Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 10: Režisérské legendy, které by se měly hned vrátit za kameru


ikona
Mr. Hlad
tématop
Kteří velcí filmaři nám v Hollywoodu nejvíc chybí a kdo by se měl vykašlat na důchod a vrátit se za kameru?  

V kinech teď můžete vidět drama Sully: Zázrak na řece Hudson, jeden z nejlepších filmů roku, který natočil šestaosmdesátiletý Clint Eastwood. Mluvit o něm jinak než o legendě by byla urážka, v Hollywoodu je ale spousta dalších velkých filmařských osobností, které už mají důchodový věk, na rozdíl od Clinta ale svou kariéru flákají. Dali jsme dohromady desítku těch, kterým je více než pětašedesát a minimálně pět let nenatočili film. A zatraceně hodně nám chybí. 

Proč je borec: V osmdesátých a devadesátých letech posunul akční žánr o velký kus dál
První film: Kočovníci smrti (1986)
Poslední film: Zelené peklo (2003)

 

Jeho Kočovníky smrti asi neznáte a je to škoda, protože to je solidní psycho se začínajícím Piercem Brosnanem a skvělou hudbou, dál už ale mluvíme o klasikách. Smrtonosná past ukázala, že hrdinové nemusí být jen neporazitelní kulturisti, ale i unavení, vyděšený a rozbolavělí policajti, co jsou ve špatný čas na špatném místě. Predátor je nestárnoucí legenda s dost možná nejlepší hereckou sestavou, jakou jsme v akčním filmu kdy viděli. Hon na ponorku platí dodnes za nejlepší vojenský techno thriller a Poslední akční hrdina, ačkoliv ve své době žádný extra úspěch neslavil, patří dnes ke kultovním akčňákům. Pak tu solidní Aféru Thomase CrownaSmrtonosnou past 3, asi nejzběsilejší akčňák 90. let, i solidního Šamana.

 

Kde se to pokazilo? Na více frontách. Do Vikingů kecal McTiernanovi Michael Crichton tak, že se na film vykašlal, jeho jméno však v titulcích zůstalo, tak hate fanoušků mířil na jeho hlavu. Rollerball prakticky nikdo neviděl a kdo ano, ten toho lituje dodnes, a Zelené peklo dojelo na překombinovaný scénář. Nejhorší však bylo to, že McTiernan lhal agentům FBI a nakonec skončil na rok za mřížemi. K tomu si připočtěte osobní bankrot a k soudu se dostal i jeho spor s manželkou. Zkrátka momentálně není v pozici, aby mohl obcházet producenty a chtít po nich miliony na nový film.

Co dělá: Shání prachy na nový projekt. Naposledy se mluvilo o akčním thrilleru z Evropy, jehož hlavní hrdinkou by byla žena. McTiernan si vysnil Cate Blanchett, uvidíme. Motá se i kolem projektu Red Squad o komandu žoldáků, kteří dostanou za úkol zlikvidovat mexický drogový kartel a ve hře je i Wardbirds, kde si měl zahrát John Travolta a mělo by jít o film plný leteckých soubojů. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace