Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Co chystá James Cameron?

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek

Eleanor

Star Wars je nejblockbusterovější blockbuster. Má šablonovitý, léty prověřený příběh s očekávatelným zakončením a nutným happy-endem a průměrný divák, který neviděl ještě dostatek filmů si ani neuvědomí, jak s ním George Lucas vlastně vyje*ává. Prostě vyjde z kina a řekne: "to bylo dobrý mamko, co? Ta závěrečná bitva, stíhačky... ten hlavní Jedi byl tvrďák, co?" - "jo, taťko a byla tam láska"... Pro průměrného diváka je ve Star Wars prostě všechno. Krásná klasická hollywoodská konstrukce vyprávění, kterou jsme už viděli milionkrát, ale na masy to pořád zabírá a tak to budem dělat pořád dokola a do zblbnutí. Star Wars pro mě rovná se peníze. Těžké peníze do něj byly vloženy s naprosto jasným a splněným úmyslem těžké peníze vydělat. Škoda jenom, že se z toho už úplně vytratilo jakékoli umění a zbyl jen kalkul...

;)
290928
Star Wars je nejblockbusterovější blockbuster. Má šablonovitý, léty prověřený příběh s očekávatelným zakončením a nutným happy-endem a průměrný divák, který neviděl ještě dostatek filmů si ani neuvědomí, jak s ním George Lucas vlastně vyje*ává. Prostě vyjde z kina a řekne: "to bylo dobrý mamko, co? Ta závěrečná bitva, stíhačky... ten hlavní Jedi byl tvrďák, co?" - "jo, taťko a byla tam láska"... Pro průměrného diváka je ve Star Wars prostě všechno. Krásná klasická hollywoodská konstrukce vyprávění, kterou jsme už viděli milionkrát, ale na masy to pořád zabírá a tak to budem dělat pořád dokola a do zblbnutí. Star Wars pro mě rovná se peníze. Těžké peníze do něj byly vloženy s naprosto jasným a splněným úmyslem těžké peníze vydělat. Škoda jenom, že se z toho už úplně vytratilo jakékoli umění a zbyl jen kalkul... *;)*
Eleanor
0 0
reagovat
Avatar je kurevsky dobre zvládnutá robota ako zarobiť veľké peniaze. Nič viac. To vidí aj slepý.
290923
Avatar je kurevsky dobre zvládnutá robota ako zarobiť veľké peniaze. Nič viac. To vidí aj slepý.
0 0
reagovat
:D To nasere, když se člověk snaží bejt v něčem precizní a pak se mu to povede a on už vlastně nedělá umění
290921
*:D* To nasere, když se člověk snaží bejt v něčem precizní a pak se mu to povede a on už vlastně nedělá umění
0 0
reagovat

Eleanor

Ještě ošidnější je se do hodnocení Avataru na csfd strefovat vzhledem k tomu, že na rottenech, metacriticu, imdb apod. dopadá minimálně stejně dobře, nemyslíš?

průměrný divák, který neviděl ještě dostatek filmů si ani neuvědomí, jak s ním Jim Cameron vlastně vyje*ává. Prostě vyjde z kina a řekne: "to bylo dobrý mamko, co? Ta závěrečná bitva, plamenomety... ten hlavní modrák byl tvrďák, co?"" Co to prosím? Myslím, že to mělo hodně nadšený ohlasy i od odborné veřejnosti a protřelých diváků. Když se kouknu na lidi co sleduju na csfd, tak bych tam z nich jako průměrnýho diváka označil asi málokoho a až na 2 vyjímky jsou ty ohlasy a hodnocení hrozně nadšený. Zase tu z toho nedělejte Babovřesky proboha! Kor u vysněnýho filmu, kterej byl v přípravě x let!
"Škoda jenom, že se z toho už úplně vytratilo jakékoli umění a zbyl jen kalkul." OK, přistoupím na tvojí rétoriku, kterej velkofilm tohle nesplňuje za poslední dobu?
290919
Ještě ošidnější je se do hodnocení Avataru na csfd strefovat vzhledem k tomu, že na rottenech, metacriticu, imdb apod. dopadá minimálně stejně dobře, nemyslíš? průměrný divák, který neviděl ještě dostatek filmů si ani neuvědomí, jak s ním Jim Cameron vlastně vyje*ává. Prostě vyjde z kina a řekne: "to bylo dobrý mamko, co? Ta závěrečná bitva, plamenomety... ten hlavní modrák byl tvrďák, co?"" Co to prosím? Myslím, že to mělo hodně nadšený ohlasy i od odborné veřejnosti a protřelých diváků. Když se kouknu na lidi co sleduju na csfd, tak bych tam z nich jako průměrnýho diváka označil asi málokoho a až na 2 vyjímky jsou ty ohlasy a hodnocení hrozně nadšený. Zase tu z toho nedělejte Babovřesky proboha! Kor u vysněnýho filmu, kterej byl v přípravě x let! "Škoda jenom, že se z toho už úplně vytratilo jakékoli umění a zbyl jen kalkul." OK, přistoupím na tvojí rétoriku, kterej velkofilm tohle nesplňuje za poslední dobu?
Eleanor
0 0
reagovat

Gonzi

No, brát ČSFD jako bernou minci pro hodnocení kvality snímku, mi přijde poněkud ošidné... Avatar je nejblockbusterovější blockbuster. Má šablonovitý, léty prověřený příběh s očekávatelným zakončením a nutným happy-endem a průměrný divák, který neviděl ještě dostatek filmů si ani neuvědomí, jak s ním Jim Cameron vlastně vyje*ává. Prostě vyjde z kina a řekne: "to bylo dobrý mamko, co? Ta závěrečná bitva, plamenomety... ten hlavní modrák byl tvrďák, co?" - "jo, taťko a byla tam láska"... Pro průměrného diváka je v Avataru prostě všechno. Krásná klasická hollywoodská konstrukce vyprávění, kterou jsme už viděli milionkrát, ale na masy to pořád zabírá a tak to budem dělat pořád dokola a do zblbnutí. Avatar pro mě rovná se peníze. Těžké peníze do něj byly vloženy s naprosto jasným a splněným úmyslem těžké peníze vydělat. Škoda jenom, že se z toho už úplně vytratilo jakékoli umění a zbyl jen kalkul...;)
290915
No, brát ČSFD jako bernou minci pro hodnocení kvality snímku, mi přijde poněkud ošidné... Avatar je nejblockbusterovější blockbuster. Má šablonovitý, léty prověřený příběh s očekávatelným zakončením a nutným happy-endem a průměrný divák, který neviděl ještě dostatek filmů si ani neuvědomí, jak s ním Jim Cameron vlastně vyje*ává. Prostě vyjde z kina a řekne: "to bylo dobrý mamko, co? Ta závěrečná bitva, plamenomety... ten hlavní modrák byl tvrďák, co?" - "jo, taťko a byla tam láska"... Pro průměrného diváka je v Avataru prostě všechno. Krásná klasická hollywoodská konstrukce vyprávění, kterou jsme už viděli milionkrát, ale na masy to pořád zabírá a tak to budem dělat pořád dokola a do zblbnutí. Avatar pro mě rovná se peníze. Těžké peníze do něj byly vloženy s naprosto jasným a splněným úmyslem těžké peníze vydělat. Škoda jenom, že se z toho už úplně vytratilo jakékoli umění a zbyl jen kalkul...*;)*
Gonzi
0 0
reagovat
Já myslel, že příští díl se má odehrávat v moři? Takže to bude ještě víc modrý, než Šmoulíkov v jedničce? Lol
290892
Já myslel, že příští díl se má odehrávat v moři? Takže to bude ještě víc modrý, než Šmoulíkov v jedničce? Lol
0 0
reagovat
Tak samozřejmě že to před těmi třiceti lety Ridley dokonale odhadl... i nové Almost Human od něj vysloveně opisuje, jen tedy Scott tam neměl bitcoiny :))
290885
Tak samozřejmě že to před těmi třiceti lety Ridley dokonale odhadl... i nové Almost Human od něj vysloveně opisuje, jen tedy Scott tam neměl bitcoiny :))
0 0
reagovat
Nebo se Cameron a Scott shodli v tom, jak bude vypadat naše budoucnost. Well... shit
290878
Nebo se Cameron a Scott shodli v tom, jak bude vypadat naše budoucnost. Well... shit
0 0
reagovat

duro

No právě. A Blade Runner je nejlepší film všech dob, takže s Avatarem má Cameron co dohánět :))
290875
No právě. A Blade Runner je nejlepší film všech dob, takže s Avatarem má Cameron co dohánět *:))*
duro
0 0
reagovat
Pretože kopírovali Blade Runnera. Dokonale.
290874
Pretože kopírovali Blade Runnera. Dokonale.
0 0
reagovat
Já doufám že tam trochu do důsledků dovede tu sci-fi variaci teorie Gaia, to by mohlo být hodně zajímavé, a zároveň trochu víc zapojí lidskou perspektivu - záběry ze Země v Avataru vypadaly skvěle.
290870
Já doufám že tam trochu do důsledků dovede tu sci-fi variaci teorie Gaia, to by mohlo být hodně zajímavé, a zároveň trochu víc zapojí lidskou perspektivu - záběry ze Země v Avataru vypadaly skvěle.
0 0
reagovat

Rouder

Má to byť sága a mytológia sa rozširovať určite bude. Aj o iné planéty. A toho, žeby to dopadlo ako transformers sa rozhodne nebojím :)
290863
Má to byť sága a mytológia sa rozširovať určite bude. Aj o iné planéty. A toho, žeby to dopadlo ako transformers sa rozhodne nebojím *:)*
Rouder
0 0
reagovat
Já jen doufám, že buď rozšíří mytologií a ty tří filmy odvypráví nějákou ucelenou ságu, nebo naopak, razantně uhne a každý příběh/postavy/prostředí a třeba i žánr bude jiný.

Hodně by mě mrzelo, kdyby to dopadlo jako Transformers série.

Jinak Avatar je skvělý film. Největší problém pro mě je, že ve finálním duelu fandím záporákovi, což by se IMO v lehkém dobrodružném filmu nemělo stát.
290856
Já jen doufám, že buď rozšíří mytologií a ty tří filmy odvypráví nějákou ucelenou ságu, nebo naopak, razantně uhne a každý příběh/postavy/prostředí a třeba i žánr bude jiný. Hodně by mě mrzelo, kdyby to dopadlo jako Transformers série. Jinak Avatar je skvělý film. Největší problém pro mě je, že ve finálním duelu fandím záporákovi, což by se IMO v lehkém dobrodružném filmu nemělo stát.
0 0
reagovat

Gonzi

+1
290826
+1
Gonzi
0 0
reagovat
aha, aha ... ))))
290825
aha, aha ... ))))
0 0
reagovat
TonyClifton: "Ten film je dokonalá popcornová zábava s fantastickým vizuálem, kterej technologie posunul zase o kousek dál, kdo v tom chce vidět něco víc, bude zklamanej a kdo to chce bít za to, že to není něco víc je kapku debil." :+
HAL: "Přemýšlím který trikový blockbuster za posledních deset let (= od Návratu Krále) je lepší film než Avatar. Napadá mne jen Inception." :+
Hatlapatla: "Aha a kolikrát jste vy chytráci ten úžasný Avatar v posledních 10ti letech viděli, kolikrát jste si to nadšeně pustili, protože je to super ?" - viděl jsem to asi 6x jen v kině v době kdy to dávali, s různými skupinami lidí (moje rodina, rodina přítelkyně, kamarádi) a všichni z toho byli nadšení. Dnes to samozřejmě mám na blučku a jestli jsem to neviděl 12x tak ani jednou (což je na něco přes 4 roky starý film rozhodně nemálo).

A všem co si myslí že to lidi mají rádi jen pro zisky apod - jo, protože přesně proto je to 13 nejoblíbenější film na csfd. Říkat o něčem takovém, že mít to rád je "póza", nebo že to všichni znají jen kvůli tržeb není hloupé - toto může říct jen:
a) úplný ignorant fakt
b) imbecil
290819
TonyClifton: "Ten film je dokonalá popcornová zábava s fantastickým vizuálem, kterej technologie posunul zase o kousek dál, kdo v tom chce vidět něco víc, bude zklamanej a kdo to chce bít za to, že to není něco víc je kapku debil." *:+* HAL: "Přemýšlím který trikový blockbuster za posledních deset let (= od Návratu Krále) je lepší film než Avatar. Napadá mne jen Inception." *:+* Hatlapatla: "Aha a kolikrát jste vy chytráci ten úžasný Avatar v posledních 10ti letech viděli, kolikrát jste si to nadšeně pustili, protože je to super ?" - viděl jsem to asi 6x jen v kině v době kdy to dávali, s různými skupinami lidí (moje rodina, rodina přítelkyně, kamarádi) a všichni z toho byli nadšení. Dnes to samozřejmě mám na blučku a jestli jsem to neviděl 12x tak ani jednou (což je na něco přes 4 roky starý film rozhodně nemálo). A všem co si myslí že to lidi mají rádi jen pro zisky apod - jo, protože přesně proto je to [b]13 nejoblíbenější film na csfd[/b]. Říkat o něčem takovém, že mít to rád je "póza", nebo že to všichni znají jen kvůli tržeb není hloupé - toto může říct jen: a) úplný ignorant fakt b) imbecil
0 0
reagovat
Je základní kino verze - v kino 3D, na BD a 3D BD... Pak je Speciální (+8min), ta byla ve 3D v kinech, na BD jen ve 2D... A pak je režisérská (+16min), která je jen na 2D BD...

Když se běžnému člověku řekne Avatar, ani náhodou si nevzpomene, že je to nejvýdělečnější film historie - to už stihl úspěšně zapomenout, stejně tak, že je to jeden z nejdražších filmů a že to točil Cameron.

Když se řekne Avatar, pak běžní lidí nadšeně přikývnou, že je to výborný dobrodružný film s těma zajímavýma a milýma modrýma mimozemšťanama, se skvělým "a vlastně jediným dobrým/pořádným/viditelným/nerušivým/blabla bla" 3D a výbornými triky. Asi takto. Nikdo vám neřekne, že je to technologický mezník, "nikdo" z toho nebude zklamaný, nikdo nebude vědět, co se kolem toho dělo okolo.
A ano, jakmile někomu řeknete, že se chystá dvojka a řeknete, že to přebere premiérový termín po Hobbitech, pak si to uloží do mysli a do toho kina příjde...
290811
Je základní kino verze - v kino 3D, na BD a 3D BD... Pak je Speciální (+8min), ta byla ve 3D v kinech, na BD jen ve 2D... A pak je režisérská (+16min), která je jen na 2D BD... Když se běžnému člověku řekne Avatar, ani náhodou si nevzpomene, že je to nejvýdělečnější film historie - to už stihl úspěšně zapomenout, stejně tak, že je to jeden z nejdražších filmů a že to točil Cameron. Když se řekne Avatar, pak běžní lidí nadšeně přikývnou, že je to výborný dobrodružný film s těma zajímavýma a milýma modrýma mimozemšťanama, se skvělým "a vlastně jediným dobrým/pořádným/viditelným/nerušivým/blabla bla" 3D a výbornými triky. Asi takto. Nikdo vám neřekne, že je to technologický mezník, "nikdo" z toho nebude zklamaný, nikdo nebude vědět, co se kolem toho dělo okolo. A ano, jakmile někomu řeknete, že se chystá dvojka a řeknete, že to přebere premiérový termín po Hobbitech, pak si to uloží do mysli a do toho kina příjde...
0 0
reagovat

bodion a nicneznam

Dvě strany téže mince. :D

HAL
Zajímavý, myslel jsem, že Avatar dostal jen jeden extended cut, ale evidentně jsou dva. link Další zajímavá věc je, že Cameron za svůj definitivní director's cut považuje kinosestřih.

Jinak souhlas s durem.
290810
Dvě strany téže mince. *:D* [b]HAL[/b] Zajímavý, myslel jsem, že Avatar dostal jen jeden extended cut, ale evidentně jsou dva. http://www.movie-censorship.com/report.php?ID=869530 Další zajímavá věc je, že Cameron za svůj definitivní director's cut považuje kinosestřih. Jinak souhlas s durem.
bodion a nicneznam
0 0
reagovat

HAL

Ty jsi viděl Avatar 10x? Aha, tak to vysvětluje, proč mi tvoje příspěvky přijdou divné :D
290808
Ty jsi viděl Avatar 10x? Aha, tak to vysvětluje, proč mi tvoje příspěvky přijdou divné *:D*
HAL
0 0
reagovat
Že se s ním vůbec bavíte, v ripu ho to asi neoslovilo, tak ho nechtě spát.
290806
Že se s ním vůbec bavíte, v ripu ho to asi neoslovilo, tak ho nechtě spát.
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se