Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Co čekat od Justice League? Rozbor trailerů i chaosu v DC


ikona
imf
aquamanbatmandcjustice leaguesupermantémawonder woman
Dočkáme se od DC dobré comicsové týmovky, nebo nás i tentokrát čeká v kině nuda, zmar a spousta přeplácaných triků? 

MarvelZone opět zasahuje, píšete do komentářů, aniž byste si přečetli samotný článek, ale výjimečně vám ušetřím práci. Klidně to tam běžte napsat, protože u tohohle skalpelu o Justice League to platí beze zbytku. A platit to bude minimálně do listopadu, kdy Warneři vyloží karty na stůl. Momentálně jsou totiž za mizerné hráče pokeru, co neumí blafovat a doufají v mizerné karty těch ostatních. Ano, budování rozšířených vesmírů není žádná legrace, Universal se o tom letos bolestivě přesvědčil, a ačkoliv Mumii drží nad vodou star-power Toma Cruise v Evropě a Asii, s tím bubákovským universem to zdaleka nevypadá tak žhavě. Když dva dělají totéž, není to nikdy totéž - v Hollywoodu to platí odjakživa, jak jsme se mohli přesvědčit u Drtivého dopadu a Armageddonu, Sopky a Rozpoutaného pekla nebo Letu číslo 93 a WTC. Vyhrát prostě může jenom jeden. 

 

Jenže tady se bavíme o komiksovém žánru, zdánlivě nevyčerpatelné studnici, ve které je přece dost materiálu pro všechny. A když Marvel dokázal "prodat" v rámci sólovek i zdánlivě obskurní superhrdiny (Dr. Strange), proč by nemohlo DC protlačit na plátna osvědčené kapacity, zvlášť když na to půjde zhurta a naruby? Nejdřív sequel originu, v němž si vyplýtvá tu vůbec nejslavnější příběhovou linku, a pak rovnou týmovku postavenou ze superhrdinů, co ještě vlastní film neměli. Co se asi tak může pokazit?

Odkaz na Green Lanterna je jednou z těch chytřejších vějiček, které Warneři do trailerové kampaně nainstalovali. Nebylo by super, kdyby Alfred na konci traileru svým "Říkali mi, že přijdeš. Snad ještě není pozdě." zdravil nikoliv navrátivšího se Supermana, ale právě nečekaného Lanterna? Stačilo by obsadit nějakou známou tvář, do poslední chvíle to utajit a přichystat krásný twist. Jenže... kdy naposledy se něco podobného mainstreamovému trháku povedlo? Mnohem pravděpodobnější je, že Jeremy Irons mluví se Supermanem, jehož návrat všichni automaticky očekávají. Lanterna bychom ale obecně neměli vyřadit ze hry. Navzdory průšvihové adaptaci s Ryanem Reynoldsem jsou lanterni důležitou součástí DC vesmíru a proslýchá se, že případný restart se bude týkat celého jejich oddělení, nikoliv jen konkrétní pozemského "vesmírného policajta". Ostatně když Marvel dokázal udat Strážce Galaxie, proč by Warneři nemohli uspět s podobným konceptem? 

 

Prvním Strážcům se mimochodem Liga spravedlnosti docela podobá, protože Steppenwolf bude z podobného těsta jako Ronan. Ten sloužil Thanosovi a měl početnou armádu a obří kyj. Steppenwolf slouží Darkseidovi, má početnou armádu a obří sekeru. Stejně jako Ronan je se svým šéfem trochu nespokojený a rád by kostky využil pro upevnění své vlastní pozice. Nepočítá ale s tím, že se proti němu spojí parta podivínů s na první pohled mizivými superschopnostmi. V případě Ligy spravedlnosti tu samozřejmě máme želízko v ohni v podobě Wonder Woman, s jejíž výkonovou třídou pravděpodobně Steppenwolf nepočítal. Kromě ní tu ale máme jen technologicky nadprůměrného stratéga Bruce Waynea, podvodního Aquamana s vychytaným trojzubcem, kostkou dopovaného polorobota a bleskurychlého, leč trochu neduživého Barryho Allena. To není úplně armáda, což?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace