Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 7: Hororová monstra 21. století


ikona
Mr. Hlad
insidiousjames wansawtématop
Jasona Vorheese, Freddyho Kruegera a Michaela Myerse znáte. Jednadvacáté století ale nabídlo novou generaci filmových bubáků. Kteří jsou ti nejzajímavější?  

Freddy, Jason, Chucky, Michael, Ghostface, Leatherface… hororových ikon je spousta, ale většina z nich už oslaví pár desítek let. Víceméně všichni se už dočkali remaku, který jim obvykle udělal medvědí službu, a hororoví fandové se nakonec ještě rádi vrátili k Robertu Englundovi a Johnu Carpenterovi. 

 

Jednadvacáté století však nebylo na hororové ikony taky zrovna skoupé a pár nových hvězd tu máme. My jsme se pokusili dát dohromady sedmičku těch nejzajímavějších a nejzábavnějších. Jsou tu jak žánrové hvězdy, tak i trošku přehlížené potvory a zabijáci. Rozhodně jsme se ale chtěli vyhnout remakům a předělávkám starých filmů a chtěli jsme, aby každé monstrum mělo na kontě alespoň jeden film. A taky aby ty filmy byly pokud možno dobré. Takže ne, Paranormal Activity tu nečekejte, ale inspirace pro večer plný strachu je tu, myslím, celkem dost.

A pokud vám to nestačí, tak dnes večer probíhá MovieZone projekce hororu Zhasni a zemřeš. A šance, že i tady bude monstrum, které umí vyděsit, je víc než slušná. 

Kde jste ho viděli: Wolf Creek, Wolf Creek 2, seriál Wolf Creek
Hraje: John Jarratt
Co je zač: To, že Austrálie je plná magorů, víme už od doby, kdy se na plátnech kin objevil Krokodýl Dundee. Chlap, který si to na férovku rozdal se zubatou potvorou, ale dovedl se ztratit v New Yorku. Uměl zlikvidovat jihoamerický drogový kartel, ale pral si ve vaně, když se koupal. Byl to celkem sympaťák. A teď si představte, že Mick Taylor je něco jako Mick Dundee. Jen je to vraždící sociopat, který rád loví lidi a zná spoustu způsobů, jak ublížit každému, kdo se mu dostane do cesty. Je to psychopatický sadista, který uprostřed australské divočiny loví nic netušící turisty. Proč? Protože může. Protože ho to baví. Protože se považuje za silnějšího a ty ostatní za slabochy, takže proč ne? Mučí, znásilňuje, psychicky i fyzicky týrá a vraždí každého, kdo se mu dostane do ruky. A vystačí si se svou puškou, nožem a fantazií. V knižním prequelu jsme se dozvěděli, že Micka mlátil jeho táta, omylem zabil svou sestru, ruplo mu v bedně a pak si podal i zbytek rodiny. Mimo jiné zabil v Austrálii pedofila a ve Vietnamu si připsal taky pár zářezů. A pak už to šlo samo. 

 

Filmy: Wolf Creek byla hororová událost, minimálně doma v Austrálii. Pár fanoušků získal i mimo klokaní kontinent, ale brzy se ukázalo, že jde vlastně jen o další film se sadistickým magorem, který spoléhá na děsivého cvoka a nějaké to násilí. Jo, tvůrci tohle zvládli prodat dobře, ale nic víc na skladě neměli. Fanoušků se však nakonec našlo dost na to, aby Wolf Creek mohl pokračovat.
Komu nastartoval kariéru: Víceméně nikomu. John Jarratt byl doma už etablovaným hercem, ale mezinárodní hvězda se z něj nestala. Na druhou stranu vzpomněl si na něj Quentin Tarantino a obsadil ho do malé role v Nepsoutaném Djangovi a to se počítá. Režisér Greg McLean se pak ošklivě spálil s hororem  Krokodýl: Návrat do krvavé laguny. Nakonec oba pánové skončily u sequelu Wolf Creeku, následoval seriál a teď chystají trojku.
Kdy ho zase uvidíme: Wolf Creek 3 by se měl objevit příští rok. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace