Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Záhada Blair Witch: V.I.M.

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
No jasně, že jsme tomu věřili, protože net byl tehdy něco, k čemu jsme se dostali na chvilku v počítačový učebně na základce. A fungovalo to skvěle, protože okolo byly všude lesy, kde jste našly dvě zajímavý místa - jednak skála, kam někdo vytesal abnormálně velkej křičící obličej a pak, uprostřed lesíka, co byl přesně tím lesíkem do kterýho když vlezete a ohlídnete se, nevidíte takřka na začátek - uprostřed toho lesíka měli starší kluci ze dřeva ztlučenou takovou malou chatku.

Tak do tohodle uvidíte Blair Witch. A my nevěděli čí je to chatka, i ten vytesanej obličej jsme brali jako něco nadpřirozenýho. A pak jsme se k tý chajdě v noci s baterkou, jako 4-5 nebojsů, vydali :D a jasně, že jsem jako náctiletej debil věřil tomu, že prostě támhle mají Blair, my tu zákonitě taky nějakou máme, páč ... viděli jste přeci ten ksicht ve skále a tu chatku přesně uprostřed lesíka, ne?
834794
No jasně, že jsme tomu věřili, protože net byl tehdy něco, k čemu jsme se dostali na chvilku v počítačový učebně na základce. A fungovalo to skvěle, protože okolo byly všude lesy, kde jste našly dvě zajímavý místa - jednak skála, kam někdo vytesal abnormálně velkej křičící obličej a pak, uprostřed lesíka, co byl přesně tím lesíkem do kterýho když vlezete a ohlídnete se, nevidíte takřka na začátek - uprostřed toho lesíka měli starší kluci ze dřeva ztlučenou takovou malou chatku. Tak do tohodle uvidíte Blair Witch. A my nevěděli čí je to chatka, i ten vytesanej obličej jsme brali jako něco nadpřirozenýho. A pak jsme se k tý chajdě v noci s baterkou, jako 4-5 nebojsů, vydali *:D* a jasně, že jsem jako náctiletej debil věřil tomu, že prostě támhle mají Blair, my tu zákonitě taky nějakou máme, páč ... viděli jste přeci ten ksicht ve skále a tu chatku přesně uprostřed lesíka, ne?
4 0
reagovat

Oko

Jako kolega přede mnou, 17 let, kino OKO, ale v Chomutově, s kámošema. Natřískáno. Pamatuju si, jak u těch posledních scén kámoš vedle mě si zakrýval oči vlasama (hipísák). A cesta domů samozřejmě po svejch, částečně les. Tak rychle jsme ho snad nikdy neprošli. To byla atmosféra. Jeden z nej kino zážitků! 
834598
Jako kolega přede mnou, 17 let, kino OKO, ale v Chomutově, s kámošema. Natřískáno. Pamatuju si, jak u těch posledních scén kámoš vedle mě si zakrýval oči vlasama (hipísák). A cesta domů samozřejmě po svejch, částečně les. Tak rychle jsme ho snad nikdy neprošli. To byla atmosféra. Jeden z nej kino zážitků! 
Oko
3 0
reagovat
Můj problém u tohoto filmu je ten, že jsem nezažil ten dobový hype a viděl jsem to teprve před 10 lety. A taky proto mi to dílko přišlo těžce průměrné a nezajímavé, protože se tam reálně vůbec nic neděje. Jen jsem tím chtěl dodat pohled nezainteresovaného diváka :-) 
834478
Můj problém u tohoto filmu je ten, že jsem nezažil ten dobový hype a viděl jsem to teprve před 10 lety. A taky proto mi to dílko přišlo těžce průměrné a nezajímavé, protože se tam reálně vůbec nic neděje. Jen jsem tím chtěl dodat pohled nezainteresovaného diváka :-) 
1 -2
reagovat
Tehdy mi bylo asi 15 let a samozřejmě jsem taky uvěřil té šuškandě, co se ve škole šířila, že je to podle pravdy. Každej to každýmu doporučoval, jako věc, co se musí vidět. Sice jsem zprvu trochu pochyboval, a nechtěl bejt za trapáka, abych se na něco díval, jen proto, že o tom ostatní mluví, ale pak jsem viděl ten dokument a uvěřil, že se fakt ztratili a, že tahle část je asi pravda a že existuje ta legenda o té čarodějnici, tak jsem si to půjčil na VHS a na konci jsem z toho byl taky slušně vyndanej :D. Pořád jsem si ten konec pouštěl dokola, co tam tak stojí, jestli je spoutanej a někdo ho mučil nebo jestli tam jen chčije na zeď :D, to jak tam stál mi nedávalo smysl, že není nějak opřenej nebo něco, prostě, že tam jen tak klidně stojí, ale nereaguje. Taky mi bylo divný, že by se tam našla ta kamera, když těla zmizely, ale stejně jsem věřil, že je nějakej magor zabil  a chce to hodit na čarodějnici. :D
834459
Tehdy mi bylo asi 15 let a samozřejmě jsem taky uvěřil té šuškandě, co se ve škole šířila, že je to podle pravdy. Každej to každýmu doporučoval, jako věc, co se musí vidět. Sice jsem zprvu trochu pochyboval, a nechtěl bejt za trapáka, abych se na něco díval, jen proto, že o tom ostatní mluví, ale pak jsem viděl ten dokument a uvěřil, že se fakt ztratili a, že tahle část je asi pravda a že existuje ta legenda o té čarodějnici, tak jsem si to půjčil na VHS a na konci jsem z toho byl taky slušně vyndanej *:D*. Pořád jsem si ten konec pouštěl dokola, co tam tak stojí, jestli je spoutanej a někdo ho mučil nebo jestli tam jen chčije na zeď *:D*, to jak tam stál mi nedávalo smysl, že není nějak opřenej nebo něco, prostě, že tam jen tak klidně stojí, ale nereaguje. Taky mi bylo divný, že by se tam našla ta kamera, když těla zmizely, ale stejně jsem věřil, že je nějakej magor zabil  a chce to hodit na čarodějnici. *:D*
3 0
reagovat
link I dnes je legenda živá. Alespoň z části :)
834457
https://www.seznam.cz/komentare/17159528-zahada-blair-witch-v-i-m I dnes je legenda živá. Alespoň z části :)
4 0
reagovat
Hej, hej, svojho času jeden z mojich najobľúbenejších hororov. V kine som ho žiaľ nevidel, ale dobre si pamätám, ako som sa ako vyklepané decko bál tú VHS-ku zapnúť. :D Priznávam, že som sa odhodlával fakt dlho. Aj kvôli tomu, že som predtým videl onen skvelý mystifikačný dokument Curse of the Blair Witch.

Ten ma mimoriadne znepokojil, celé mi to pripadalo tak prepracované, všetky tie rozhovory s rodinnými príslušníkmi, políciou, historikmi... Vyvolávalo to vo mne naozaj nepríjemné emócie. Film samotný som si napokon pozrel a sklamný som rozhodne nebol. Najviac sa mi páči, ako tvorcovia do posledných detailov prepracovali onú legendu, vrátane rôznych dobových listín, novinových článkov, filmových záznamov či rozhovorov s "odborníkmi"... Famózny bol aj ten web, večná škoda, že už je nefunkčný.

Tvorcovia proste vytvorili veľmi schopné univerzum a tak ho vyšperkovali, že si aj ten najzarytejší skeptik povedal: "Hm, možno na tom niečo je..." (ja som napríklad dlho razil teóriu, že film samotný je síce fikcia, ale legenda je pravdivá :)).

Okrem Curse of the Blair Witch stojí za zmienku aj podobne ladený The Massacre of Burkittsville 7 (o vraždách Rustina Parra) či Shadow of the Blair Witch, ktorý sa vysielal pred premiérou dvojky (ten je ale slabší). Dvojka je inak dosť zlá, ale svojho času som si ju predsa len nejakým guilty pleasure spôsobom užil a trojka je taký neurážajúci priemer. 
834323
Hej, hej, svojho času jeden z mojich najobľúbenejších hororov. V kine som ho žiaľ nevidel, ale dobre si pamätám, ako som sa ako vyklepané decko bál tú VHS-ku zapnúť. :D Priznávam, že som sa odhodlával fakt dlho. Aj kvôli tomu, že som predtým videl onen skvelý mystifikačný dokument Curse of the Blair Witch. Ten ma mimoriadne znepokojil, celé mi to pripadalo tak prepracované, všetky tie rozhovory s rodinnými príslušníkmi, políciou, historikmi... Vyvolávalo to vo mne naozaj nepríjemné emócie. Film samotný som si napokon pozrel a sklamný som rozhodne nebol. Najviac sa mi páči, ako tvorcovia do posledných detailov prepracovali onú legendu, vrátane rôznych dobových listín, novinových článkov, filmových záznamov či rozhovorov s "odborníkmi"... Famózny bol aj ten web, večná škoda, že už je nefunkčný. Tvorcovia proste vytvorili veľmi schopné univerzum a tak ho vyšperkovali, že si aj ten najzarytejší skeptik povedal: "Hm, možno na tom niečo je..." (ja som napríklad dlho razil teóriu, že film samotný je síce fikcia, ale legenda je pravdivá :)). Okrem Curse of the Blair Witch stojí za zmienku aj podobne ladený The Massacre of Burkittsville 7 (o vraždách Rustina Parra) či Shadow of the Blair Witch, ktorý sa vysielal pred premiérou dvojky (ten je ale slabší). Dvojka je inak dosť zlá, ale svojho času som si ju predsa len nejakým guilty pleasure spôsobom užil a trojka je taký neurážajúci priemer. 
1 0
reagovat
Viděno v galaxii od 20:00 večer a pak cesta přes les pěšky domu. Dodnes si pamatuji každý metr cesty 8):D
kampan nastudovana až po filmu, když jsem hledal jak to tedy doopravdy je:D
Doma je ten film poloviční. 
dvojka je divná a trojka regulérní odpad
834322
Viděno v galaxii od 20:00 večer a pak cesta přes les pěšky domu. Dodnes si pamatuji každý metr cesty *8)**:D* kampan nastudovana až po filmu, když jsem hledal jak to tedy doopravdy je*:D* Doma je ten film poloviční.  dvojka je divná a trojka regulérní odpad
3 0
reagovat
Tiež som to mal podobne ako Polux, tzn. nechápem ako mohol niekto na ten marketing skočiť a veriť, že to je skutočný found footage. Už len fakt, že ten film išiel v oficiálnej kino distribúcii hovoril za všetko. 

U mňa ten marketing fungoval skôr v zmysle, že som chápal na akú emóciu či vlnu tvorcovia chcú, aby sa človek naladil. Resp. že som chápal čo sa pokúšajú predať - tzn. horor, ktorý chce pôsobiť ako autentická situácia, v ktorej sa niekto ocitol. A s týmto očakávaním potom človek do kina ide. 

A v tomto na mňa Blair Witch fungovala perfektne. Záver v dome, kde už je cítiť fakt chaos, hysterické emócie a strach - tam som mal úplne stiahnutý žalúdok a pri úplne poslednom zábere mi behal mráz po chrbte. A takto to malo asi celé kino, doteraz si pamätám, že ako sa rozbehli titulky, v sále bolo hrobové ticho a všetci odchádzali bez slova. To som zažil len dva krát - pri Blair Witch a pri Greengrassovom United 93 (čo by BTW možno tiež bol kandidát na V.I.M.). 
834281
Tiež som to mal podobne ako Polux, tzn. nechápem ako mohol niekto na ten marketing skočiť a veriť, že to je skutočný found footage. Už len fakt, že ten film išiel v oficiálnej kino distribúcii hovoril za všetko.  U mňa ten marketing fungoval skôr v zmysle, že som chápal na akú emóciu či vlnu tvorcovia chcú, aby sa človek naladil. Resp. že som chápal čo sa pokúšajú predať - tzn. horor, ktorý chce pôsobiť ako autentická situácia, v ktorej sa niekto ocitol. A s týmto očakávaním potom človek do kina ide.  A v tomto na mňa Blair Witch fungovala perfektne. Záver v dome, kde už je cítiť fakt chaos, hysterické emócie a strach - tam som mal úplne stiahnutý žalúdok a pri úplne poslednom zábere mi behal mráz po chrbte. A takto to malo asi celé kino, doteraz si pamätám, že ako sa rozbehli titulky, v sále bolo hrobové ticho a všetci odchádzali bez slova. To som zažil len dva krát - pri Blair Witch a pri Greengrassovom United 93 (čo by BTW možno tiež bol kandidát na V.I.M.). 
4 0
reagovat
U tohohle filmu jsem měl fakt nahnáno, protože na rozdíl od všech nadpřirozených bubáků, tohle se vám může stát, že se prostě ztratíte v lese. A když jsem v létě na chatě a zasvítím baterkou do lesa, neznám nic hororovějšího: je ta větev, na kterou svítím, opravdu jen větev nebo je to něčí ruka? :)
834258
U tohohle filmu jsem měl fakt nahnáno, protože na rozdíl od všech nadpřirozených bubáků, tohle se vám může stát, že se prostě ztratíte v lese. A když jsem v létě na chatě a zasvítím baterkou do lesa, neznám nic hororovějšího: je ta větev, na kterou svítím, opravdu jen větev nebo je to něčí ruka? *:)*
1 0
reagovat
Mě ta kampaň úplně minula a VHS jsem dostal do ruky až když už to byl fenomén, ale působilo to na mě moc. Ten film parádně pracuje s očekáváním diváka. Dodneška mě fascinuje, co dokáže pár postaviček vyrobených z větviček, nebo hromádka kamenů. Tohle je střihačský majstrštyk.
834247
Mě ta kampaň úplně minula a VHS jsem dostal do ruky až když už to byl fenomén, ale působilo to na mě moc. Ten film parádně pracuje s očekáváním diváka. Dodneška mě fascinuje, co dokáže pár postaviček vyrobených z větviček, nebo hromádka kamenů. Tohle je střihačský majstrštyk.
2 0
reagovat
reaguje na: fr3ak
Ani nejsem tím subžánrem znechucený, jenom ho prostě nemám rád. Miluju klasické horory 70. let, které i dnes dokážou zavibrovat. Proto jsem byl tak nadšený Černým telefonem, který se k těmto filmům i svým časovým určením děje otevřeně hlásí. V tomhle směru jsem těžká konzerva a nemám rád, když film vzniká primárně jako falešný záznam nahraný na domácí kameru, přičemž se snaží diváckému publiku vsugerovat, že jde o údajný "nález". Naprostou příšerností bylo pro mě Paranormal Activity, to jsem neskutečně trpěl. U té Kroniky mě oslovil motiv šikanovaného hlavního hrdiny, proto mě ten snímek bavil, byl nápaditý.
834237
Ani nejsem tím subžánrem znechucený, jenom ho prostě nemám rád. Miluju klasické horory 70. let, které i dnes dokážou zavibrovat. Proto jsem byl tak nadšený Černým telefonem, který se k těmto filmům i svým časovým určením děje otevřeně hlásí. V tomhle směru jsem těžká konzerva a nemám rád, když film vzniká primárně jako falešný záznam nahraný na domácí kameru, přičemž se snaží diváckému publiku vsugerovat, že jde o údajný "nález". Naprostou příšerností bylo pro mě Paranormal Activity, to jsem neskutečně trpěl. U té Kroniky mě oslovil motiv šikanovaného hlavního hrdiny, proto mě ten snímek bavil, byl nápaditý.
834232
3 -1
reagovat
Pro mě osobně nejsugestivnější a nejspíš i nejlepší horor vůbec. Možná "pomohlo" i to, že jako malý jsem se ztratil na několik hodin v lese. Strašně moc  hororů ztroskotá na tom, když má ukázat "bubáka"... tady to vyřešili naprosto geniálně.
Mimochodem, kampaň mě minula, v kině jsem nebyl a viděl jsem to až cca o 7-8 let později někde o půlnoci na Nově. 
834236
Pro mě osobně nejsugestivnější a nejspíš i nejlepší horor vůbec. Možná "pomohlo" i to, že jako malý jsem se ztratil na několik hodin v lese. Strašně moc  hororů ztroskotá na tom, když má ukázat "bubáka"... tady to vyřešili naprosto geniálně. Mimochodem, kampaň mě minula, v kině jsem nebyl a viděl jsem to až cca o 7-8 let později někde o půlnoci na Nově. 
3 0
reagovat
Já si to prožil už u Cannibal Holocaust, - kolik mi tehdy mohlo být, tak 12? - a to byl fakt mazec, navíc ten film je na svou dobu fakt ostrej... takže u Blair Witch mi bylo jasný, jak to je (tak určitě :D), ale i tak jsem si ho užil dost.
834235
Já si to prožil už u Cannibal Holocaust, - kolik mi tehdy mohlo být, tak 12? - a to byl fakt mazec, navíc ten film je na svou dobu fakt ostrej... takže u Blair Witch mi bylo jasný, jak to je (tak určitě *:D*), ale i tak jsem si ho užil dost.
1 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
To se spíš zeptej jeho, já na tyhle věci nekoukám
834234
To se spíš zeptej jeho, já na tyhle věci nekoukám
834233
3 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Hrajou v tom nějak roli ty klády tam? 
834233
Hrajou v tom nějak roli ty klády tam? 
834229
1 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: Disketa1
Tak Kronika hlavně musela šíleně zestárnout (triky už byly celkem špatný tehdy), ale to ti u BW vůbec nehrozí. Tam se nečaruje se žádnýma trikama. Je to čistej horor jakej ho máme rádi (ani tam nejsou žádný lekačky, který do hororů cpou režiséři co ten žánr točit neuměj).
Ale jinak jo, pokud si found footage žánren znechucenej, protože si konzumoval denaturáky pochybný kvality tak tu nechuť se dívat chápu.
834232
Tak Kronika hlavně musela šíleně zestárnout (triky už byly celkem špatný tehdy), ale to ti u BW vůbec nehrozí. Tam se nečaruje se žádnýma trikama. Je to čistej horor jakej ho máme rádi (ani tam nejsou žádný lekačky, který do hororů cpou režiséři co ten žánr točit neuměj). Ale jinak jo, pokud si found footage žánren znechucenej, protože si konzumoval denaturáky pochybný kvality tak tu nechuť se dívat chápu.
834226
3 -1
reagují: Disketa1
reagovat
Si pamatuju, jak lidi odchazeli z kina..

Ti co prosvihli ve sve dobe .. ta uz se nevrati, ale i dnes se da tomu zazitku priblizit, porad muzete treba jit a pustit si to na notasu v lese. Pak tu hrdinove napiste, jake to bylo :D
834230
Si pamatuju, jak lidi odchazeli z kina.. Ti co prosvihli ve sve dobe .. ta uz se nevrati, ale i dnes se da tomu zazitku priblizit, porad muzete treba jit a pustit si to na notasu v lese. Pak tu hrdinove napiste, jake to bylo *:D*
4 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Něco mi říká, že Disketa nemá rád les
834229
Něco mi říká, že Disketa nemá rád les
834228
3 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: Disketa1
Vyraž do lesa pod širák, pust si to do sluchátek a uvidíš jak bude správná atmosféra. :)
834228
Vyraž do lesa pod širák, pust si to do sluchátek a uvidíš jak bude správná atmosféra. *:)*
834226
8 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: fr3ak
Kvalitní horory mám rád, ale nedokážu si představit, jestli by to na mě dneska fungovalo. Tehdy před těmi 23 lety na to nejspíš byla skutečně správná atmosféra. Dneska je úplně jiná doba, tehdy byly zcela odlišné podmínky, které podle vzpomínek ostatních k tomu zážitku přispívaly. Dnes jsem k těmhle found footage hororům ještě skeptičtější. Z tohohle žánru jsem kdysi viděl pouze Kroniku a ta se mi tehdy líbila. Dneska bych si ji asi už nepustil.

(Snímek Kanibalové jsem sice taky kdysi viděl, ale ten nepočítám k moderním found footage filmům, o kterých se tu bavíme.)
834226
Kvalitní horory mám rád, ale nedokážu si představit, jestli by to na mě dneska fungovalo. Tehdy před těmi 23 lety na to nejspíš byla skutečně správná atmosféra. Dneska je úplně jiná doba, tehdy byly zcela odlišné podmínky, které podle vzpomínek ostatních k tomu zážitku přispívaly. Dnes jsem k těmhle found footage hororům ještě skeptičtější. Z tohohle žánru jsem kdysi viděl pouze Kroniku a ta se mi tehdy líbila. Dneska bych si ji asi už nepustil. (Snímek Kanibalové jsem sice taky kdysi viděl, ale ten nepočítám k moderním found footage filmům, o kterých se tu bavíme.)
834210
1 -2
reagují: fr3ak, AndyKaufman
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se