Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11 pohodových filmů na slunné léto


ikona
TedGeorge
alibi na klíčanne hathawaybill murrayhayao miyazakiisla fisherisle of dogsjake gyllenhaalmichael cainepekne blberachel weisztop 11wes anderson
Komedie, romantiky, dojáky. Viděli jste je všechny? 

KarelR zavedl před několika slunovraty na MovieZone moc pěknou tradici doporučování kvalitních pohodových filmů. Ve svém článku Rodinné filmy 21. století nabídnul hned dvanáct kvalitních bijáků, které jsme před těmi pěti lety všichni poctivě nakoukávali a následně v diskuzi doporučovali svoje favority. Nedalo mi to, a trochu drze jsem v reakci na jeho článek sepsal svojí oblíbenou jedenáctku. Pokračování na sebe nenechala dlouho čekat a k mojí velké radosti se ke svému „slavnému“ článku vrátil i KarelR. Jenomže to mluvíme o roku 2016 a od té doby bylo ticho po pěšině. Proč?

Nalijme si čistého vína. S panem K jsme vám během těch let doporučili skoro 60 filmů a vzhledem k tvrdým kritériím výběru prostě nebylo kde brát. Tak teď už je a vy před sebou máte dalších jedenáct kandidátů na film, který si večer pustíte. A propos – ta kritéria. V článku se musí vyskytnou alespoň nějaký snímek, který neznáte. Zároveň je slušností zařadit alespoň jeden biják vzniknuvší mimo Hollywood. No a když už doporučovaný film znáte, tak by vás ty dva odstavce doprovázející obrázek měly donutit podívat se na snímek znovu. Co myslíte, povedlo se mi to? Dejte se do čtení následujících tří kapitol a pak se vyjádřete v diskuzi. 

11. Pěkně blbě (2017)

Když před rokem uvedl distributor Aerofilms do českých kin film The Big Sick (který je přeložený, ehm, pěkně blbě), byl jsem docela zvědavý, jak si povede. Hypem provázený snímek totiž v Americe útočil na 50 milionů babek z tamních multiplexů a byl chválen ze všech stran. Výsledných 34 000 platících diváků z našich luhů a hájů není žádný velký propadák, ale to číslo jasně ukazuje, že je tu mnoho diváků, kteří film ještě neviděli. A to je trochu škoda, protože já ho mám v TOP 5 těch nejlepších za minulý rok a vy byste měli okamžitě zapomenout na Rimsyho sedmičkovou recenzi. Tohle je totiž na devět.

O co tu tedy běží? Kumail Nanjiani zažil před několika lety menší drama. Jeho tehdejší přítelkyně (Emily hraná Zoe Kazan) totiž upadla do kómatu a on trávil večery v nemocnici. Tam byli také rodiče jeho favoritky a on se s nimi musel po čase začít bavit. Tolik k výchozí premise a já jdu ještě na třech řádcích chválit. To je prostě taková paráda, když člověk zažije nějakou nezapomenutelnou příhodu a dokáže o tom napsat vtipný a dojemný scénář. A ještě větší paráda je, když ty stránky následně zaujmou Judda Apatowa a on ten film dostane až na plátna kin. Nenechte se tedy přemlouvat, Pěkně blbě se povedlo a vy si po skončení jistě budete broukat tuhle melodii.


10. Alibi na klíč (2017)

Zamíříme do Francie? V mých předchozích článcích jsem tak činil pravidelně a výjimku neudělám ani tentokrát. Alibi na klíč se dočkalo premiéry v českých kinech před pouhými osmi měsíci a já do multiplexu bohužel nešel. Byť se začaly rojit spokojené ohlasy podobně naladěných filmožroutů, nebylo jich dost a mě vůbec nenalákal průměrný trailer. Nedávno jsem rest napravil a vy doufám uděláte to stejné. Francouzi totiž zase jednou dali Hollywoodu na zadek a naservírovali nám parádní komedii. Premisa je hodně podobná jako u (K)lamače srdcí, ale to vůbec nevadí.

Floutek a tak trochu budižničema Grégory van Huffel má agenturu, která lidem umožňuje podvádět. Zajišťuje jim alibi a je mu jedno, jestli se jedná o soulož se sekretářkou, golf v Polynésii nebo omluvenku do školy. Ve svém řemesle nemá konkurenci. Všechno však změní setkání s Flo, tedy krásnou, chytrou, vtipnou, sympatickou a bohatou slečnou. Ta mu (a vám) učaruje a já myslím, že už ani pomalu není třeba pokračovat dál. Alibi na klíč je romantika / komedie, která sází na pečlivě vypointované scény a já vám zaručuji, že s tímhle tipem vážně nejsem vedle a vy se budete královsky bavit. Už jenom kvůli té scéně parodující Hvězdné války.

 

9. Určitě, možná (2008)

O romantiku Určitě, možná jsem se otřel už v mém tématu rozebírajícím TOP 11 největších hollywoodských hvězd současnosti. Hraje v ní totiž Ryan Reynolds v období před Deadpoolem. Ryan tenkrát neměl na růžích ustláno a kvůli jednomu propadáku za druhým to s jeho kariérou jednu chvíli nevypadalo vůbec růžově. Jenomže konec dobrý, všechno dobré, a třeba si kvůli jeho nově nabité slávě najdou diváci cestu právě k doporučované jednohubce Určitě, možná. V roce 2008 snímek kiny vyloženě prohučel a mě to docela štve. Jedná se totiž o povedenou "dramedii", u které se sice nebudete popadat za břicho smíchy, ale bavit se budete určitě celou hoďku a půl.

To zajistí hlavně scénář, který jasně ukazuje tvůrcům seriálu Jak jsem poznal vaší matku, že těch šest sezón bylo vážně zbytečně moc. Reynolds, respektive Will, vypráví svojí dceři příběh o tom, jak se dal do kupy s maminkou. Fór je v tom, že v příběhu změní jméno vyvolené a divák, stejně jako Willova dcera hraná Abigail Breslin, jenom hádá, která to nakonec bude. Divákům se nabízí hned tři možnosti – buď to byla Rachel Weisz (moje favoritka), Elizabeth Banks (ehm), nebo Isla Fisher. Dovolíte malý spoiler na závěr? V okamžiku, kdy naběhnou závěrečné titulky, budete mít na tváři takový ten pitomý úsměv, za který se ve společnosti stydíte. Nemáte zač.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace