Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Po Districtu mezi červy?

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Mr. Hlad
ta sedla :) někde jsem dokonce slyšel přirovnání 3 hodiny s Davidem Lychem je jako 20 hodin s Uwe Bollem :)


To myslíš vážně? Já vím, já vím - každý máme svoje chuťe, svoje názory a svůj způsob chápání, ale srovnávat Bolla s Lynchem? Viděl jsi Sloního muže? Zběsilost v srdci? Městečko Twin Peaks? Mulholland Drive? Dunu jsi předpokládám viděl, když ji odsuzuješ. Samozřejmě - když chceš, můžeš brát Lynchovi snímky jako neskutečnou slátaninu, ale jde jenom o to jak to vnímáš - nesnažím se ho pochopit, ale takový Twin Peaks ve mě zanechal neskutečně intenzivní pocity, stejně tak Mulholland Drive a Duna? Duna je prostě zážitek
147878
[b]Mr. Hlad ta sedla :) někde jsem dokonce slyšel přirovnání 3 hodiny s Davidem Lychem je jako 20 hodin s Uwe Bollem :)[/b] To myslíš vážně? Já vím, já vím - každý máme svoje chuťe, svoje názory a svůj způsob chápání, ale srovnávat Bolla s Lynchem? Viděl jsi Sloního muže? Zběsilost v srdci? Městečko Twin Peaks? Mulholland Drive? Dunu jsi předpokládám viděl, když ji odsuzuješ. Samozřejmě - když chceš, můžeš brát Lynchovi snímky jako neskutečnou slátaninu, ale jde jenom o to jak to vnímáš - nesnažím se ho pochopit, ale takový Twin Peaks ve mě zanechal neskutečně intenzivní pocity, stejně tak Mulholland Drive a Duna? Duna je prostě zážitek
0 -1
reagovat
nech mi dajú polovicu a ja im to natočím, z druhej si možu kupit jachty a lietadla8)
147652
nech mi dajú polovicu a ja im to natočím, z druhej si možu kupit jachty a lietadla*8)*
0 0
reagovat
Duna je u mě v mé top5 oblíbených knih.Dokonce na prvním místě.Jsem její fanoušek.
Mars. prostě na tohohle tema neberu a Blo. by se měl prvně ukázat na jiných filmech.Z Districtu jsem sice byla nadšená , ale na tohle téma potřebuje Blo. dozrát.Proto i já říkám NECHTE DUNU SPÁT.
Jáosobně se přikláním k názoru že Duna je nezfilmovatelná.Vypustit cokoliv z děje jen škodí.
147557
Duna je u mě v mé top5 oblíbených knih.Dokonce na prvním místě.Jsem její fanoušek. Mars. prostě na tohohle tema neberu a Blo. by se měl prvně ukázat na jiných filmech.Z Districtu jsem sice byla nadšená , ale na tohle téma potřebuje Blo. dozrát.Proto i já říkám NECHTE DUNU SPÁT. Jáosobně se přikláním k názoru že Duna je nezfilmovatelná.Vypustit cokoliv z děje jen škodí.
0 0
reagovat
Je fakt, že Lynchova Duna má momenty, které prostě z hlavy nedostanete (kapitán hvězdné lodi Enterprise vrhající se do bitevní vřavy s mopslíkem pod paží a podobně) :) Ale aspoň je výtvarně a adaptačně zajímavá.

Naproti tomu TV série je tak šíleně dlouhá a nudná, že si z ní nepamatuju nic než přebal VHSky a "strastiplné" putování po zaprášené podlaze před plakátem pouště. Brrr :- Děti Duny už byly trikově i adaptačně lepší, ale stále žádná sláva.
147548
Je fakt, že Lynchova Duna má momenty, které prostě z hlavy nedostanete (kapitán hvězdné lodi Enterprise vrhající se do bitevní vřavy s mopslíkem pod paží a podobně) *:)* Ale aspoň je výtvarně a adaptačně zajímavá. Naproti tomu TV série je tak [b]šíleně[/b] dlouhá a nudná, že si z ní nepamatuju nic než přebal VHSky a "strastiplné" putování po zaprášené podlaze před plakátem pouště. Brrr *:-* Děti Duny už byly trikově i adaptačně lepší, ale stále žádná sláva.
0 0
reagovat
Lynchova Duna není bez chyb (nejvíce pokulhává po technické stránce), ale srovnávat ji z TV Dunou je nesmysl. p.s.: "Městečko Twin Peaks" (seriál {především 1. řada} + film), patří k tomu nejlepšímu co kdy v kinematografii vzniklo.
147480
Lynchova Duna není bez chyb (nejvíce pokulhává po technické stránce), ale srovnávat ji z TV Dunou je nesmysl. p.s.: "Městečko Twin Peaks" (seriál {především 1. řada} + film), patří k tomu nejlepšímu co kdy v kinematografii vzniklo.
0 0
reagovat

Mr. Hlad

ta sedla :) někde jsem dokonce slyšel přirovnání 3 hodiny s Davidem Lychem je jako 20 hodin s Uwe Bollem :)
147479
ta sedla :) někde jsem dokonce slyšel přirovnání 3 hodiny s Davidem Lychem je jako 20 hodin s Uwe Bollem :)
Mr. Hlad
0 0
reagovat

Silverback

Duna je pro mě taky jeden z nejlepších filmů, jaké jsem kdy od Lynche viděl. To ale neznamená, že je to dobrý film. A to jsem to s ním zkoušel několikrát.
147475
Duna je pro mě taky jeden z nejlepších filmů, jaké jsem kdy od Lynche viděl. To ale neznamená, že je to dobrý film. A to jsem to s ním zkoušel několikrát.
Silverback
0 0
reagovat
Silverback: "nejlepší filmové zpracování Duny dodnes"... No, veľká konkurencia tam nie je, že? :D
147473
Silverback: "nejlepší filmové zpracování Duny dodnes"... No, veľká konkurencia tam nie je, že? *:D*
0 0
reagovat
Moc jsem nepochopil to hodnocení - " televizní minisérie už dopadla lépe ..." tím chtěl říct básník, že je snad Lyhova verze špatná??? Jeden z nejlepších filmů, jaké jsem od něj viděl a nejlepší filmové zpracování Duny dodnes. Duna je psychologické, sociologické a fylosofické veledílo, které se nedá zpracovat jako letní blokbuster aka Transformers. A jelikož mě District vyloženě zklamal, nedal bych tenhle skvost Blomkampovi ani za nic ... :-
147470
Moc jsem nepochopil to hodnocení - " televizní minisérie už dopadla lépe ..." tím chtěl říct básník, že je snad Lyhova verze špatná??? Jeden z nejlepších filmů, jaké jsem od něj viděl a nejlepší filmové zpracování Duny dodnes. Duna je psychologické, sociologické a fylosofické veledílo, které se nedá zpracovat jako letní blokbuster aka Transformers. A jelikož mě District vyloženě zklamal, nedal bych tenhle skvost Blomkampovi ani za nic ... *:-*
0 0
reagovat
pravda ani ja si neviem DUNU predstavit ako akcny vypek....bez tych spychadelickych, poetickych a politickych oddtienov, by to bola v podstate brutalne nudna a malo akcna zlatanina, bez ladu a skladu. k reziserovi je tost obtiazne sa vyjadrit, vzhladom na to, ze duna sa da uchopit rozne a kazdy rejza by si urcite nasiel to svoje a vypalilo by to pomerne dobre, tak ako uz spomanuta Lynchova verzia. v konecnom dosledku Duna sa neda poriadne natocit. a asi este par verzii vznikne kym to tym prachacom v holywoode dojde a nechaju to plavat....chcem radsej hyperion. obludne epicke sci-fi o ktorom tu uz tusim nejaka ta novinka niekolko mesiacov dozadu bola, ale dalej je okolo toho ticho.8)
147397
pravda ani ja si neviem DUNU predstavit ako akcny vypek....bez tych spychadelickych, poetickych a politickych oddtienov, by to bola v podstate brutalne nudna a malo akcna zlatanina, bez ladu a skladu. k reziserovi je tost obtiazne sa vyjadrit, vzhladom na to, ze duna sa da uchopit rozne a kazdy rejza by si urcite nasiel to svoje a vypalilo by to pomerne dobre, tak ako uz spomanuta Lynchova verzia. v konecnom dosledku Duna sa neda poriadne natocit. a asi este par verzii vznikne kym to tym prachacom v holywoode dojde a nechaju to plavat....chcem radsej hyperion. obludne epicke sci-fi o ktorom tu uz tusim nejaka ta novinka niekolko mesiacov dozadu bola, ale dalej je okolo toho ticho.*8)*
0 0
reagovat

CreatorOfMyths

přesně, první tři předehry jsou fajn a mnohem vhodnější pro přenesení na plátno
147393
přesně, první tři předehry jsou fajn a mnohem vhodnější pro přenesení na plátno
CreatorOfMyths
0 0
reagovat
Blomkampa! JA CHCI BLOMKAMPAAAaaAA! :( :D
147387
Blomkampa! JA CHCI BLOMKAMPAAAaaAA! *:(* *:D*
0 0
reagovat
Když o tom tak přemýšlím, tak Duna v PG-13 bude vždycky peklo. Vždyť je to příběh o drogách, násilí a sexu :D
147369
Když o tom tak přemýšlím, tak Duna v PG-13 bude vždycky peklo. Vždyť je to příběh o drogách, násilí a sexu *:D*
0 0
reagovat
Marshallovi bych nechal raději krvavá a výborná béčka. 175 mil nevím jestli utáhne a každopádně by to asi bylo PG-13 a to je kategorie, do které se doufám nesníží. Navíc má projeků v přípravě celkem dost.

Blomkampovi by to sedlo podle mne lépe, ale ještě bych ho nechal potvrdit kvality dalším filmem. A ten je taky eRkař. U Districtu jsem byl tím množství brutality mile překvapen, ikdyž by se to klidně dalo natočit i mnohem mírněji. Ale pokud bych si měl vybrat, tak jeho.
147366
Marshallovi bych nechal raději krvavá a výborná béčka. 175 mil nevím jestli utáhne a každopádně by to asi bylo PG-13 a to je kategorie, do které se doufám nesníží. Navíc má projeků v přípravě celkem dost. Blomkampovi by to sedlo podle mne lépe, ale ještě bych ho nechal potvrdit kvality dalším filmem. A ten je taky eRkař. U Districtu jsem byl tím množství brutality mile překvapen, ikdyž by se to klidně dalo natočit i mnohem mírněji. Ale pokud bych si měl vybrat, tak jeho.
0 0
reagovat
Duna pod Blomkampovým vedením by mohla být autorsky zajímavým uchopením látky (jako to udělal Lynch). Ale jestli studio spěchá (chce jen využít probouzející se módy sci-fi filmů a vydělat na značce? takový projekt neuspěje s žádným režisérem), tak jim tenhle Neil odpadne - neumím si představit, že by čerstvě po nabytí tvůrčí svobody šel točit zaprášenou nezfilmovatelnou knížku.

A druhý Neil? Nic jsem od něj neviděl, ale z trailerů a tak na mě působí jeho práce spíš skromně a nenáročně. To se k Duně moc nehodí. Ačkoli s miliony za zády nám třeba ještě ukáže.

Velká škoda je, že si tvůrci při každém pokusu o adaptaci vylámou zuby na prvním dílu, který je příliš olbřímí a nefilmový. Přitom trojka, čtyřka, pětka jsou daleko nabitější věcmi, které by se daly ukázat na plátně a nenudily by. Nebo ať pozvou zpátky Berga a dají mu zfilmovat jednu z Předeher - tam by ani moc adaptovat nemusel.
147364
Duna pod Blomkampovým vedením by mohla být autorsky zajímavým uchopením látky (jako to udělal Lynch). Ale jestli studio spěchá (chce jen využít probouzející se módy sci-fi filmů a vydělat na značce? takový projekt neuspěje s žádným režisérem), tak jim tenhle Neil odpadne - neumím si představit, že by čerstvě po nabytí tvůrčí svobody šel točit zaprášenou nezfilmovatelnou knížku. A druhý Neil? Nic jsem od něj neviděl, ale z trailerů a tak na mě působí jeho práce spíš skromně a nenáročně. To se k Duně moc nehodí. Ačkoli s miliony za zády nám třeba ještě ukáže. Velká škoda je, že si tvůrci při každém pokusu o adaptaci vylámou zuby na prvním dílu, který je příliš olbřímí a nefilmový. Přitom trojka, čtyřka, pětka jsou daleko nabitější věcmi, které by se daly ukázat na plátně a nenudily by. Nebo ať pozvou zpátky Berga a dají mu zfilmovat jednu z Předeher - tam by ani moc adaptovat nemusel.
0 0
reagovat
Duna mi přijde jako relativně nevhodný materiál na jeden celovečerák a od Neila bych chtěl něco více se blížícího districtu. (už kvůli pojetí hrdiny :-) )
147361
Duna mi přijde jako relativně nevhodný materiál na jeden celovečerák a od Neila bych chtěl něco více se blížícího districtu. (už kvůli pojetí hrdiny :-) )
0 0
reagovat
175 mega na Dunu a Neil k tomu mi vubec nezni spatne!
147362
175 mega na Dunu a Neil k tomu mi vubec nezni spatne!
0 0
reagovat

KarelR

Urgh, sorry, jasně máš pravdu.... asi jsem ještě spal když jsem očima proletěl tu novinku. Každopádně bych to s ním tak černě neviděl, vzhledem k tomu jak dlouho se o té Duně mluví bych se nedivil kdyby jen u řečí ještě dost dlouho zůstalo. Jak jsem říkal - jestli chtějí Blomkampa přímo v Paramountu, tak zjevně musí mít nějak vymyšlené jak ji dostat do jeho programu v době kdy budou chtít poslat Dunu do kin, když už je jisté že on teď točí jiný film.
147358
Urgh, sorry, jasně máš pravdu.... asi jsem ještě spal když jsem očima proletěl tu novinku. Každopádně bych to s ním tak černě neviděl, vzhledem k tomu jak dlouho se o té Duně mluví bych se nedivil kdyby jen u řečí ještě dost dlouho zůstalo. Jak jsem říkal - jestli chtějí Blomkampa přímo v Paramountu, tak zjevně musí mít nějak vymyšlené jak ji dostat do jeho programu v době kdy budou chtít poslat Dunu do kin, když už je jisté že on teď točí jiný film.
KarelR
0 0
reagovat
Nie som s toho nadseny...ani D9 ma neprekvapil:-
147355
Nie som s toho nadseny...ani D9 ma neprekvapil*:-*
0 0
reagovat
P.S.: a taky se zřejmě vybodnou na politický tahanice a nahradí to...no, něčím jiným. Škoda, že spolu s tím vyhází většinu toho, čím se Duna proslavila, a co je na ní dobrýho.
Jo, jsem fanoušek 8)
147354
P.S.: a taky se zřejmě vybodnou na politický tahanice a nahradí to...no, něčím jiným. Škoda, že spolu s tím vyhází většinu toho, čím se Duna proslavila, a co je na ní dobrýho. Jo, jsem fanoušek *8)*
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se