Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11: Největší hollywoodské hvězdy současnosti


ikona
TedGeorge
avengers: infinity wardeadpooldwayne johnsonhobbs and shawhugh jackmanjennifer lawrencejumanji: vítejte v džunglijursky svetleonardo dicapriomark wahlbergmarvelmission: impossiblequentin tarantinorevenantrobert downey jr.tom cruisetransformers: posledni rytirvin dieselvsechny prachy sveta
Kvůli komu chodíte do kina vy? 

Možná si ještě vzpomínáte na můj tři roky starý článek, který si posvítil na největší hollywoodské hvězdy současnosti. Kdybych na tomto místě napsal, že byl kontroverzní, tak bych nepřeháněl. Zvlášť první místo Chrise Pratta jedoucího na vlně obřích úspěchů Strážců Galaxie, Lego příběhu a Jurského světa působilo na MovieZone štamgasty jako červený praporek na týden nekrmeného býka. Nemluvě o redakci, která mi tu volbu dává sežrat fakticky dodnes. Zařekl jsem se tehdy, že podobný článek už nikdy nenapíšu. Jenomže člověk míní a KarelR mění. MovieZone doyen mi nedávno poslal odkaz na žebříček nejlépe placených hollywoodských nádeníků a já se tvrdohlavě rozhodnul napsat pokračování, respektive upgrade / update mého článku. Před sebou tedy máte tříkapitolovou topku, která si bere na paškál v současnosti nejvíc letící jedenáctku hollywoodských pracantů.

Kritéria výběru hvězd do článku? Volím jména, která potkáváme v těch největších hollywoodských blockbusterech a zároveň se (když se mi to hodí do krámu a vážně je ten článek subjektivním pohledem TedGeorge) snažím dívat do blízké budoucnosti. Objektivně beru v úvahu informace o milionech, které daná hvězdička inkasovala za svoje poslední filmy. Takže pokaždé fantastický Daniel Day-Lewis tu není a bohužel se nedá nic dělat. Ještě než nažhavíte vaše klávesnice a spustíte „bouři ho*en“ v diskuzi pod článkem, otevřete si ke čtení Frankovku z čím dál populárnějšího Vinařství Veverka. Jdeme na to.

11. Chris Pratt

Největší úspěch kariéry: Avengers: Infinity War útočí na dvě miliardy, ale mnohem důležitější byla jeho přítomnost v jeden a půl miliardovém Jurském světě.
Mám od něj nejraději: Je to těsné, ale jako Star-Lord v prvních Strážcích Galaxie je výborný.
KarelR říká: Ohromný sympaťák, který si místo na hollywoodském výslunní rozhodně zaslouží. Hlavně kvůli němu se těším na dvojku Jurského světa.
Vytáhni v hospodě:
Chris je skvělý vypravěč a já vám tu místo krkolomného převyprávění nalinkuji hned dvě historky, které propálil v show Grahama Nortona.

Já jsem vážně uvažoval, že na svůj fail jménem „Chris Pratt je největší hollywoodská hvězda“ nechám zapomenout (vzpomínky na Pasažéry a Sedm statečných mne straší dodnes) a vše vyřeší krátké sypání popelu na hlavu v úvodních odstavcích. Jenomže Pratt se v té jedenáctce objevit prostě musí. Má za sebou totiž dva supervýdělečné díly Strážců Galaxie, Jurský svět, rekordní trojku Avengers a před sebou na dveře klepající pokračování tajtrlíkování s dinosaury, které podle trailerů až průserově připomíná Ztracený svět režírovaný před dvaceti lety Stevenem Spielbergem. Už za rok potom zbourá pokladny čerstvě potvrzená dvojka LEGO příběhu a zajímavě znějící Cowboy Ninja Viking.

Věřte tomu nebo ne, ale ňouma ze seriálu Parks and Recreation bere za svoje role desítky milionů dolarů. Co se již zmíněného návratu do Jurského světa týče, tak Pratt dostane deset mega předem a díky procentům z jistého profitu bych si tipnul, že alespoň dvojnásobek tzv. „post“. Skoro až neuvěřitelně tedy zní informace, že mu šetřivý Marvel vyplatil v roce 2014 pouhých 350 000 dolarů předem (celkem prý 1,5 mega díky prémiím za úspěšné tažení filmu multiplexy) za účinkování v prvních Strážcích Galaxie. Tak už to však u fabriky na comicsové adaptace chodí a výplatnice za dvojku a za Avengers mu jistě vše vynahradila. Dočkáme se Chrise ve článku řešícím největší hollywoodské hvězdy v roce 2020? Nemyslím si.


10. Tom Cruise

Největší úspěch kariéry: Tady babo raď, ale mezi hollywoodskou smetánku ho v roce 1986 katapultoval Top Gun.
Mám od něj nejraději: Mission: Impossible 1-5.
KarelR říká: Neskutečně schopná stálice a vedle DiCapria snad jediná záruka poctivě oddřeného filmu. Na dokumenty o natáčení Na hraně zítřka nebo Mission: Impossible 5 bych mohl koukat pořád dokola.
Vytáhni v hospodě: Vzpomínáte si ještě na Mission: Impossible 2, nejenom podle mě nejslabší díl série? Cruise prý odmítnul peníze předem a místo toho si vydobyl roli producenta a s tím související procenta ze skoro jistého profitu. Film byl velkým hitem nejenom v kinech (545 milionů babek je na rok 2000 výborné číslo), ale i na DVD. Díky tomu, že měl Tom ve smlouvě s Paramountem 30 % z čistého profitu, přistálo mu na účtu 75 milionů dolarů.

Další pán na holení, kterého jsem chtěl chvíli nahradit někým z trojice Daniel Craig – Denzel Washington – Tom Hardy. Tom je (hlavně kvůli scientologii) posledních deset let docela v řiti a kromě Ethana Hunta nemá kde brát. Dvojka Jacka Reachera naštvala nejenom hollywoodské účetní, ale i diváky. I ten Karlem chválený Barry Seal byl vlastně propadák, po kterém už dnes neštěkne ani ten pes, kvůli němuž každou noc zavíráte okno. Jenomže při těchto myšlenkách jsem si uvědomil, že za rok a půl (doufejme) půjde do kin dvojka Top Gunu a hlavně jsem si znovu pustil trailer na nejnovější Mission: Impossible. Přátelé…

… to je prostě taková pecka! Nemůžu si pomoct, ale pozici nejočekávanějšího filmu léta si bez skrupulí uzurpuje právě Tom a já si nevzpomínám, kdy bych naposledy víc přál miliardu nějakému hollywoodskému blockbusteru. Cruise se očividně zbláznil a k radosti přihlížejících se rozhodnul ve své nejslavnější roli zmrzačit, ne-li zabít. Jistě se mnou budete souhlasit, že sledovat boční záběry jeho škaredého zranění při odvážném skoku nebo zkazky o stovce seskoků z letadla je zábava jako žádná jiná, a já teď vážně nevím, co ten šílenec ještě může vymyslet v sedmičce. Každopádně mě to zajímá a v kině u toho budu. Až do svojí nebo Tomovy smrti.


9. Jennifer Lawrence

Největší úspěch kariéry: První díl Hunger Games.
Mám od ní nejraději: Terapie láskou je pořád hodně fajn. Po každém zhlédnutí mám chuť začít znovu chodit do tanečních.
KarelR říká: Na rozdíl od spousty lidí mám Jen rád a je podle mě vynikající herečka. Ten Oscar jí vážně nespadnul do klína jen tak...
Vytáhni v hospodě: Možná jste už někde zaslechli, že se Jennifer ucházela se o roli Belly Swan ve Stmívání. Troufnu si však tvrdit, že nevíte o jejím konkurzu na roli Sereny van der Woodsen v seriálu Super drbna. Tu nakonec ukořistila Blake Lively a Jennifer z toho tenkrát byla podle producenta Joshe Schwartze hodně špatná. Vzhledem k tomu, že byla podle Forbesu v roce 2014, 2015 a 2016 nejlépe placenou herečkou Hollywoodu, už ji to ale nejspíš tolik neštve.

Ještě před třemi lety byla Jennifer suverénně nejlépe placenou herečkou v Hollywoodu. Mohla za to hlavně končící sága Hunger Games a desítky milionů dolarů vydělávající spolupráce s režisérem / pošukem Davidem O. Russelem. Jenomže pak se v relativně krátkém sledu zjevily v kinech ztrátové bijáky jako Pasažéři a Joy (vážně se musel točit film o ženské, která úspěšně prodávala mopy?) nebo průšvih roku jménem matka!. Ten se v redakci MovieZone líbil akorát Karlovi, a pokud zapomínám na Rimsyho, tak je to schválně. Rudá volavka Jennifer sice znovu zajistila patnáctimilionový honorář, ale troufám si tvrdit, že vzhledem k neúspěchu v kinech se to jen tak nebude opakovat.

Jennifer je v mém žebříčku pravděpodobně naposledy, protože se mi při pohledu na její připravované projekty chce brečet. Na další X-Meny je totiž zvědavých čím dál méně lidí, a pak si Jen chce vzít volno. Kdysi všemi milovaná holka „od vedle“ tak pomalu ale jistě dává sbohem nejvyšší hollywoodské lize a bude potřebovat nějaký zázrak, aby se do nejvyšších pater znovu vrátila. Pojďme se teď spolu vsadit, že v roce 2020 nebo 2021 natočí film pro Netflix

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace