Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Star Wars: Na rozšířený vesmír zapomeňte...

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
Jasně pokračování původní trilogie v jiném časovém pásmu, to bude řadový divák spokojen :+:D Nepřestávám se bavit. Ještě tam někam nacpěte toho Filliona, jaká je nehorázná drzost, že nehraje Kylea Katarna a bude to komplet.
283094
Jasně pokračování původní trilogie v jiném časovém pásmu, to bude řadový divák spokojen *:+**:D* Nepřestávám se bavit. Ještě tam někam nacpěte toho Filliona, jaká je nehorázná drzost, že nehraje Kylea Katarna a bude to komplet.
0 0
reagovat
Proč na plátně ? Tady snad není řeč o tom, že by se měla zfilmovat nějaká povídka/trilogie/comics z EU, ale o chaosu ve spojitosti a kontinuitě příběhů v rámci SW.
Nesrovnával bych to s běžnou "comicsovou kulturou", tam milióny restartů nikdo neřeší. Ale v rámci Hvězdných válek to řešeno bylo, spisovatelé spolu navzájem komunikovali a knižní vydavatelství Del Rey si dávalo hodně záležet na tom, aby vše, co u nich vyšlo, bylo ve vzájemném souladu. A pokud vím, tak to respektovali i ostatní autoři ze světa SW, kteří práce ostatních zakomponovali do té svojí, jako "platnou historii" (třeba comics The Legacy je toho krásným příkladem).
Prostě nechápu, proč se tohle všechno nemohlo jen nějak decentně pročistit a nový SW udělat skutečně jako novej příběh, s novejma postavama, v úplně jiným časovým pásmu.
Pokud tam skutečně budou ve větší míře oxidovat hrdinové z původní trilogie a dokonce dostanou hlavní role, je to jen sázka na jistotu a nostalgii. A důkaz tvůrčí bezradnosti, že si autoři nevěří ve schopnosti stvořit nové ikonické postavy.
283093
Proč na plátně ? Tady snad není řeč o tom, že by se měla zfilmovat nějaká povídka/trilogie/comics z EU, ale o chaosu ve spojitosti a kontinuitě příběhů v rámci SW. Nesrovnával bych to s běžnou "comicsovou kulturou", tam milióny restartů nikdo neřeší. Ale v rámci Hvězdných válek to řešeno bylo, spisovatelé spolu navzájem komunikovali a knižní vydavatelství Del Rey si dávalo hodně záležet na tom, aby vše, co u nich vyšlo, bylo ve vzájemném souladu. A pokud vím, tak to respektovali i ostatní autoři ze světa SW, kteří práce ostatních zakomponovali do té svojí, jako "platnou historii" (třeba comics The Legacy je toho krásným příkladem). Prostě nechápu, proč se tohle všechno nemohlo jen nějak decentně pročistit a nový SW udělat skutečně jako novej příběh, s novejma postavama, v úplně jiným časovým pásmu. Pokud tam skutečně budou ve větší míře oxidovat hrdinové z původní trilogie a dokonce dostanou hlavní role, je to jen sázka na jistotu a nostalgii. A důkaz tvůrčí bezradnosti, že si autoři nevěří ve schopnosti stvořit nové ikonické postavy.
0 0
reagovat
kdyby měli brát ohled na celé univerzum knížek, tak by se z toho potentovali, raději kouknu zase na něco vlastního, než přepis knížky, komiksu, vcelku mi je šumafuk, zda je to mimo kánon, pokud má člověk rád SW, tak si to přečte a bude mu jedno, zda to zapadá nebo ne do konceptu filmu, stejně SW nikdy nepůsobily moc celistvě, co se týká různých spinoffů
283092
kdyby měli brát ohled na celé univerzum knížek, tak by se z toho potentovali, raději kouknu zase na něco vlastního, než přepis knížky, komiksu, vcelku mi je šumafuk, zda je to mimo kánon, pokud má člověk rád SW, tak si to přečte a bude mu jedno, zda to zapadá nebo ne do konceptu filmu, stejně SW nikdy nepůsobily moc celistvě, co se týká různých spinoffů
0 0
reagovat

TonyClifton

Doteď jsem se nijak nezapojoval ale to si děláš prdel ne? Celá éra Old Republic je plná ku*evsky luxusních příběhů, že Skywalkerovic patálie jsou proti tomu holé nic. Celá tahle diskuze si volá po znovuzavedení inkvizicí, jste normální hvězdní kacíři.
283090
Doteď jsem se nijak nezapojoval ale to si děláš prdel ne? Celá éra Old Republic je plná ku*evsky luxusních příběhů, že Skywalkerovic patálie jsou proti tomu holé nic. Celá tahle diskuze si volá po znovuzavedení inkvizicí, jste normální hvězdní kacíři.
TonyClifton
0 0
reagovat
To je tak moc vtipný. :D Proč se zrovna s tímhle nedokážete smířit, když má průměrnej komiksovej hrdina má tak nejmíň 5 originů, restartů apod. ? Jako, že by v EU bylo něco ultrakvalitního a původního, co bych musel mít na plátně, to se fakt nedá říct.
283088
To je tak moc vtipný. *:D* Proč se zrovna s tímhle nedokážete smířit, když má průměrnej komiksovej hrdina má tak nejmíň 5 originů, restartů apod. ? Jako, že by v EU bylo něco ultrakvalitního a původního, co bych musel mít na plátně, to se fakt nedá říct.
0 0
reagovat
"ždímání" už tu dlho nebolo...
283085
"ždímání" už tu dlho nebolo...
0 0
reagovat

Money Talks

Mně se to jeví tak, že Disney chce ždímat peníze za staré známé ksichty, na které, jak doufá, dotáhne do kina jak legie původních příznivců, tak mraky nových. Jako má česká pop muzik svojeho Káju Gotta a Lucku Bílou, tak budou mít filmové SW svojeho Luka Skywalkera a Hana Solo. Upřímně řečeno, nemálo věcí v EU jsou shity (takový Dark Empire, to je z hlediska příběhu vážně blbost) a vítám, že se konečně objeví nějaká lustrační komise, která oddělí „zrno od plev“. Problém je v tom, že něco takového tady mělo být už dávno a fungovat jako síto před tím, než ten který příběh vešel ve známost, a ne vznikat až nyní, na popud snahy vytřískat co nejvíc prachů ze starých brachů. Za sebe doufám, že alespoň Stará Republika zůstane při této „Noci dlouhých světelných mečů“ ušetřena, v první řadě Darth Bane a pak i KotoR. Thrawn má bohužel asi smůlu (byť je ukotven v mracích materiálu), o nějakém Jacenovi Solo nebo Cade Skywalkerovi ani nemluvě. Je jasné, že filmovým fanouškům je to u prdele, hlavně těm old schoolovým, ti se většinou „modlí“ ke staré trilogii (což mi přijde k vzhledem nulové komplexnosti a mracích wtf momentů v těch filmech docela legrační) a nadávají na novou. Ale tak už to u důchodců chodí, dřív bylo všechno lepší :)
283084
Mně se to jeví tak, že Disney chce ždímat peníze za staré známé ksichty, na které, jak doufá, dotáhne do kina jak legie původních příznivců, tak mraky nových. Jako má česká pop muzik svojeho Káju Gotta a Lucku Bílou, tak budou mít filmové SW svojeho Luka Skywalkera a Hana Solo. Upřímně řečeno, nemálo věcí v EU jsou shity (takový Dark Empire, to je z hlediska příběhu vážně blbost) a vítám, že se konečně objeví nějaká lustrační komise, která oddělí „zrno od plev“. Problém je v tom, že něco takového tady mělo být už dávno a fungovat jako síto před tím, než ten který příběh vešel ve známost, a ne vznikat až nyní, na popud snahy vytřískat co nejvíc prachů ze starých brachů. Za sebe doufám, že alespoň Stará Republika zůstane při této „Noci dlouhých světelných mečů“ ušetřena, v první řadě Darth Bane a pak i KotoR. Thrawn má bohužel asi smůlu (byť je ukotven v mracích materiálu), o nějakém Jacenovi Solo nebo Cade Skywalkerovi ani nemluvě. Je jasné, že filmovým fanouškům je to u prdele, hlavně těm old schoolovým, ti se většinou „modlí“ ke staré trilogii (což mi přijde k vzhledem nulové komplexnosti a mracích wtf momentů v těch filmech docela legrační) a nadávají na novou. Ale tak už to u důchodců chodí, dřív bylo všechno lepší *:)*
Money Talks
0 0
reagovat
Zase raz vela povyku pre nic. EU naozaj neprestala existovat a nikde nie je napisane, ze sa na platne casom nemozu objavit aj zname postavy z nej, akurat ich roly mozu byt trochu ine. Ani Marvelovske filmy sa uplne nedrzia komiksov, skor sa nimi inspiruju. (spomenme si len na Mandarina)

Je pravdou, ze veci typu KOTOR z canonu byt vyradene nemuseli, nakolko nijak nemozu kolidovat s novou trilogiou, ale az tak hrozne to nevadi. Jednako sa to tam casom moze vratit a keby aj nie, to ze nieco nie je plne uznane filmovym svetom, este neznamena ze to neexistuje (ako napriklad spominane komiksy od Marvelu)
283083
Zase raz vela povyku pre nic. EU naozaj neprestala existovat a nikde nie je napisane, ze sa na platne casom nemozu objavit aj zname postavy z nej, akurat ich roly mozu byt trochu ine. Ani Marvelovske filmy sa uplne nedrzia komiksov, skor sa nimi inspiruju. (spomenme si len na Mandarina) Je pravdou, ze veci typu KOTOR z canonu byt vyradene nemuseli, nakolko nijak nemozu kolidovat s novou trilogiou, ale az tak hrozne to nevadi. Jednako sa to tam casom moze vratit a keby aj nie, to ze nieco nie je plne uznane filmovym svetom, este neznamena ze to neexistuje (ako napriklad spominane komiksy od Marvelu)
0 0
reagovat

HAL

To je hrozný nesmysl, co jsi napsal

Dřív to psali najmutí spisovatelé za peníze. A teď to opět píší najmutí spisovatelé za peníze. To, že si je předtím najmul Dark Horse a teď je bude platit Marvel není žádný zásadní rozdíl.

Pořád to je profesionální práce pro klienta za peníze, nikoliv fan fiction.
283071
To je hrozný nesmysl, co jsi napsal Dřív to psali najmutí spisovatelé za peníze. A teď to opět píší najmutí spisovatelé za peníze. To, že si je předtím najmul Dark Horse a teď je bude platit Marvel není žádný zásadní rozdíl. Pořád to je profesionální práce pro klienta za peníze, nikoliv fan fiction.
HAL
0 0
reagovat
Ja myslim, ze zde neni prostor pro jakekoli spekulace. EU jednoduse kanon neni, nebyl a nebude. Postavy v nem se ve filmech neobjevi.
Proc ale vykladate, ze prestaly existovat? Vzdyt jsou tu porad, Mara, Kyle i vsichni ostatni, desetkrat zmrtvichvstanuvsi Boba, dvacetkrat naklonovany cisar..vsichni ziji dal, v knizkach, komiksech, hrach....v EU. Chcete-li - v jinem Star Wars svete. Ve svete, ktery stvorilo mnoho autoru vesmes inspirovanych filmy...
Ze Lucas ve filmech ignoruje EU vsichni vite uz davno. Ze nove dily nebudou podle EU vite taky dlouho...tak kde se bere to prekvapeni, ten sok?
Budme vsichni radi, ze se proste nejake dalsi filmy budou tocit. Pro fanousky cetby budou i nadale vznikat EU knihy a comicsy, akorat ze soubezne budou pravdepodobne vznikat kanonove veci, ktere jaksi do EU pasovat nebudou...porad si je bude mozno vychutnat, pokud tyto dva svety dokazete oddelit...
283070
Ja myslim, ze zde neni prostor pro jakekoli spekulace. EU jednoduse kanon neni, nebyl a nebude. Postavy v nem se ve filmech neobjevi. Proc ale vykladate, ze prestaly existovat? Vzdyt jsou tu porad, Mara, Kyle i vsichni ostatni, desetkrat zmrtvichvstanuvsi Boba, dvacetkrat naklonovany cisar..vsichni ziji dal, v knizkach, komiksech, hrach....v EU. Chcete-li - v jinem Star Wars svete. Ve svete, ktery stvorilo mnoho autoru vesmes inspirovanych filmy... Ze Lucas ve filmech ignoruje EU vsichni vite uz davno. Ze nove dily nebudou podle EU vite taky dlouho...tak kde se bere to prekvapeni, ten sok? Budme vsichni radi, ze se proste nejake dalsi filmy budou tocit. Pro fanousky cetby budou i nadale vznikat EU knihy a comicsy, akorat ze soubezne budou pravdepodobne vznikat kanonove veci, ktere jaksi do EU pasovat nebudou...porad si je bude mozno vychutnat, pokud tyto dva svety dokazete oddelit...
0 0
reagovat

elar

Stan Lee ho vymyslel, ale práva na něj nemá. Ty nové SW co natočí Disney taky fanfikce nebudou, na rozdíl od doteď všeho, co vzniklo od kohokoli jiného než Lucase. Nic nevylučuje že fanfikce může být i komerčně úspěšná jako některé z těch SW odboček jsou - se podívej na 50 odstínů šedi, jaký to trhlo balík i když je to jen (přejmenovaná) fanfikce :D

A tvůj trololo "argument" s Tolkienem by byl validní leda v případě že by LOTRa nenapsal Tolkien.


Btw - kdyby Disney používal něco nového z Expanded universe, tak by na to musel koupit práva, ne?
283069
Stan Lee ho vymyslel, ale práva na něj nemá. Ty nové SW co natočí Disney taky fanfikce nebudou, na rozdíl od doteď všeho, co vzniklo od kohokoli jiného než Lucase. Nic nevylučuje že fanfikce může být i komerčně úspěšná jako některé z těch SW odboček jsou - se podívej na 50 odstínů šedi, jaký to trhlo balík i když je to jen (přejmenovaná) fanfikce *:D* A tvůj trololo "argument" s Tolkienem by byl validní leda v případě že by LOTRa nenapsal Tolkien. Btw - kdyby Disney používal něco nového z Expanded universe, tak by na to musel koupit práva, ne?
elar
0 0
reagovat
Já doufám že součástí kánonu zůstane Star Wars XXX.
283068
Já doufám že součástí kánonu zůstane Star Wars XXX.
0 0
reagovat
Yep, tyhle výborný fan postery. link
283067
Yep, tyhle výborný fan postery. http://fiz-x.com/star-wars-episode-vii-fanmade-posters/
0 0
reagovat
Nechal jsem si to trochu rozležet v hlavě a nevidím to tak černě - nikdo neříká, že se postavy z EU nepoužijí. Jen se dá jiný origin. Je fakt, že kdyby se třeba drželi jen knih od Zahna - tak máme vystaráno do episody 14. Myslím, že si všichni zainteresovaní lidé uvědomují co drží v ruce.

Mám jeden dotaz, ž čeho je fotka Falcona na úvodní stránky Moviezone? Je to fan art?

283066
Nechal jsem si to trochu rozležet v hlavě a nevidím to tak černě - nikdo neříká, že se postavy z EU nepoužijí. Jen se dá jiný origin. Je fakt, že kdyby se třeba drželi jen knih od Zahna - tak máme vystaráno do episody 14. Myslím, že si všichni zainteresovaní lidé uvědomují co drží v ruce. Mám jeden dotaz, ž čeho je fotka Falcona na úvodní stránky Moviezone? Je to fan art?
0 0
reagovat
Ja teda Expanded universe do nejakej hĺbky naštudované nemám, ale to, že zrazu prestali existovať výborné postavy ako Kyle Katarn, Mara Jade a spol. ma dosť vyviedlo z miery. Aby z toho nakoniec Disney nespravil niečo na spôsob novej trilógie, to mi za to fakt nestojí a len ma to naserie.
283065
Ja teda Expanded universe do nejakej hĺbky naštudované nemám, ale to, že zrazu prestali existovať výborné postavy ako Kyle Katarn, Mara Jade a spol. ma dosť vyviedlo z miery. Aby z toho nakoniec Disney nespravil niečo na spôsob novej trilógie, to mi za to fakt nestojí a len ma to naserie.
0 0
reagovat

pazanowski

Ak ta Gary a jeho vplyv na SW zaujima viac, odporucam tieto megazaujimave rozhovory:
link, spomina tam aj povodny planovany ovela temnejsi koniec RotJ, bez Ewokov a tieto dva obsiahlejsie kde svoju ulohu aj preco sa pred RotJ kreativne rozisli a jeho nazor na novu trilogiu: link a link.

elar
Ano, Lucas ma pravo si s nim robit co chce. A ze ty stale nie si schopny fungovat paralelne s jednym filmom (zatial), ktory ovplyvnuje pribehy po OT je naozaj mala cena za kvalitnejsi pribeh:)
A opakujem, skus to brat ako alternativny vesmir pri komixoch Spidermana, ulavi sa ti.
283063
Ak ta Gary a jeho vplyv na SW zaujima viac, odporucam tieto megazaujimave rozhovory: [link="http://herocomplex.latimes.com/movies/star-wars-was-born-a-long-time-ago-but-not-all-that-far-far-away-in-1972-filmmakers-george-lucas-and-gary-kurtz-wer/"]link, spomina tam aj povodny planovany ovela temnejsi koniec RotJ, bez Ewokov[/link] a tieto dva obsiahlejsie kde svoju ulohu aj preco sa pred RotJ kreativne rozisli a jeho nazor na novu trilogiu: [link="http://www.filmthreat.com/interviews/8/"]link[/link] a [link="http://www.ign.com/articles/2002/11/11/an-interview-with-gary-kurtz"]link[/link]. [b]elar[/b] Ano, Lucas ma pravo si s nim robit co chce. A ze ty stale nie si schopny fungovat paralelne s jednym filmom (zatial), ktory ovplyvnuje pribehy po OT je naozaj mala cena za kvalitnejsi pribeh:) A opakujem, skus to brat ako alternativny vesmir pri komixoch Spidermana, ulavi sa ti.
pazanowski
0 0
reagovat

elar

Krapet špatný příklad, protože když se autor rozhodně retconovat vlastní dílo, je to něco úplně jiného, než když se rozhodne retconovat příběhy, které nenapsal sám osobně.
283062
Krapet špatný příklad, protože když se autor rozhodně retconovat vlastní dílo, je to něco úplně jiného, než když se rozhodne retconovat příběhy, které nenapsal sám osobně.
elar
0 0
reagovat

Gorecki

Fajn, takže všichni Spidermani, který nenapsal Stan Lee jsou fan fikce?=D Protože on ho vymyslel a tak má ultimátní právo si s ním dělat co chce? =D

Tady jde o to, že SW mají krásu v tom, že všechno EU rozvíjí jeden krásný příběh, který skoro nevyvracuje a nepřekrývá a když se překrývá, tak minimálně či je to napraveno (Trilogie Banea a Jedi vs. Sith). Je to "jakoby" Tolkien(nemůžu najít jiný velký spojití vesmír s více autory) si řekl, že se mu nelíbí LOTR jako pokračování Hobita a tak LOTRa nazve za nekanonické a udělal by Hobit 2, kde prostě Sauron a tak vůbec nebudou.
283061
Fajn, takže všichni Spidermani, který nenapsal Stan Lee jsou fan fikce?=D Protože on ho vymyslel a tak má ultimátní právo si s ním dělat co chce? =D Tady jde o to, že SW mají krásu v tom, že všechno EU rozvíjí jeden krásný příběh, který skoro nevyvracuje a nepřekrývá a když se překrývá, tak minimálně či je to napraveno (Trilogie Banea a Jedi vs. Sith). Je to "jakoby" Tolkien(nemůžu najít jiný velký spojití vesmír s více autory) si řekl, že se mu nelíbí LOTR jako pokračování Hobita a tak LOTRa nazve za nekanonické a udělal by Hobit 2, kde prostě Sauron a tak vůbec nebudou.
Gorecki
0 0
reagovat

elar

No vidis. A keby tie pribehy povolene boli a filmy sa od nich odlisovali, aj tak by to drvivej vacsine divakov bolo u prdele. Tak ako im bude u prdele aj toto rozhodnutie.
A co ine ako defacto fanfiction su tie knihy a komixy? Nikto vam ich neberie, uzivajte si ich, kochajte sa nimi:)
283058
No vidis. A keby tie pribehy povolene boli a filmy sa od nich odlisovali, aj tak by to drvivej vacsine divakov bolo u prdele. Tak ako im bude u prdele aj toto rozhodnutie. A co ine ako defacto fanfiction su tie knihy a komixy? Nikto vam ich neberie, uzivajte si ich, kochajte sa nimi:)
elar
0 0
reagovat
jo, lucas je břídil, to ví přece každý.

proboha. to že u první trilogie fungovala dramaturgie a u druhé ne, to je alespoň konstruktivní. (děkuji gorecki za kurtze, to jsem nevěděl)

Ale dělat najednou z lucase břídila, kterému se vlastně trilogie povedla náhodou (to ne, děkuji rouder)
283057
jo, lucas je břídil, to ví přece každý. proboha. to že u první trilogie fungovala dramaturgie a u druhé ne, to je alespoň konstruktivní. (děkuji gorecki za kurtze, to jsem nevěděl) Ale dělat najednou z lucase břídila, kterému se vlastně trilogie povedla náhodou (to ne, děkuji rouder)
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se