Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 10: Režisérské legendy, které by se měly hned vrátit za kameru


ikona
Mr. Hlad
tématop
Kteří velcí filmaři nám v Hollywoodu nejvíc chybí a kdo by se měl vykašlat na důchod a vrátit se za kameru?  

V kinech teď můžete vidět drama Sully: Zázrak na řece Hudson, jeden z nejlepších filmů roku, který natočil šestaosmdesátiletý Clint Eastwood. Mluvit o něm jinak než o legendě by byla urážka, v Hollywoodu je ale spousta dalších velkých filmařských osobností, které už mají důchodový věk, na rozdíl od Clinta ale svou kariéru flákají. Dali jsme dohromady desítku těch, kterým je více než pětašedesát a minimálně pět let nenatočili film. A zatraceně hodně nám chybí. 

Proč jsou borci: Bláznivé střely, Žhavé výstřely a ty nejlepší parodie
První společný film: Připoutejte se, prosím (1980)
Poslední film: Bláznivá střela – Amerika v ohrožení (2008)

 

Tyhle tři pány jsem se rozhodl spojit do jednoho článku. Jejich kariéra je totiž taky až na pár výjimek dokonale propojená. Skečové Kentucky Fried Movie, které napsali pro Johna Landise vám připomene politicky nekorektní Českou sodu, ale to, že trio ZAZ zvládne i celovečerák, potvrdilo kultovní Připoutejte se, prosím!. A slovo kultovní bych mohl opakovat v každé druhé větě. Sága Bláznivá střela s Leslie Nielsenem, dva díly Žhavých výstřelů, blbina Přísně tajné! s Valem Kilmerem... asi chápete, co myslím, ne? 

To, co nerežírovali, to alespoň napsali a na všechno dohlíželi, takže během dvaceti let dovedli z parodií udělat žánr, který lze brát vážně. A jemuž se dá smát, i když Franka Drebina nebo Toppera Harleyho vidíte dělat voloviny podesáté. Jediný, kdo výrazně zvládl překročit stín žánru, byl Jerry Zucker, jenž natočil oscarového Ducha nebo artušovskou romanci s Seanem Connerym, Richardem Gerem a Julií Ormond První rytíř

 

Abrahams stál naposledy za kamerou v roce 1998 u průměrné komedie Mafióso. Jerry Zucker natočil o tři roky později solidní Milionový závod, ale naposledy o sobě dal vědět jeho brácha David. Bohužel, protože vypustil do světa přinejlepším průměrné Scary Movie 3 a Scary Movie 4 a hlavně zrůdnost Bláznivá střela – Amerika v ohrožení. Zkrátka to vypadá, že tahle trojka vyčerpala sama sebe.

Co dělají: Společně nic. David Zucker se dal na politiku, podporuje republikány a natočil parodické video o Obamovi a jeho dohodě s Íránem o o nukleárním programu Side Effects. Abrahams se spolu s manželkou stará o o nadaci, která se stará o dětí trpící epilepsií. Jerry Zucker by měl točit jednu z povídek ve filmu Jerusalem, I Love You

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace