Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Co všechno teď čeká Strážce Galaxie?


ikona
KarelR
james gunnstrazci galaxie vol. 2strazci galaxie vol. 3
Star-Lordova parta se brzy podívá na Zem, kde se porve s největším marveláckým padouchem, a pak si dá třetí sólovku. Tady máte pár (staro)nových detailů. 

Dvojka Strážců Galaxie už drtí světové poklady a většina debat se točí kolem toho, jestli dosáhne na miliardu nebo ne. Že je vám útok na tuhle (čím tím méně významnou) metu vlastně volný a spíš vás zajímá, co se Strážci bude dál? V tom případě jste na správném místě, James Gunn totiž ve filmu (a v rozhovorech) naznačuje víc, než možná tušíte.

ČLÁNEK OBSAHUJE SPOILERY ZE STRÁŽCŮ GALAXIE 2

Jako výchozí bod samozřejmě použijeme potitulkové scény, kterých je tentokrát pět a některé z nich jsou celkem důležité pro budoucí dění. Ne, nemluvím teď o Kraglinově hrátkách s létajícím šípem ani o cameu Stane Lee, z něhož Gunn udělal informátora Watcherů (mimozemské bytosti, které prostě... pozorují dění ve vesmíru), čímž záměrně propojil všechny jeho comicsové miniroličky. Řeč je o scénách s Grootem, Stakarem a Ayeshou, jež vnadí na budoucnost kosmické odnože marveláckého vesmíru.

 

Nejjednodušší je to s Grootem. Dvojka Strážců Galaxie se odehrává asi dva měsíce po jedničce a prohlubuje vztahy mezi ústřední partou, jejíž členové k sobě na konci filmu mají mnohem blíž než na jeho začátku. Mezi nejdůležitější linky patří Star-Lordovo rozhodování, koho vlastně považuje za svého otce, což vyústí nejen v dojemné finále, ale i v posun jeho samého do otcovské role. Právě tenhle oblouk uzavírá scéna, v níž si odrostlejší Groot, jemuž Star-Lord mimochodem rozumí (!), odmítá uklidit svůj pokoj. Gunn tu v první řadě ukazuje, jak se vztah tohohle dua vyvinul od poslechu Father and Son od Cata Stevense na konci filmu, ve druhé pak vytváří most mezi Strážci Galaxie 2 a Avengers 3.

Jak už vám totiž asi došlo, dvojka Strážců se (stejně jako jednička) odehrává v roce 2014, což znamená, že Star-Lordovu partu příště uvidíme o celé 4 roky starší. Infinity War by se tak v roce 2018 mohl zúčastnit téměř (nebo úplně) dospělý Groot, jehož pak logicky uvidíme i ve Strážcích Galaxie 3, které už James Gunna začal psát a pochopitelně je bude i režírovat.

 

Co dalšího zatím víme o třetím díle? Gunn slibuje poslední film, ve kterém bude pohromadě úvodní pětice Strážců (Star-Lord, Gamora, Drax, Groot, Rocket), z čehož kdekdo odvodil nástup nové krve. Zatím to ale vypadá spíš na návrat staré krve, jenž rozjíždí potitulková scéna se Stallonovým Stakarem Ogordem (aka Starhawkem) a původními Strážci Galaxie.

S kým že to?! OK, přibrzdíme. Strážci Galaxie, které znáte s filmů, jsou v podstatě druhou verzí téhle party a v comicsech se dali dohromady až v roce 2008. Do té doby existoval pod stejným jménem tým s úplně jinými hrdiny, jenž vznikl v roce 1969 a k vlastní sérii se probil až v roce 1990. Původní Strážci Galaxie pocházeli z 31. století a z alternativního vesmíru, takže to s nimi bylo hodně složité. To ale můžete pustit z hlavy, ve filmovém světě se prostě jedná o Stakarovy kámoše od Ravagerů, s nimiž kdysi vyrážel na četná dobrodružství a teď je (ehm, na stará kolena) znovu povolal do akce.

 

Kteří z původních Strážců se vlastně probili na velké plátno? Michelle Yeoh si zahrála Stakarovu adoptivní sestru Aletu, Ving Rhames vesmírného drsňáka Charlieho-27 a Michael "Lex Luthor" Rosenbaum stříbrného mimozemšťana Martinexe. Zbytek staronového týmu pak tvoří rudý mimozemšťan Krugarr a především robot(ka) Mainframe, jíž namluvila Miley Cyrus. V původní inkarnaci Strážců (comicsové i filmové) figuroval i samotný Yondu, jenž v novém filmu konečně dostal své typické číro. Toho ale do budoucna nečekejte, sám Gunn totiž potvrdil, že by jeho kříšení podkopalo celý příběh a rozhodně k němu nedojde.

Objeví se Stallonova parta v Infinity War nebo ve Strážcích Galaxie 3? Oficiálně nevíme zhola nic, rozhodně se s ní ale do budoucna počítá (ať už to znamená cokoliv). Gunn očividně nechce slibovat věci, jimiž si není úplně jistý, což naštěstí neplatí u bájného Adama Warlocka, jehož konečně rozehrála potitulková scéna s Ayeshou. Zlatá velekněžka s tváří Elizabeth Debicki se určitě vrátí ve třetím díle a Gunn víceméně potvrdil, že na Strážce pošle superčlověka, kterého právě začala kutit v hi-tech kokonu. O koho přesně jde? A proč se nedostal na plátno už dříve? Tady je to zase složitější, takže si dáme další vysvětlovačku.

 

Adam Warlock je jedním z nejvýraznějších hrdinů marveláckého kosmického vesmíru a James Gunn ho původně vepsal do Strážců Galaxie 2. Nakonec ale musel vyhodit jednu velkou postavu a nechtěl se vzdát Mantis, protože do filmu zapadala o něco lépe (Adam byl zřejmě Ayeshiným hlavním poskokem), takže se debut zlatého superhrdiny, jenž se poprvé objevil v roce 1967 v comicsové Fantastické čtyřce, znovu odložil.

V papírových sešitech je Adam Warlock dokonalou bytostí, jíž stvořili lidští vědci z pochybné organizace Enkláva, a točí se kolem něj většina kosmických megaudálostí. Právě on je společně s Doctorem Strangem a Silver Surferem největším tahounem Infinity Gaunletu, comicsové minisérie, z níž budou vycházet třetí Avengers. Fandové tak skoro automaticky předpokládali, že se v roce 2018 objeví v kinech. Gunn nicméně upozorňuje na to, že se Adama dočkáme až ve třetích Strážcích Galaxie, kteří nejspíš půjdou do kin 1. května 2020.

 

No... a to je všechno důležité, co v tuhle chvíli víme. Strážci Galaxie se (společně s Mantis, Nebulou a zřejmě i s Kraglinem) zúčastní Avengers 3 a nejspíš i Avengers 4, prý ale nemáme počítat s tím, že by na sebe strhli moc pozornosti. Gunn pomáhal bratrům Russovým s jejich začleněním do příběhu, v němž budou mít sice stěžejní, avšak pořád jen vedlejší roli, a největší otazník vlastně visí nad Draxem, který na konci prvních Strážců Galaxie tvrdí, že hodlá zabít Thanose.

Jak ti "sečtělejší" z vás určitě vědí, Drax v comicsech Thanose už jednou zabil (viz obrázek výše). Splnit stejnou misi ve filmu je ale něco úplně jiného, tak uvidíme, jestli se to nakonec povede jemu, stejně odhodlané Nebule, anebo někomu úplně jinému.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace