Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Star Wars: Síla se probouzí: Recenze

příspěvky 981 - 1000 Napsat příspěvek

coinneach

Ale my se tady, jak ostatne vidno, se vsemi normalne a slusne bavime. A stejne tak jsme se snazili Tekatovi opakovane vysvetlit, proc jsou ty otazky v zasade nezodpoveditelne. A po nas to zkouseli i nekteri ctenari. A ze jsme byli trochu povyseni a sarkasticti? Doprejte nam to, je to jeden z mala vydobytku, ktere nam v diskuznich forech zbyvaji. Hlavne ve chvili, kdy se ten sarkasmus nepovede vsechen nacpat prave do clanku.

Myslim, ze dashiva to s tim prirovnanim k detske urputnosti celkem vystihl. Nenarazil jsem v te recenzi na nic, co by se nedalo pochopit filmovym rozhledem a selskym rozumem. Tekat v tom hleda vic, nez v tom je... doporucuji se ridit sherlockovskym "nejjednodussi reseni obvykle byva tim spravnym".
339031
Ale my se tady, jak ostatne vidno, se vsemi normalne a slusne bavime. A stejne tak jsme se snazili Tekatovi opakovane vysvetlit, proc jsou ty otazky v zasade nezodpoveditelne. A po nas to zkouseli i nekteri ctenari. A ze jsme byli trochu povyseni a sarkasticti? Doprejte nam to, je to jeden z mala vydobytku, ktere nam v diskuznich forech zbyvaji. Hlavne ve chvili, kdy se ten sarkasmus nepovede vsechen nacpat prave do clanku. Myslim, ze dashiva to s tim prirovnanim k detske urputnosti celkem vystihl. Nenarazil jsem v te recenzi na nic, co by se nedalo pochopit filmovym rozhledem a selskym rozumem. Tekat v tom hleda vic, nez v tom je... doporucuji se ridit sherlockovskym "nejjednodussi reseni obvykle byva tim spravnym".
coinneach
0 0
reagovat

Sweat55

Není.
339030
Není.
Sweat55
0 0
reagovat

Je tam potitulková scéna?

Nechci o nic přijít :)
339029
Nechci o nic přijít :)
Je tam potitulková scéna?
0 0
reagovat

Tekat

okay, v tom prípade sa mi žiada povedať už len jediné:

bez ohľadu na tvoje čisté úmysli a úprimný záujem, to vyzerá, že Cival je už vo vírivke, takže ti už asi neodpovie a my ostatní sa asi necítime kvalifikovaní vysvetľovať autorove myšlienkové pochody

takže ja idem tiež do vírivky
a keď vravím vírivky, myslím tým do krčmy
339028
okay, v tom prípade sa mi žiada povedať už len jediné: bez ohľadu na tvoje čisté úmysli a úprimný záujem, to vyzerá, že Cival je už vo vírivke, takže ti už asi neodpovie a my ostatní sa asi necítime kvalifikovaní vysvetľovať autorove myšlienkové pochody takže ja idem tiež do vírivky a keď vravím vírivky, myslím tým do krčmy
Tekat
0 0
reagovat
Překvapuje mě, jakým způsobem se zde chovají redaktoři ke svým čtenářům. Když už přistupují na to, že se zapojují do diskuzí, neměli by zapomínat na základy slušného chování.

Btw., ty položené otázky mně připadají naprosto regulérní.
339027
Překvapuje mě, jakým způsobem se zde chovají redaktoři ke svým čtenářům. Když už přistupují na to, že se zapojují do diskuzí, neměli by zapomínat na základy slušného chování. Btw., ty položené otázky mně připadají naprosto regulérní.
0 0
reagovat

Verbon

Beru to tak, ze ho mohl aktivovat Luke na dalku, kdyz se konecne u Rey projevily schopnosti. Pokud je Luke nejvic Jedi, tak urcite tohle zachveni Sily musel detekovat a "prozradil" se, aby se mohl s Rey setkat a vycvicit ji proti Prvnimu radu. Ackoliv se mu do toho urcite po trablech s Renem nebude moc chtit. Doufam, ze zrovna bude ukecanejsi a vysvetli nam celou tu vec s Renem, jeho rytirema a tim, jak ho Han s Leiou premlouvali, aby ho vzal do uceni, ackoliv to byl urcite spratek, co mucil mravence na slunicku lupou a rostl pro kriminal. Co taky cekat od Hanova syna, ze ano?
339024
[spoiler]Beru to tak, ze ho mohl aktivovat Luke na dalku, kdyz se konecne u Rey projevily schopnosti. Pokud je Luke nejvic Jedi, tak urcite tohle zachveni Sily musel detekovat a "prozradil" se, aby se mohl s Rey setkat a vycvicit ji proti Prvnimu radu. Ackoliv se mu do toho urcite po trablech s Renem nebude moc chtit. Doufam, ze zrovna bude ukecanejsi a vysvetli nam celou tu vec s Renem, jeho rytirema a tim, jak ho Han s Leiou premlouvali, aby ho vzal do uceni, ackoliv to byl urcite spratek, co mucil mravence na slunicku lupou a rostl pro kriminal. Co taky cekat od Hanova syna, ze ano?[/spoiler]
Verbon
0 0
reagovat

dashiva

Ty otázky byly takhle primitivní, protože mě právě zajímalo, (znovu) jaké stylistické či narativní postupy (a vzorce) si pod nima mám představit. Nepsat v pojmech jako "filmový seriál" a "esence", ale snést se na konkrétní úroveň. Otázky tedy byly primitivní, protože daný výroky působí moc abstraktně a neuchopitelně.
339023
Ty otázky byly takhle primitivní, protože mě právě zajímalo, (znovu) jaké stylistické či narativní postupy (a vzorce) si pod nima mám představit. Nepsat v pojmech jako "filmový seriál" a "esence", ale snést se na konkrétní úroveň. Otázky tedy byly primitivní, protože daný výroky působí moc abstraktně a neuchopitelně.
dashiva
0 0
reagovat

Tekat

ale väčšinu tých otázok si položil tak, že to, slušne povedané, neinšpiruje k ďalšej debate.

to by bolo ako debata so škôlkárom (bez urážky)
"musíš ísť do postielky"
"a prečo?"
"aby si bol vyspinkaný"
" a prečo?"
....

„ale spíš variuje" = Čím?
v kontexte toho, že E7 je čiastočný remake E4 - fakt si nedomyslíš, čo znamená variovať?

Katarze přichází předčasně“ = Tedy v kolikáté minutě?
spojlery, kámo? spoilery?

„daň za seriálový boom“ = Jak se takový boom projevuje?
nebol si posledných 5 rokov niekde v jaskyni dúfam?
a všimol si si, že každé štúdio chce mať vlatný filmový seriál, v rámci ktorého jednotlivé filmové časti prestávajú fungovať svojstojne a sú len súčasťou skladačky, či?

„nesnaží tvůrci urvat maximum“ = To znamená?
že sa nesnaží urvat maximum... ako vážne toto je nejaké vágne vyjadrenie, ktoré si pýta hlbší rozbor?

chápeš kam tým smerujem?

jediná tvoja validná otázka, hodná objasnenia, je tá o ortodoxnej podstate SW
ale zabil si ju pol tuctom otázok na self-explanatory veci, vďaka čomu tvoj post pôsobil ako čistý trolling, ktorým chceš dokázať, že Cival napísal recenziu ktorá nič nehovorí, iba žvásta

lepšie ti to už nedokážem vysvetliť


339022
ale väčšinu tých otázok si položil tak, že to, slušne povedané, neinšpiruje k ďalšej debate. to by bolo ako debata so škôlkárom (bez urážky) "musíš ísť do postielky" "a prečo?" "aby si bol vyspinkaný" " a prečo?" .... [b]„ale spíš variuje" = Čím?[/b] v kontexte toho, že E7 je čiastočný remake E4 - fakt si nedomyslíš, čo znamená variovať? [b]Katarze přichází předčasně“ = Tedy v kolikáté minutě?[/b] spojlery, kámo? spoilery? [b]„daň za seriálový boom“ = Jak se takový boom projevuje?[/b] nebol si posledných 5 rokov niekde v jaskyni dúfam? a všimol si si, že každé štúdio chce mať vlatný filmový seriál, v rámci ktorého jednotlivé filmové časti prestávajú fungovať svojstojne a sú len súčasťou skladačky, či? [b]„nesnaží tvůrci urvat maximum“ = To znamená?[/b] že sa nesnaží urvat maximum... ako vážne toto je nejaké vágne vyjadrenie, ktoré si pýta hlbší rozbor? chápeš kam tým smerujem? jediná tvoja validná otázka, hodná objasnenia, je tá o ortodoxnej podstate SW ale zabil si ju pol tuctom otázok na self-explanatory veci, vďaka čomu tvoj post pôsobil ako čistý trolling, ktorým chceš dokázať, že Cival napísal recenziu ktorá nič nehovorí, iba žvásta lepšie ti to už nedokážem vysvetliť
Tekat
0 0
reagovat
9/10
Na tom filmu, jak byl sestříhán do kin mě vadí jediná věc.Že po zničení Hvězdy smrti, jako by jsi J.J. uvědomil "A sakra já zapoměl na Luka".... a rychle tam doplnil scénu jak ho najdou skrz zázračné probuzní robota....(to mu nemohli udělat nějaky dataminig?) nebo něco věrohodnějšího. Doufám, že bude extendet edice tak s 30min navíc:-) ale to asi ne:D
339020
9/10 [spoiler]Na tom filmu, jak byl sestříhán do kin mě vadí jediná věc.Že po zničení Hvězdy smrti, jako by jsi J.J. uvědomil "A sakra já zapoměl na Luka".... a rychle tam doplnil scénu jak ho najdou skrz zázračné probuzní robota....(to mu nemohli udělat nějaky dataminig?) nebo něco věrohodnějšího. Doufám, že bude extendet edice tak s 30min navíc:-) ale to asi ne:D[/spoiler]
0 0
reagovat

Roudy/Imf

Kdo je útočnej, Cival nebo já? Jsem z toho zmatenej. :(

Autor publikuje článek, čtenář položí otázky, čtenář je magor a má začít žít. Shit is real.
339019
Kdo je útočnej, Cival nebo já? Jsem z toho zmatenej. :( Autor publikuje článek, čtenář položí otázky, čtenář je magor a má začít žít. Shit is real.
Roudy/Imf
0 0
reagovat

Tekat00

musíš na to jinak - napiš, že to byl hnusnej digibordel a hned s tebou bude každý diskutovat :D
339018
musíš na to jinak - napiš, že to byl hnusnej digibordel a hned s tebou bude každý diskutovat *:D*
Tekat00
0 0
reagovat

Tekat00

Vidis, dobri lide uz se objevuji. Za chvili bude vse vyreseno. Ja jdu do virivky.
Do jiny virivky...
339016
Vidis, dobri lide uz se objevuji. Za chvili bude vse vyreseno. Ja jdu do virivky. Do jiny virivky...
Tekat00
0 0
reagovat
Měl bys mít aspoň koule na to, abys přiznal, že to útočný bylo. Úcta a respekt ti evidentně nic neříká.
339015
Měl bys mít aspoň koule na to, abys přiznal, že to útočný bylo. Úcta a respekt ti evidentně nic neříká.
0 0
reagovat
Nic z toho nemyslím nijak útočně. Prostě se ptám.
339014
Nic z toho nemyslím nijak útočně. Prostě se ptám.
x
0 0
reagovat

dashiva

Super. To byla jedna otázka. Ty další? Mimochodem, co je špatně, když se ptám na to, jak redefinoval film blockbuster? Příklady, kontext.
339013
Super. To byla jedna otázka. Ty další? Mimochodem, co je špatně, když se ptám na to, jak redefinoval film blockbuster? Příklady, kontext.
dashiva
0 0
reagovat

Tekat

asi ide o spôsob, akým tie otázky kladieš

Argument:
"SW redefinovali žáner"

Tvoja otázka
"Jak?"

Fakt to treba vysvetľovať?
Asi každý človek na svete si to domyslí aj sám, stačí že poznáš kontext (kedy film vyšiel, ako vyzerali dovtedy typické blokbastre, potažmo SF)

a keď ťa odkážu na literatúru, pýtaš sa na akú konkrétne? :-)

skús:
www.co_si_mam_dostudovat_aby_som_pochopil_preco_a_ako_sw_zmenili_holywoodsky_blockbuster.com
339012
asi ide o spôsob, akým tie otázky kladieš Argument: "SW redefinovali žáner" Tvoja otázka "Jak?" Fakt to treba vysvetľovať? Asi každý človek na svete si to domyslí aj sám, stačí že poznáš kontext (kedy film vyšiel, ako vyzerali dovtedy typické blokbastre, potažmo SF) a keď ťa odkážu na literatúru, pýtaš sa na akú konkrétne? :-) skús: www.co_si_mam_dostudovat_aby_som_pochopil_preco_a_ako_sw_zmenili_holywoodsky_blockbuster.com
Tekat
0 0
reagovat

Robur

Jediné, co jsem chtěl byla formulace argumentů a v případě nějaké "SW esence" formulování nějakých stylistických nebo narativních vzorců. To je všechno.
339010
Jediné, co jsem chtěl byla formulace argumentů a v případě nějaké "SW esence" formulování nějakých stylistických nebo narativních vzorců. To je všechno.
Robur
0 0
reagovat

Tekat00

Tvoje slušné psané otázky jsou ale opravdu jako pěst na oko. Tak se na filmovém webu může zeptat jenom robot nebo matfyzák, nic ve zlem.
339009
Tvoje slušné psané otázky jsou ale opravdu jako pěst na oko. Tak se na filmovém webu může zeptat jenom robot nebo matfyzák, nic ve zlem.
Tekat00
0 0
reagovat

Cival

Priority chápu. Na druhou stranu jsi vystoupil okamžitě nepřátelsky a útočil. Což já nedělal. Slušně jsem se zeptal redaktora, který má mnohaletou praxi v psaní i mluvení o filmu, na nějaké otázky, které mě zajímaly. Snad by neměl být problém formulovat názor, který bude dávat smysl a bude reagovat na můj příspěvek, ne nadávání, vířivky a "get-a-life-argument"
339007
Priority chápu. Na druhou stranu jsi vystoupil okamžitě nepřátelsky a útočil. Což já nedělal. Slušně jsem se zeptal redaktora, který má mnohaletou praxi v psaní i mluvení o filmu, na nějaké otázky, které mě zajímaly. Snad by neměl být problém formulovat názor, který bude dávat smysl a bude reagovat na můj příspěvek, ne nadávání, vířivky a "get-a-life-argument"
Cival
0 0
reagovat
Tekat: Racionální debata? Ok. Jak se ti líbil film?
339006
Tekat: Racionální debata? Ok. Jak se ti líbil film?
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se