Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Víkendový výplach #450 o Avengers a monstrech

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
reaguje na: Robur
Ne ne ne a ne. Kdyby to bylo české podobenství ukazuje to vlastnosti, které máme jenom my. Ukazuje to obecně debilní vlastnosti v našich reáliích. 

Je to jako říkat, že nevěra v Madisonských mostech je typicky americká. 
680934
Ne ne ne a ne. Kdyby to bylo české podobenství ukazuje to vlastnosti, které máme jenom my. Ukazuje to obecně debilní vlastnosti v našich reáliích.  Je to jako říkat, že nevěra v Madisonských mostech je typicky americká. 
680932
0 -2
reagují: Axis, KARLOS, Robur
reagovat
hoďte už na něj někdo deku... :- ať jde za svými bratranci (maly.autista, sensej) :-
680933
hoďte už na něj někdo deku... *:-* ať jde za svými bratranci (maly.autista, sensej) *:-*
5 -1
reagovat
Já ale chápu co chceš říct. Jenže jsi napsal: "Jedna věc ve mně doutná už delší dobu a to kecy o nějakém českém podobenství v Hoří má panenko. Ani náhodou. To je zásadní nepochopení díla a můžou to psát jenom lidi co se duševně nedostali dal za Rozvadov."
A s tím musím do morku kostí nesouhlasit, protože film sice může obecně zpodobňovat lidské vlastnosti "malých" lidí na celém světě, ale je o nás a je to české podobenství se vším všudy. Je šitý na míru a není ani o křovácích ani o inuitech.
680932
Já ale chápu co chceš říct. Jenže jsi napsal: "Jedna věc ve mně doutná už delší dobu a to kecy o nějakém českém podobenství v Hoří má panenko. Ani náhodou. To je zásadní nepochopení díla a můžou to psát jenom lidi co se duševně nedostali dal za Rozvadov." A s tím musím do morku kostí nesouhlasit, protože film sice může obecně zpodobňovat lidské vlastnosti "malých" lidí na celém světě, ale je o nás a je to české podobenství se vším všudy. Je šitý na míru a není ani o křovácích ani o inuitech.
680930
2 -1
reagují: BarryLyndon
reagovat
Když ty nechápeš co píšu, tak to je potom těžké  Nikde nepíšu, že není o nás. Ale ty typicky české vlastnosti by jinde nedopadly jinak, viz třeba konec, kdo tvrdí opak, tak prostě nemá relevantní srovnání. 

O nás jsou tam reálie, o nás tam nejsou lidské vlastnosti.

Teď jsem viděl vynikající film Ctihodný občan popisující argentinské maloměsto, 100% by to platilo i u nás. A vsadim se pár volů v Argentině ty maloměšťácké vlastnosti vidí jako typicky argentinské, už to chápeš? 
680931
Když ty nechápeš co píšu, tak to je potom těžké  Nikde nepíšu, že není o nás. Ale ty typicky české vlastnosti by jinde nedopadly jinak, viz třeba konec, kdo tvrdí opak, tak prostě nemá relevantní srovnání.  O nás jsou tam reálie, o nás tam nejsou lidské vlastnosti. Teď jsem viděl vynikající film Ctihodný občan popisující argentinské maloměsto, 100% by to platilo i u nás. A vsadim se pár volů v Argentině ty maloměšťácké vlastnosti vidí jako typicky argentinské, už to chápeš? 
0 -3
reagovat
reaguje na: BarryLyndon
Tady přeci nejde o osvícenost buranů v jiných zemích ale o to, že Hoří má panenko je naprosto zjevně o nás. Ano, i v jiných zemích najdeš stejné lidské vlastnosti, ale úplně jinou náturu a pokud tvrdíš opak, tak jsi nikde jinde na venkově nebyl. V každé zemi najdeš kousek povahy lidí z tohohle filmu ale nikde celek. Jen u nás.
680928
Tady přeci nejde o osvícenost buranů v jiných zemích ale o to, že Hoří má panenko je naprosto zjevně o nás. Ano, i v jiných zemích najdeš stejné lidské vlastnosti, ale úplně jinou náturu a pokud tvrdíš opak, tak jsi nikde jinde na venkově nebyl. V každé zemi najdeš kousek povahy lidí z tohohle filmu ale nikde celek. Jen u nás.
680924
1 -1
reagovat
reaguje na: KARLOS
Ale houby, on to zrcadlo nastavoval lidským vlastnostem, které jsou +- všude na světě stejné. Nepočítám li nějaké shithole countries, kde se logicky ani nemůžou projevovat.

Je teď úplně vedlejší, že je to hasičská tancovačka, country bál nebo nějaké šamanské slavnosti. 

Když je něco typicky lidské je totální nesmysl říkat, že je to typicky české...

Poslední dobou taky čtu, jak je typicky české blbě volit, ha ha ha 
680927
Ale houby, on to zrcadlo nastavoval lidským vlastnostem, které jsou +- všude na světě stejné. Nepočítám li nějaké shithole countries, kde se logicky ani nemůžou projevovat. Je teď úplně vedlejší, že je to hasičská tancovačka, country bál nebo nějaké šamanské slavnosti.  Když je něco typicky lidské je totální nesmysl říkat, že je to typicky české... Poslední dobou taky čtu, jak je typicky české blbě volit, ha ha ha 
680926
0 -3
reagovat
reaguje na: BarryLyndon
Chápu point a celkem se s tím dokážu i stotožnit... Ovšem v momentě, kdy za a) víš, že Forman to zrcadlo nastavoval dané skupině a za b) že ty etnika v Rusku, Norsku atd mají svá jasná specifika, je to jen minoritní připomínka.
I Norové můžou mít své hasičské tancovačky s vybíráním vesnické Miss, o tom žádná. Ale těžko věřit, že by jim to bylo maximálně blízké. Nebo to řeknu jinak - Panenka je v mnohém aktuální u nás i dnes. Ale pustit to jako zrcadlo na Jihu států, považoval by to za víc karikaturu daných postav a ne reálné zrcadlo.
Pro takové diváky by byla mnohem "lepší" Panenka v Country kabátku na rodeu (třeba). Že je to v jádru pudla fuk? Je, ale ty postavy by byly pro dané diváky uchopitelnější a to je ten největší rozdíl.
680926
Chápu point a celkem se s tím dokážu i stotožnit... Ovšem v momentě, kdy za a) víš, že Forman to zrcadlo nastavoval dané skupině a za b) že ty etnika v Rusku, Norsku atd mají svá jasná specifika, je to jen minoritní připomínka. I Norové můžou mít své hasičské tancovačky s vybíráním vesnické Miss, o tom žádná. Ale těžko věřit, že by jim to bylo maximálně blízké. Nebo to řeknu jinak - Panenka je v mnohém aktuální u nás i dnes. Ale pustit to jako zrcadlo na Jihu států, považoval by to za víc karikaturu daných postav a ne reálné zrcadlo. Pro takové diváky by byla mnohem "lepší" Panenka v Country kabátku na rodeu (třeba). Že je to v jádru pudla fuk? Je, ale ty postavy by byly pro dané diváky uchopitelnější a to je ten největší rozdíl.
680924
0 0
reagují: BarryLyndon
reagovat
reaguje na: Robur
To jako vážně? :D Ještě bych poprosil ke každé zemi napsat, proč tam patří. Ne vážně tady ta argumentace, že je něco typicky českého vychází pouze a jenom z nedostatku zkušeností a nedostatečně velkého vzorku vhodného ke srovnání. Jestli někdo nadává na malé české lidi z venkova, evidentně nikdy nebyl na venkově v USA, Rusku, Norsku nebo kdekoliv jinde. A jestli mi někdo chce říct, že někde jsou osvícenější, tak fakt chci vědět kde. 
Tohle sebemrskačství je fakt úsměvné :)
680924
To jako vážně? *:D* Ještě bych poprosil ke každé zemi napsat, proč tam patří. Ne vážně tady ta argumentace, že je něco typicky českého vychází pouze a jenom z nedostatku zkušeností a nedostatečně velkého vzorku vhodného ke srovnání. Jestli někdo nadává na malé české lidi z venkova, evidentně nikdy nebyl na venkově v USA, Rusku, Norsku nebo kdekoliv jinde. A jestli mi někdo chce říct, že někde jsou osvícenější, tak fakt chci vědět kde.  Tohle sebemrskačství je fakt úsměvné :)
680921
0 -1
reagují: Robur, KARLOS
reagovat

Přelet nad kukaččím hnízdem/Amadeus

Oba filmy jsem viděl jen jednou, ale úplně mě rozsekaly, svou kvalitou a nadčasovostí. Opravdu výjimečné filmy. 
680923
Oba filmy jsem viděl jen jednou, ale úplně mě rozsekaly, svou kvalitou a nadčasovostí. Opravdu výjimečné filmy. 
Přelet nad kukaččím hnízdem/Amadeus
0 0
reagovat
Není to všechno, ale napovědět by ti to mohlo ;)
680922
Není to všechno, ale napovědět by ti to mohlo *;)*
0 0
reagovat
reaguje na: BarryLyndon
Afgánistán, Albánie, Alžírsko, Andorra, Angola, Antigua a Barbuda, Argentina, Arménie, Austrálie, Ázerbardžán, Bahamy, Bahrajn, Bangladéš, Barbados, Barma, Belgie, Belize, Bělorusko, Benin, Bhútán, Bolívie, Bosna a Hercegovina, Botswana, Brazílie, Brunej, Bulharsko, Burkina Faso, Burundi, Čad, Čína, Dánsko, Dominika, Dominikánská republika, Džibutsko, Egypt, Ekvádor, Eritrea, Estonsko, Etiopie, Fidži, Filipíny, Finsko, Francie, Gabon, Gambie, Ghana, Grenada, Gruzie, Guatemala, Guinea, Guinea-Bissau, Guyana, Haiti, Honduras, Chile, Chorvatsko, Indie, Indonésie, Irák, Irán, Irsko, Island, Itálie, Izrael, Jamajka, Japonsko, Jemen, Jižní Afrika, Jordánsko, Kambodža, Kamerun, Kanada, Kapverdy, Katar, Kazachstán, Keňa, Kiribati, KLDR, Kolumbie, Komory, Konžská demokratická republika, Konžská republika, Korejská republika, Kostarika, Kuba, Kuvajt, Kypr, Kyrgyzstán, Laos, Lesotho, Libanon, Libérie, Libye, Lichtenštejnsko, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Madagaskar, Maďarsko, Makedonie, Malajsie, Malawi, Maledivy, Mali, Malta, Maroko, Marshallovy ostrovy, Mauricius, Mauritánie, Mexiko, Mikronésie, Moldavsko, Monako, Mongolsko, Mosambik, Namibie, Nauru, Německo, Nepál, Niger, Nigérie, Nikaragua, Nizozemsko, Norsko, Nový Zéland, Omán, Pákistán, Palau, Panama, Papua-Nová Guinea, Paraguay, Peru, Pobřeží slonoviny, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rovníková Guinea, Rumunsko, Rusko, Rwanda, Řecko, Salvador, Samoa, San Marino, Saudská Arábie, Senegal, Seychely, Sierra Leone, Singapur, Slovensko, Slovinsko, Somálsko, Spojené arabské emiráty, Spojené království, Spojené státy americké, Srbsko a Černá Hora, Srí Lanka, Středoafrická republika, Súdán, Surinam, Svatá Lucie, Svatý Kryštof a Nevis, Svatý Tomáš a Princův ostrov, Svatý Vincent a Grenadiny, Svazijsko, Sýrie, Šalamounovy ostrovy, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Tádžikistán, Taiwan, Tanzanie, Thajsko, Togo, Tonga, Trinidad a Tobago, Tunisko, Turecko, Turkmenistán, Tuvalu, Uganda, Ukrajina, Uruguay, Uzbekistán, Vanatu, Vatikán, Venezuela, Vietnam, Východní Timor, Zambie a Zimbabwe.
680921
Afgánistán, Albánie, Alžírsko, Andorra, Angola, Antigua a Barbuda, Argentina, Arménie, Austrálie, Ázerbardžán, Bahamy, Bahrajn, Bangladéš, Barbados, Barma, Belgie, Belize, Bělorusko, Benin, Bhútán, Bolívie, Bosna a Hercegovina, Botswana, Brazílie, Brunej, Bulharsko, Burkina Faso, Burundi, Čad, Čína, Dánsko, Dominika, Dominikánská republika, Džibutsko, Egypt, Ekvádor, Eritrea, Estonsko, Etiopie, Fidži, Filipíny, Finsko, Francie, Gabon, Gambie, Ghana, Grenada, Gruzie, Guatemala, Guinea, Guinea-Bissau, Guyana, Haiti, Honduras, Chile, Chorvatsko, Indie, Indonésie, Irák, Irán, Irsko, Island, Itálie, Izrael, Jamajka, Japonsko, Jemen, Jižní Afrika, Jordánsko, Kambodža, Kamerun, Kanada, Kapverdy, Katar, Kazachstán, Keňa, Kiribati, KLDR, Kolumbie, Komory, Konžská demokratická republika, Konžská republika, Korejská republika, Kostarika, Kuba, Kuvajt, Kypr, Kyrgyzstán, Laos, Lesotho, Libanon, Libérie, Libye, Lichtenštejnsko, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Madagaskar, Maďarsko, Makedonie, Malajsie, Malawi, Maledivy, Mali, Malta, Maroko, Marshallovy ostrovy, Mauricius, Mauritánie, Mexiko, Mikronésie, Moldavsko, Monako, Mongolsko, Mosambik, Namibie, Nauru, Německo, Nepál, Niger, Nigérie, Nikaragua, Nizozemsko, Norsko, Nový Zéland, Omán, Pákistán, Palau, Panama, Papua-Nová Guinea, Paraguay, Peru, Pobřeží slonoviny, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rovníková Guinea, Rumunsko, Rusko, Rwanda, Řecko, Salvador, Samoa, San Marino, Saudská Arábie, Senegal, Seychely, Sierra Leone, Singapur, Slovensko, Slovinsko, Somálsko, Spojené arabské emiráty, Spojené království, Spojené státy americké, Srbsko a Černá Hora, Srí Lanka, Středoafrická republika, Súdán, Surinam, Svatá Lucie, Svatý Kryštof a Nevis, Svatý Tomáš a Princův ostrov, Svatý Vincent a Grenadiny, Svazijsko, Sýrie, Šalamounovy ostrovy, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Tádžikistán, Taiwan, Tanzanie, Thajsko, Togo, Tonga, Trinidad a Tobago, Tunisko, Turecko, Turkmenistán, Tuvalu, Uganda, Ukrajina, Uruguay, Uzbekistán, Vanatu, Vatikán, Venezuela, Vietnam, Východní Timor, Zambie a Zimbabwe.
680919
2 -1
reagují: BarryLyndon
reagovat

Přelet nad kukaččím hnízdem

Protože má skvělého Nicholsona a dokonalou režii.
A souhlasím s pohledem do české duše v Hoří má panenko. Zrcadlo našemu národu nastavuje opravdu dokonale.
680920
Protože má skvělého Nicholsona a dokonalou režii. A souhlasím s pohledem do české duše v Hoří má panenko. Zrcadlo našemu národu nastavuje opravdu dokonale.
Přelet nad kukaččím hnízdem
1 -1
reagovat
Jedna věc ve mně doutná už delší dobu a to kecy o nějakém českém podobenství v Hoří má panenko. Ani náhodou. To je zásadní nepochopení díla a můžou to psát jenom lidi co se duševně nedostali dal za Rozvadov. To není žádná kritika  češství ale lidské povahy, která se nemění od Argentiny po Zambii. Poprosil bych vypsat země, kde to na co se narazí ve filmu neplatí, počkám. :)
680919
Jedna věc ve mně doutná už delší dobu a to kecy o nějakém českém podobenství v Hoří má panenko. Ani náhodou. To je zásadní nepochopení díla a můžou to psát jenom lidi co se duševně nedostali dal za Rozvadov. To není žádná kritika  češství ale lidské povahy, která se nemění od Argentiny po Zambii. Poprosil bych vypsat země, kde to na co se narazí ve filmu neplatí, počkám. *:)*
0 -7
reagují: Robur
reagovat

Vlasy

To byla laska na prvni pohled, kdyz nam tehdy v 92 pani ucitelka pustila “klasicky americky muzikal”. 
680918
To byla laska na prvni pohled, kdyz nam tehdy v 92 pani ucitelka pustila “klasicky americky muzikal”. 
Vlasy
0 0
reagovat

Hoří má panenko

Už to bylo řečeno, mrazí z toho. 
680917
Už to bylo řečeno, mrazí z toho. 
Hoří má panenko
0 0
reagovat
reaguje na: cain.pullo
ale je to jina depka 8)
680916
ale je to jina depka *8)*
680912
0 -1
reagovat
Přelet nad kukaččím hnízdem a české povahové podobenství Hoří má panenko. 
680915
Přelet nad kukaččím hnízdem a české povahové podobenství Hoří má panenko. 
0 0
reagovat

Amadeus

...pretoze Requiem :)
u nas na konzervatoriu ( na hudobnej vetve) to bol proste film cislo 1. a videl som ho x krat a este uvidim...proste kult:)
ptm hned tesne Prelet a Muz na mesiaci:)
680914
...pretoze Requiem :) u nas na konzervatoriu ( na hudobnej vetve) to bol proste film cislo 1. a videl som ho x krat a este uvidim...proste kult:) ptm hned tesne Prelet a Muz na mesiaci:)
Amadeus
0 0
reagovat
reaguje na: cain.pullo
To je jenom takový malý osobní bonus, znáš to. ;)
680913
To je jenom takový malý osobní bonus, znáš to. *;)*
680911
0 -2
reagovat
reaguje na: WalkingDude
To ja mam depku prave z Panenky :D
680912
To ja mam depku prave z Panenky :D
680897
0 0
reagují: WalkingDude
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se