Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Velký přehled nových dokumentů


ikona
KarelR
téma
Máte chuť na dobrý dokument? Pojďte si nějaký vybrat! 

pozn. redakce: Každý rok se objeví kupa zajímavých dokumentů, o kterých na MovieZone vůbec nestíháme psát. A žere nás to. Před pár dny se tohle téma opět řešilo ve filmové diskuzi, tentokrát ale šlo o výjimečně plodnou debatu, jelikož do ní Naigoto přispěl obsáhlým výběrem svých tipů. Byla by velká škoda, kdyby takový přehled zapadl. Takže jsem Naigota poprosil o jeho textové rozšíření a tady máte článkový výsledek.

Jak už jste určitě pochopili, nejde o žádné best of, ale pouze o výběr zajímavých kousků (cca z poslední dekády). Pokud tedy někdo zachytil lepší nové dokumenty, rozhodně se ozvěte v diskuzi!

TÉMATA:

FINANCE, POLITIKA A LIDSKÁ PRÁVA, ARMÁDA
NÁBOŽENSTVÍ, JÍDLO, KLIMA A VODNÍ SVĚT
MICHAEL MOORE, CYKLISTIKA, GAMBLING, VESMÍR
FILM A MÉDIA
POČÍTAČE A VIDEOHRY

Film a média

 

Side by Side (2012)
Nadvláda klasického filmového pásu všem aspektům výroby filmů trvala více než celé století. V posledních letech ale natáčení, střihu a celé postprodukci neohrozitelně dominují jedničky a nuly. Keenu Reeves o této rychlé výměně formátů vyzpovídá řadu filmových osobností.

Comic-Con Episode IV: A Fan´s Hope (2011)
Stan Lee a Joss Whedon vám nabízí pohled do největšího a nejslavnějšího geekovského shromáždění - Comic-Conu.

POM Wonderful Presents: The Greatest Movie Ever Sold (2011)
Product placement je nedílnou součástí dnešní kinematografie i televizní tvorby (Michael Bay si díky němu může dovolit hodně explozí navíc). Co takhle o reklamě ve filmech natočit dokument a celý ho zaplatit právě reklamou v něm obsaženou? Mimochodem už i samotný název vás nabádá vyzkoušet ovocný nápoj POM Wonderful. Jak nenápadné...

The September Issue (2009)
Magazín Vogue je hlavně díky své šéfredaktorce Anně Wintour nejvyšší autoritou na poli oblečení a módních trendů. Jak vůbec takový magazín vzniká a kdo rozhoduje o vašem šatníku? Pro fanoušky filmu Ďábel nosí Pradu povinnost.

Helvetica (2007)
K padesátému výročí Helveticy vznikl dokument, který nám přiblíží okolnosti vzniku a historii nejrozšířenějšího fontu na světě. Snímek tématem i zábavností bezpečně trumfuje sbírku fotografií telegrafních sloupů 20. století.

Pár bonusových redakčních tipů:

 

Life Itself (2014)
Dojemná sonda do života, nemoci a smrti Rogera Eberta, nejslavnějšího filmového kritika všech dob. Celkově jde o nevybíravý love letter pro milovníky filmu a filmovou kritiku.

Marvel: 75 Years, From Pulp to Pop! (2014)
Shrnutí toho nejdůležitějšího z historie Marvelu na ploše 45 minut. Slavné osobnosti vzpomínají na milníky a hodně se řeší cesta k novému filmovému vesmíru.

Secret Origin: The Story of DC Comics (2010)
Důkladné prozkoumání 70 let existence DC Comics se všemi důležitými osobnostmi a událostmi. Pro fanoušky papírových sešitů povinnost.

Supermen of Malegaon (2008)
Malý dokument o tom, jak banda nadšenců z indického městečka točí filmy se Supermanem.

The People vs. George Lucas (2010)
Pořádný rozbor fandovské lásky a nenávisti k Georgei Lucasovi aneb z průkopnické modly týraným filmařem snadno a rychle.

Corman´s World: Exploits of a Hollywood Rebel (2011)
Výlet do světa krále filmových béček Rogera Cormana. Bývalý filmový kritik se jednoho dne rozhodl, že bude filmy točit, a stal se nezastavitelnou producentskou legendou.

Not Quite Hollywood: The Wild, Untold Story of Ozploitation! (2008)
Zmapování australské kinematografie, která byla v 70. letech divokou paralelou hollywoodské Nové vlny.

Page One: Inside the New York Times (2011)
Náhled do zákulisí a vývoje prestižních novin New York Times. Především z hlediska nástupu internetového věku a jeho problematičnosti pro velká média.

TÉMATA:

FINANCE, POLITIKA A LIDSKÁ PRÁVA, ARMÁDA
NÁBOŽENSTVÍ, JÍDLO, KLIMA A VODNÍ SVĚT
MICHAEL MOORE, CYKLISTIKA, GAMBLING, VESMÍR
FILM A MÉDIA
POČÍTAČE A VIDEOHRY

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace