Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok 2014 v kostce - 2. část


ikona
KarelR
mz nejrok v kostcetéma
Herečky, coolervoucí scény, WTF momenty, soundtracky, hlášky, plakáty a další pecky z loňského filmového roku. 

První díl letošní kostky vyšel minulý týden a nyní jej následuje druhý, ve které dojde na nejlepší herečky, hlášky nebo plakáty. Enjoy.

ROK V KOSTCE - 1. ČÁST

Redakční tip - Zimní příběh od začátku do konce

Tady nebude scéna, tady bude celý film. Režijní debut oscarového scenáristy Akivy Goldsmana Zimní příběh je totiž jedno velké what the fuck. Sami si vyberte, co vám přišlo jako větší úlet. Máme tu Colina Farrella, jenž hraje devatenáctiletého floutka, Russella Crowea, který je démon, Willa Smithe s náušnicí v roli Satana, létajícího koně, křehkou krásku, která zemře po prvním sexu, dialogy nedávající smysl, cestování časem a atmosféru tak kýčovitou, že oproti ní romantické srágory od Rosamunde Pilcherové vypadají jako atmosférické deprese, pod něž se obvykle podepisuje Darren Aronofsky. Zimní příběh je blitka, která nedává smysl, je od začátku do konce totálně hloupá, ale neví to o sobě. A sebevědomě kráčí k finále, aniž by si všímala, že je všem okolo k smíchu. Že něco podobného vzniklo je jedno gigantické WTF.

Osobní tip Civala: Neprozrazení v Železných srdcích – Já jako uznávám autorské licence a to, že se život (a ani film) nemusí řídit jen striktně racionální logikou. Ale když po dlouhé bitvě zmerčí nácek u tanku přeživšího Amíka, který zrovna zkosil spoustu jeho kamarádů, něco mi říká, že by mu nepopřál hodně štěstí do zbytku života a v klídku odcupital pryč.

Osobní tip Imfa: Celá druhá půlka Lucy - Přeju Scarlett každý vydělaný dolar a úspěšně se rozvíjející kariéru akční hrdinky. Bessonova Lucy je ale sama o sobě jen dalším důkazem toho, jak francouzský Hollywood občas totálně ustřelí. Celý druhý akt (třetí tu snad vůbec není) je pro mne velkým tripovým otazníkem. Možná je to umění a plebejci jako já to docení až po letech. Ale možná taky ne.

Osobní tip KarlaR: Product placement v Dědictví 2 - Kauza dveře se nakonec hojně řešila v médiích, na moment, kdy Bolek přijde k baráku, týpek mu představuje nejlepší bezpečnostní dveře na planetě a dole svítí nápis "product plamenent", ale stejně v životě nezapomenu. To byl fakt novej level.

Osobní tip Mr. Hlada: Will Smith v Zimním příběhu - Akiva Goldsman musí na Willa Smithe něco mít, jinak si moc nedovedu představit, proč kývnul na roli Satana s náušnicí a velkými zuby, kterému je evidentně trapné říkat věty nedávající smysl a spolu s Russellem Crowem viditelně trpí. Před pár lety byl největší hvězdou Hollywoodu, tady vám ho je líto. A on to dobře ví.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace