Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Kdy se vrátí Prometheus?

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
Premisa Promethea je pomerne jednoducha zajimava. Lidstvo nevzniklo jen tak, bylo vytvoreno nekym a necim(myslim tim nejakou to cernou hmotou), parta vedcu se vydava po jejich stopach a zjistuji, ze nas tvurcove chteji znicit, at uz je jejich duvod jakkykovil - pokracovani Prometheus 2.

Jednoduchy pribeh, sam o sobe zajimavy plus hodne okoreny tim, ze vychazi z vesmiru Aliens.

Problem je ten, ze se k temhle informace o zakladnim pribehu dostavame pres podzapletky, ktery s ohledem k hlavni pribehu nedavaji smysl nebo jsou proste debilni viz: jedna latka dela z lidi zombie, dalsi latka meni cervy na velky cervy a nakonec ta stejna latka po koitu vytvari fake vetrelce. A to je podle meho porad ta stejna latka, co nazacatku, takze to mame 4 ruzne intepretace toho stejneho.

Ale nejvetsi nepochopeni mam pro postavu Davida, ktery nema zadnou motivaci pro sve chovani, nakazeni jednoho clena posadky nejakou mimozemskou "srackou". Pokud to srovnam Ashem a Bishopem, tak se jejich chovani dalo nejak vysvetlit, ale tady vubec ne a protoze tohle beru jako stycny bod mezi Aliens filmam a timto filmem, tak tady Prometheus dostava poradne nalozeno.

Logicky lapsy mi zase tak moc nevadi, i kdyz byji do oci, problemy mam s tim, kdyz si film nastavi pravidla a potom je klidne porusuje, jenom aby se pribeh mohl odvijet dal.

Jenom zopakuju, ze prvni polovina Promethea je fakt dobra, ale to zacalo byt cucani z prstu a jde to videt.
328490
Premisa Promethea je pomerne jednoducha zajimava. Lidstvo nevzniklo jen tak, bylo vytvoreno nekym a necim(myslim tim nejakou to cernou hmotou), parta vedcu se vydava po jejich stopach a zjistuji, ze nas tvurcove chteji znicit, at uz je jejich duvod jakkykovil - pokracovani Prometheus 2. Jednoduchy pribeh, sam o sobe zajimavy plus hodne okoreny tim, ze vychazi z vesmiru Aliens. Problem je ten, ze se k temhle informace o zakladnim pribehu dostavame pres podzapletky, ktery s ohledem k hlavni pribehu nedavaji smysl nebo jsou proste debilni viz: jedna latka dela z lidi zombie, dalsi latka meni cervy na velky cervy a nakonec ta stejna latka po koitu vytvari fake vetrelce. A to je podle meho porad ta stejna latka, co nazacatku, takze to mame 4 ruzne intepretace toho stejneho. Ale nejvetsi nepochopeni mam pro postavu Davida, ktery nema zadnou motivaci pro sve chovani, nakazeni jednoho clena posadky nejakou mimozemskou "srackou". Pokud to srovnam Ashem a Bishopem, tak se jejich chovani dalo nejak vysvetlit, ale tady vubec ne a protoze tohle beru jako stycny bod mezi Aliens filmam a timto filmem, tak tady Prometheus dostava poradne nalozeno. Logicky lapsy mi zase tak moc nevadi, i kdyz byji do oci, problemy mam s tim, kdyz si film nastavi pravidla a potom je klidne porusuje, jenom aby se pribeh mohl odvijet dal. Jenom zopakuju, ze prvni polovina Promethea je fakt dobra, ale to zacalo byt cucani z prstu a jde to videt.
0 0
reagovat
Vytáhni v hospode: Pred sledovanim Promethea si pozrite komediu "Idiocracy" ..ak predpokladáme,že sa odohrávajú v 1 univerzu, tak chovanie postav v Prometheovi má zrazu opodstatnené vysvetlenie.
328489
Vytáhni v hospode: Pred sledovanim Promethea si pozrite komediu "Idiocracy" ..ak predpokladáme,že sa odohrávajú v 1 univerzu, tak chovanie postav v Prometheovi má zrazu opodstatnené vysvetlenie.
0 0
reagovat
Ja ten hate u Promethea nikdy nechapal... Videl jsem to uz asi 4x a budu se k tomu dal jednou za cas pravidelne vracet. Samozrejme nema smysl popirat, ze se tam cas od casu nekdo zachova jako totalni dement a ne vsechno tam nutne dava dokonaly smysl, ale delat z toho pomalu nejvetsi katastrofu kinematografie, jak se pravidelne nekteri snazi, to je fakt trochu moc.

Zvlast po tech negativnich ohlasech jme prekvapilo, jak atmosferickou, vizualni pecku jsem nakonec dostal. Ten film ma tyhle aspekty zmaknute takovym zpusobem, ze mu bez problemu nejake ty diry ve scenari odpustim.

A byt je to zanrove evidentne uplne jinde, ja osobne vidim srovnani napriklad v poslednim Rychle a zbesile, ktere mi prijde jako zrcadlove presny opak Promethea. Co tim chci rict je fakt, ze FaF7 je remeslne taky spicka, ale je to cele TAK STRASNE idiotske, ze mi bylo jedno, jak zrucne to nekdo natocil. V tom filmu nebyla snad jedina scena, ktera by nebyla bud jen prazdne tlachani, nebo - v tech horsich pripadech - vylozene nesmyslna....
328487
Ja ten hate u Promethea nikdy nechapal... Videl jsem to uz asi 4x a budu se k tomu dal jednou za cas pravidelne vracet. Samozrejme nema smysl popirat, ze se tam cas od casu nekdo zachova jako totalni dement a ne vsechno tam nutne dava dokonaly smysl, ale delat z toho pomalu nejvetsi katastrofu kinematografie, jak se pravidelne nekteri snazi, to je fakt trochu moc. Zvlast po tech negativnich ohlasech jme prekvapilo, jak atmosferickou, vizualni pecku jsem nakonec dostal. Ten film ma tyhle aspekty zmaknute takovym zpusobem, ze mu bez problemu nejake ty diry ve scenari odpustim. A byt je to zanrove evidentne uplne jinde, ja osobne vidim srovnani napriklad v poslednim Rychle a zbesile, ktere mi prijde jako zrcadlove presny opak Promethea. Co tim chci rict je fakt, ze FaF7 je remeslne taky spicka, ale je to cele TAK STRASNE idiotske, ze mi bylo jedno, jak zrucne to nekdo natocil. V tom filmu nebyla snad jedina scena, ktera by nebyla bud jen prazdne tlachani, nebo - v tech horsich pripadech - vylozene nesmyslna....
0 0
reagovat

KARLOS

:+
328483
*:+*
KARLOS
0 0
reagovat

Integra

Nbapsalas: "včetně té nesympatické náhrady Ripleyové", možná proto jsem uvedl, že po Milleniu mi nepřijde nesympatická. Není nijak hezká, ale je zajímavá a umí hrát. Toť vše. A k té druhé věci, o které píšeš, Prometheus je samostatný film, ale není nikde stanoveno, že musí odpovědět na všechny otázky, které z něj vyplynou. Jestli chceš něco podobného, sleduj Ordinaci v růžové zahradě, tam na všechno odpovědí a navíc to určitě uhádneš předem ;):D
328482
Nbapsalas: "včetně té nesympatické náhrady Ripleyové", možná proto jsem uvedl, že po Milleniu mi nepřijde nesympatická. Není nijak hezká, ale je zajímavá a umí hrát. Toť vše. A k té druhé věci, o které píšeš, Prometheus je samostatný film, ale není nikde stanoveno, že musí odpovědět na všechny otázky, které z něj vyplynou. Jestli chceš něco podobného, sleduj Ordinaci v růžové zahradě, tam na všechno odpovědí a navíc to určitě uhádneš předem *;)**:D*
Integra
0 0
reagovat
Hlade, sorry, vím, že tohle zrovna neuvidíš rád, ale na mou obhajobu – číst/kontolírovat to nemusíš, je to ve vší počestnosti slušný komentář ;)8):D...

Nejenom, že na začátku Promethea asi třikrát „nenápadně“ zdůrazní, že je to možná výkvět tehdejší vědy, ale taky to, že nikdo neměl páru o tom, kam a proč to letí, nebylo ani trochu jasné, koho a zda vůbec tam najdou a očividně se nikdo na „střet s mimozemskou formou života“ nepřipravoval. To, že pozdější události působí pak zmatečně a pro někoho nelogicky, je pak dáno i střihovou skladbou, záměrně ne lineární. Postava Reepase k medpodu a následně od něj v klidu přijde, protože v hangárech řádí zmutovaný Firefield, probudil se Weyland a všichni měli za to, že ona sama je v limbu. To, že se z něho probrala je mimochodem další důkaz, že David s ní sympatizuje, pokud to není v přímém rozporu s weylandovými pokyny, pak si dělá, co se mu zachce. Nakonec to, že chobotnice zůstala opuštěná v medpodu taky není div, když všichni šli vzápětí do pyramidy.
Ano, ten film má logické lapsy a ano, vadí mi – jsou to ty zmiňované sundání helmy, běhání s břichem prošpikovanými sešívačkami, nebo to zabloudění v tunelech, když očividně naváděcí systém měli celou dobu u sebe (na rozdíl od ostatních, kteří ho neměli a dostali se do bezpečí). Říkal ale, že je to ÚPLNĚ hloupý film, pak se jednoduše smiřte s tím, že prohřešky proti logice najdete i milých malých českých filmech a artových věcech založených na tom, že někdo dvě hodiny čučí do zavřených neprosklených dveří (protože nikdo, kdo myslí racionálně tohle z nějakého chytrého důvodu dělat nebude).
Co do otázek a odpovědí, pak tady se zase budu hádat já. CO jako konkrétně nebylo vysvětleno? Tvůrci? A to si fakt někdo myslel, že si to odbydou v jednom jediném filmu?
Film na začátku položí dvě základní otázky, kterýma se po zbytek času snaží zaobírat – kým a proč jsme stvořeni. V polovině filmu se přidá ještě třetí, v podstatě vzápětí, co se dočkáme odpovědi na tu prvou. Ta třetí otázka zní – proč když nás vytvořili, nás chtějí zničit? Na druhou i třetí se nám sice nedostává odpovědi přímé, ale řady nepřímých a dost možná i alternujících. A teď mi řekněte, proč je to jako chyba? Osobně mě takový způsob baví víc, než kdyby na plnou hubu propálili, že jsou třeba jen znudění a tak si s náma hrajou jako s mravencema, nebo, že Kristus byl ve skutečnosti čtyřmetrový bílý mimozemšťan.
To, že neodpověděli na to, co prapůvodně slibovali – vznik Vetřelců – je pak zase následek toho, že se Prometheus do značné míry od původní série osamostatníl. A na to nemůže nadávat nikdo, protože tento fakt proklamovali tvůrci řadu měsíců dopředu a snažili se fanoušky připravit na to, že i když je to prequel k Vetřelci, o vetřelci se rozhodně mluvit nebude.
Zbylé podotázky jsou pak na snadě – ano, z Promethea jde velmi cítit, že se jedná o základní kámen pro novou sérii a proto se otevírá možná až mnohe zadních a vedlejších dvířek. Pogratulujte Marvelu, ten tento trend započal a neviňtě film, který se z toho snaží něco vytěžit. Apropo, mysteriózní žánr nemusí být nutně vyloučen ani ze série o Vetřelci a taky se tak snad ani nikdy nedělo. Ostatně zde hojně porovnávaná jednička dělala v bledě modrém totéž.
A pokud jsme u jedničky, pak její základní definice je Béčkový film natočený dle Áčkových parametrů a okořeněný mysteriózno s hororovou atmosférou a postaven na základech sci-fi. Prometheus je sci-fi čistokrevné, vedené pokud možno jako zbrusu nový námět. Porovnávat ho s jedničkou lze potom opravdu jen v rámci atmosféry a to ještě ne po celou dobu filmu. A nakonec – jako hlavní cíl měl ten film představit něco nového a neokoukaného. Což si troufám tvrdit, že se k negativních dojmech snad nikde nevyskytlo a film tak do puntíku splnil to, co si přecevzal.
Ne, nejde mi o to obhájit před vámi Promethea, jde mi jen čistě o to, že sice po některých chcete důvody, důkazy a přímé odpovědi, ale sami se jimi zabývat nechcete. OK, ale proč tu pak vedete diskuzi, hmm? Pokud mi je něco proti srsti a říkám, že budu napříště u druhého dílu ignorovat, pak ten film vypustím z paměti, maximálně si udržím iracionální nenávist (osobně zdravím čtyřku Pottera), ale proč mít pod každou diskuzí pod Prometheem potřebu to vytahovat? Chtěl bych mít tolik volného času na mou nenávist...
328480
Hlade, sorry, vím, že tohle zrovna neuvidíš rád, ale na mou obhajobu – číst/kontolírovat to nemusíš, je to ve vší počestnosti slušný komentář *;)**8)**:D*... Nejenom, že na začátku Promethea asi třikrát „nenápadně“ zdůrazní, že je to možná výkvět tehdejší vědy, ale taky to, že nikdo neměl páru o tom, kam a proč to letí, nebylo ani trochu jasné, koho a zda vůbec tam najdou a očividně se nikdo na „střet s mimozemskou formou života“ nepřipravoval. To, že pozdější události působí pak zmatečně a pro někoho nelogicky, je pak dáno i střihovou skladbou, záměrně ne lineární. Postava Reepase k medpodu a následně od něj v klidu přijde, protože v hangárech řádí zmutovaný Firefield, probudil se Weyland a všichni měli za to, že ona sama je v limbu. To, že se z něho probrala je mimochodem další důkaz, že David s ní sympatizuje, pokud to není v přímém rozporu s weylandovými pokyny, pak si dělá, co se mu zachce. Nakonec to, že chobotnice zůstala opuštěná v medpodu taky není div, když všichni šli vzápětí do pyramidy. Ano, ten film má logické lapsy a ano, vadí mi – jsou to ty zmiňované sundání helmy, běhání s břichem prošpikovanými sešívačkami, nebo to zabloudění v tunelech, když očividně naváděcí systém měli celou dobu u sebe (na rozdíl od ostatních, kteří ho neměli a dostali se do bezpečí). Říkal ale, že je to ÚPLNĚ hloupý film, pak se jednoduše smiřte s tím, že prohřešky proti logice najdete i milých malých českých filmech a artových věcech založených na tom, že někdo dvě hodiny čučí do zavřených neprosklených dveří (protože nikdo, kdo myslí racionálně tohle z nějakého chytrého důvodu dělat nebude). Co do otázek a odpovědí, pak tady se zase budu hádat já. CO jako konkrétně nebylo vysvětleno? Tvůrci? A to si fakt někdo myslel, že si to odbydou v jednom jediném filmu? Film na začátku položí dvě základní otázky, kterýma se po zbytek času snaží zaobírat – kým a proč jsme stvořeni. V polovině filmu se přidá ještě třetí, v podstatě vzápětí, co se dočkáme odpovědi na tu prvou. Ta třetí otázka zní – proč když nás vytvořili, nás chtějí zničit? Na druhou i třetí se nám sice nedostává odpovědi přímé, ale řady nepřímých a dost možná i alternujících. A teď mi řekněte, proč je to jako chyba? Osobně mě takový způsob baví víc, než kdyby na plnou hubu propálili, že jsou třeba jen znudění a tak si s náma hrajou jako s mravencema, nebo, že Kristus byl ve skutečnosti čtyřmetrový bílý mimozemšťan. To, že neodpověděli na to, co prapůvodně slibovali – vznik Vetřelců – je pak zase následek toho, že se Prometheus do značné míry od původní série osamostatníl. A na to nemůže nadávat nikdo, protože tento fakt proklamovali tvůrci řadu měsíců dopředu a snažili se fanoušky připravit na to, že i když je to prequel k Vetřelci, o vetřelci se rozhodně mluvit nebude. Zbylé podotázky jsou pak na snadě – ano, z Promethea jde velmi cítit, že se jedná o základní kámen pro novou sérii a proto se otevírá možná až mnohe zadních a vedlejších dvířek. Pogratulujte Marvelu, ten tento trend započal a neviňtě film, který se z toho snaží něco vytěžit. Apropo, mysteriózní žánr nemusí být nutně vyloučen ani ze série o Vetřelci a taky se tak snad ani nikdy nedělo. Ostatně zde hojně porovnávaná jednička dělala v bledě modrém totéž. A pokud jsme u jedničky, pak její základní definice je Béčkový film natočený dle Áčkových parametrů a okořeněný mysteriózno s hororovou atmosférou a postaven na základech sci-fi. Prometheus je sci-fi čistokrevné, vedené pokud možno jako zbrusu nový námět. Porovnávat ho s jedničkou lze potom opravdu jen v rámci atmosféry a to ještě ne po celou dobu filmu. A nakonec – jako hlavní cíl měl ten film představit něco nového a neokoukaného. Což si troufám tvrdit, že se k negativních dojmech snad nikde nevyskytlo a film tak do puntíku splnil to, co si přecevzal. Ne, nejde mi o to obhájit před vámi Promethea, jde mi jen čistě o to, že sice po některých chcete důvody, důkazy a přímé odpovědi, ale sami se jimi zabývat nechcete. OK, ale proč tu pak vedete diskuzi, hmm? Pokud mi je něco proti srsti a říkám, že budu napříště u druhého dílu ignorovat, pak ten film vypustím z paměti, maximálně si udržím iracionální nenávist (osobně zdravím čtyřku Pottera), ale proč mít pod každou diskuzí pod Prometheem potřebu to vytahovat? Chtěl bych mít tolik volného času na mou nenávist...
0 0
reagovat
Když teď bude dvojka, je jistá šance, že by to studio mohlo kapitalizovat vydáním extended verze jedničky. Materiálů mají zjevně fůru, ty oficiální vystřižené scény byly o ničem.
328471
Když teď bude dvojka, je jistá šance, že by to studio mohlo kapitalizovat vydáním extended verze jedničky. Materiálů mají zjevně fůru, ty oficiální vystřižené scény byly o ničem.
0 0
reagovat

Robur

Já ani nepotřebuju polopatická vysvětlení, ale na tenhle film jsem nešla s tím, že to bude jen jakýsi úvod na další film, šla jsem na to jako na plnohodnotný samostatný film, kde dostanu odpovědi na určité věci, takže je mi ukradené, že to teď budou zachraňovat pokračování, hořkou pachuť z prvního filmu to nevymaže. Navíc tady je to přímo přecpané náznaky a otázkami, a nakonec žádná satisfakce, ale sleduji úplně něco jiného, než co mě momentálně zajímá a na co film na začátku navnadil.
Vetřelec funguje především jako perfektní horor, nikdy se nepředstavoval jako velkolepé sci-fi, které nám ukáže počátky lidstva, v rámci žánru splňuje vše na jedničku, nechápu jak to ospravedlňuje dementní chování postav v Prometheovi, který šel jinou cestou a najednou, "Pardon pánové a dámy tady vyprávění momentálně končíme, tak laskavě vypněte mozky a zírejte."

Mimochodem jak souvisí Millenium s Prometheem? Nebo proč to zmiňuješ v souvislosti s výkonem Noomi v Prometheovi? Jedná se snad o úplně odlišné role a prostředí ne? Nebo tím, že se jí povedla jedna role automaticky musím žrát každé její ztvárnění jakékoliv postavy.
328469
Já ani nepotřebuju polopatická vysvětlení, ale na tenhle film jsem nešla s tím, že to bude jen jakýsi úvod na další film, šla jsem na to jako na plnohodnotný samostatný film, kde dostanu odpovědi na určité věci, takže je mi ukradené, že to teď budou zachraňovat pokračování, hořkou pachuť z prvního filmu to nevymaže. Navíc tady je to přímo přecpané náznaky a otázkami, a nakonec žádná satisfakce, ale sleduji úplně něco jiného, než co mě momentálně zajímá a na co film na začátku navnadil. Vetřelec funguje především jako perfektní horor, nikdy se nepředstavoval jako velkolepé sci-fi, které nám ukáže počátky lidstva, v rámci žánru splňuje vše na jedničku, nechápu jak to ospravedlňuje dementní chování postav v Prometheovi, který šel jinou cestou a najednou, "Pardon pánové a dámy tady vyprávění momentálně končíme, tak laskavě vypněte mozky a zírejte." Mimochodem jak souvisí Millenium s Prometheem? Nebo proč to zmiňuješ v souvislosti s výkonem Noomi v Prometheovi? Jedná se snad o úplně odlišné role a prostředí ne? Nebo tím, že se jí povedla jedna role automaticky musím žrát každé její ztvárnění jakékoliv postavy.
Robur
0 0
reagovat

Integra

Ve většině filmů nejsou zodpovězeny všechny otázky, pokus se přečíst si Hladův článek nejen nadpis a snad z toho pochopíš, že po stopě počátku vetřelců zjevně teprve vyrazí.
328466
Ve většině filmů nejsou zodpovězeny všechny otázky, pokus se přečíst si Hladův článek nejen nadpis a snad z toho pochopíš, že po stopě počátku vetřelců zjevně teprve vyrazí.
Integra
0 0
reagovat

Robur

Jestli nevidíš rozdíl mezi vyvražďovačkou ve Vetřelci a v Prometheovi, tak se asi vážně nemáme o čem bavit. Největší problém Promethea byl, že si hrál na něco, čím nikdy neměl být na chytré sci-fi, které nám ukáže počátek vetřelců a možná i lidstva samotného, ve filmu se objeví spousta střípků, které na konci nejsou spojeny dohromady, položí se spousta otázek, které nejsou zodpovězeny. Místo toho sledujeme bandu nesympatických hňupů, kteří nemají co říct a slouží jen jako položky na seznamu, které je potřeba nějak nesmyslně a rychle odpravit, na budování napětí se u těch smrtí kašle. To že mělo být plánované nějaké pokračovaní mě nezajímá, pokud ten film není schopen samostatně fungovat, tak jim to nežeru, bylo to zklamání jak hrom. Dvojku s klidným svědomím hodlám ignorovat, podruhé jim na to neskočím.
328464
Jestli nevidíš rozdíl mezi vyvražďovačkou ve Vetřelci a v Prometheovi, tak se asi vážně nemáme o čem bavit. Největší problém Promethea byl, že si hrál na něco, čím nikdy neměl být na chytré sci-fi, které nám ukáže počátek vetřelců a možná i lidstva samotného, ve filmu se objeví spousta střípků, které na konci nejsou spojeny dohromady, položí se spousta otázek, které nejsou zodpovězeny. Místo toho sledujeme bandu nesympatických hňupů, kteří nemají co říct a slouží jen jako položky na seznamu, které je potřeba nějak nesmyslně a rychle odpravit, na budování napětí se u těch smrtí kašle. To že mělo být plánované nějaké pokračovaní mě nezajímá, pokud ten film není schopen samostatně fungovat, tak jim to nežeru, bylo to zklamání jak hrom. Dvojku s klidným svědomím hodlám ignorovat, podruhé jim na to neskočím.
Robur
0 0
reagovat

Kamy

Na pobyt ve vesmíru, kde těžaři tráví celý život a vědci tam jdou poprvé? Jo.
328463
Na pobyt ve vesmíru, kde těžaři tráví celý život a vědci tam jdou poprvé? Jo.
Kamy
0 0
reagovat

Robur

Naozaj chceš tvrdiť, že partia vedcov, ktorá ide na cudziu planétu s cieľom objaviť pôvod ľudstva (a tým pádom aj veľkou šancou objaviť akékoľvek formy života), nebude pripravená a vycvičená na to ako sa vysporiadať so stretnutím s nejakou formou mimozemského života? Že na to budú skôr vycvičený ľudia z ťažiarskej lode?
328449
Naozaj chceš tvrdiť, že partia vedcov, ktorá ide na cudziu planétu s cieľom objaviť pôvod ľudstva (a tým pádom aj veľkou šancou objaviť akékoľvek formy života), nebude pripravená a vycvičená na to ako sa vysporiadať so stretnutím s nejakou formou mimozemského života? Že na to budú skôr vycvičený ľudia z ťažiarskej lode?
Robur
0 0
reagovat

Integra

Úplně v klidu, v případě Nostroma se jedná o lidi vyslané do vesmíru cíleně a na to cvičené. V případě Promethea o partu vědců, kteří žádným velkým výcvikem neprošli. A lacinou vyvražďovačkou jsou všechny díly ságy.

Ale tahle debata je fakt už opakovaná a zbytečná.

BTW, každý kdo viděl trilogii Millenium si udělá názor na Noomi Rapace sám. A jsem rád že to nepřetáčeli s Theronovou, kterou mám radši.
328448
Úplně v klidu, v případě Nostroma se jedná o lidi vyslané do vesmíru cíleně a na to cvičené. V případě Promethea o partu vědců, kteří žádným velkým výcvikem neprošli. A lacinou vyvražďovačkou jsou všechny díly ságy. Ale tahle debata je fakt už opakovaná a zbytečná. BTW, každý kdo viděl trilogii Millenium si udělá názor na Noomi Rapace sám. A jsem rád že to nepřetáčeli s Theronovou, kterou mám radši.
Integra
0 0
reagovat
Robur

vážně chceš porovnávat posádku težařské lodi s posádkou, kterou měl tvořit intelektuální výkvět lidstva? Očekávání nastavená trailery byla někde jinde, než, že to v druhé půlce sklouzne k laciné a předvídatelné vyvražďovačce bez atmosféry, kde jsou ti osudy postav, včetně té nesympatické náhrady Ripleyové, totálně u zadku. Škoda, že to nepřetočili s Charlize Theron.
328442
[b]Robur[/b] vážně chceš porovnávat posádku težařské lodi s posádkou, kterou měl tvořit intelektuální výkvět lidstva? Očekávání nastavená trailery byla někde jinde, než, že to v druhé půlce sklouzne k laciné a předvídatelné vyvražďovačce bez atmosféry, kde jsou ti osudy postav, včetně té nesympatické náhrady Ripleyové, totálně u zadku. Škoda, že to nepřetočili s Charlize Theron.
0 0
reagovat

fr3ak

Jasně, zastávej se posádky Nostroma, je to ta nejkskvělejší i přes ty logické kiksy ;)
Napsal jsem, že chyby ve filmu jsou pro mě nepodstatné, nerozumíš psanému slovu.
Dobrou noc.
328255
Jasně, zastávej se posádky Nostroma, je to ta nejkskvělejší i přes ty logické kiksy *;)* Napsal jsem, že chyby ve filmu jsou pro mě nepodstatné, nerozumíš psanému slovu. Dobrou noc.
fr3ak
0 0
reagovat

Robur

Vzhledem k tomu že (až na Ashe samozřejmě) nikdo nevěděl proč to odpadlo a navíc tam v následné debatě bylo jasné, že stejně všichni půjdou do karantény, tak je už tak trochu jedno jestli s ním budou v kontaktu a vidím že s tím máš pořád problém, tak to ještě jednou zopakuju - byla to vlečná loď a krom Ashe (jehož pohnutky ti asi taky budu muset pořád opakovat) nikdo z nich nebyl žádný vědec.
Tak to s tím plamenometem a proč byl ten člověk sám jsem (pro tebe asi nedostatečně) objasnil v předchozím komentáři.
To s tou kočkou snad nemyslíš vážně, to je jako argument porovnávající hloupost posádek? :D To si budu muset někde poznamenat, že strach = nízká inteligence :D
To s tím detekrorem byla chyba Lambertové, která zpanikařila - nepamatovat si něco tak zásadního... ach jo

Sakra viděli jsme vůbec stejného Vetřelce?

A dávat sem odkaz na chyby ve filmech to už je čiré zoufalství, já tu argumentuji sám za sebe, nakonec ptal ses na můj názor, ne na nějaké naprosto bezvýznamné drobnosti, které najdeš úplně všude.

Asi bych to uzavřel s poznámkou, že by jsi byl ideální člen posádky Promethea.

Dobrou noc.
328254
Vzhledem k tomu že (až na Ashe samozřejmě) nikdo nevěděl proč to odpadlo a navíc tam v následné debatě bylo jasné, že stejně všichni půjdou do karantény, tak je už tak trochu jedno jestli s ním budou v kontaktu a vidím že s tím máš pořád problém, tak to ještě jednou zopakuju - byla to vlečná loď a krom Ashe (jehož pohnutky ti asi taky budu muset pořád opakovat) nikdo z nich nebyl žádný vědec. Tak to s tím plamenometem a proč byl ten člověk sám jsem (pro tebe asi nedostatečně) objasnil v předchozím komentáři. To s tou kočkou snad nemyslíš vážně, to je jako argument porovnávající hloupost posádek? :D To si budu muset někde poznamenat, že strach = nízká inteligence :D To s tím detekrorem byla chyba Lambertové, která zpanikařila - nepamatovat si něco tak zásadního... ach jo Sakra viděli jsme vůbec stejného Vetřelce? A dávat sem odkaz na chyby ve filmech to už je čiré zoufalství, já tu argumentuji sám za sebe, nakonec ptal ses na můj názor, ne na nějaké naprosto bezvýznamné drobnosti, které najdeš úplně všude. Asi bych to uzavřel s poznámkou, že by jsi byl ideální člen posádky Promethea. Dobrou noc.
Robur
0 0
reagovat
Málem bych zapomněl, zemře někdo díky neznámému organismu? Samozřejmě je jediným řešením vystřelení těla do kosmu místo zmražení pro budoucí analýzu.
328252
Málem bych zapomněl, zemře někdo díky neznámému organismu? Samozřejmě je jediným řešením vystřelení těla do kosmu místo zmražení pro budoucí analýzu.
0 0
reagovat
Vetřelec
Někdo má na ksichtu bordel, co nemůžeme sundat. Až to odpadne, půjdem se spolu nacpat do kantýny.
Jdu zabít neznámé cizí svinstvo plamenometem, samozřejmě půjdu sám.
Zaběhne se mi kočka? Jasně že pro ni půjdu i když jsem k smrti vystrašený.
Jsem sám ve ventilaci a podle senzoru se ke mně něco blíží? Jasně že si neuvědomuju třetí rozměr a vlezu vetřelci do rány.
A tohle nebo tohle jsou už jen detaily pro hnidopichy, tomu důraz nepřikládám.

Vetřelec je pro mě špičkový film s perfektní a mrazivou atmosférou. I dnes mu dávám plné hodnocení. Ale Promethea nevidím o moc hůř, atmosféra už spíš jen pomrkává ale některé záběry jsou úžasné a film bavil. A že lidé i vycvičení dělají chyby? No ano, tak to je a bude, a obzvlášť ve filmech, které na tom jsou přímo postaveny. Všechny. Neomylné postavy nejsou ani ve filmech, ani v reálném životě. A ani ve Vetřelci.
328251
Vetřelec Někdo má na ksichtu bordel, co nemůžeme sundat. Až to odpadne, půjdem se spolu nacpat do kantýny. Jdu zabít neznámé cizí svinstvo plamenometem, samozřejmě půjdu sám. Zaběhne se mi kočka? Jasně že pro ni půjdu i když jsem k smrti vystrašený. Jsem sám ve ventilaci a podle senzoru se ke mně něco blíží? Jasně že si neuvědomuju třetí rozměr a vlezu vetřelci do rány. [link="http://www.kfilmu.net/filmy.php?sekce=chyby&film=alien"]A tohle[/link] [link="http://www.topzine.cz/chyby-z-filmu-vetrelec-kdyz-si-tvurci-s-anglictinou-nelamou-dvakrat-hlavu"]nebo tohle[/link] jsou už jen detaily pro hnidopichy, tomu důraz nepřikládám. Vetřelec je pro mě špičkový film s perfektní a mrazivou atmosférou. I dnes mu dávám plné hodnocení. Ale Promethea nevidím o moc hůř, atmosféra už spíš jen pomrkává ale některé záběry jsou úžasné a film bavil. A že lidé i vycvičení dělají chyby? No ano, tak to je a bude, a obzvlášť ve filmech, které na tom jsou přímo postaveny. Všechny. Neomylné postavy nejsou ani ve filmech, ani v reálném životě. A ani ve Vetřelci.
0 0
reagovat

Robur

Chceš-li, rád posloužím :)

Možná by ses na ten film měl podívat znovu, protože na jeho likvidaci šli "po jednom" pouze v případě Dallase, kde se ho snažily odříznou ve ventilaci a tam jaksi ze zjevných důvodů víc lidí ani jít nemohlo. Po této nepříjemné události už sama Ripley prohlásila: "musíme se držet pohromadě".
Pokud jde o Brettovu smrt, tak tam nikdo z nich (včetně diváka) nemohl vůbec tušit, že ten organismus tak rychle dospěje - tehdy prostě hledaly Chestbustera a velikosti, která by nemohla člověka ohrozit (což bylo jasné když po vylíhnutí před nima zdrhal)

Takže tolik k tvému "proč se vydávaly po jednom". Co tam máš dál?
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Prometheus
Je tam doktor co se bojí několik tisíc let staré kostry, ale když před sebou vidí evidentně nebezpečnej organismus, tak se k němu ještě s láskou přibližuje - idiot
Mají tam člověka co má sondy, který skenují celej vnitřek stavby, včetně souřadnic (který sám udává) a stejně tam zabloudí - idiot
Kapitán, kterej si radši jde zašoustat i když ví, že tam ty sondy poblíž těch dvou blbců zaznamenaly neznámej živej organizmus - idiot
Mají na palubě ženskou o které vědí, že v ní roste organismus a po tom co od nich uteče NIKDO z nich za ní nejde i když ví co má v sobě za svinstvo - idioti
328247
Chceš-li, rád posloužím :) Možná by ses na ten film měl podívat znovu, protože na jeho likvidaci šli "po jednom" pouze v případě Dallase, kde se ho snažily odříznou ve ventilaci a tam jaksi ze zjevných důvodů víc lidí ani jít nemohlo. Po této nepříjemné události už sama Ripley prohlásila: "musíme se držet pohromadě". Pokud jde o Brettovu smrt, tak tam nikdo z nich (včetně diváka) nemohl vůbec tušit, že ten organismus tak rychle dospěje - tehdy prostě hledaly Chestbustera a velikosti, která by nemohla člověka ohrozit (což bylo jasné když po vylíhnutí před nima zdrhal) Takže tolik k tvému "proč se vydávaly po jednom". Co tam máš dál? ------------------------------------------------------------------------------------------------- Prometheus Je tam doktor co se bojí několik tisíc let staré kostry, ale když před sebou vidí evidentně nebezpečnej organismus, tak se k němu ještě s láskou přibližuje - idiot Mají tam člověka co má sondy, který skenují celej vnitřek stavby, včetně souřadnic (který sám udává) a stejně tam zabloudí - idiot Kapitán, kterej si radši jde zašoustat i když ví, že tam ty sondy poblíž těch dvou blbců zaznamenaly neznámej živej organizmus - idiot Mají na palubě ženskou o které vědí, že v ní roste organismus a po tom co od nich uteče NIKDO z nich za ní nejde i když ví co má v sobě za svinstvo - idioti
Robur
0 0
reagovat

yugy

Možná je packal, nicméně jsem viděl pět filmů s jeho rukopisem, dva považuji za průměrné (hloupé Kovboje a vetřelce a nudnou Zemi zítřka), jeden solidní (Prometheus) a dva výborné (Star trek 2 a Světová válka Z). Takže jeden z těch lepších packalů :D8)
Žádnej jeho film mi nepřijde jako nekoukatelnej průser, od toho jsou jiní "borci".
328245
Možná je packal, nicméně jsem viděl pět filmů s jeho rukopisem, dva považuji za průměrné (hloupé Kovboje a vetřelce a nudnou Zemi zítřka), jeden solidní (Prometheus) a dva výborné (Star trek 2 a Světová válka Z). Takže jeden z těch lepších packalů *:D**8)* Žádnej jeho film mi nepřijde jako nekoukatelnej průser, od toho jsou jiní "borci".
yugy
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se