Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Deadpool 2 srazil Avengers, za jedničkou ale zaostává


ikona
Cival
avengersavengers: infinity warblack pantherdámský klubdeadpooldiane keatondisneyjames mcteiguejane fondamarvelmelissa mccarthyryan reynoldsshow dogstiché místotržby
Deadpool rozhodně má spousty důvodů dočkat se celé trilogie... 

Deadpool byl před dvěma lety totálním zjevením - a to i po kasovní stránce. Přisprostlý, drzý a podvratný comics přepisoval historické tabulky nejen mezi eRkovými hity a bylo proto zřejmé, že dvojka bude mít hodně práce, aby se zvládla šokantně úspěšné jedničce vůbec vyrovnat. Přeci jen jde o další nášup téhož.

Ačkoliv se tak druhý Deadpool dočkal skvělých recenzí a nadšených reakcí od prvních diváků, zopakovat veleúspěšný start jedničky se mu úplně nepovedlo. Sice měl jako už zavedený, velký popkulturní fenomén k dispozici o pět stovek kin víc než minule, americký otvírák ale o sedm milionů klesl. Výsledných 125 mega je samozřejmě i tak impozantních (a před dvěma a půl lety by v něj nikdo nevěřil), americké tržby dvojky ale oproti jedničce nejspíš klesnou. Deadpool totiž záhy dostane těžkou konkurenci v podobě Star Wars a ty mu zamezí ve vytěžení víc jak 363 melounů prvního dílu.

SROVNÁNÍ TRŽEB DVOU DEADPOOLŮ

 

Deadpool a jeho parta možná měli až příliš optimismu, když se v distribučním kalendáři zasunuli hned za Avengers, ale… možná to jsou pouze drobné detaily, u kterých jde „jen“ o pár milionů dolarů nahoru nebo dolů. Deadpool totiž jede pořád famózně, zvlášť když uvážíme jeho eRkovou přístupnost a 301 milionů dolarů po prvním víkendu ve světové distribuci. Uvidíme, jestli aspoň v globálním měřítku zvládne sequel první díl překonat. Jeho 783 melounů pro superoblíbeného hrdinu zas tak nedostupné být nemusí.

Právě zmínění Avengers určitě Deadpoola trochu zbrzdili, protože jejich 28 mega pořád není k zahození. Hubatý hrdinský konkurent je sice srazil na druhé místo žebříčku, propad o 53% je ale pořád velmi důstojný (zrovna Deadpool takové procento za týden asi nevykáže).

NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ FILMY HISTORIE CELOSVĚTOVĚ 

 

Parádní jsou ale hlavně celkové výnosy. Jednak ty americké, které jsou aktuálně na 595 milionech. Sedm stovek z toho nepadne, takže i třetí Avengers zůstanou v zámoří trochu paradoxně ve stínu Black Panthera, ale to je jen drobný rozpačitý detail: Naopak totální peckou je 1,81 miliardy dolarů celosvětově, když si Avengers nejen užívají čtvrté místo historických tabulek, ale jako čtvrtý film vůbec si brzy i potěžkají kolosální dvě miliardy dolarů z kin. Neskutečný triumf!

NEJVYŠŠÍ AMERICKÉ TRŽBY MARVELOVEK

Na třetí příčce se snaží seniorsky naladěný Dámský klub. Babičky (Diane Keaton nebo Jane Fonda) tu čtou Padesát odstínů šedi a jejich ústrojí se na to pokouší jaksi reagovat. Ani tato peprná zápletka ale nestačila na víc jak dvanáct a půl mega. Pan Grey by se nedojal, strůjci téhle levné sterilitky ale budou spokojeni, protože laškovná penzistická sešlost se nakonec vytlačí do černých čísel.

 

Vtipálek Deadpool srazil ale i další konkurenty: Schytala to po zásluze i těžkotonážní komička Melissa McCarthy, jejíž školní taškařice Life of the Party trvalkou nebude. Aktuálních necelých osm milionů a tedy průběžných 31 mega moc nedojme.

Největší ztráty z pelotonu pak hlásí thriller Breaking In, ve kterém se na kasovní výsluní vrátil James McTeigue. Čerstvě přisypaných šest milionů se v podstatě rovná rozpočtu, takže žádný stres, protože výdělky za 28 milionů ženou film jasně do plusu… ale ještě nějaké ty kačky by v Universalu chtěli.

Ovšem co by za to jinde dali. Rodinná komedie Show Dogs o roztomilých psících, ze které by se jednomu zvedl dekl už po traileru, si kupříkladu vymohla pouhých šest mega o svém startovním víkendu. Což je kolosální bída – zvlášť při nasazení do celkem sebevědomých 3 212 kin. Chlupatá novinka režiséra dvou Šmoulů, dvou Scooby Doo i Čivavy z Beverly Hills ale naprosto vyhořela a snad o ní už nikdy nikdo neuslyší.

 

Do desítky se pak vešli ještě dva čtyřmilionoví snaživci, jednak nevábná komedie Overboard a taky hororová pecka Tiché místo, která se už celosvětově dotýká tři sta melounů. Ještě o sto milionů víc pak hlásí Rockovo Rampage na devátém místě a žebříček uzavírá dokument RBG.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden zkusí monstrózní předprodeje potvrdit ještě mohutnějším otvírákem nová Star Wars Story o mladém Solovi.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace