Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok 2014 v kostce - 2. část


ikona
KarelR
mz nejrok v kostcetéma
Herečky, coolervoucí scény, WTF momenty, soundtracky, hlášky, plakáty a další pecky z loňského filmového roku. 

První díl letošní kostky vyšel minulý týden a nyní jej následuje druhý, ve které dojde na nejlepší herečky, hlášky nebo plakáty. Enjoy.

ROK V KOSTCE - 1. ČÁST

Redakční tip - Amazing Spider-Man 2

Velcí klasici pomalu vyklízí pozice a živoucími legendami se stávají jiní. Třeba Hans Zimmer, aktuálně asi vůbec nejoblíbenější skladatel a blockbusterový přeborník, který hlavně během spoluprací s Christopherem Nolanem nepřestává fascinovat a posouvat možnosti filmové hudby dál. Jeho nejsilnějším loňským zásekem ovšem nejspíš byla poměrně klasicky koncipovaná monumentální hrdinská orchestrálka ke dvojce Spideyho. Soundtrack vzletný, samonosný a asi pětinásobně kvalitnější než výsledný film.

Osobní tip Civala: Interstellar - A ještě jeden Zimmer. Varhanní doprovod k Interstellaru pomohl prohloubit výjimečný zážitek z výjimečného filmu. Neotřelé, rozmáchlé, místy až sakrální.

Osobní tip Imfa: Kód Enigmy - Alexander Desplat měl letos výjimečně silnou sezónu, jak ostatně naznačují hned dvě oscarové nominace. Nádherné klavírní variace, při kterých můžete dělat cokoliv (a s kýmkoliv), ve filmu nádherně podpírají gradaci klíčových scén a mimo něj se dají poslouchat dokolečka. Možná to není bůhvíjak objevné, ale i špičkové řemeslo občas dovede krásně pohladit.

Osobní tip KarlaR: Strážci Galaxie - Marvelácká novinka vsadila na retro písničky a bohatě se jí to vyplatilo. Vzešel z toho totiž neodolatelný platinový hit, který chytne a už nikdy nepustí.

Osobní tip Mr. Hlada: Cold in July - Parádní minimalistický soundtrack plný elektroniky, který zní trošku jako vidláčtější Drive, kdyby ho dirigoval John Carpenter. Tomuhle se dost těžko odolává.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace