Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Star Wars: Na rozšířený vesmír zapomeňte...


ikona
KarelR
star wars
Uvidíme v Epizodě 7 Michaela Fassbendera nebo Huga Weavinga? 

Od oznámení sedmé epizody Star Wars se fanoušci zabývali řadou otázek. Kdo ji natočí? Kdo v ní bude hrát? O čem vlastně bude? A tak dále a tak dále. Na některé už odpověď známe, na jiné ne, teď si ale můžeme odškrtnout jednu z těch nejdůležitějších. Vznikla totiž tzv. Lucasfilm Story Group, která rozhoduje o tom, co je ve světě Star Wars oficiálním kánonem a co ne.

V praxi to znamená jediné. Pětilevelový systém Holocron, který doteď třídil události z filmů, her, seriálů, comicsů a románů podle jejich důležitosti, nahradí jednoduché "patří do kánonu/nepatří do kánonu". A jak už jste se asi dovtípili, výchozím bodem je brutální čistka, podle níž je odteď oficiálním kánonem jen šestice Lucasových filmů.

 

Časem k nim dost možná přibude nějaký ten oblíbený seriál nebo hra (není důvod popírat třeba populární Klonové války), na tom teď ostatně pracují šéfové Lucasfilm Story Group Pablo Hidalgo a Leland Chee. Primární funkcí tohohle rozhodnutí je ale připravit fandy na to, že se vesmír Star Wars začne oficiálně rozrůstat až v roce 2015. A to jak filmy, tak comicsy, jejichž licence nedávno přeběhla do područí Marvelu (a tudíž Disneyho).

Že to bude znamenat spoustu fandovských nářků? Jistě. Nezapomínejte ale na to, že většina "normálních diváků" (tj. lidí, které chce Lucasfilm dostat do kina především) nikdy nečetla romány Timothyho Zahna ani comicsy s Boba Fettem. Takových nadšenců je v kinodiváckém měřítku minimum a filmové veřejnosti bude veskrze jedno, že si J. J Abrams a Lawrence Kasdan vymyslí pro Lukea, Hana a Leiu nová dobrodružství bez admirála Thrawna a Mary Jade.

 

Což je mimochodem přesně to, co se momentálně děje, jelikož by se měla sedmá epizoda nakonec zaměřit víc na starou gardu, než na její potomstvo, které má hrát větší roli až v epizodách osm a devět. Za dva roky tedy v kinech čekejte staromilské dobrodružství v dynamickém kabátku, kolem něhož nově krouží jména Michaela Fassbendera, Adama Drivera (Adam ze seriálových Girls) a Huga Weavinga, kterému byla údajně nabídnuta role vysokého imperiálního důstojníka. Tyhle zvěsti zatím neberte vážněji než "účast" Benedicta Cumberbatche nebo Chiwetela Ejiofora. Snad se ale některé ze zmíněných jmen nakonec potvrdí, protože to jsou volby velice vítaného kalibru.

---

Vytáhni v hospodě: Ke konci roku 2015 se dočkáme také restartu herní série Star Wars: Battlefront. První teaser vnadí na bitvu na planetě Hoth.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace