Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Blockbustery se budou prát o Oscary ve vlastní kategorii


ikona
Mr. Hlad
akademienejlepší filmoscar
Může Oscara vyhrát Black Panther, Bumblebee nebo šestý díl Mission: Impossible? 

Oscarové přenosy mají rok od roku nižší sledovanost. A akademie se snaží s tím něco udělat. Dostáváme nové tváře a nové moderátory, před pár lety nějaký génius vymyslel, že v se budou počty nominovaných v kategorii Nejlepší film měnit bez ohledu na to, že reálně o sošku stejně bojují dva tři filmy, a teď organizátoři přišli s další novinkou. Nejspíš si řekli, že diváci necítí potřebné napětí u předávání ceny pro nejlepší střih zvuku a chce to něco atraktivnějšího. Od příštího roku se tedy bude předávat i Oscar pro nejlepší populární film. A je to sakra divný nápad. 

 

Akademie se pokouší být zase důležitá, populární a sledovaná. A možná i cool, i když to si dost dobře nedovedu představit. Zahraniční kritici nad tím taky kroutí hlavou, a tak nějak se mluví o tom, že kategorie vznikla hlavně proto, aby Oscara mohl dostat Black Panther. Budiž, s tím bych asi dokázal žít, ale pokud by si pro plešouna došli tvůrci devítky Rychle a zběsile, dovedu si představit, že by to takového Terrence Malicka nebo Spika Lee mohlo trošku rozhodit... Navíc brát tuhle kategorii stejně vážně jako kategorii Nejlepší film prostě dost dobře nebude možné. Tenhle Oscar bude vždycky tak trochu meh, nehledě na to, že v historickém kontextu moc nedává smysl. Pár let nazpátek vyhrávaly ceny filmy jako Titanic, Forrest Gump, Gladiátor nebo Návrat krále. A o těch se úplně nedá říct, že nejsou populární. Chtít dávat Oscara za nejlepší film Moonlightu nebo The Artist a zároveň žebrat u diváků o pozornost tím, že si pro cenu dojde Dwayne Johnson za další Jumanji, je dost ubohé. Co si o tom myslíte vy? 

--- 

Vytáhni v hospodě: Oscar pro nejlepší populární film není jediná změna. Od příštího roku chtějí mít organizátoři maximálně tříhodinový přenos (méně atraktivní kategorie se předají při reklamách a diváci uvidí jen sestřih děkovaček) a od roku 2020 se budou ceny předávat už na začátku února.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace