Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2017 - 1. část


ikona
KarelR
blade runner 2049dunkerkkral artusla la landloganmz nejrok v kostcestar warstémathor: ragnarokvetrelec: covenant
Nejlepší herci, nejbizarnější scény, nejvtipnější momenty, nejlepší bitky a spousta dalších věcí... 

Nejlepší a nejhorší filmy roku 2017 už jsme probrali, takže je nejvyšší čas jít trochu do hloubky. Kteří herce loni nejvíc bodovali, které soundtracky posloucháme pořád dokola a které scény nám vytřely zrak? To všechno zjistíte v tradičním roku v kostce, který se ohlíží za loňskými bestovkami a přihazuje i osobní tipy eMZáckých redaktorů.

NEJVĚTŠÍ BIZARNOST

Redakční tip - Knír Henryho Cavilla

Účast Henryho Cavilla v Lize spravedlnosti byla nejhůř skrývaným tajemstvím roku 2017. A možná i roku 2016. Jenže k průšvihům v postprodukci se přidala ještě studiová rozmíška mezi Warnery a Paramountem. Cavill se totiž musel vrátit na dotáčky Ligy a měl mohutný knír, který si pořídil za účelem natáčení Mission: Impossible 6. Paramount odmítnul holení, a tak Warneři museli pracně Cavillův knír retušovat z každého záběru. Ve filmu je to vidět tak moc, že si skoro přejete, aby se na to Warneři vykašlali a nabídli nám vousatého Supermana jako součást Movemberu (datum premiéry tomu vyloženě nahrávalo). Studia samozřejmě nejsou povinna si vypomáhat, ale výroba falešného kníru by stála pár stovek, kdežto pracné retušování muselo stát deseti až statisíce. Výsledek na plátně je obskurní, ale zdaleka není největší bizarností filmu jako takového. To už je ale trochu jiná, podstatně smutnější pohádka. (imf)

Osobní tip Civala: Čuchání ke květinám ve Vetřelec: Covenant - Cože?! Tenhle výkřik mi u Alien: Covenat vytanul na mysli hned několikrát, nejvíc asi v momentě, kdy si astronauti na naprosto cizí planetě sundají masky a ještě šňupají látky z místních, člověku zcela neznámých rostlin. To přeci může udělat jen totální dement!

Osobní tip Imfa: Davidova emo fáze ve Vetřelec: Covenant - První Davidovo zjevení je extrémně cool, tak trochu jako když přišel na scénu Khan v Abramsově Star Treku. Jenže pak vidíte jeho háro a začnete odhalovat jeho pochroumanou osobnost prostřednictvím rozhovorů s Walterem. A jakákoliv dobrá vůle, se kterou jste do Covenantu šli, se rázem rozplyne.

Osobní tip KarlaR: Merlin v Transformers - Na začátku Posledního rytíře jsem si říkal, že by to po letech zase jednou mohlo vyjít. Michael Bay servíruje epickou bitku jako z Gladiátora a plně ždíme artušovskou mytologii, která nás dovede k nejslavnějšímu čaroději všech dob. V tu chvíli jsem čekal trochu patosu a nějaký fenomenální fantasy výjev. Jenže místo toho přišel skeč z Monty Pythonů, v němž začne opilý Stanley Tucci s knírem blábolit hovadiny. Proč, Michaele? PROČ?!

Osobní tip Mr. Hlada: Cpaní úhořů do krku v Léku na život – Hororový propadák, který natočil Gore Verbinski, není zrovna optimistická a veselá podívaná, spíš je u ní člověku celou dobu tak trošku mrazivě. Ovšem v okamžiku, kdy se hlavní hrdina octne v zajetí party magorů a ti mu začnou do krku spát živé úhoře, jsem měl celkem blízko k tomu, abych na projekci zeblil celou řadu diváků přede mnou. Tohle bylo fakt divný. 

Osobní tip Rimsyho: Zpívající děti v Janičce - Vzhledem k množství českých filmů, které jsem viděl, je výběr největší bizarnosti dost komplikovaný. Tady ale nejde o to, vysmát se něčemu vyloženě trapnému, spíš si vzpomínám na pár momentů, které mě loni v kině donutily nevěřícně vydechnout: ať už je to nepovedený závěr nepovedeného Sněhuláka, šílená střelba v Zabití posvátného jelena nebo absurdně vygradovaná válečná řezničina v Aronofskyho matce! (upozorňuju, že poslední dva kousky mám moc rád), největším bizárkem zřejmě byla první půlhodina šíleného francouzského, ehm, muzikálu Janička. Metalové songy zpívané dětmi, které se v mezi špatně artikulovanými replikami baví o propozicích organizovaného náboženství, zapříčinily snad nejdivnější desítky minut v kině za hodně dlouhou dobu. Neopakovatelný zážitek!

Osobní tip TedGeorge: Každá druhá scéna v Léku na život - Nemůžu si pomoct, ale já mám toho Gorea Verbiského rád. Byť disponuje nepěknými trademarky, jako hodinové pasáže, ve kterých se neděje nic zajímavého a jeden by umřel nudou, fakticky v každém filmu se vytasí s několik scénámi, na které se nedá zapomenout. Stejně tomu bylo i v Léku na život aneb jednom z největších propadáků roku 2017. Stačí jenom říct orálně podávaní úhoři, návštěva buranského baru nebo vyjevení pravé tváře hlavního záporáka. Koukněte se na ten film.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace