smutné, ale co se dá dělat. Na to, jaký ten film ve skutečnosti je, se už dávno nedívá, důležitější je, aby nominovaný film dostal body za splnění norem či kvót, které zaručí, že se o tom filmu bude tweetovat další měsíce.  Problém bude taky v tom, že porota je neznámá a má fakt spoustu členů, jak se pak dá zaručit, že ten film opravdu všichni viděli a podle čeho hlasovali pro vítěze.  Film je až na posledním místě *:-*
2 -2
reagovat
Nějak to nechápu, jaký kritéria jsou pro populární film? 
692838
Nějak to nechápu, jaký kritéria jsou pro populární film? 
1 0
reagují: sushi232
reagovat
reaguje na: KarelR
Zjavne som starmodny a pre mna je predavanie cien o tom samotnom predani ceny bez ohladu na to, ze ju ziskava Lada o ktorom som v zivote nepocul. Obzvlast ked to ma byt ta prestizna cena.

Lebo podla tohto pristupu odovzdavanie Oskara za film prekryju reklamou ked ho ziska nejaky zacinajuci reziser. Inac povedane, je to uplny bullshit. 
692837
Zjavne som starmodny a pre mna je predavanie cien o tom samotnom predani ceny bez ohladu na to, ze ju ziskava Lada o ktorom som v zivote nepocul. Obzvlast ked to ma byt ta prestizna cena. Lebo podla tohto pristupu odovzdavanie Oskara za film prekryju reklamou ked ho ziska nejaky zacinajuci reziser. Inac povedane, je to uplny bullshit. 
692836
4 0
reagovat
reaguje na: Will
O reklamách se rozdaj takový ty krátký filmy, krátký dokumenty, zvuk atd. - prostě kategorie bez slavnejch ksichtů.
692836
O reklamách se rozdaj takový ty krátký filmy, krátký dokumenty, zvuk atd. - prostě kategorie bez slavnejch ksichtů.
692833
3 -1
reagují: Will
reagovat
ale marketingově se to dá opodstatnit, když si pak třeba na BD krabičce přečtete, že nějaké Avengers dostalo Oskara.
692835
ale marketingově se to dá opodstatnit, když si pak třeba na BD krabičce přečtete, že nějaké Avengers dostalo Oskara.
0 0
reagovat
reaguje na: pepo
Tak potom uz vobec netusim na co sa mam pozerat, aspon v priamom prenose.
692833
Tak potom uz vobec netusim na co sa mam pozerat, aspon v priamom prenose.
692831
1 0
reagují: KarelR
reagovat
reaguje na: Will
Ja som to tak pochopil
692831
Ja som to tak pochopil
692818
0 0
reagují: Will
reagovat
reaguje na: peterel
to nepridaji, libani je proti soucasnym trendum, leda oscar za nejlepsi zenou pisemne odsouhlaseny a povoleny polibek
692830
to nepridaji, libani je proti soucasnym trendum, leda oscar za nejlepsi zenou pisemne odsouhlaseny a povoleny polibek
692829
5 -6
reagovat
Teď už si jen počkat až přidají Oscara za nejlepší polibek...
692829
Teď už si jen počkat až přidají Oscara za nejlepší polibek...
3 -1
reagují: BranMakMorn
reagovat
Počet Oscarov MCU: 0
Počet Oscarov DCEU: 1
8)
692828
Počet Oscarov MCU: 0 Počet Oscarov DCEU: 1 *8)*
1 -5
reagují: earthworm
reagovat
Takový ekvivalent Českého Lva pro nejnavštěvovanější film... a všichni víme, jak rychle ta cena ztratila hodnotu.
692827
Takový ekvivalent Českého Lva pro nejnavštěvovanější film... a všichni víme, jak rychle ta cena ztratila hodnotu.
2 0
reagovat
samozrejme sem zapomel na sekci metoo film kdy oskara by vyhralo na priklad asi minutove video na sexy buchtu co jde v mini sukni a kratouckem topiku po ulici , kdy je zmalovana jako devka  a hrozne se divi ze na ni vsichni civi a prijde ji to strasne obtezujici
692826
samozrejme sem zapomel na sekci metoo film kdy oskara by vyhralo na priklad asi minutove video na sexy buchtu co jde v mini sukni a kratouckem topiku po ulici , kdy je zmalovana jako devka  a hrozne se divi ze na ni vsichni civi a prijde ji to strasne obtezujici
5 -8
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se