Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Lítám v tom: Recenze

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
Samozrejme, ale napadlo mi niečo také. A keď už to Cival načal... ;) Ja som proste pri UitA väčšinu času chrochtal blahom, pretože je to konečne po čase film, ktorý má skvele napísané dialógy (od čoho sa u mňa odvíja hodnotenie "dobrý scenár", hoci rozumiem, že to ešte nemusí byť pravidlo, viď Basterdi). A mne sa naň pozeralo rozhodne dobre, lebo je svižný a na rozdiel od teba som nemal ani náznakom pocit, že zo mňa niekto robí vola, práve naopak, je to inteligentná hra s divákom, ktorému tie témy trochu rezonujú.

Samozrejme, na úvodnú scénu z Give´em Hell, Malone, to nemá ani náhodou. :D;)
158018
Samozrejme, ale napadlo mi niečo také. A keď už to Cival načal... *;)* Ja som proste pri UitA väčšinu času chrochtal blahom, pretože je to konečne po čase film, ktorý má skvele napísané dialógy (od čoho sa u mňa odvíja hodnotenie "dobrý scenár", hoci rozumiem, že to ešte nemusí byť pravidlo, viď Basterdi). A mne sa naň pozeralo rozhodne dobre, lebo je svižný a na rozdiel od teba som nemal ani náznakom pocit, že zo mňa niekto robí vola, práve naopak, je to inteligentná hra s divákom, ktorému tie témy trochu rezonujú. Samozrejme, na úvodnú scénu z Give´em Hell, Malone, to nemá ani náhodou. *:D**;)*
0 0
reagovat
A nikdy jsem nenapsal, že ho totálně uznávám. Ten film žeru, ale velmi střízlivě.
158017
A nikdy jsem nenapsal, že ho totálně uznávám. Ten film žeru, ale velmi střízlivě.
0 0
reagovat
Avatar je pochopitelně hloupý, jednoduchý a naivní. Ale hezky se na něj kouká a to je myslím to, o co Cameronovi šlo. Na tohle se hezky nekouká (a Reitmanovi o to nešlo).

Ale srovnávat tyhle dva filmy je na debatu, která by mířila do pekel.
158016
Avatar je pochopitelně hloupý, jednoduchý a naivní. Ale hezky se na něj kouká a to je myslím to, o co Cameronovi šlo. Na tohle se hezky nekouká (a Reitmanovi o to nešlo). Ale srovnávat tyhle dva filmy je na debatu, která by mířila do pekel.
0 0
reagovat
Cival: Tesne si ma predbehol. Chcel som napísať presne obrátene, že pokiaľ Hlad totálne uznáva Avatar, čo je takisto polopatistický film bez najmenšej snahy prekvapiť či byť aspoň trochu štýlový, prečo mu niečo také vadí pri tomto filme, ktorý svoje témy podáva omnoho... hm, elegantnejšie a určite mnohokrát inteligentnejšie.
158015
Cival: Tesne si ma predbehol. Chcel som napísať presne obrátene, že pokiaľ Hlad totálne uznáva Avatar, čo je takisto polopatistický film bez najmenšej snahy prekvapiť či byť aspoň trochu štýlový, prečo mu niečo také vadí pri tomto filme, ktorý svoje témy podáva omnoho... hm, elegantnejšie a určite mnohokrát inteligentnejšie.
0 0
reagovat
Jasně, ukončíme to, já se nehádám a nechci, beru to, že někomu to sedlo a mně a člověk, kterýmu se to líbilo, má o jeden divácký zážitek víc než já, což je fajn. Ale na druhou stranu závěrečná minuta (a vlastně i celá pasáž s návětěvou sester) plná adorace rodinného života myslím naprosto zadupává do země tvůj argument s tím, že "ty nejdůležitější věci jsou tam řečeny buď jaksi mimochodem, nebo vůbec." :) A to je to, co mě vytáčelo úplně nejvíc a kvůli čemu jsem začal mít pocit, že ze mě Reitman dělá vola.

END
158014
Jasně, ukončíme to, já se nehádám a nechci, beru to, že někomu to sedlo a mně a člověk, kterýmu se to líbilo, má o jeden divácký zážitek víc než já, což je fajn. Ale na druhou stranu závěrečná minuta (a vlastně i celá pasáž s návětěvou sester) plná adorace rodinného života myslím naprosto zadupává do země tvůj argument s tím, že "ty nejdůležitější věci jsou tam řečeny buď jaksi mimochodem, nebo vůbec." :) A to je to, co mě vytáčelo úplně nejvíc a kvůli čemu jsem začal mít pocit, že ze mě Reitman dělá vola. END
0 0
reagovat
Mě právě téma tak úplně nezajímá, čistě sociologicky bych k němu měla daleko, ale zajímá mě ona cesta- nejen způsob, jakým jsou napsány vypointované dialogy, to, že Reitman není polopatický a přímočarý ve vyprávění a ty nejdůležitější věci jsou tam řečeny buď jaksi mimochodem, nebo vůbec, na rozdíl třeba od Thank you for Smoking neprodává tolik ten humor, spíš útočí až v druhém a třetím plánu, a to si ještě troufám říct, že jen na část publika. Předvídatelnost v každém momentu mi třeba vadila v Avatarovi, ale v Up in the Air jsem ji ani necítila, možná proto, že jsem si příliš užívala samotný let a nemyslela na konečnou destinaci. V kostce řečeno: Up in the Air sice nemá takový tah na bránu, ale pro určitý typ diváka je největší zábava interpretovat a analyzovat a sdílet humor, který není úplně zřejmý, zkrátka more than meets the eye. A repektuju, že někdo jiný to tam nevidí a berou to jako povrchní vyprávěnku, zkrátka se na to díváme úplně jinýma očima a tím také můžeme skončit. :)
S Juno se shodnem, tam Reitman uděla obrovský kus práce a na dalším filmu Diablo Cody je vidět, co to udělá, když tam není on a Ellen Page.
158013
Mě právě téma tak úplně nezajímá, čistě sociologicky bych k němu měla daleko, ale zajímá mě ona cesta- nejen způsob, jakým jsou napsány vypointované dialogy, to, že Reitman není polopatický a přímočarý ve vyprávění a ty nejdůležitější věci jsou tam řečeny buď jaksi mimochodem, nebo vůbec, na rozdíl třeba od Thank you for Smoking neprodává tolik ten humor, spíš útočí až v druhém a třetím plánu, a to si ještě troufám říct, že jen na část publika. Předvídatelnost v každém momentu mi třeba vadila v Avatarovi, ale v Up in the Air jsem ji ani necítila, možná proto, že jsem si příliš užívala samotný let a nemyslela na konečnou destinaci. V kostce řečeno: Up in the Air sice nemá takový tah na bránu, ale pro určitý typ diváka je největší zábava interpretovat a analyzovat a sdílet humor, který není úplně zřejmý, zkrátka more than meets the eye. A repektuju, že někdo jiný to tam nevidí a berou to jako povrchní vyprávěnku, zkrátka se na to díváme úplně jinýma očima a tím také můžeme skončit. :) S Juno se shodnem, tam Reitman uděla obrovský kus práce a na dalším filmu Diablo Cody je vidět, co to udělá, když tam není on a Ellen Page.
0 0
reagovat
Vůbec nemluvím o postavě, o kartách a podobně. Mluvím o režijním přístupu, kde postrádám nápady a snahu dát člověku něco víc. Netvrdím, že mě neoslovilo téma. Paradoxně téma je to jediné, co mě oslovilo. Vadilo mi ale právě to laciné zpracování, kde jsem prostě věděl deset minut napřed, co se bude dít, jak se to bude dít a jak to bude útočit na diváka.

Od Diablo Cody znám jen Juno a Bacha, kouše jsem neviděl a nejspíš asi ani jen tak neuvidím, ale na Juno mě právě bavil ten Reitmanův přístup, kdy nutí člověka se k těm chytrým věcem proposlouchat přes (rádoby?)cool dialogy a přestřelené hrdiny. Bavily mě proměny z indie romantické komedie do chytrého a vážného filmu, bavilo mě, jak se režisér pokoušel zakrývat ty chytré řeči a i když mu to občas ujelo, pořád mě zajímalo, co a jak bude dělat.

V případě Lítám v tom jsem ten zájem ztratil po patnácti minutách, protože Reitman se vykašlal na nějaké zakrývání a od nějaké desáté minuty jsem věděl, co mi film bude chtít prodat a jak to bude dělat. Postrádal režijní eleganci a snahu dělat věci alespoň malinko jinak nebo říct něco, co ještě nebylo řečeno před tím (nebo to alespoň nebylo řečeno takhle).
158011
Vůbec nemluvím o postavě, o kartách a podobně. Mluvím o režijním přístupu, kde postrádám nápady a snahu dát člověku něco víc. Netvrdím, že mě neoslovilo téma. Paradoxně téma je to jediné, co mě oslovilo. Vadilo mi ale právě to laciné zpracování, kde jsem prostě věděl deset minut napřed, co se bude dít, jak se to bude dít a jak to bude útočit na diváka. Od Diablo Cody znám jen Juno a Bacha, kouše jsem neviděl a nejspíš asi ani jen tak neuvidím, ale na Juno mě právě bavil ten Reitmanův přístup, kdy nutí člověka se k těm chytrým věcem proposlouchat přes (rádoby?)cool dialogy a přestřelené hrdiny. Bavily mě proměny z indie romantické komedie do chytrého a vážného filmu, bavilo mě, jak se režisér pokoušel zakrývat ty chytré řeči a i když mu to občas ujelo, pořád mě zajímalo, co a jak bude dělat. V případě Lítám v tom jsem ten zájem ztratil po patnácti minutách, protože Reitman se vykašlal na nějaké zakrývání a od nějaké desáté minuty jsem věděl, co mi film bude chtít prodat a jak to bude dělat. Postrádal režijní eleganci a snahu dělat věci alespoň malinko jinak nebo říct něco, co ještě nebylo řečeno před tím (nebo to alespoň nebylo řečeno takhle).
0 0
reagovat
MrHlad: A tak třeba tohle tvoje vysvětlení mi přijde zajímavé, odůvodněné a rozhodně ho beru, i když to tak nevnímám.
Postava Ryana byla imho konstruována jako na první pohled záměrně povrchní egocentrická postava- a ty významy a interpretace, ať už jde o platební karty, letové míle, letištní rituály, batoh, vztah k elektronickým médiím apod. ponechával Reitman na publiku. Ale hlavně si nemyslím, že Up in the Air je film pro každého, třeba po stránce humoru: já třeba hodnotím mnohem víc než příběh dialogy, v tom mi Reitman připadá mnohem dál než Diablo Cody, která v Junu sice používá cool postupy, ale někdy až moc líbivé a indie. Zkrátka ta jemná konverzační satira mi sedí víc a docela bych si přála, aby o něco víc psal než režíroval.
158007
MrHlad: A tak třeba tohle tvoje vysvětlení mi přijde zajímavé, odůvodněné a rozhodně ho beru, i když to tak nevnímám. Postava Ryana byla imho konstruována jako na první pohled záměrně povrchní egocentrická postava- a ty významy a interpretace, ať už jde o platební karty, letové míle, letištní rituály, batoh, vztah k elektronickým médiím apod. ponechával Reitman na publiku. Ale hlavně si nemyslím, že Up in the Air je film pro každého, třeba po stránce humoru: já třeba hodnotím mnohem víc než příběh dialogy, v tom mi Reitman připadá mnohem dál než Diablo Cody, která v Junu sice používá cool postupy, ale někdy až moc líbivé a indie. Zkrátka ta jemná konverzační satira mi sedí víc a docela bych si přála, aby o něco víc psal než režíroval.
0 0
reagovat
... zvlast kdyz to videli u Avatara a zurili kvuli tomu? 8)
158006
... zvlast kdyz to videli u Avatara a zurili kvuli tomu? *8)*
0 0
reagovat
A popravdě moc nechápu, proč to nikdo jiný nevidí :)
158005
A popravdě moc nechápu, proč to nikdo jiný nevidí :)
0 0
reagovat
Já si nemyslím ani trochu, že bych byl pro ten film špatný materiál. Nemám problém s tím, co chce sdělit nebo jakým způsobem by to chtěl sdělit. Právě naopak. V podstatě ten film fungoval tak, jak jsem očekával, ale připadalo mi, že Reitman je prostě až příliš povrchní. Užil jsem si podobného Nezvaného hosta, tyhle témata o člověku, který musí přehodnocovat všechny svoje životní priority, docela i vyhledávám a zajímají mě, ale v tomhle případě mi to jednoudše přišlo podaný jaksi až příliš jednoduše a naivně.

Prostě mě to nemělo vůbec čím překvapit a - a to bylo ještě horší - jsem měl celou dobu pocit, že se o to ani nikdo nesnaží. A to je asi ten největší problém.
158004
Já si nemyslím ani trochu, že bych byl pro ten film špatný materiál. Nemám problém s tím, co chce sdělit nebo jakým způsobem by to chtěl sdělit. Právě naopak. V podstatě ten film fungoval tak, jak jsem očekával, ale připadalo mi, že Reitman je prostě až příliš povrchní. Užil jsem si podobného Nezvaného hosta, tyhle témata o člověku, který musí přehodnocovat všechny svoje životní priority, docela i vyhledávám a zajímají mě, ale v tomhle případě mi to jednoudše přišlo podaný jaksi až příliš jednoduše a naivně. Prostě mě to nemělo vůbec čím překvapit a - a to bylo ještě horší - jsem měl celou dobu pocit, že se o to ani nikdo nesnaží. A to je asi ten největší problém.
0 0
reagovat
Ja nesoudila z hodnoceni predchozich Reitmanu, Juno treba je imho uplne odlisny film, spis z toho, jakym filmem Up in the Air je a co rika . Ale teda taky priznam chybu, cekala jsem, ze to odstreli i Tetsuo :)
158002
Ja nesoudila z hodnoceni predchozich Reitmanu, Juno treba je imho uplne odlisny film, spis z toho, jakym filmem Up in the Air je a co rika . Ale teda taky priznam chybu, cekala jsem, ze to odstreli i Tetsuo :)
0 0
reagovat
Hladovi krivdite, pac velebil Juno i Dekujeme, ze kourite 8)
158001
Hladovi krivdite, pac velebil Juno i Dekujeme, ze kourite *8)*
0 0
reagovat
Souhlas se SeldomSeenem, s tim, ze neprijimam tu tezi o vymezeni divaka podle veku, to je imho uplne mimo. Prijeti Up in the Air nebo treba druhove podobneho Thank you for Smoking je o vnitrnim ladeni a vyjimecne bych v uvahu nezahrnovala klasicke sociologicke skatulky vek, pohlavi, vzdelani, tady to jde napric kategoriemi. Prekvapilo by me, kdyby se to Hladovi nebo treba Civalovi libilo (ale nevylucuju to, soudit z psani je osidne), jinak pochvala Kocourovi za recenzi, vzdycky me potesi, jak dokaze vyjadrit nuance stylove a najit male postrehy mezi radky, ze se zkratka neomezuje na banality typu "Clooney je tam fakt desne cool". Komentar mam na csfd, nebudu tu plytvat mistem svoji dlouhatanskou adoraci. :))
158000
Souhlas se SeldomSeenem, s tim, ze neprijimam tu tezi o vymezeni divaka podle veku, to je imho uplne mimo. Prijeti Up in the Air nebo treba druhove podobneho Thank you for Smoking je o vnitrnim ladeni a vyjimecne bych v uvahu nezahrnovala klasicke sociologicke skatulky vek, pohlavi, vzdelani, tady to jde napric kategoriemi. Prekvapilo by me, kdyby se to Hladovi nebo treba Civalovi libilo (ale nevylucuju to, soudit z psani je osidne), jinak pochvala Kocourovi za recenzi, vzdycky me potesi, jak dokaze vyjadrit nuance stylove a najit male postrehy mezi radky, ze se zkratka neomezuje na banality typu "Clooney je tam fakt desne cool". Komentar mam na csfd, nebudu tu plytvat mistem svoji dlouhatanskou adoraci. *:))*
0 0
reagovat
Prijemny film to urcite je (radsi bych jeste 10x videl tohle, nez podruhe Invictus), ale ze by byl az tak SUPER, to si nemyslim.. 7-8*
157997
Prijemny film to urcite je (radsi bych jeste 10x videl tohle, nez podruhe Invictus), ale ze by byl az tak SUPER, to si nemyslim.. 7-8*
0 0
reagovat
Hodně chytrej film, sice postrádá tempo předchozího Reitmanova filmu ale rozhodně nenudí! Mladýmu Reitmanovi rozhodně fandim a budu se těšit na jeho další projekty.
157988
Hodně chytrej film, sice postrádá tempo předchozího Reitmanova filmu ale rozhodně nenudí! Mladýmu Reitmanovi rozhodně fandim a budu se těšit na jeho další projekty.
0 0
reagovat
Mně to popravdě překvapilo docela dost.
157976
Mně to popravdě překvapilo docela dost.
0 0
reagovat
Tak já se hrdě hlásím k místním spokojeným "starochům". :+ To, do jaké míry je člověk schopen ztotožnit se s problémy hrdinů, pochopitelně vždy ovlivňuje subjektivní dojem z filmu, zvlášť takovéhoto (myšleno ve srovnání třeba s takovým Avatarem), nicméně já bych rozhodně kvality tohoto snímku neomezoval jen na to, jak moc se v něm dokážete najít: osobně jsem byl nadmíru spokojen i s "provedením" - počínaje hereckými výkony (někdo řekne, že Clooney hraje zase jen sám sebe, někdo jiný, že je v té roli perfektní - vyberte si...) a zdaleka nekonče dialogy, které ve mně opět oživily naději, že i dnes je ještě někdo v Hollywoodu schopen napsat repliky, které mají styl, vtip i obsah...
P.S. Karel a kOCOUR spokojeni, Hlad otráven? Lhal bych, kdybych tvrdil, že mě to nějak zvlášť překvapuje (no offense!8))
157972
Tak já se hrdě hlásím k místním spokojeným "starochům". *:+* To, do jaké míry je člověk schopen ztotožnit se s problémy hrdinů, pochopitelně vždy ovlivňuje subjektivní dojem z filmu, zvlášť takovéhoto (myšleno ve srovnání třeba s takovým Avatarem), nicméně já bych rozhodně kvality tohoto snímku neomezoval jen na to, jak moc se v něm dokážete najít: osobně jsem byl nadmíru spokojen i s "provedením" - počínaje hereckými výkony (někdo řekne, že Clooney hraje zase jen sám sebe, někdo jiný, že je v té roli perfektní - vyberte si...) a zdaleka nekonče dialogy, které ve mně opět oživily naději, že i dnes je ještě někdo v Hollywoodu schopen napsat repliky, které mají styl, vtip i obsah... P.S. Karel a kOCOUR spokojeni, Hlad otráven? Lhal bych, kdybych tvrdil, že mě to nějak zvlášť překvapuje (no offense!*8)*)
0 0
reagovat

stzr

tak mne je dvaadvacet a revolutionary road je pro mne jeden z lonskych nej... nebo predlonskych asi... vlastne... no... takze takovy min psycho lonsky antichrist...

kdyz sem sledoval up in the air rikal sem si ze ty oscary a tak uplne u toho nechapu ze fajn ale co jako... ale melo to ocas... a tak... a clooney je frajer... a vera... no... a pak sem to videl znova... je to skvele... takove feel good...

a ty rodine hodnoty... sem uz rikal ze mi to neprislo... clooney podle me neprosel nejakym vyvovejm... spis se obloukem vratil tam kde byl...SPOILER a ti lidi co tam zvanili na konci o te rodine... to byli takvi obycejni lidiskove... kteri to tak proste berou... nejspis... no a taky se tak s nima nakdala... clooney byl nekde jinde...
157908
tak mne je dvaadvacet a revolutionary road je pro mne jeden z lonskych nej... nebo predlonskych asi... vlastne... no... takze takovy min psycho lonsky antichrist... kdyz sem sledoval up in the air rikal sem si ze ty oscary a tak uplne u toho nechapu ze fajn ale co jako... ale melo to ocas... a tak... a clooney je frajer... a vera... no... a pak sem to videl znova... je to skvele... takove feel good... a ty rodine hodnoty... sem uz rikal ze mi to neprislo... clooney podle me neprosel nejakym vyvovejm... spis se obloukem vratil tam kde byl...SPOILER a ti lidi co tam zvanili na konci o te rodine... to byli takvi obycejni lidiskove... kteri to tak proste berou... nejspis... no a taky se tak s nima nakdala... clooney byl nekde jinde...
stzr
0 0
reagovat
Navic ja a Psema se teda dost casto rozchazime, takze je to celkove velky wtf. :D
157898
Navic ja a Psema se teda dost casto rozchazime, takze je to celkove velky wtf. *:D*
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se