Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Co čekat od Justice League? Rozbor trailerů i chaosu v DC


ikona
imf
aquamanbatmandcjustice leaguesupermantémawonder woman
Dočkáme se od DC dobré comicsové týmovky, nebo nás i tentokrát čeká v kině nuda, zmar a spousta přeplácaných triků? 

MarvelZone opět zasahuje, píšete do komentářů, aniž byste si přečetli samotný článek, ale výjimečně vám ušetřím práci. Klidně to tam běžte napsat, protože u tohohle skalpelu o Justice League to platí beze zbytku. A platit to bude minimálně do listopadu, kdy Warneři vyloží karty na stůl. Momentálně jsou totiž za mizerné hráče pokeru, co neumí blafovat a doufají v mizerné karty těch ostatních. Ano, budování rozšířených vesmírů není žádná legrace, Universal se o tom letos bolestivě přesvědčil, a ačkoliv Mumii drží nad vodou star-power Toma Cruise v Evropě a Asii, s tím bubákovským universem to zdaleka nevypadá tak žhavě. Když dva dělají totéž, není to nikdy totéž - v Hollywoodu to platí odjakživa, jak jsme se mohli přesvědčit u Drtivého dopadu a Armageddonu, Sopky a Rozpoutaného pekla nebo Letu číslo 93 a WTC. Vyhrát prostě může jenom jeden. 

 

Jenže tady se bavíme o komiksovém žánru, zdánlivě nevyčerpatelné studnici, ve které je přece dost materiálu pro všechny. A když Marvel dokázal "prodat" v rámci sólovek i zdánlivě obskurní superhrdiny (Dr. Strange), proč by nemohlo DC protlačit na plátna osvědčené kapacity, zvlášť když na to půjde zhurta a naruby? Nejdřív sequel originu, v němž si vyplýtvá tu vůbec nejslavnější příběhovou linku, a pak rovnou týmovku postavenou ze superhrdinů, co ještě vlastní film neměli. Co se asi tak může pokazit?

Mother box je v DC vesmíru taková děvečka pro všechno. Na rozdíl od rozličných artefaktů u Marvelu, resp. kamenů, které se hodí např. do Thanosovy rukavice, mother boxy umí dělat cokoliv, na co si zrovna scenárista vzpomene. Mohou být velké nebo malé, dokonce ani nemusí mít tvar krabičky a chovají se jako Spideyho symbiont, když ovládnou např. oblek superhrdiny. S tím většinou tvoří pouto a často se za něj i obětují. Podobně zachránila jedna z kostek život superhrdinovi Cyborgovi, středoškolskému atletovi, ze kterého udělala neporazitelného a supersilného polorobota. Jenže svou aktivitou na sebe kostka samozřejmě upozornila Nové bohy, což přivábilo k Zemi právě Steppenwolfa, který pro Darkseida dobývá nová území. 

 

Ještě netušíme, jak se vlastně kostka, resp. kostky na Zemi dostaly, ale prý jsou tu hned tři. Jedna si našla Cyborga, druhá odpočívá v Atlantidě, kde vládne Aquaman, a třetí je v království Amazonek, z něhož pochází Diana Prince alias Wonder Woman. Ano, DC nás ušetří zdlouhavého kompletování "šutrů do apokalyptické rukavice" - Steppenwolf si prostě mother boxy "vygoogloval", a teď si otevře portál přímo na Zemi, kam se vydá se svou armádou okřídlených pochopů, aby kostky získal a Zemi si podrobil. Nemělo by to být nic těžkého - nikdo z Kryptonu už se tu nepoflakuje a tenhle sektor vesmíru evidentně ani nemá přiděleného strážce (Lanterna), takže čeho se bát, že?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace