Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Star Wars: Poslední z Jediů: Protirecenze

příspěvky 121 - 140 Napsat příspěvek

Bobby

...jeste jsi zapomnel na dojeni obludky :D a "skvele" vyuziti Lukea se svetelnym mecem...na tohle lide cekali 40 let 8)
669379
...jeste jsi zapomnel na dojeni obludky *:D* a "skvele" vyuziti Lukea se svetelnym mecem...na tohle lide cekali 40 let *8)*
Bobby
4 -7
reagují: Gorecki
reagovat
Včera konečně viděno podruhé a potvrdil jsem si, že je to fakt výborná epizoda a většina věcí tam funguje, možná až na scénu s Leiou a pár detailů. Postavy mají fakt jasně vykreslený příběhový oblouky (Poe na začátku frajírek, co v honbě za hrdinstvím obětuje spoustu spolubojovníků, na konci dostane poučení od Leii, že cesta za světlem je důležitější než hrdinství, Finn na začátku chce opět dezertovat, na konci se rozhodne pro dobrou věc obětovat, Renova motivace přidat se k temné straně je najednou naprosto uvěřitelná včetně toho, že zabije svého mistra, jenom Rey se posune spíš lehce) ty šokantní momenty jako zahození meče nebo zabití Snokea napodruhý už do příběhu v pohodě zapadají a věřím, že s odstupem času ta trilogie bude opravdu výborná a Last Jedi bude fungovat jako naprosto funkční lepidlo mezi začátkem a koncem týhle ságy. :+:+
669378
[spoiler]Včera konečně viděno podruhé a potvrdil jsem si, že je to fakt výborná epizoda a většina věcí tam funguje, možná až na scénu s Leiou a pár detailů. Postavy mají fakt jasně vykreslený příběhový oblouky (Poe na začátku frajírek, co v honbě za hrdinstvím obětuje spoustu spolubojovníků, na konci dostane poučení od Leii, že cesta za světlem je důležitější než hrdinství, Finn na začátku chce opět dezertovat, na konci se rozhodne pro dobrou věc obětovat, Renova motivace přidat se k temné straně je najednou naprosto uvěřitelná včetně toho, že zabije svého mistra, jenom Rey se posune spíš lehce) ty šokantní momenty jako zahození meče nebo zabití Snokea napodruhý už do příběhu v pohodě zapadají a věřím, že s odstupem času ta trilogie bude opravdu výborná a Last Jedi bude fungovat jako naprosto funkční lepidlo mezi začátkem a koncem týhle ságy. *:+**:+*[/spoiler]
8 -4
reagovat
Rian Johnson: Temer cely svuj zivot jsem byl na druhe strane barikady, takze me to zas tolik neboli, protoze fanousky znam velmi dobre. Vim, ze jim na pribehu velmi zalezi a kdyz nedostanou, co ocekavali nebo v co doufali, tak je to boli.
Taky vim, ze Lucas natocil stare filmy podle sebe, podle vlastniho pribehu, ktery chtel hodit na platno a nikdy nepremyslel, co by se asi tak libilo fanouskum, protoze jen malo fanousku uspokojite se vsim, co ve filmu je. Kdybych natocil The last Jedi v souladu s ocekavanim fandu, nefungovalo by to. Dal by me kritizovali a ke vsemu bych natocil spatny film. Navic 80-90% reakci co mi chodi je pozitivnich. Lide mluvi o negativnich reakcich na film, to ale neni verny odraz toho, co vetsina fanousku citi.
669368
Rian Johnson: Temer cely svuj zivot jsem byl na druhe strane barikady, takze me to zas tolik neboli, protoze fanousky znam velmi dobre. Vim, ze jim na pribehu velmi zalezi a kdyz nedostanou, co ocekavali nebo v co doufali, tak je to boli. Taky vim, ze Lucas natocil stare filmy podle sebe, podle vlastniho pribehu, ktery chtel hodit na platno a nikdy nepremyslel, co by se asi tak libilo fanouskum, protoze jen malo fanousku uspokojite se vsim, co ve filmu je. Kdybych natocil The last Jedi v souladu s ocekavanim fandu, nefungovalo by to. Dal by me kritizovali a ke vsemu bych natocil spatny film. Navic 80-90% reakci co mi chodi je pozitivnich. Lide mluvi o negativnich reakcich na film, to ale neni verny odraz toho, co vetsina fanousku citi.
9 -2
reagovat
reaguje na: speta.jr
Ani moc nie, z toho co tam hovoria prave hejteri vychadzaju ako dost blbi ludia ktori nedavali pozor a vlastne nevedia co chcu. Co je aj vacsinou pravda.
669362
Ani moc nie, z toho co tam hovoria prave hejteri vychadzaju ako dost blbi ludia ktori nedavali pozor a vlastne nevedia co chcu. Co je aj vacsinou pravda.
669327
4 -5
reagovat
reaguje na: speta.jr
Přesný jako vždy. Fanboys, do toho :)
669341
Přesný jako vždy. Fanboys, do toho :)
669327
3 -3
reagovat
Bylo hodně vidět, že rejža si vytisknul hlavu Abramse, pak si s ní vytřel vy víte co, a pak ji ještě pomočil a ještě se mu vysmál. A já jsem za to rád. Bylo znatelné, jak moc je sedmička neoriginální a v podstatě jen odkazuje na starou trilogii. V osmičce to nejsou odkazy, ale pracuje se tu se starými věcmi, které ale mají další vývoj. To, jak moc sedmička kopírovala, tak osmička to konečně posunovala dál. Doteď jsem měl první až třetí epizodu nerad, po sedmičce jsem si jí začal vážit, ale teď už mám nový oblíbený díl. Je tu spousta pozitiv, ale taky několik negativ. Jednak si myslím, že Abrams na osmičku velmi těžko bude navazovat, ale já bych chtěl, aby to udělal, aby ji naplno legitimizoval. Viděl jsem skvělý posun postav, které mě najednou začaly zajímat, opravdu. Kylo z toho všeho byl nejzajímavější. Bohužel mi přišel naprosto nedokončený vztah mezi Lukem a Rey, ačkoliv jejich konfliktní linka měla být zásadním vysvětlením pohnutek a minulosti těchto dvou. I vzhledem k tomu, že Yoda Lukovi říkal, ať neztratí Rey jako Bena, ale k tomuto kroku se Luke nerozhodl. V praktickém životě by Rey zřejmě zaváhala, protože odlétala poměrně nas.raná arogantností svého vytouženého mistra, který ji do značné míry zklamal. A tohle taky vidím jako největší slabinu filmu. Líbilo se mi, že se epizoda snažila alespoň trochu odprostit od toho starého a začít něco nového, ne pouze vykrádat. Trochu zbytečná mi přišla odbočka do Monaca a celá zkratkovitost této linie s Finnem a Poem a tou milou Asiatkou, ale zcela chápu záměr, tedy rozkol uvnitř odboje - opět rozkol mezi novou a starou generací, k čemuž ani nepotřebujeme Leiu, což bylo ukázáno naprosto jednoznačně a já jsem za to rád. Ne, že bych ji neviděl rád, ale už v sedmičce byla naprosto zbytečná, společně s Hanem, jehož smrt považuju za nejtrapnější a nejzbytečnější smrt v posledních několika letech (stále jsem doufal, že se to vysvětlí, ale ne, takže o to víc u mě sedmička upadla do zapomnění). Jedna fáze byla trapná, alias Marry Poppins, vy víte co. Naprosto mě nadchla destrukce formou skoku do hyperprostoru, to doslovné ticho bylo boží, až na pitomou holčinu, která se za mnou v sále pitomě chechtala, konzumní barbarka :-* Velká škoda, že nevyužili větší potenciál Luka, který mi přišel strašlivě zajímavý a bylo mi líto toho konce. Jsem taky rád, že se zbavili Snoka, byla to umělá digipostava, velmi typický star wars záporák. Ale takhle i Kylo získává naprosto jiný rozměr. 8/10 za to jak dobře poslal Rian Johnson předešlou kopírku do f*ucku (mimochodem, všimli jste si, jak ti malí roztomilý tučňáci, křížení s křečkem a papuchálkem všem ve filmu lezli na nervy? :-D Boží) ;-) Klidně na to půjdu ještě jednou.  
669331
Bylo hodně vidět, že rejža si vytisknul hlavu Abramse, pak si s ní vytřel vy víte co, a pak ji ještě pomočil a ještě se mu vysmál. A já jsem za to rád. Bylo znatelné, jak moc je sedmička neoriginální a v podstatě jen odkazuje na starou trilogii. V osmičce to nejsou odkazy, ale pracuje se tu se starými věcmi, které ale mají další vývoj. To, jak moc sedmička kopírovala, tak osmička to konečně posunovala dál. Doteď jsem měl první až třetí epizodu nerad, po sedmičce jsem si jí začal vážit, ale teď už mám nový oblíbený díl. Je tu spousta pozitiv, ale taky několik negativ. Jednak si myslím, že Abrams na osmičku velmi těžko bude navazovat, ale já bych chtěl, aby to udělal, aby ji naplno legitimizoval. Viděl jsem skvělý posun postav, které mě najednou začaly zajímat, opravdu. Kylo z toho všeho byl nejzajímavější. Bohužel mi přišel naprosto nedokončený vztah mezi Lukem a Rey, ačkoliv jejich konfliktní linka měla být zásadním vysvětlením pohnutek a minulosti těchto dvou. [spoiler]I vzhledem k tomu, že Yoda Lukovi říkal, ať neztratí Rey jako Bena, ale k tomuto kroku se Luke nerozhodl. V praktickém životě by Rey zřejmě zaváhala, protože odlétala poměrně nas.raná arogantností svého vytouženého mistra, který ji do značné míry zklamal. A tohle taky vidím jako největší slabinu filmu. [/spoiler]Líbilo se mi, že se epizoda snažila alespoň trochu odprostit od toho starého a začít něco nového, ne pouze vykrádat. Trochu zbytečná mi přišla odbočka do Monaca a celá zkratkovitost této linie s Finnem a Poem a tou milou Asiatkou, ale zcela chápu záměr, tedy [spoiler]rozkol uvnitř odboje - opět rozkol mezi novou a starou generací, k čemuž ani nepotřebujeme Leiu, což bylo ukázáno naprosto jednoznačně a já jsem za to rád. Ne, že bych ji neviděl rád, ale už v sedmičce byla naprosto zbytečná, společně s Hanem, jehož smrt považuju za nejtrapnější a nejzbytečnější smrt v posledních několika letech (stále jsem doufal, že se to vysvětlí, ale ne, takže o to víc u mě sedmička upadla do zapomnění). [/spoiler]Jedna fáze byla trapná, alias Marry Poppins, vy víte co. Naprosto mě nadchla destrukce formou skoku do hyperprostoru, to doslovné ticho bylo boží, až na pitomou holčinu, která se za mnou v sále pitomě chechtala, konzumní barbarka :-* Velká škoda, že nevyužili větší potenciál Luka, který mi přišel strašlivě zajímavý a bylo mi líto toho konce. Jsem taky rád, že se zbavili Snoka, byla to umělá digipostava, velmi typický star wars záporák. Ale takhle i Kylo získává naprosto jiný rozměr. 8/10 za to jak dobře poslal Rian Johnson předešlou kopírku do f*ucku (mimochodem, všimli jste si, jak ti malí roztomilý tučňáci, křížení s křečkem a papuchálkem všem ve filmu lezli na nervy? :-D Boží) ;-) Klidně na to půjdu ještě jednou.  
4 -6
reagovat
RLM vydali vyzivne video, hateri budou pohlazeni po dusi a ostatnim to vcetne shlednuti MZ Live osvezi diskuzi:
link
669327
RLM vydali vyzivne video, hateri budou pohlazeni po dusi a ostatnim to vcetne shlednuti MZ Live osvezi diskuzi: https://www.youtube.com/watch?v=L9hwGZFPSmw
4 -5
reagují: Gorecki, Will, 8Paul
reagovat
reaguje na: Gonzi
Nad tímhle jsem upřímně přemýšlel taky a taky mi to vadilo, to by přeci při každém skoku do hyperprostoru hrozilo ze se do cesty priplete nějaká jiná loď a skončí to katastrofou :D Obhájil jsem si to ale tak, ze ty imperiální lodě byly natolik blízko ze nez Holdo naplno do hyperprostoru skočila tak je stihla pri přechodu na světelnou rychlost rozsekat. Ale zajímalo by me vysvětlení od Hidalga nebo nekoho povolanyho.Mozna se to dozvíme v novelizaci Last Jedi, každopádně se to asi da nejak podobně snadno vysvetlit.
669324
[spoiler]Nad tímhle jsem upřímně přemýšlel taky a taky mi to vadilo, to by přeci při každém skoku do hyperprostoru hrozilo ze se do cesty priplete nějaká jiná loď a skončí to katastrofou *:D* Obhájil jsem si to ale tak, ze ty imperiální lodě byly natolik blízko ze nez Holdo naplno do hyperprostoru skočila tak je stihla pri přechodu na světelnou rychlost rozsekat. Ale zajímalo by me vysvětlení od Hidalga nebo nekoho povolanyho.Mozna se to dozvíme v novelizaci Last Jedi, každopádně se to asi da nejak podobně snadno vysvetlit.[/spoiler]
669293
2 0
reagovat
reaguje na: mecano
:+:+:+:+
669311
*:+**:+**:+**:+*
669261
0 0
reagovat
reaguje na: Hellshock
Nevadí že to udělal, já tam před tím mezi nima ale neviděl nějaký velký konflikt. Kdyby třeba Snoke poslal na Luka ty Rytíře Renu místo Kyla, ten by se pak nasral a začal by pochybovat. Ale do toho nechci už moc zabrušovat ;)
669310
Nevadí že to udělal, já tam před tím mezi nima ale neviděl nějaký velký konflikt. Kdyby třeba Snoke poslal na Luka ty Rytíře Renu místo Kyla, ten by se pak nasral a začal by pochybovat. Ale do toho nechci už moc zabrušovat *;)*
669262
0 0
reagují: Hellshock
reagovat
Hrozně moc jsem chtěl, aby neměl Imf pravdu. Bohužel. 7/10 a to jsem hodnej.
669307
Hrozně moc jsem chtěl, aby neměl Imf pravdu. Bohužel. 7/10 a to jsem hodnej.
2 -1
reagovat
reaguje na: Gonzi
Co ti na ten scene z toho hladiska vadi? Ten clanok tu scenu btw spomina. Beriem to tak, ze tento efekt vznikne, ked si lod dostatocnej velkosti a hmotnosti pri skoku tuto svoju masu ponechava a sucasne generuje obrovsku energiu pri tom prechode na svetelnu RYCHLOST. Ona sa neteleportuje.

A preco sme to doteraz vo svete SW nevideli? No lebo to nikoho nenapadlo a vyzadovalo by si to rovnaky scenar, kde by flotila obetovala takyto svoj (prazdny) vzacny kriznik.

Kazdopadne, ak by to aj mala byt nezrovnalost, nevadi mi to, lebo to v mojich ociach nenarusa konzistentnost toho sveta. A najma, pri takom velkom mnozstve zdrojov pribehov, kedy sa kazdy autor snazi prist s niecim novym je takmer nemozne udrzat ju v dokonalom stave.

Vzdy je dolezite uvazovat v zmysle, ci ide o samoucelnu vec, alebo o nieco, co napomaha pribehu, vtedy to ma z mojho pohladu prednost.
669301
Co ti na ten scene z toho hladiska vadi? Ten clanok tu scenu btw spomina. Beriem to tak, ze tento efekt vznikne, ked si lod dostatocnej velkosti a hmotnosti pri skoku tuto svoju masu ponechava a sucasne generuje obrovsku energiu pri tom prechode na svetelnu RYCHLOST. Ona sa neteleportuje. A preco sme to doteraz vo svete SW nevideli? No lebo to nikoho nenapadlo a vyzadovalo by si to rovnaky scenar, kde by flotila obetovala takyto svoj (prazdny) vzacny kriznik. Kazdopadne, ak by to aj mala byt nezrovnalost, nevadi mi to, lebo to v mojich ociach nenarusa konzistentnost toho sveta. A najma, pri takom velkom mnozstve zdrojov pribehov, kedy sa kazdy autor snazi prist s niecim novym je takmer nemozne udrzat ju v dokonalom stave. Vzdy je dolezite uvazovat v zmysle, ci ide o samoucelnu vec, alebo o nieco, co napomaha pribehu, vtedy to ma z mojho pohladu prednost.
669293
7 -4
reagovat

Star wars jako značka

Jen chci obecně hodit do pléna takovou (pro mě i celkem zásadní) otázku. Proč "nikomu" nevadí, jak tenhle film ignoruje, či přímo rozbíjí Lore toho světa?
Je to nové, je to jiné, atd... ať už se to někomu líbí, nebo ne (opravdu to není předmětem tohoto dotazu), tak mi přijde divné např. ve scéně s několika křižníky nemít stovky Tie Fighterů. Vím, že tady často padá argument "jak to bylo kdysi", nebo že se "do toho moc vrtá", ale pro mě je určité kouzlo podobných filmů/seriálů/knih i v tom, co se můžu dozvědět mimo to "hlavní dílo".
U sledování GoT jsem strávil nespočet času v link , od IronMana 1 jsem si načetl desítky diskuzí o Marvelovských komiksech, řešil sílu Hulka, nesmrtelnost Wolverina apod, u Mass Effectu 1 jsem si pročetl celou ingame encyklopedii světa a věřím že plno lidí tady má zná nazpaměť světy a pravidla Zaklínače či Pána Prstenu...

Na co narážím: Jak si mám užívat "svět hvězdných válek", když se ten svět ve filmu pozmění, jak se autorovi zamane? Pokud to mám konkretizovat na jednom příkladu, tak kdo si někdy v životě přečetl tohle, musel z kina vyjít naštvaný, neboť "ta scéna" prostě nemůže fungovat. link - loď je v hyperprostoru a ne v hyperrychlosti.
PS: To je konkrétní příklad, těchto věcí je tam vícero.
669293
Jen chci obecně hodit do pléna takovou (pro mě i celkem zásadní) otázku. Proč "nikomu" nevadí, jak tenhle film ignoruje, či přímo rozbíjí Lore toho světa? Je to nové, je to jiné, atd... ať už se to někomu líbí, nebo ne (opravdu to není předmětem tohoto dotazu), tak mi přijde divné např. ve scéně s několika křižníky nemít stovky Tie Fighterů. Vím, že tady často padá argument "jak to bylo kdysi", nebo že se "do toho moc vrtá", ale pro mě je určité kouzlo podobných filmů/seriálů/knih i v tom, co se můžu dozvědět mimo to "hlavní dílo". U sledování GoT jsem strávil nespočet času v http://awoiaf.westeros.org/ , od IronMana 1 jsem si načetl desítky diskuzí o Marvelovských komiksech, řešil sílu Hulka, nesmrtelnost Wolverina apod, u Mass Effectu 1 jsem si pročetl celou ingame encyklopedii světa a věřím že plno lidí tady má zná nazpaměť světy a pravidla Zaklínače či Pána Prstenu... Na co narážím: Jak si mám užívat "svět hvězdných válek", když se ten svět ve filmu pozmění, jak se autorovi zamane? Pokud to mám konkretizovat na jednom příkladu, tak kdo si někdy v životě přečetl tohle, musel z kina vyjít naštvaný, neboť "ta scéna" prostě nemůže fungovat. [spoiler]http://starwars.wikia.com/wiki/Hyperspace - loď je v hyperprostoru a ne v hyperrychlosti.[/spoiler] PS: To je konkrétní příklad, těchto věcí je tam vícero.
Star wars jako značka
6 -5
reagují: Bobby6killer, Gorecki
reagovat
"Zbožňuju Star Wars!"

1982: Nerdi dostávají na budku
2017: Nerdi vám dávají na budku.

Progress!
669277
[b]"Zbožňuju Star Wars!" [/b]1982: Nerdi dostávají na budku 2017: Nerdi vám dávají na budku. Progress!
4 0
reagovat
reaguje na: yeniczek
Ja videl v 9ti Jediho a v 11 zbyle dva. Vzdycky jak zacne film prepinam do toho veku zcela automaticky :-) Asi je dulezity nejen v jakem veku bychom ty filmy videli, ale taky v jakem roce. Na prelomu 70-80. let byla jina situace nez dnes...
669270
Ja videl v 9ti Jediho a v 11 zbyle dva. Vzdycky jak zacne film prepinam do toho veku zcela automaticky :-) Asi je dulezity nejen v jakem veku bychom ty filmy videli, ale taky v jakem roce. Na prelomu 70-80. let byla jina situace nez dnes...
669267
2 0
reagovat
reaguje na: yeniczek
nejako podobne ako na last jedi;)
669268
nejako podobne ako na last jedi*;)*
669267
1 0
reagovat
reaguje na: mecano
Strašně by mě zajímalo, jak bysme reagovali na ty filmy dneska. Nevidět to poprvý v šesti letech.. :)
669267
Strašně by mě zajímalo, jak bysme reagovali na ty filmy dneska. Nevidět to poprvý v šesti letech.. :)
669261
4 -1
reagují: mecano, pepo
reagovat
reaguje na: Robur
Souhlas, cekam na Warcraft dvojku!
669265
Souhlas, cekam na Warcraft dvojku!
669251
1 0
reagovat
reaguje na: Hartigan911111
Neni to super? Je skvele byt fanboy v dobe, kdy se tvori nove filmy Star Wars. Nekomu se libi, nekomu ne, ale nakonec je nejlepsi si o tom povidat, rozebirat to, vzdy v mezich slusnosti a tolerance, pripadne se tesit nebo netesit na dily dalsi. A ty stare dily tu na promitnuti budou vzdycky...
669263
Neni to super? Je skvele byt fanboy v dobe, kdy se tvori nove filmy Star Wars. Nekomu se libi, nekomu ne, ale nakonec je nejlepsi si o tom povidat, rozebirat to, vzdy v mezich slusnosti a tolerance, pripadne se tesit nebo netesit na dily dalsi. A ty stare dily tu na promitnuti budou vzdycky...
669241
4 0
reagovat
Jako upřímně mě rozesmávají lidé co nadávají na Rena za to co udělal Snokovi a při tom tohle udělal Palapatine a tohle dělali i Sithové před tím v knihách atd v Legends.
669262
Jako upřímně mě rozesmávají lidé co nadávají na Rena za to co udělal Snokovi a při tom tohle udělal Palapatine a tohle dělali i Sithové před tím v knihách atd v Legends.
6 -2
reagují: Sweat55
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se