Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Velký přehled nových dokumentů


ikona
KarelR
téma
Máte chuť na dobrý dokument? Pojďte si nějaký vybrat! 

pozn. redakce: Každý rok se objeví kupa zajímavých dokumentů, o kterých na MovieZone vůbec nestíháme psát. A žere nás to. Před pár dny se tohle téma opět řešilo ve filmové diskuzi, tentokrát ale šlo o výjimečně plodnou debatu, jelikož do ní Naigoto přispěl obsáhlým výběrem svých tipů. Byla by velká škoda, kdyby takový přehled zapadl. Takže jsem Naigota poprosil o jeho textové rozšíření a tady máte článkový výsledek.

Jak už jste určitě pochopili, nejde o žádné best of, ale pouze o výběr zajímavých kousků (cca z poslední dekády). Pokud tedy někdo zachytil lepší nové dokumenty, rozhodně se ozvěte v diskuzi!

TÉMATA:

FINANCE, POLITIKA A LIDSKÁ PRÁVA, ARMÁDA
NÁBOŽENSTVÍ, JÍDLO, KLIMA A VODNÍ SVĚT
MICHAEL MOORE, CYKLISTIKA, GAMBLING, VESMÍR
FILM A MÉDIA
POČÍTAČE A VIDEOHRY

Počítače

 

Terms and Conditions May Apply (2013)
Podmínky použití nečte nikdo. K čemu se vůbec při odkliknutí "Souhlasím" zavazujeme? Už při samotném otevření prohlížeče se na nás vztahují smluvní podmínky, o kterých často nemáme ani ponětí. Naše osobní informace jsou pro vlády a korporace velmi žádaným zbožím a díky své schopnosti umně kličkovat v legislativě k nim snadno dostávají přístup.

The Internet´s Own Boy: The Story of Aaron Swartz (2014)
Aaron Swartz, průkopník a spoluzakladatel komunitního fóra Reddit, aktivně bojoval za otevřený internet a svobodný přístup k informacím. Pod tíhou nevyhnutelného trestu kvůli jeho nelegálním sběru a zveřejnění akademických dat se ale v roce 2013 oběsil.

The Rise and Rise of Bitcoin (2014)
Bitcoin je nejrozšířenější digitální měna, která vyniká svou nezávislostí na centrálním vedení a anonymitou. Jeho výhody ale zároveň přitahují silnou kriminální aktivitu, kvůli níž se tento finanční systém stále nemůže vymanit z opovržení regulačních úřadů.

TPB AFK: The Pirate Bay Away from Keyboard (2013)
Nejznámější a jeden z nejstarších torrentových trackerů prostřednictvím svých tří zakladatelů bojuje se švédskými úřady a Hollywoodem o přežití a svobodný přístup ke kultuře.

Deep Web (2015)
V internetovém obchodě Silk Road jste si mohli anonymně koupit drogy, dětskou pornografii, falešné doklady či služby nájemného zabijáka. Není proto divu, že se ihned po spuštění stal trnem v oku vládním organizacím, kterým se jej po dvou letech fungování nakonec podařilo zarazit. Jeho údajný zakladatel Ross Ulbricht nyní čelí trestu doživotního vězení.

Downloaded (2013)
V roce 1998 byl spuštěn Napster, program pro sdílení hudby, který načal kulturu masového stahování multimediálního obsahu z internetu a navždy tak změnil hudební průmysl. Díky retrospektivním rozhovorům s vývojáři a hudebními osobnostmi máte možnost si připomenout, jak vypadal počítačový byznys na konci dotcom bubliny.

Videohry

 

Race to World First (2013)
Vydání nového datadisku k online hře World of Warcraft znamená pro členy guildů po celém světe v následujících týdnech jedinou věc: trýznivý nedostatek spánku ve snaze skolit co nejvíce nových herních bossů jako první. Blíže se seznámíme s americkým guildem Blood Legion při jeho zápasení s evropskými a australskými protějšky.

Indie Game: The Movie (2012)
Vedle herních blockbusterů se stamilionovými rozpočty a tisícičlennými vývojovými týmy existují podobně jako u filmů nízkonákladové videohry, které jsou hnány čistým fanouškovstvím a možností se necenzurovaně umělecky vyjádřit. Jak vývoj tohoto typu her vypadá?

Focus (2011)
Mike Ross je jedním z nejlepších hráčů počítačové hry Street Fighter IV. Podívejte se, jak se přes léto připravuje na svůj dosavadní největší turnaj.

Frag (2008)
Živit se hraním videoher je snem nejednoho teenagera, povede se to však méně než jednomu procentu z nich. Podívejte se na historii profesionálního hraní videoher s bližším seznámením s několika nejlepšími hráči včetně první skutečné herní superstar - Fatal1ty.

Beyond the Game (2008)
Sky z Číny a nizozemský Grubby patřili k nejlepším profesionálním hráčům Warcraft III. V roce 2007 se proti sobě utkali o titul mistra světa. Zajímavý pohled do asijského pro-gamingu, který je tam uctívaným sportem.

The King of Kong: A Fistful of Quarters (2007)
Dva fanoušci arkádových her se přetahují o světový rekord ve hře Donkey Kong. Jak to vypadá, když je váš život poháněn jediným cílem, a to stát se nejlepším na světě?

TÉMATA:

FINANCE, POLITIKA A LIDSKÁ PRÁVA, ARMÁDA
NÁBOŽENSTVÍ, JÍDLO, KLIMA A VODNÍ SVĚT
MICHAEL MOORE, CYKLISTIKA, GAMBLING, VESMÍR
FILM A MÉDIA
POČÍTAČE A VIDEOHRY

Velké díky Naigotovi za jeho výběr a popisky. Teď je řada na vás!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace