Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Looper: Recenze

příspěvky 121 - 140 Napsat příspěvek

The Joker

Není. Pokoušel jsem se nad tím zamýšlet... jenže ona ta teorie cestování časem tam prostě při hlubším rozboru nefunguje.
243313
Není. Pokoušel jsem se nad tím zamýšlet... jenže ona ta teorie cestování časem tam prostě při hlubším rozboru nefunguje.
The Joker
0 0
reagovat

HAL

Já vím, že to tam Willis jako by pro diváka setřel, ale to se mi dost těžce přijímá, protože pak by u mě ten film celkem spadl. Hlavně kvůli té druhé půlky, kdy jsem si nutil, že "je tam něco víc". :)
243312
Já vím, že to tam Willis jako by pro diváka setřel, ale to se mi dost těžce přijímá, protože pak by u mě ten film celkem spadl. Hlavně kvůli té druhé půlky, kdy jsem si nutil, že "je tam něco víc". :)
HAL
0 0
reagovat

The Joker, Chermy

Diagramy z brček :-))

A přitom on měl v té scéně i naprostou pravdu - ono na tom vůbec nezáleží. Protože, jak popisuje, je to v té filmové realitě zamležené, vzájemně se prolínající, chaotické... a protože z pohledu logiky to ve filmu vůbec nedává smysl. Což mi tady kupodivu nijak zvlášť nevadilo. Nejspíš právě i díky té geniální Willisově stíračce.

Srovnávat Loopera s 12 Opic je každopádně úplně nesmyslné, 12 Opic kauzalitu striktně dodržuje, Looper na ni zvysoka dlabe, i vysvětlování pomocí alternativních realit je hodně děravé, on "jen" podává paradoxy cestování v čase zábavnou a relativně snesitelnou formou (ubývání končetin je boží).

Připomínalo mi to spíš Návraty do budoucnosti - taky to nijak zvlášť neřešili a změny reality se většinou omezovaly jen na "mizení" lidí, bez zpětného vlivu na jejich bezprostřední okolí.
243311
Diagramy z brček :-)) [spoiler]A přitom on měl v té scéně i naprostou pravdu - ono na tom vůbec nezáleží. Protože, jak popisuje, je to v té filmové realitě zamležené, vzájemně se prolínající, chaotické... a protože z pohledu logiky to ve filmu vůbec nedává smysl. Což mi tady kupodivu nijak zvlášť nevadilo. Nejspíš právě i díky té geniální Willisově stíračce. Srovnávat Loopera s 12 Opic je každopádně úplně nesmyslné, 12 Opic kauzalitu striktně dodržuje, Looper na ni zvysoka dlabe, i vysvětlování pomocí alternativních realit je hodně děravé, on "jen" podává paradoxy cestování v čase zábavnou a relativně snesitelnou formou (ubývání končetin je boží). Připomínalo mi to spíš Návraty do budoucnosti - taky to nijak zvlášť neřešili a změny reality se většinou omezovaly jen na "mizení" lidí, bez zpětného vlivu na jejich bezprostřední okolí.[/spoiler]
The Joker, Chermy
0 0
reagovat

Chermy

Tak já ale myslím, že ty postavy vytvářely alternativní linii. Jinak by starej looper musel už mít ten vyřezaný vzkaz na ruce. A pokud by ze Cida měl být Rainmaker, tak je tam zase ta scéna na poli, kdy ovládne své schopnosti a přijme Emily Blunt jako svojí matku, což se ve Willisově linii nemohlo stát a není tak jasné, jestli z něj bude místní diskutér nebo ne. :)
243310
[spoiler]Tak já ale myslím, že ty postavy vytvářely alternativní linii. Jinak by starej looper musel už mít ten vyřezaný vzkaz na ruce. A pokud by ze Cida měl být Rainmaker, tak je tam zase ta scéna na poli, kdy ovládne své schopnosti a přijme Emily Blunt jako svojí matku, což se ve Willisově linii nemohlo stát a není tak jasné, jestli z něj bude místní diskutér nebo ne. :) [/spoiler]
Chermy
0 0
reagovat

Memphis

Pravdu máš. Zabudol som naň v tom zozname. O to neuveriteľnejšia situácia to ale je :)
243305
Pravdu máš. Zabudol som naň v tom zozname. O to neuveriteľnejšia situácia to ale je *:)*
Memphis
0 0
reagovat

Macejko

V podstatě čtyři roky, 2009 - District 9 :)
243304
V podstatě čtyři roky, 2009 - District 9 *:)*
Macejko
0 0
reagovat
Je to dobrý film, ale úplná spokojenost se nedostavila. Líbí se mi totiž vyústění 12ti opic, tedy to, že se budoucnosti vyhnout nedá a ač se snažím sebevíc, jakkoli do toho zasáhne cestování v čase, stejně se nakonec točím v kruhu, ze kterého nelze utéct. Pokud úplně odhlédnu od zdejších spikleneckých teorií zde a prostě vezmu jako fakt, že Johnson myslel vše tak doslovně jak to ukázal. Máme tu tutéž nezvratitelnou osudovou smyčku jako z 12 opic, s tím rozdílem, že Rian si myslí, že to zvrátit jde. A to mi moc nesedí.... jestliže se to celé stále děje v jedné smyčce, pak nevidím jediný důvod, proč by se v mžiku "mladý Bruce" rozhodl jinak a smyčku přerušil. To mi moc nesedí, pokud beru, že vše nevyhnutelně vedlo k tomu aby v budoucnu pokřivený Rainmaker činil co činí na základě té události v poli... Jedna věc je, že si divák uvědomí, kde začíná smyčka, jiná věc je, že by si to podle mě neuvědomila ta postava. Také mi scházela výraznější hudba.
243302
[spoiler]Je to dobrý film, ale úplná spokojenost se nedostavila. Líbí se mi totiž vyústění 12ti opic, tedy to, že se budoucnosti vyhnout nedá a ač se snažím sebevíc, jakkoli do toho zasáhne cestování v čase, stejně se nakonec točím v kruhu, ze kterého nelze utéct. Pokud úplně odhlédnu od zdejších spikleneckých teorií zde a prostě vezmu jako fakt, že Johnson myslel vše tak doslovně jak to ukázal. Máme tu tutéž nezvratitelnou osudovou smyčku jako z 12 opic, s tím rozdílem, že Rian si myslí, že to zvrátit jde. A to mi moc nesedí.... jestliže se to celé stále děje v jedné smyčce, pak nevidím jediný důvod, proč by se v mžiku "mladý Bruce" rozhodl jinak a smyčku přerušil. To mi moc nesedí, pokud beru, že vše nevyhnutelně vedlo k tomu aby v budoucnu pokřivený Rainmaker činil co činí na základě té události v poli... Jedna věc je, že si divák uvědomí, kde začíná smyčka, jiná věc je, že by si to podle mě neuvědomila ta postava. Také mi scházela výraznější hudba. [/spoiler]
0 0
reagovat
Tak absolutní nadšení se u mě sice nedostává, bohužel, přesto to můžu doporučit. Takových filmů není moc a v době remaků a sequelů a nevím čeho ještě, to je příjemný překvapení.
Nejvíce mi tam vadilo to nevyrovnaný tempo. Jinak mohli trochu blíže objasnit tu mutaci (kde se vzala, proč to dítě mělo takový schopnosti), stejně tak ta situace kolem toho vynálezu cestovaní časem (proč to zakázaly, jak funguje) , sice nic extra důležitýho, ale u mě by si tvůrci šplhli:).
Osobně fanda minimalistický hudby (scény, kdy je skoro ticho a jen jsou slyšet dialogy) moc nejsem, zvláště v kině, ikdyž chápu, že se tím docílilo intenzivnějšího vnímání dialogů. Jinak vizuál a celkové zobrazení blízké budoucnosti bylo povedený a i dost realistický (samozřejmě až na to cestování časem) a vzhledem k tomu rozpočtu...slušná práce.
Scénář je zde povedený a každá z hlavních postav je jasně a rozumně čitelná (ikdyž u ostatních postav už to tak jasný není) a to vyústění celkem překvapilo.
Namaskovaný Levitt nevypadá vůbec divně, jak jsem se z ukázek obával, naopak je dobrý, stejně jako Bruce, který zde jasně ukazuje, že do starýho železa nepatří, když se mu dá dobrá role.
Jinak scéna, jak je postupně porcován ten "starý" looper ... lepší jak leckterý horory:D
Sice ne bombastické, ale velmi dobré.
243295
Tak absolutní nadšení se u mě sice nedostává, bohužel, přesto to můžu doporučit. Takových filmů není moc a v době remaků a sequelů a nevím čeho ještě, to je příjemný překvapení. Nejvíce mi tam vadilo to nevyrovnaný tempo. Jinak mohli trochu blíže objasnit tu [spoiler] mutaci (kde se vzala, proč to dítě mělo takový schopnosti), stejně tak ta situace kolem toho vynálezu cestovaní časem (proč to zakázaly, jak funguje) [/spoiler], sice nic extra důležitýho, ale u mě by si tvůrci šplhli*:)*. Osobně fanda minimalistický hudby (scény, kdy je skoro ticho a jen jsou slyšet dialogy) moc nejsem, zvláště v kině, ikdyž chápu, že se tím docílilo intenzivnějšího vnímání dialogů. Jinak vizuál a celkové zobrazení blízké budoucnosti bylo povedený a i dost realistický (samozřejmě až na to cestování časem) a vzhledem k tomu rozpočtu...slušná práce. Scénář je zde povedený a každá z hlavních postav je jasně a rozumně čitelná (ikdyž u ostatních postav už to tak jasný není) a to vyústění celkem překvapilo. Namaskovaný Levitt nevypadá vůbec divně, jak jsem se z ukázek obával, naopak je dobrý, stejně jako Bruce, který zde jasně ukazuje, že do starýho železa nepatří, když se mu dá dobrá role. [spoiler] Jinak scéna, jak je postupně porcován ten "starý" looper ... lepší jak leckterý horory*:D*[/spoiler] Sice ne bombastické, ale velmi dobré.
0 0
reagovat

10/10

Mal som pripravenú slovnú hračku pre prípad, že by sa to nepodarilo. Hlooper, haha. Našťastie tu podobnú kravinu napísať nemusím. Namiesto toho si predstavte alebo pustite do slúchadiel nejakú osudovú hudbu, pretože keď nie teraz, tak kedy? Tento film totiž naozaj vyzerá ako súčasť plánu nejakej vyššej bytosti. Inception v 2010. Zdrojový kód a Vymedzený čas vlani. A tento rok Looper. Naozaj netuším, ako sa to stalo, ale pravdou je, že už tretí rok po sebe sa nám do kín dovalila parádna, extrémne originálna a prepracovaná science-fiction s myšlienkou! Takmer neznámy Rian Johnson si jednoducho povedal, že hollywoodskych pomyjí sme sa už nažrali dosť, a rozhodol sa ísť takpovediac "Nolan style". Za prvé - napísal scenár. Scenár, ktorý na časové paradoxy nahliada novou optikou, a pritom zostáva za každých okolností dokonale logický. Scenár, ktorý núti diváka byť neustále v strehu a nad dianím na plátne premýšľať. Scenár, ktorý následne nakrútil za prachmizerných 30 miliónov dolárov. A nakrútil ho tak, že tým zo svojho mena okamžite spravil budúci horúci tovar. Je jednoduché si pri podobnom type filmu predstaviť "iba" adekvátne a zručné remeslo, ktoré sa skvelému scenáru nebude pliesť pod nohy. Ak by Johnson svoj film natočil týmto spôsobom, nikto by nič nenamietal. On sa však vybral inou cestou. Svojou. Zredukoval hudbu na minimum, do popredia vtlačil pasáže, kde neznie nič než hlasy hercov... a vďaka tomu vytvoril na plátne pnutie a dusno, ktoré sa nepodobá na nič z posledného obdobia. Takže takto to je. Looper nie je hlooper, priatelia. Looper je pecka.
243288
Mal som pripravenú slovnú hračku pre prípad, že by sa to nepodarilo. Hlooper, haha. Našťastie tu podobnú kravinu napísať nemusím. Namiesto toho si predstavte alebo pustite do slúchadiel nejakú osudovú hudbu, pretože keď nie teraz, tak kedy? Tento film totiž naozaj vyzerá ako súčasť plánu nejakej vyššej bytosti. Inception v 2010. Zdrojový kód a Vymedzený čas vlani. A tento rok Looper. Naozaj netuším, ako sa to stalo, ale pravdou je, že už tretí rok po sebe sa nám do kín dovalila parádna, extrémne originálna a prepracovaná science-fiction s myšlienkou! Takmer neznámy Rian Johnson si jednoducho povedal, že hollywoodskych pomyjí sme sa už nažrali dosť, a rozhodol sa ísť takpovediac "Nolan style". Za prvé - napísal scenár. Scenár, ktorý na časové paradoxy nahliada novou optikou, a pritom zostáva za každých okolností dokonale logický. Scenár, ktorý núti diváka byť neustále v strehu a nad dianím na plátne premýšľať. Scenár, ktorý následne nakrútil za prachmizerných 30 miliónov dolárov. A nakrútil ho tak, že tým zo svojho mena okamžite spravil budúci horúci tovar. Je jednoduché si pri podobnom type filmu predstaviť "iba" adekvátne a zručné remeslo, ktoré sa skvelému scenáru nebude pliesť pod nohy. Ak by Johnson svoj film natočil týmto spôsobom, nikto by nič nenamietal. On sa však vybral inou cestou. Svojou. Zredukoval hudbu na minimum, do popredia vtlačil pasáže, kde neznie nič než hlasy hercov... a vďaka tomu vytvoril na plátne pnutie a dusno, ktoré sa nepodobá na nič z posledného obdobia. Takže takto to je. Looper nie je hlooper, priatelia. Looper je pecka.
10/10
0 0
reagovat
Tak před farmou úplná paráda, sci-fi s audiovizuálem Drive a parádní "zvláštní" atmosférou. Potom výrazná otočka na minimalisticky pojaté existencionální drama. Jsem z toho takový rozpačitý... 8.5/10

Jinak teda to beru tak, že film připouští alternativní reality. Sice si tam posílaj ty vzkazy - jizvy, ale ten "polepšený Joe cestoval" musí být v alternativní rovině, ne?
A ke konci... Cid může, ale nemusí být Rainmaker? Willis o něm slyšel jen pár spekulací a o těch dvou dalších dětech se dívák nedozvěděl nic bližšího. Joe má sice tu vizi, ale to jsem bral tak, že by ze Cida taky vyrostla taková zničená lidská bytost a mělo to vést k té závěrečné sebevraždě, kdy JGL vyměnil svou nejistou budoucnost za mateřskou lásku, kterou on nikdy nepoznal.
A měl bych ještě dotaz - Willis tam jednou říkal, že by z té jeho čínské manželky byla skvělá matka a po vraždě prvního dítěte měl ten sen/vzpomínku, jak spolu leží v posteli a slyší dětský pláč? Byl to pláč? Že by to znamenalo, že se mu "vrací" vzpomínka a tou vraždou vlastně změnil budoucnost. :)
243275
Tak před farmou úplná paráda, sci-fi s audiovizuálem Drive a parádní "zvláštní" atmosférou. Potom výrazná otočka na minimalisticky pojaté existencionální drama. Jsem z toho takový rozpačitý... 8.5/10 [spoiler]Jinak teda to beru tak, že film připouští alternativní reality. Sice si tam posílaj ty vzkazy - jizvy, ale ten "polepšený Joe cestoval" musí být v alternativní rovině, ne? A ke konci... Cid může, ale nemusí být Rainmaker? Willis o něm slyšel jen pár spekulací a o těch dvou dalších dětech se dívák nedozvěděl nic bližšího. Joe má sice tu vizi, ale to jsem bral tak, že by ze Cida taky vyrostla taková zničená lidská bytost a mělo to vést k té závěrečné sebevraždě, kdy JGL vyměnil svou nejistou budoucnost za mateřskou lásku, kterou on nikdy nepoznal. A měl bych ještě dotaz - Willis tam jednou říkal, že by z té jeho čínské manželky byla skvělá matka a po vraždě prvního dítěte měl ten sen/vzpomínku, jak spolu leží v posteli a slyší dětský pláč? Byl to pláč? Že by to znamenalo, že se mu "vrací" vzpomínka a tou vraždou vlastně změnil budoucnost. :)[/spoiler]
0 0
reagovat
Hutný článek o tricích v Looperovi: link

Se spoustou spoilerů, tak bacha...
243266
Hutný článek o tricích v Looperovi: http://fxguide.com/featured/looper/ Se spoustou spoilerů, tak bacha...
0 0
reagovat

JaPrichazetVmiru

Cival se tu nezřídka vyjadřuje krapet arogantně...stačí to přeci jen mlčky přejít a nebýt tak radikální ;) Web je to stále skvělý
243253
Cival se tu nezřídka vyjadřuje krapet arogantně...stačí to přeci jen mlčky přejít a nebýt tak radikální *;)* Web je to stále skvělý
JaPrichazetVmiru
0 0
reagovat
:D
243243
*:D*
0 0
reagovat
TyOdejitVmiru a nevracet se.
243238
TyOdejitVmiru a nevracet se.
0 0
reagovat

Civa

Jak můžu zrušit registraci? S volem jako ty nemá cenu diskutovat, díky.
243241
Jak můžu zrušit registraci? S volem jako ty nemá cenu diskutovat, díky.
Civa
0 0
reagovat
Tak za sebe musim rict, ze jsem byla dost zklamana. Rozhodne bych Loopera nezarazovala mezi nejlepsi akcni filmy letosniho roku. Uteklo to vsechno prilis rychle. Prilis povrchne. A pro mne bez jakekoliv emocni vazby vuci jakemukoliv charakteru. Proste to jen prosumelo. Skoda. Potencial tam byl... :( Ale ten prcek, Pierce Gagnon, by si zaslouzil cenu za nejstrasidelnejsi pohled roku... ;)
243236
Tak za sebe musim rict, ze jsem byla dost zklamana. Rozhodne bych Loopera nezarazovala mezi nejlepsi akcni filmy letosniho roku. Uteklo to vsechno prilis rychle. Prilis povrchne. A pro mne bez jakekoliv emocni vazby vuci jakemukoliv charakteru. Proste to jen prosumelo. Skoda. Potencial tam byl... :( Ale ten prcek, Pierce Gagnon, by si zaslouzil cenu za nejstrasidelnejsi pohled roku... ;)
0 0
reagovat
JaPrichazetVmir: omg ty jsi fakt megatroll, kazdej tvuj prispevek ma bud velkej wtf rozmer, anebo neco, co nevim jestli je provokace, podvratnej humor nebo totalni mimoznost. Brzdi to a trochu vic premyslej.
243229
JaPrichazetVmir: omg ty jsi fakt megatroll, kazdej tvuj prispevek ma bud velkej wtf rozmer, anebo neco, co nevim jestli je provokace, podvratnej humor nebo totalni mimoznost. Brzdi to a trochu vic premyslej.
0 0
reagovat
Dobrý film. Tá prudká zmena tempa a celkovo deja v druhej polovici sa snaží všetky úvodné perfektné dojmy zadusiť... ale nepodarí sa, je to zaujímavé až do konca. Takých 8/10
243214
Dobrý film. Tá prudká zmena tempa a celkovo deja v druhej polovici sa snaží všetky úvodné perfektné dojmy zadusiť... ale nepodarí sa, je to zaujímavé až do konca. Takých 8/10
0 0
reagovat

kfk

To si pamatujes spatne. Cival mel maximalne rozklepany kolena, kdyz BB videl, a zjistil, ze jsem tomu ja napalil devet. :)
243208
To si pamatujes spatne. Cival mel maximalne rozklepany kolena, kdyz BB videl, a zjistil, ze jsem tomu ja napalil devet. :)
kfk
0 0
reagovat
Asi jako na každém podobném webu se připomínky trestají, fajn beru, nicméně nemyslím si, že by účelem recenze mělo být nutně vykvákat co se přesně kterou čtvrthodinu bude ve filmu dít. Recenzí moc nečtu, jen sem tam nějakou, ale nemapatuju si, že by tohle bylo pravidlem. Zkrátka mě to zarazilo, protože včera nebo kdy se to trochu řešilo v jiné diskuzi. A bum hned recenze a je to tam.
243207
Asi jako na každém podobném webu se připomínky trestají, fajn beru, nicméně nemyslím si, že by účelem recenze mělo být nutně vykvákat co se přesně kterou čtvrthodinu bude ve filmu dít. Recenzí moc nečtu, jen sem tam nějakou, ale nemapatuju si, že by tohle bylo pravidlem. Zkrátka mě to zarazilo, protože včera nebo kdy se to trochu řešilo v jiné diskuzi. A bum hned recenze a je to tam.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se