Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku První dojmy: Godzilla

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

TedGeorge

"It is hard eating a knob" link
293705
"It is hard eating a knob" http://www.youtube.com/watch?v=iGxGgsGVbOs
TedGeorge
0 0
reagovat
Až přijde Kyller, tak zahlásí "knob" .
293703
Až přijde Kyller, tak zahlásí "knob" .
0 0
reagovat

Spaaz

Noob, nab, nub, naby, naba, nuby ... používá se kde co, mně to jeho jméno teď dává víc než parádní smysl :D
293702
Noob, nab, nub, naby, naba, nuby ... používá se kde co, mně to jeho jméno teď dává víc než parádní smysl *:D*
Spaaz
0 0
reagovat

speta.jr

U TF se nadávalo na rychlý střih a rychlou akci celkově se spoustou detailů a málo celky, takže to působilo nepřehledně - akce v Godzille je absolutně odlišná, je celků v podstatě plná (až na to že monstra jsou často větší i než ty celky, ale přehled o jejich prostředí je), a hlavně je velmi pomalá.
Což opět stojí na tom že Godzilla je prostě větší než mrakodrap, takže nemůže hopkat kolem stejně rychle jako desetimetrový robot.

KARLOS
V podstatě souhlasím se vším co píšeš - až na to že já nad debilitou příběhu zamhouřit oči nedokážu, a k tomu by mi mohl pomoct právě ten humor a "entertainment faktor", a ten tady cíleně není - což je dobře, ale pak ten film nesmí nudit svou hloupostí a tím že mě postavy v něm vůbec nezajímají
(retardovaný děj ve Dni Nezávislosti taky každý přejde, protože to prostě je zábava, a funguje na mě tak i ten Pacific Rim... ale taky jsou ty filmy úplně jiný "žánr" než tahle Godzilla)

Atmosu je každopádně hodně fajn - trochu škoda že tam nikde nepoužili klasický hudební motiv, bylo by to fajn pomrknutí, ale jinak jsem se zvukem a hudbou hodně spokojený.
293692
U TF se nadávalo na rychlý střih a rychlou akci celkově se spoustou detailů a málo celky, takže to působilo nepřehledně - akce v Godzille je absolutně odlišná, je celků v podstatě plná (až na to že monstra jsou často větší i než ty celky, ale přehled o jejich prostředí je), a hlavně je velmi pomalá. Což opět stojí na tom že Godzilla je prostě větší než mrakodrap, takže nemůže hopkat kolem stejně rychle jako desetimetrový robot. [b]KARLOS[/b] V podstatě souhlasím se vším co píšeš - až na to že já nad debilitou příběhu zamhouřit oči nedokážu, a k tomu by mi mohl pomoct právě ten humor a "entertainment faktor", a ten tady cíleně není - což je dobře, ale pak ten film nesmí nudit svou hloupostí a tím že mě postavy v něm vůbec nezajímají (retardovaný děj ve Dni Nezávislosti taky každý přejde, protože to prostě je zábava, a funguje na mě tak i ten Pacific Rim... ale taky jsou ty filmy úplně jiný "žánr" než tahle Godzilla) Atmosu je každopádně hodně fajn - trochu škoda že tam nikde nepoužili klasický hudební motiv, bylo by to fajn pomrknutí, ale jinak jsem se zvukem a hudbou hodně spokojený.
speta.jr
0 0
reagovat
Smysl by to davalo mozna, kdyby se jmenovalo Watanube, ale takhle je to teda trosku ts ts...
293686
Smysl by to davalo mozna, kdyby se jmenovalo Watanube, ale takhle je to teda trosku ts ts...
0 0
reagovat

Watanabe -what a noob

:D

Teď mi to došlo - Wat (what) a nab(e) (noob,nooby w.e) :D
293685
*:D* Teď mi to došlo - Wat (what) a nab(e) (noob,nooby w.e) *:D*
Watanabe -what a noob
0 0
reagovat

KARLOS

prave, ze nadavalo a to dost, ze tam neni nic videt, pricemz bylo ocividne, ze je to tvurci zamer a cele to melo byt z pohledu lidi. Mozna se na to za ty roky zapomnelo, ale ja krivdy pamatuju 8):D
293663
prave, ze nadavalo a to dost, ze tam neni nic videt, pricemz bylo ocividne, ze je to tvurci zamer a cele to melo byt z pohledu lidi. Mozna se na to za ty roky zapomnelo, ale ja krivdy pamatuju *8)**:D*
KARLOS
0 0
reagovat
speta.jr: Na to se někdy nadávalo? Já mám za to, že v jedničce se akce chválila velmi celá s tím, že se hodně vyzdvihovala akce v poušti s tím škorpiónem...
Hodně se nadávalo na akci u dvojky, kde Bay netřepak kamerou, ale ale zběsile s ní mával kolem placu na dlouhé ohnisko, či celkově na detail, ale tak, že se vysral ty detaily uvést do kontextu (širokých záběrů teda na kační popkorn dost málo)...
Trojka vypadá jak animák paradoxně i díky dobrému 3Dčku. Jednoduše hodně širokých a vzdálených záběrů, naštěstí delších a klidnějších... Ale u Baye teda raději stokrát raději "animák", než "Godzillovské měřítko" s výsledkem takovým, že člověk pořádně neví, na co se dívá...
To u Godzilly nikdy nehrozí, protože jednak je v tom přímý a pochopitelný tah - aby pořád napínala, jednak ty scény většinou končívají na velmi srozumitelný záběr, kde jde ještěrka nějako vidět.
293653
speta.jr: Na to se někdy nadávalo? Já mám za to, že v jedničce se akce chválila velmi celá s tím, že se hodně vyzdvihovala akce v poušti s tím škorpiónem... Hodně se nadávalo na akci u dvojky, kde Bay netřepak kamerou, ale ale zběsile s ní mával kolem placu na dlouhé ohnisko, či celkově na detail, ale tak, že se vysral ty detaily uvést do kontextu (širokých záběrů teda na kační popkorn dost málo)... Trojka vypadá jak animák paradoxně i díky dobrému 3Dčku. Jednoduše hodně širokých a vzdálených záběrů, naštěstí delších a klidnějších... Ale u Baye teda raději stokrát raději "animák", než "Godzillovské měřítko" s výsledkem takovým, že člověk pořádně neví, na co se dívá... To u Godzilly nikdy nehrozí, protože jednak je v tom přímý a pochopitelný tah - aby pořád napínala, jednak ty scény většinou končívají na velmi srozumitelný záběr, kde jde ještěrka nějako vidět.
0 0
reagovat
A jeste bych teda chtel dodat, ze ten nastup na letisti (z ktereho me i napodruhe neskutecne zamrazilo) a pak ten protahly rev u lampionu jsou nejkulervoucnejsi filmove momenty za posledni roky...
293649
A jeste bych teda chtel dodat, ze ten nastup na letisti (z ktereho me i napodruhe neskutecne zamrazilo) a pak ten protahly rev u lampionu jsou nejkulervoucnejsi filmove momenty za posledni roky...
0 0
reagovat

BTW

kdyz se tady aspon obcach chvali to snimani, ze nejde videt cela potvora a jak to dava tem potvoram vetsi meritko.... a ted si vzpomente jak jste u TF1 nadavali na to, ze tam nejde nic videt... bohuzel vas tehda Bay poslechl a od te doby jsou TF fighty jak z animovaneho filmu, proto i tahle Godzilla ma proste vetsi meritko nez nejaky Pacific Rim.
293648
kdyz se tady aspon obcach chvali to snimani, ze nejde videt cela potvora a jak to dava tem potvoram vetsi meritko.... a ted si vzpomente jak jste u TF1 nadavali na to, ze tam nejde nic videt... bohuzel vas tehda Bay poslechl a od te doby jsou TF fighty jak z animovaneho filmu, proto i tahle Godzilla ma proste vetsi meritko nez nejaky Pacific Rim.
BTW
0 0
reagovat

Spazz

:+
293646
*:+*
Spazz
0 0
reagovat
Takže... viděno v IMAXu (3D). Po intelektuální stránce to byla velká bolest, protože v průběhu filmu si protiřečí snad v každé významnější události. Ale budiš, nad tím by benevolntnější člověk mávl rukou (a já mávám).
Celková koncepce "v poslední chvíli uhneme" mi byla velmi milá. Možná i proto, protože osobně mám v těchto filmech nejraději právě ty "přípravné" a "nastupovací" pasáže, které sem tady dostal dosytosti.
Oceňuji nulovou přítomnost humoru, i když je to dvousečná zbraň a tvůrci se alibisticky nemůžou vymlouvat, že natočili blbost, ale přece si z toho utahují, tak ať to publikum žere i s naviákem. Oproti takovému Trancendence to má ale výhodu v tom, že to není tak protivně suverénní a "sebejisté". Je to ze sta procent "fandovské" a "zapálené", což v konečném důsledku na mě funguje ještě líp, jak kdyby si z toho všichni utahovali.
CO se musí opravdu pochválit, je obrovské měřítko. Ale opravdu Obrovské, s velkým O. A není to jen snímáním kamery (kdy potrory se do záběrů většinou nikdy celé nevlezou), ale i tím, že tu velikost dokážou vždy správně podpořit vedlejšími prvky (při vynoření Gojiry se zvedne tsunami; když se má MUTO dívat do ksichtů lidským mravencům, tam musí být na padesát metrů vysokém mostě atd) a tím, jak dávkují potvory momálu, pak se toho člověk nepřesytí (ale zároveň jsou akce a zvířátka pěkně rozloženy do celého filmu).
Jako nejlepší scénu filmu by sem označil "akci" na Golden Bridge. I když byla blboučká jak mraky, byla to přesto absolutní mňamka.
Jako největší negativum tak vidím to, že titulní postava je klaďas. Ano, vím, vychází to i z dalších japonských filmů o Godzille, ale pro Krista pána, opravdu z ní museli dělat ovečku, která na konci filmu mrkne na hlavní hrdiny, všichni jí zatleskají a jdeme domů? Má to být vrcholový predátor a ne další Jeager. Ještěří záporáci naproti tomu vynikající od začátku do konce, až sem jim ve finále přál, aby to dali a ty děti měli.
Technická stránka věci nadstandart, 3Dčko se dalo udívat, ale pořád si myslím, že zrovna tady se na něj mohli z vysoka vysrat. A je smutné, že tady dokáže vyniknout jen v dialogových scénách. Nehledě na to, že polovina filmu je dosti tmavá a budu plně chápat, že pokud na to člověk nejde zrovna do toho IMAXu, nebo nadprůměrně hrajícího kina, bude těžce sklamaný. A velmi oceňuji, že shakycamu bylo ve filmu velmi pomálu.
Možná mě mrzí, že sem dal přednost IMAXu před Atmosem, neb zvukově to byl stějný zážitek, jak obrazový a dokážu si představit, že tenhle biják by dokázal prostorový mix vytěžit na maximum. Nehledě na dynamický rozsah a Dolbyho...
293644
Takže... viděno v IMAXu (3D). Po intelektuální stránce to byla velká bolest, protože v průběhu filmu si protiřečí snad v každé významnější události. Ale budiš, nad tím by benevolntnější člověk mávl rukou (a já mávám). Celková koncepce "v poslední chvíli uhneme" mi byla velmi milá. Možná i proto, protože osobně mám v těchto filmech nejraději právě ty "přípravné" a "nastupovací" pasáže, které sem tady dostal dosytosti. Oceňuji nulovou přítomnost humoru, i když je to dvousečná zbraň a tvůrci se alibisticky nemůžou vymlouvat, že natočili blbost, ale přece si z toho utahují, tak ať to publikum žere i s naviákem. Oproti takovému Trancendence to má ale výhodu v tom, že to není tak protivně suverénní a "sebejisté". Je to ze sta procent "fandovské" a "zapálené", což v konečném důsledku na mě funguje ještě líp, jak kdyby si z toho všichni utahovali. CO se musí opravdu pochválit, je obrovské měřítko. Ale opravdu Obrovské, s velkým O. A není to jen snímáním kamery (kdy potrory se do záběrů většinou nikdy celé nevlezou), ale i tím, že tu velikost dokážou vždy správně podpořit vedlejšími prvky (při vynoření Gojiry se zvedne tsunami; když se má MUTO dívat do ksichtů lidským mravencům, tam musí být na padesát metrů vysokém mostě atd) a tím, jak dávkují potvory momálu, pak se toho člověk nepřesytí (ale zároveň jsou akce a zvířátka pěkně rozloženy do celého filmu). Jako nejlepší scénu filmu by sem označil "akci" na Golden Bridge. I když byla blboučká jak mraky, byla to přesto absolutní mňamka. Jako největší negativum tak vidím to, že titulní postava je klaďas. Ano, vím, vychází to i z dalších japonských filmů o Godzille, ale pro Krista pána, opravdu z ní museli dělat ovečku, která na konci filmu mrkne na hlavní hrdiny, všichni jí zatleskají a jdeme domů? Má to být vrcholový predátor a ne další Jeager. Ještěří záporáci naproti tomu vynikající od začátku do konce, až sem jim ve finále přál, aby to dali a ty děti měli. Technická stránka věci nadstandart, 3Dčko se dalo udívat, ale pořád si myslím, že zrovna tady se na něj mohli z vysoka vysrat. A je smutné, že tady dokáže vyniknout jen v dialogových scénách. Nehledě na to, že polovina filmu je dosti tmavá a budu plně chápat, že pokud na to člověk nejde zrovna do toho IMAXu, nebo nadprůměrně hrajícího kina, bude těžce sklamaný. A velmi oceňuji, že shakycamu bylo ve filmu velmi pomálu. Možná mě mrzí, že sem dal přednost IMAXu před Atmosem, neb zvukově to byl stějný zážitek, jak obrazový a dokážu si představit, že tenhle biják by dokázal prostorový mix vytěžit na maximum. Nehledě na dynamický rozsah a Dolbyho...
0 0
reagovat
Tak dneska uz konecne videno cele a fakt naprosta spokojenost.

Docela me dojima, jak se i tu behem kampane zacaly sirit myslenky, ze by bylo docela cool, kdyby Godzillu - stejne jako v trailerech - v prubehu filmu ukazovali uplne minimum a poradnou naloz si nechali az na konec a pak, kdyz to lidi presne takhle dostanou, tak zas kazdy druhy pi*uje, jaka je to hrozna nuda a ze hovno ukazali. Ta paralela s tim, co lidi chteli / dostali od noveho Supermana je fakt evidentni...

Znovu rikam, ze fakt nechapu, co od toho kdo cekal, protoze ten film imo do puntiku splnuje to, co slibovaly trailery a jeho nejsilnejsi stranky jsou fakt totozne s tim, cim ty trailery tak bodovaly...

To konstantni "odvraceni zraku" ten film povysuje neskutecnym zpusobem a kdyby se z toho za tou polovinou nedejboze stala podobne kretenska radobycool mlaticka jak Pacific Rim, tak z toho kina proste odejdu
293632
Tak dneska uz konecne videno cele a fakt naprosta spokojenost. Docela me dojima, jak se i tu behem kampane zacaly sirit myslenky, ze by bylo docela cool, kdyby Godzillu - stejne jako v trailerech - v prubehu filmu ukazovali uplne minimum a poradnou naloz si nechali az na konec a pak, kdyz to lidi presne takhle dostanou, tak zas kazdy druhy pi*uje, jaka je to hrozna nuda a ze hovno ukazali. Ta paralela s tim, co lidi chteli / dostali od noveho Supermana je fakt evidentni... Znovu rikam, ze fakt nechapu, co od toho kdo cekal, protoze ten film imo do puntiku splnuje to, co slibovaly trailery a jeho nejsilnejsi stranky jsou fakt totozne s tim, cim ty trailery tak bodovaly... To konstantni "odvraceni zraku" ten film povysuje neskutecnym zpusobem a kdyby se z toho za tou polovinou nedejboze stala podobne kretenska radobycool mlaticka jak Pacific Rim, tak z toho kina proste odejdu
0 0
reagovat
btw. shanim sirokou verzi plakatu s Godzillou vetsi jak mrakodrapy, vsede je jen ta verze na vysku...
293576
btw. shanim sirokou verzi plakatu s Godzillou vetsi jak mrakodrapy, vsede je jen ta verze na vysku...
0 0
reagovat

markspuks

:+:+
293574
*:+**:+*
markspuks
0 0
reagovat

Meanwhile..

"Gareth Edwards's Godzilla opened to a phenomenal $9.3 million from Thursday night screenings. Opening weekend could exceed expectations to $98 million."

:)):)):))
293573
"Gareth Edwards's Godzilla opened to a phenomenal $9.3 million from Thursday night screenings. Opening weekend could exceed expectations to $98 million." *:))**:))**:))*
Meanwhile..
0 0
reagovat
Bože zas tu budeme pol roka v každej diskusii čítať aká je Godzilla sračka a sklamanie :D
293571
Bože zas tu budeme pol roka v každej diskusii čítať aká je Godzilla sračka a sklamanie *:D*
0 0
reagovat
A ešte jedna vec - rovnako ako MoS, aj Godzilla sa tvári maximálne vážne a má minimum humoru.

Chválapánubohu.
293567
A ešte jedna vec - rovnako ako MoS, aj Godzilla sa tvári maximálne vážne a má minimum humoru. Chválapánubohu.
0 0
reagovat

TedGeorge & All

F**k it. Evidentne sa nezhodneme a nemá to ďalej zmysel rozoberať. V každom prípade má ten film s MoS niečo spoločné - veľmi rozporuplné reakcie. Niektorí boli nadšení, iní hromžili a preklínali. V konečnom dôsledku o úspechu/neúspechu filmu rozhodne aj tak box office.

Ja som rád, že King sa vrátil a je mi úprimne ľúto vás všetkých, ktorých to nebavilo. :D
293566
F**k it. Evidentne sa nezhodneme a nemá to ďalej zmysel rozoberať. V každom prípade má ten film s MoS niečo spoločné - veľmi rozporuplné reakcie. Niektorí boli nadšení, iní hromžili a preklínali. V konečnom dôsledku o úspechu/neúspechu filmu rozhodne aj tak box office. Ja som rád, že King sa vrátil a je mi úprimne ľúto vás všetkých, ktorých to nebavilo. *:D*
TedGeorge & All
0 0
reagovat

Markspucks

Man of steel je oproti tomuhle work of art...
293560
Man of steel je oproti tomuhle work of art...
Markspucks
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se