Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Looper: Recenze

příspěvky 101 - 120 Napsat příspěvek

Perry

1) Však nikde nie je napísané, že zo zabitia Willisovej starej potom nemali prúser.
2) Časy sa looperom logicky posielali tiež cez stroj času. Toto bola hlúpa otázka.
3) K tej peci... teraz budem znieť, akože to obhajujem, ale myslím, že v takej situácií by sa mohlo veľa vecí pokaziť (napr. technická porucha). Preto obete posielali radšej looperom.
4) To, že looper musí zabiť samého seba... To zmysel dávalo. Dokonca úplne jasný, lebo je to tam explicitne povedané. Totižto keď zákonné orgány zistia, že nejaký syndikát/zločinec používa stroj času, tak tento syndikát/zločinec sa logicky snaží zničiť všetky dôkazy, z ktorých najevidentnejší je samotný looper.
243418
1) Však nikde nie je napísané, že zo [spoiler]zabitia Willisovej starej[/spoiler] potom nemali prúser. 2) Časy sa looperom logicky posielali tiež cez stroj času. Toto bola hlúpa otázka. 3) K tej peci... teraz budem znieť, akože to obhajujem, ale myslím, že v takej situácií by sa mohlo veľa vecí pokaziť (napr. technická porucha). Preto obete posielali radšej looperom. 4) To, že looper musí zabiť samého seba... To zmysel dávalo. Dokonca úplne jasný, lebo je to tam explicitne povedané. Totižto keď zákonné orgány zistia, že nejaký syndikát/zločinec používa stroj času, tak tento syndikát/zločinec sa logicky snaží zničiť všetky dôkazy, z ktorých najevidentnejší je samotný looper.
Perry
0 0
reagovat

Macejko

Kde zacat?:)
Skus napr. tieto dva clanocky, web je plny dalsich. link1
, link2

The Joker
Lenze pri Source Code tie blbiny neriesis este pocas filmu a neovplyvnuju ti tym padom cely zazitok. Skratka sa tam toho deje prilis vela, aby si na to mal cas:) A zacnes si ich uvedomovat az po skonceni filmu pri debate s kamosmi v krcme.
243417
Kde zacat?:) Skus napr. tieto dva clanocky, web je plny dalsich. [link="http://www.kenflagg.com/2012/09/30/looper-and-the-problem-with-time-travel/"]link1[/link] , [link="http://whatculture.com/film/looper-analysis-deconstructing-its-time-travel.php"]link2[/link] [b]The Joker[/b] Lenze pri Source Code tie blbiny neriesis este pocas filmu a neovplyvnuju ti tym padom cely zazitok. Skratka sa tam toho deje prilis vela, aby si na to mal cas:) A zacnes si ich uvedomovat az po skonceni filmu pri debate s kamosmi v krcme.
Macejko
0 0
reagovat

The Joker

No "přehrál" se do jiné bytosti.. jasně, víceméně jí zabil no ;) Ale tak fandil jsi pravděpodobně Gyllenhaalovi, ne tomu typkovi co se do něj "bootnul", tím pádem happy-end. Jasně, tam to bylo plné blábolů taky... ale nějak jsem během filmu neměl čas to řešit... což u Loopera jaksi čas byl.
Příklad blbin v Looperovi

- existence samotné zápletky. V budoucnu nejdě nikdo zabít.. fajn, beru.. viz. třeba Minortity Report. Řekněme že takhle jsem to vnímal... až do půlky filmu, kdy prostě sejmuli Willisovu přítelkyni a pohoda... to rovnou mohli sejmout tím pádem i Willise, ne
- Časové paradoxy... třeba ořezávání těla... pokud by byl ořezaný, težko by utekl apod... toho je tam plno a vysloveně to praští do očí
- Stejný problém jako výše má celý konec filmu
- Jak se do háje posílali Looperům ty časy, kdy mají koho sejmout... možná to tam bylo a přehlédnul jsem to..
- Jak E. Blunt na tý farmě věděla o Looperech.. měl jsem za to, že jsou "tajní".. kdyby to každý věděl, tak by to taky nedávalo smysl, proč by je nikdo nezabásnul a zároveň by se muselo v budoucnu vědět podle minulosti a Looperů, že se tím pádem cestování v čase takhle zneužívá
- stroj času přenášel i na jiné místo ? Proč je teda rovnou nepřenesli třeba do tý pece, kam se těl zbavoval např. náš hlavní Looper.. ušetřil by se prostředník
- Z jakého důvodu musel každý sám sebe zabít ? To nedávalo smysl vůbec žádný.. kdyby to byla pomsta Rainmakera, ok... jenomže tam se to bralo jako tak nějak všeobecná a bežná věc. Tzn. že Rainmaker to pouze urcyhlil v masovém měřítku, jinak to bylo normální.
- atd atd
243416
No "přehrál" se do jiné bytosti.. jasně, víceméně jí zabil no *;)* Ale tak fandil jsi pravděpodobně Gyllenhaalovi, ne tomu typkovi co se do něj "bootnul", tím pádem happy-end. Jasně, tam to bylo plné blábolů taky... ale nějak jsem během filmu neměl čas to řešit... což u Loopera jaksi čas byl. Příklad blbin v Looperovi [spoiler] - existence samotné zápletky. V budoucnu nejdě nikdo zabít.. fajn, beru.. viz. třeba Minortity Report. Řekněme že takhle jsem to vnímal... až do půlky filmu, kdy prostě sejmuli Willisovu přítelkyni a pohoda... to rovnou mohli sejmout tím pádem i Willise, ne - Časové paradoxy... třeba ořezávání těla... pokud by byl ořezaný, težko by utekl apod... toho je tam plno a vysloveně to praští do očí - Stejný problém jako výše má celý konec filmu - Jak se do háje posílali Looperům ty časy, kdy mají koho sejmout... možná to tam bylo a přehlédnul jsem to.. - Jak E. Blunt na tý farmě věděla o Looperech.. měl jsem za to, že jsou "tajní".. kdyby to každý věděl, tak by to taky nedávalo smysl, proč by je nikdo nezabásnul a zároveň by se muselo v budoucnu vědět podle minulosti a Looperů, že se tím pádem cestování v čase takhle zneužívá - stroj času přenášel i na jiné místo ? Proč je teda rovnou nepřenesli třeba do tý pece, kam se těl zbavoval např. náš hlavní Looper.. ušetřil by se prostředník - Z jakého důvodu musel každý sám sebe zabít ? To nedávalo smysl vůbec žádný.. kdyby to byla pomsta Rainmakera, ok... jenomže tam se to bralo jako tak nějak všeobecná a bežná věc. Tzn. že Rainmaker to pouze urcyhlil v masovém měřítku, jinak to bylo normální. - atd atd [/spoiler]
The Joker
0 0
reagovat
Docela mě udivuje, že někdo dokáže poukazovat na nelogičnost Loopera a přitom vyzdvihovat Source Code, ve kterém se na konci Gyllenhaal "přehrál" do jinačí (a nevinné) lidské bytosti. :D
243415
Docela mě udivuje, že někdo dokáže poukazovat na nelogičnost Loopera a přitom vyzdvihovat Source Code, ve kterém se na konci Gyllenhaal "přehrál" do jinačí (a nevinné) lidské bytosti. *:D*
0 0
reagovat
Fuka to imho dost dobre vystihol. Ono by to ani tak velmi nevadilo ze to je po pribehovej stranke nelogicka zlatanina, keby to nebola taka nuda. Vtedy clovek proste prestane riesit hovadiny a unasa sa pribehom, atmoskou, akciou, napatim atd. Toto mi tu chybalo a ja som sa len cely cas modlil, aby to nesmerovalo ku koncu, ktory bol odhadnutelny davno dopredu, resp. som marne cakal na nejaky fakt inteligentny zvrat v zavere, ktory z toho urobi tu scifi klasiku o ktorej vsetci basnili a ktoru som stale nevidel.
Vid. napr. BTTF, to je tiez plne logickych nezmyslov, ale nikto to neriesi, lebo sa to neberie tak strasne vazne ako tento film a je to v prvom rade dobre napisana prca.
Ale ziadny flame, uprimne zavidim vsetkym ktori si to uzili.
243413
Fuka to imho dost dobre vystihol. Ono by to ani tak velmi nevadilo ze to je po pribehovej stranke nelogicka zlatanina, keby to nebola taka nuda. Vtedy clovek proste prestane riesit hovadiny a unasa sa pribehom, atmoskou, akciou, napatim atd. Toto mi tu chybalo a ja som sa len cely cas modlil, aby to nesmerovalo ku koncu, ktory bol odhadnutelny davno dopredu, resp. som marne cakal na nejaky fakt inteligentny zvrat v zavere, ktory z toho urobi tu scifi klasiku o ktorej vsetci basnili a ktoru som stale nevidel. Vid. napr. BTTF, to je tiez plne logickych nezmyslov, ale nikto to neriesi, lebo sa to neberie tak strasne vazne ako tento film a je to v prvom rade dobre napisana prca. Ale ziadny flame, uprimne zavidim vsetkym ktori si to uzili.
0 0
reagovat
Ja celkom dobre nerozumiem, o akých logických nezmysloch to tu všetci hovoria. Je síce pravda, že Johnson vám všetky vysvetlenia nenarve priamo do gágora, ale ak máte aspoň trochu predstavivosť, tak tam naozaj nie je žiadny do očí bijúci fail.
243412
Ja celkom dobre nerozumiem, o akých logických nezmysloch to tu všetci hovoria. Je síce pravda, že Johnson vám všetky vysvetlenia nenarve priamo do gágora, ale ak máte aspoň trochu predstavivosť, tak tam naozaj nie je žiadny do očí bijúci fail.
0 0
reagovat
"Konečně někdo vidí ten film stejně..."
243411
"Konečně někdo vidí ten film stejně..."
0 0
reagovat

Cival

To jsem necpohopil :D:)
243409
To jsem necpohopil *:D**:)*
Cival
0 0
reagovat
Perry-: Podle mě je vás docela dost.
243406
Perry-: Podle mě je vás docela dost.
0 0
reagovat
Plus navíc, Source Code stál skoro stejně, tematicky laděné podobně.. a rozhodně to na první pohled tolik neřvalo do očí logickými nesmysly.
Rian Johnson je obyčejný rutinér bez pořádných nápadů, a nadále by měl točit max. pro TV, kde by to bylo dostačující. Na velké plátno Looper bohužel nemá.
243405
Plus navíc, Source Code stál skoro stejně, tematicky laděné podobně.. a rozhodně to na první pohled tolik neřvalo do očí logickými nesmysly. Rian Johnson je obyčejný rutinér bez pořádných nápadů, a nadále by měl točit max. pro TV, kde by to bylo dostačující. Na velké plátno Looper bohužel nemá.
0 0
reagovat

imf, Gorecki

Konečně někdo vidí ten film stejně... po dlouhé době jeden z největších failů, co jsem viděl v kině. Víc než 6/10 si to nezaslouží a skutečně to byla "pič...na" roku (alespoň co jsem zatím viděl z letošní tvorby). Tváří se to ultra chytře, ale je to nedomyšlená ptákovina. Akce nudná, scény z farmy wtf a konec ultra-wtf. Rozpočet sice malý, nicméne ne tak malý, aby se více než polovina filmu odehrávala někde v "poli".
243404
Konečně někdo vidí ten film stejně... po dlouhé době jeden z největších failů, co jsem viděl v kině. Víc než 6/10 si to nezaslouží a skutečně to byla "pič...na" roku (alespoň co jsem zatím viděl z letošní tvorby). Tváří se to ultra chytře, ale je to nedomyšlená ptákovina. Akce nudná, scény z farmy wtf a konec ultra-wtf. Rozpočet sice malý, nicméne ne tak malý, aby se více než polovina filmu odehrávala někde v "poli".
imf, Gorecki
0 0
reagovat
Přiznám se, že jsem se nechal ovlivnit pár lidma a recenzí zde a na film šel do kina. Teď už vím, že jsem měl dát na střídmější hodnocení na csfd (aktuálně tuším 76 procent) a na film si počkat pěkně v klidu na domácím kině někdy v zimě.

Film dobrý, ale rozhodně ne vynikající. 7/10

PS: Pokud to čte člověk, který v 19:50 při opouštění sálu č.7 Cinestar Olomouc pronesl větu "Tady měl být plakát pič...na roku", nechť se nad sebou zamyslí.
243385
Přiznám se, že jsem se nechal ovlivnit pár lidma a recenzí zde a na film šel do kina. Teď už vím, že jsem měl dát na střídmější hodnocení na csfd (aktuálně tuším 76 procent) a na film si počkat pěkně v klidu na domácím kině někdy v zimě. Film dobrý, ale rozhodně ne vynikající. 7/10 PS: Pokud to čte člověk, který v 19:50 při opouštění sálu č.7 Cinestar Olomouc pronesl větu "Tady měl být plakát pič...na roku", nechť se nad sebou zamyslí.
0 0
reagovat
Gorecki to napsal za me, ale jsem liny a znechuceny na to, abych napsal ferovou protirecenzi. :) Kvituju snahu vyrobit za male penize "velky" film, dokonce mi nevadila kracena akce, ani levne kulisy... oboji bylo fajn, ale ten film je nedotazeny, nedopeceny... dysfunkcni. Bohuzel jako vsechny Johnsonovy filmy. Neco na nich je, ale ja to nikdy neodhalim. Jako kdybych se marne prokousaval koblihem o velikosti Hvezdy smrti k te jedne lzicce marmelady uprostred.
243382
Gorecki to napsal za me, ale jsem liny a znechuceny na to, abych napsal ferovou protirecenzi. :) Kvituju snahu vyrobit za male penize "velky" film, dokonce mi nevadila kracena akce, ani levne kulisy... oboji bylo fajn, ale ten film je nedotazeny, nedopeceny... dysfunkcni. Bohuzel jako vsechny Johnsonovy filmy. Neco na nich je, ale ja to nikdy neodhalim. Jako kdybych se marne prokousaval koblihem o velikosti Hvezdy smrti k te jedne lzicce marmelady uprostred.
0 0
reagovat

5/10

Dalsie velke sklamanie tohto roka. Nechapem tie orgazmicke vykriky na kvalitu scenara, pribeh a nejaku vraj jeho logiku. Sorry, ale ne. Slubny zaciatok pochovany v nezmyselnom scenari. Mam chut tu zacat vymenovavat nelogickosti ktore ma vytacali podobne ako pri Prometheovi, ale kaslem na to. A dej na farme s celou tou "ty nie si moja mama" ma absolutne nebavila. Ale wtf moment s downakom "dobry", tam musel niekto pri pisani scenara silno fetovat:)

Vizia buducnosti v ramci rozpoctu adekvatne minimalisticka a akcne sceny uplny vysmech. Bruce vezme samopal a s vykrikom asi 30 sekund pali mimo zaber niekam do dveri, nasleduje par sekund nudnej prestrelky, ktora vedla jeho vystupu v Expendables moze akurat ticho hojdat nohami. A nie je to otazka penazi, vid District 9.

Zaverecne rozuzlenie ako z Krajnych medzi, dokonca aj ten vysvetlujuci voiceover tam bol:)
Ale inac kvitujem snahu o nieco originalne za malo penazi, ale len samotna snaha mi nestaci.

Hobit bude urcite sklamanim, takze moja posledna nadej na film roka je uz len Skyfall:/
243376
Dalsie velke sklamanie tohto roka. Nechapem tie orgazmicke vykriky na kvalitu scenara, pribeh a nejaku vraj jeho logiku. Sorry, ale ne. Slubny zaciatok pochovany v nezmyselnom scenari. Mam chut tu zacat vymenovavat nelogickosti ktore ma vytacali podobne ako pri Prometheovi, ale kaslem na to. A dej na farme s celou tou "ty nie si moja mama" ma absolutne nebavila. Ale wtf moment s downakom "dobry", tam musel niekto pri pisani scenara silno fetovat:) Vizia buducnosti v ramci rozpoctu adekvatne minimalisticka a akcne sceny uplny vysmech. Bruce vezme samopal a s vykrikom asi 30 sekund pali mimo zaber niekam do dveri, nasleduje par sekund nudnej prestrelky, ktora vedla jeho vystupu v Expendables moze akurat ticho hojdat nohami. A nie je to otazka penazi, vid District 9. Zaverecne rozuzlenie ako z Krajnych medzi, dokonca aj ten vysvetlujuci voiceover tam bol:) Ale inac kvitujem snahu o nieco originalne za malo penazi, ale len samotna snaha mi nestaci. Hobit bude urcite sklamanim, takze moja posledna nadej na film roka je uz len Skyfall:/
5/10
0 0
reagovat

technická



Pokud si pamatujete Zdrojový kód, tak tam bylo dokonce vytvořeno 4-5 paralelních světů.
243354
Pokud si pamatujete Zdrojový kód, tak tam bylo dokonce vytvořeno 4-5 paralelních světů.
technická
0 0
reagovat

8/10

Absolutní nadšení? Ne. Spokojenost? Jasně! Looper se povedl, je originální, zábavný, skvěle zahraný, stylový. I přes některé nevyřčené detailu v univerzu baví skvělými scénáristickými nápady, chytrým přístupem k žánru, fanouškovským nadšením režiséra Johnsona.:+ Skvělé!
243347
Absolutní nadšení? Ne. Spokojenost? Jasně! Looper se povedl, je originální, zábavný, skvěle zahraný, stylový. I přes některé nevyřčené detailu v univerzu baví skvělými scénáristickými nápady, chytrým přístupem k žánru, fanouškovským nadšením režiséra Johnsona.*:+* Skvělé!
8/10
0 0
reagovat
Ja myslím, že alternatívne reality tam boli dve. Jedna, ktorú spôsobí Bruce, tým že sa vráti bez zakrytej hlavy. Avšak táto realita sa navráti to pôvodnej línie, keď Bruce zastrelí Cidovu matku. Druhá alternatívna realita vznikne Levittovou samovraždou.

Inak super film, vďaka skromnému rozpočtu nedostávame žiadne zbytočné trikové atrakcie. Motivácie postáv sú pochopiteľné. A možno budem jediný, ale druhá polovička na farme ma bavila snáď ešte viac než ten úvod. 9/10
243345
[spoiler]Ja myslím, že alternatívne reality tam boli dve. Jedna, ktorú spôsobí Bruce, tým že sa vráti bez zakrytej hlavy. Avšak táto realita sa navráti to pôvodnej línie, keď Bruce zastrelí Cidovu matku. Druhá alternatívna realita vznikne Levittovou samovraždou. [/spoiler] Inak super film, vďaka skromnému rozpočtu nedostávame žiadne zbytočné trikové atrakcie. Motivácie postáv sú pochopiteľné. A možno budem jediný, ale druhá polovička na farme ma bavila snáď ešte viac než ten úvod. 9/10
0 0
reagovat
Když cestování v čase, tak takové, jaké použili v páté řadě Lostu nebo ve třetí knize Harryho Pottera - tedy jedna časová linie a nic nelze změnit. Slovy Daniela Faradaye: "Co se stalo, stalo se." :-)

Takovéhle cestování v čase mi vůbec nedává smysl, ale zábavný ten film byl, to jako jo
243319
Když cestování v čase, tak takové, jaké použili v páté řadě Lostu nebo ve třetí knize Harryho Pottera - tedy jedna časová linie a nic nelze změnit. Slovy Daniela Faradaye: "Co se stalo, stalo se." :-) Takovéhle cestování v čase mi vůbec nedává smysl, ale zábavný ten film byl, to jako jo
0 0
reagovat
Vlastně čím víc nad tím přemýšlím, tím víc nedává smysl skoro nic :D Asi jo....asi to bude o těch alternativních realitách:)
243316
Vlastně čím víc nad tím přemýšlím, tím víc nedává smysl skoro nic *:D* Asi jo....[spoiler]asi to bude o těch alternativních realitách*:)*[/spoiler]
0 0
reagovat

The Joker

Alternativní realitu nepopírám, ale zdálo se mi, že vznikla jedna. A to ta, kde se Willis vrátil v čase bez zakryté tváře a tím v podstatě odstartoval kruh, který nemá ani konec ani začátek. Tedy to, že se vrátil v čase a unikl smrti vedlo ke vzniku monstra, kvůli kterému zemřela jeho láska a on se rozhodl pomstít. Je to myšlenka z 12ti opic a jako taková se mi líbí a jen mi přijde už nepravděpodobné, že by kdesi v nekonečnu (té opakující se události) najednou hlavní postava prozřela a celé to změnila vlastní smrtí.

HAL:
Tak samozřejmě, že v tomhle filmu se trochu víc tlačí na pilu a tím zákonitě vznikají větší paradoxy.....pokud by Willis opravdu byl původcem Cidovy zuřivosti, asi by Cid nečekal do uplynutí Willisovy 30ti leté lhůhy a našel si ho dřív.....a scéna s ubýváním končetin....pokud by ho zmrzačili jako mladého, nemohl by svému mladému já pak utéci v první řadě, atd......ale ano, je to podáno zábavnou formou, podobně jako třeba v tom Návratu do budoucnosti....takže nad tím v celku mávnu rukou.... ale ten závěrečný obrat se mi už prostě nezdál


243320
[spoiler]Alternativní realitu nepopírám, ale zdálo se mi, že vznikla jedna. A to ta, kde se Willis vrátil v čase bez zakryté tváře a tím v podstatě odstartoval kruh, který nemá ani konec ani začátek. Tedy to, že se vrátil v čase a unikl smrti vedlo ke vzniku monstra, kvůli kterému zemřela jeho láska a on se rozhodl pomstít. Je to myšlenka z 12ti opic a jako taková se mi líbí a jen mi přijde už nepravděpodobné, že by kdesi v nekonečnu (té opakující se události) najednou hlavní postava prozřela a celé to změnila vlastní smrtí.[/spoiler] HAL: [spoiler]Tak samozřejmě, že v tomhle filmu se trochu víc tlačí na pilu a tím zákonitě vznikají větší paradoxy.....pokud by Willis opravdu byl původcem Cidovy zuřivosti, asi by Cid nečekal do uplynutí Willisovy 30ti leté lhůhy a našel si ho dřív.....a scéna s ubýváním končetin....pokud by ho zmrzačili jako mladého, nemohl by svému mladému já pak utéci v první řadě, atd......ale ano, je to podáno zábavnou formou, podobně jako třeba v tom Návratu do budoucnosti....takže nad tím v celku mávnu rukou.... ale ten závěrečný obrat se mi už prostě nezdál[/spoiler]
The Joker
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se