Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2015 - 1. část


ikona
Mr. Hlad
mz nejrok v kostcetéma
Nejlepší herci, nejbizarnější scény, nejvtipnější momenty, nejlepší bitky a spousta dalších věcí... 

Před pár týdny jsme vyhlásili nejlepší filmy roku, vysmáli jsme se těm nejhorším a teď je čas podívat se na loňský filmový rok trošku podrobněji. Kdo je podle redakce MovieZone nejlepší loňský herec? Která postava nás nejvíc uchvátila? Jakou největší bizarnost si pro nás Hollywood připravil a co nás nejvíc rozesmálo? Jako každý rok tu máme jeden celoredakční tip, ale o své favority jsme se podělili i sólo.

Redakční tip -  Příslib análu od princezny v Kingsmanovi 

 

Humory Matthew Vaughna nejsou tak prvoplánové, jak by se mohlo zdát. I v té úžasně scéně s vybuchujícími mozky se kupříkladu můžete bavit výtvarným a hudebním podáním, i titánskou dávkou cynismu. Podobně funguje hláška s análním sexem od neviňoučké krásné princezny nejen jako jednoduchý one-liner, ale i jako efektní nakopávka vstříc finální akci... a upřímný příslib nevyhnutelné odměny. 

 

Osobní tip Civala: Storyboardové finále Ztraceni v Mnichově - Kdo neviděl, nepochopí. A asi ani neuvěří, že pár statických malůvek může být takhle zábavných a originálních

Osobní tip Imfa: Večeře v mámině a tátově hlavě v pixarovce V hlavě - Tahle výprava do lidského mozku má rozhodně okamžiky, při kterých se budete válet smíchy po podlaze. A kromě koláže v závěrečných titulcích k nim patří i scéna u společné večeře, kdy kamera střídavě opouští hlavu ústřední protagonistky a nechává diváka nakouknout do rozhodovacích procesů v hlavě jejích rodičů. Má to šťávu, má to drajv a je to dokonale odkoukané ze života. A že to trvá pouhé tři minuty? Dobrého pomálu. Okamžiky jako tenhle ale dokazují, že Pixar pořád umí vyždímat animované médium lépe než kdokoliv jiný.

Osobní tip KarlaR: "Scratch the DJ" v Milencích těch druhých - Loňský rok na zábavné momenty rozhodně nebyl skoupý, jen máloco se ale vyrovnalo scéně, v níž Jason Sudeikis učí Alison Brie masturbovat na lahvi od džusu. Ano, přečetli jste to správně. Tahle pocta Když Harry potkal Sally je přesně tak zábavná, jak byste čekali, a navrch, ehm... asi není úplně mimo, ne?

Osobní tip Mr. Hlada: Jason Statham machruje ve Špiónovi - Stathamovi se vloni dařilo a ukázal, že krom zarputilého výrazu a mlácení lidí umí být i dost vtipný. Ve Špiónovi dostal příležitost utahovat si sám ze sebe a evidentně po ní s radostí skočil. Moment, kdy frajeří na Melissu McCarthy, odkazuje se při tom na nejšílenější momenty ze svých starších filmů a vypráví, jak hořící skočil autem na vlak, je prostě k nezaplacení. Víc komediálních rolí pro tohohle plešouna!

Osobní tip xxmartinxx: Peňovy monology v Ant-Manovi - Moc komedií jsem neviděl, ale překvapivě mě dostal Ant-Man. A konkrétně Peňa, kterého přitom obvykle moc nemusím. Wrightův rukopis tu ale zůstal zachován a celý film je prošpikovaný zábavnými momenty, nejčastěji, když Peňa někomu něco vysvětluje.

Osobní tip Rimsyho: Úvodní titulky Monty Python a Svatý Grál - Není to sice 2015, ale mělo to loni premiéru remasterované verze, tak co! Důležité je, že za celý rok, u žádného z nových filmů jsem se nenasmál ani z poloviny tolik jako u téhle klasiky. Už úvodní titulky se švédštinou, losy a typicky pythonovským bořením hranic filmu je něčím tak unikátním, že současné komedie nemají šanci. Jistě, kdybych viděl zábavnější filmy než Život je život nebo Pixely, možná by to vypadalo jinak. Možná...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace