Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2015 - 1. část


ikona
Mr. Hlad
mz nejrok v kostcetéma
Nejlepší herci, nejbizarnější scény, nejvtipnější momenty, nejlepší bitky a spousta dalších věcí... 

Před pár týdny jsme vyhlásili nejlepší filmy roku, vysmáli jsme se těm nejhorším a teď je čas podívat se na loňský filmový rok trošku podrobněji. Kdo je podle redakce MovieZone nejlepší loňský herec? Která postava nás nejvíc uchvátila? Jakou největší bizarnost si pro nás Hollywood připravil a co nás nejvíc rozesmálo? Jako každý rok tu máme jeden celoredakční tip, ale o své favority jsme se podělili i sólo.

Redakční tip -  Finále Jurského světa 

 

Souboj titánů. A výborně vygradovaný finální střet, kdy se - navíc zcela logicky a přesně dle pravidel každého dobrého scénáře - zapojí do monstrózní bitvy krvelačných praještěrů ten největší kápo z dinosauří crew. Lahodná triková destrukce, která je napínavá, dravá a díky podpatkové zpomalovačce i adekvátně originální a pamětihodná, je třešinkou na popcornovém dortu, v jaký jsme dvě dekády po Jurském parku vůbec nedoufali.

 

Osobní tip Civala: Bitka v opeře v M:I:5 - Pátá Mission: Impossible je vyváženou špiónskou jízdou se spoustou parádních momentů. Teatrální, přepjatou a choreograficky vypiplanou mlátičku v opeře ale řadím nejvýš... nejen v rámci filmu.

Osobní tip Imfa: Paul Walker vs. Tony Jaa - Tonyho angličtina není nic moc, Paulova thajština taktéž, ale rukama nohama se ti dva domluvili docela slušně. A pokud byste ještě před premiérou sázeli na to, že hvězda Ong-Baku rozemele Walkera na prach, zřejmě si nevzpomínáte na předchozí díly, ve kterých Walker se svojí pouliční směskou napodobující MMA celkem schopně přesdržkoval i silnější protivníky. Jinými slovy - dva výživné duely ukázaly, že lze s dobrým choreografem vymyslet souboj herce a mistra kaskadérů, který vypadá vyrovnaně a nikoliv směšně. Díky za to... i díky téhle bitce budeme na Paula vzpomínat jen v dobrém.

Osobní tip KarlaR: Bitka v kostele v Kingsman - Zorganizovat rvačku sta lidí musí být peklo, Matthew Vaughn z ní ale udělal highlight jednoho natřískaného špiónského dobrodružství. Klidně by tu mohl být i finální duel s "Give It Up". Colin Firth upalující, probodávající nebo lámající náboženské fanatiky je ale přeci jen o něco větší zábava.

Osobní tip Mr. Hlada: Mad Max vs. Furiosa vs. Nux vs. pět holek - Drsné, efektní, vtipné, překvapující a boží. Jako celý Mad Max. Jeden drsňák, jedna jednoruká tvrďačka, parta modelek a magor. Mezi nimi dveře od auta, dva lidi svázaní řetězem a jedna pistole. Takhle luxusní rvačku ve filmech zkrátka člověk moc často nevidí.

Osobní tip xxmartinxx: Tokijský klan - Šion Sono přivezl do Karlových Varů svou akční pecku, hip hopový muzikál, kde se to řeže hlava nehlava. Prakticky celý film je jednou velkou bitkou přeplácanou a přepjatou jako hip hop samotný. Někteří byli zhnusení, já se bavil.

Osobní tip Rimsyho: Finální zápas v Creedovi - Bez adrenalinových bitek by boxerské filmy byly jen přehlídkou prázdných frází o překonávání sebe sama. Creed naštěstí nabídl vyvážený balanc obojího a finální souboj měl správný živočišný náboj. Přestože probíhal podle klasické šablony „jedno kolo ty, jedno já“, dokázal svým koncem i překvapit a navíc tam byl Sly. Sice v čapce a posledním tažení, ale byl tam. A to znamená, že všechno je v pořádku.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace