O to více mě potěšilo, že se trojka naopak vrací k dokonalosti. Děj perfektně funguje, každá linka má hlavu a patu, hlavní dramatické beats jsou naprosto famózní, poháněné rozdílnými pohledy postav apod.
Vlastně jedinou výtku mám k neignorovatelnému kopírování finále jedničky a dvojky. Strašně dobře se na to kouká, emočně to funguje, ale samotné záběry jsou už "nudné". Jsou to sice trademarky značky a jako takové je jinde neuvidíme
, ale okoukává se to jako John Wick a jeho tělo-tělo-hlava drill. (postava na ptáku (heh) střílí šíp do letadla, pták odhodí jeden quadcopter do druhého, apod.) - ne že by tam taky nebylo plno nových věcí, ale ty se skoro ztrácí v té "klasice".Samotné finále je pak až otravně šablonovité, co se týče taktického průběhu bitvy (). Neubírá to spektáklu a pořád to funguje emotivně, ale v tomto směru je Ash slabší, než 1 i 2 . Je to strategicky komické.
Druhá výtka pak není k filmu jako takovému, jako spíš k směřování celé značky, které mě vlastně mrzí. Je prostě trochu zvláštní se podívat na třetí díl (zatím) trilogie a být skoro na začátku.
Anywho, 10/10 a předchozí text je hnidopišství, nebo to co mě zaujalo. Je upřímně komické, jak až moc dobré to je, oproti jiným blockbusterům. Do kina se dostanu snad několikkrát a teď se velmi těším, až si to dám doma "za půl roku" jako trilogii v kuse, protože to zpětně i spravuje chuť ze dvojky.