Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2015 - 1. část


ikona
Mr. Hlad
mz nejrok v kostcetéma
Nejlepší herci, nejbizarnější scény, nejvtipnější momenty, nejlepší bitky a spousta dalších věcí... 

Před pár týdny jsme vyhlásili nejlepší filmy roku, vysmáli jsme se těm nejhorším a teď je čas podívat se na loňský filmový rok trošku podrobněji. Kdo je podle redakce MovieZone nejlepší loňský herec? Která postava nás nejvíc uchvátila? Jakou největší bizarnost si pro nás Hollywood připravil a co nás nejvíc rozesmálo? Jako každý rok tu máme jeden celoredakční tip, ale o své favority jsme se podělili i sólo.

Redakční tip -  Koncertní finále Whiplash 

 

I když tušíte, že to přijde, že se ten hudební Rocky dočká finálního zápasu na několik kol, jeho podání vás absolutně strhne. A zmrazí dřív, než Miles Teller dá skrze úder paličky finální K.O. Mistrovsky koncipovaná scéna frenetického bubnového sóla, v níž režisér Damien Chazelle tak machruje se zvukem a střihem, až musela i Akademie věnovat filmu dva technické Oscary, je absolutní ódou na možnosti filmového vyjadřování, ale i luxusním vyvrcholením herecké přetlačované mezi žákem a jeho magorským učitelem. Po tom posledním tónu už ani nehlesnete. Božská práce. 

 

Osobní tip Civala: Poslední večeře v Sicario - Atmosféra tak hustá, že by ani Rákosníček nevěřil, řešení cynické a bolavé až běda. Nekompromisní řešení nekompromisní thrillerové pecky

Osobní tip Imfa: Podvodní vloupačka v Mission: Impossible 5 - Cival mi sice na poslední chvíli sebral operu do nejlepších bitek, ale to vlastně není žádný problém, protože Huntova poslední mise je přímo nabitá nápady. Podzemní sejf s digitálním klíčem? McQuarrie by to možná přehlédnul, ale někoho z produkce napadlo, že by se celá konstrukce mohla ještě pro jistotu naplnit vodou. A další nesplnitelný úkol byl na světě. Skvělé kulisy, dechberoucí kamera a přesně to napětí, které od podobné scény čekáte, včetně pro změnu překvapivé koncovky. A to že se tahle scéna organicky přelije do dvou dalších honiček? To už je jen třešinka na dortu.

Osobní tip KarlaR: Finále Slídila - Zvrácený film se zvráceným hrdinou logicky musel mít zvrácené finále. A závěrečná honička rozhodně není zklamáním, zejména díky Louově ďábelskému plánu. Z toho chladně logického ospravedlnění mě mrazí ještě teď.

Osobní tip Mr. Hlada: Když jsem viděl logo Star Wars - Z první projekce si úvod vlastně moc nepamatuji. Jakmile se totiž objevilo slavné logo a rozezněla stejně slavná hudba, upadl jsem do tranzu a začal se usmívat jak idiot a jen si užíval, že jsem se dočkal toho, v co jsem nějakých patnáct let skoro ani nedoufal. To čekání za to stálo.

Osobní tip xxmartinxx: Finále Muže na laně - Nemusím Zemeckise ani tenhle jeho film. Jde ve své většině o otravný kýč. Jakmile ale Gordon-Levitt konečně stoupne na lano, stoupne i zážitek asi o tisíc procent a máte najednou před očima jedno z nejlepších využití IMAX plátna, co bylo doposud k vidění. Pokud jste si to nechali ujít, máte smůlu - mimo IMAX ten zážitek nejde nasimulovat.

Osobní tip Rimsyho: Takový to víte co z Hvězdných válek - Nebudu to zastírat. Se sedmou epizodou jsem byl dost spokojen, a když přišel Ten Moment, dostalo mě to jako máloco v poslední době. To se prostě nedělá. Časem jsem se s tím smířil a život jde tak nějak pomalu, nejistě dál. Ale už to nebude jako předtím. Takže mezi mými srdcovkami hraje tenhle nejvyspoilerovanější kinomoment jednoznačně prim.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace