Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Česká kina ovládla Duna. Odolá i pandemii?

příspěvky 1 - 17 Napsat příspěvek
reaguje na: JAKLA
Jo, to chápu, zatím jsem četl pouze hlavní knihu, na ty další se vrhnu až někdy později.
807235
Jo, to chápu, zatím jsem četl pouze hlavní knihu, na ty další se vrhnu až někdy později.
807153
1 0
reagovat
reaguje na: Nazgul
Idaho je v knihe "Duna" len okrajová postava, napriek tomu v "duneverse" je to postava mimoriadne dôležitá.
807153
Idaho je [spoiler]v knihe "Duna" len okrajová postava, napriek tomu v "duneverse" je to postava mimoriadne dôležitá.[/spoiler]
807028
1 0
reagují: Nazgul
reagovat
reaguje na: Nazgul
Takže Disk koupil většinový podíl ve warnerech začíná se dělat na dvojce?8)
807037
Takže Disk koupil většinový podíl ve warnerech začíná se dělat na dvojce?*8)*
807028
1 0
reagovat
reaguje na: Chermy
Souhlasím s tebou, bohužel kromě Paula, Jessici a Leta, mezi kterými ten vztah celkem funguje, tak u ostatních je to bez emocí. Také jsem čekal, že u obětování Duncana budu cítit něco jako třeba u Boromira ve společenstvu, ale bylo to zcela bez emocí a to naopak ve filmu dostal více prostoru, než v knize, kde o něm jen mluví jiní, jak je vyjímečnej a jaké má Paul štěstí, že ho cvičil zrovna on a Gurney, ale on sám reálně je tam chvilku v ději, vesměs by to dohromady dalo na jednu stránku. Naopak desítky stran je věnováno dilematu Yeoha, jestli zradit po tolika letech věrné služby, když ví, že jeho ženu pravděpodobně už zabili a jeho zabijou taky, i proto dal Letovi ten zub, protože tušil, že Harkoneni slovo nedodrží a taky proto připravil záchranu Paula a Jessici. Mentati také nedostali žádný prostor, aby divák neznající předlohu pochopil, jak jsou pro své vládce důležití atd. Otázkou je, jak by to bylo dlouhé, kdyby se o to Villeneuve pokusil.

Chalamet právě na instáči zveřejnil krásnou fotku. Pohled na plátno s nápisem DUNE part two a spokojené smajlíky, tak snad bylo právě rozhodnuto o pokračování.
807028
Souhlasím s tebou, bohužel kromě Paula, Jessici a Leta, mezi kterými ten vztah celkem funguje, tak u ostatních je to bez emocí. [spoiler]Také jsem čekal, že u obětování Duncana budu cítit něco jako třeba u Boromira ve společenstvu, ale bylo to zcela bez emocí a to naopak ve filmu dostal více prostoru, než v knize, kde o něm jen mluví jiní, jak je vyjímečnej a jaké má Paul štěstí, že ho cvičil zrovna on a Gurney, ale on sám reálně je tam chvilku v ději, vesměs by to dohromady dalo na jednu stránku. Naopak desítky stran je věnováno dilematu Yeoha, jestli zradit po tolika letech věrné služby, když ví, že jeho ženu pravděpodobně už zabili a jeho zabijou taky, i proto dal Letovi ten zub, protože tušil, že Harkoneni slovo nedodrží a taky proto připravil záchranu Paula a Jessici. Mentati také nedostali žádný prostor, aby divák neznající předlohu pochopil, jak jsou pro své vládce důležití atd.[/spoiler] Otázkou je, jak by to bylo dlouhé, kdyby se o to Villeneuve pokusil. Chalamet právě na instáči zveřejnil krásnou fotku. Pohled na plátno s nápisem DUNE part two a spokojené smajlíky, tak snad bylo právě rozhodnuto o pokračování.
806996
2 0
reagují: JAKLA, RainMakeR
reagovat
reaguje na: HAL
Ano, překvapuje.
I proto, že se po necelém týdnu blíží k 7 tisícům hodnocení, to je docela neskutečný nástup.
Black Widow má 10 a půl a to je myslím letos nejvíc, pak Snyder Cut cca 9,6 a další.
807022
Ano, překvapuje. I proto, že se po necelém týdnu blíží k 7 tisícům hodnocení, to je docela neskutečný nástup. Black Widow má 10 a půl a to je myslím letos nejvíc, pak Snyder Cut cca 9,6 a další.
807019
2 0
reagovat
reaguje na: Jerec
Bond není na netu. 

Pořád ještě tě to překvapuje? 
807019
Bond není na netu.  Pořád ještě tě to překvapuje? 
807018
2 0
reagují: Jerec
reagovat
Mě překvapilo, že Duna má na csfd už (poměrně výrazně) víc hodnocení než Bond, přestože jeho náskok v kinech byl tři týdny. 
807018
Mě překvapilo, že Duna má na csfd už (poměrně výrazně) víc hodnocení než Bond, přestože jeho náskok v kinech byl tři týdny. 
1 0
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: Kostěj
Rozumím :) Pak by mi ale dejme tomu možná stačilo kdyby se v první části -  více věnovali Duncanovi a jeho vztahu s Paulem, možná i jeho bojovým dovednostem... třeba kdyby s ním člověk strávil více času když pronikal mezi Fremeny... atd... prostě aby k němu člověk měl nějaký vztah, když se pak tak hrdinsky obětoval... možná, že čtením s ním člověk strávil více času, ale v tom filmu je to všechno jak "tohle se v knize stalo, tak jsme to natočili" - prostě to tam není prodané... jak říkám, je to dlouhé a přesto jako by se toho moc nestalo, jen začaly různě významné postavy umírat...
806996
Rozumím *:)* Pak by mi ale dejme tomu možná stačilo kdyby se v první části -  [spoiler]více věnovali Duncanovi a jeho vztahu s Paulem, možná i jeho bojovým dovednostem... třeba kdyby s ním člověk strávil více času když pronikal mezi Fremeny... atd... prostě aby k němu člověk měl nějaký vztah, když se pak tak hrdinsky obětoval... možná, že čtením s ním člověk strávil více času, ale v tom filmu je to všechno jak "tohle se v knize stalo, tak jsme to natočili" - prostě to tam není prodané... jak říkám, je to dlouhé a přesto jako by se toho moc nestalo, jen začaly různě významné postavy umírat...[/spoiler]
806991
1 -1
reagují: Nazgul
reagovat
reaguje na: Chermy
Úplně tě chápu, ale tady IMO narážíš na limity předlohy. Ono v Duně úplně není postava, se kterou by ses mohl ztotožnit (jako s hobitama), nebo jí prostě jenom vyloženě fandit; rozhodně ne Paul. Snad Gurney, nebo Hawat, ale okolo těch se příběh prostě netočí. Možná Jessica, což by potvrzovalo to, jak ji DV polidštil.
806991
Úplně tě chápu, ale tady IMO narážíš na limity předlohy. Ono v Duně úplně není postava, se kterou by ses mohl ztotožnit (jako s hobitama), nebo jí prostě jenom vyloženě fandit; rozhodně ne Paul. Snad Gurney, nebo Hawat, ale okolo těch se příběh prostě netočí. Možná Jessica, což by potvrzovalo to, jak ji DV polidštil.
806988
5 -1
reagují: Chermy
reagovat
reaguje na: sectoid
Děkuji za tuhle reakci, já zase nemám problém souhlasit se vším co jsi napsal.:+ Ale mám problém se vcítit do někoho, kdo řekne, že tohle byl přelomový zážitek jako Společenstvo prstenu. Nebyl, protože Společenstvo fungovalo perfektně už samostatně a člověka semlela nejen magie toho světa, ale i postavy, jejich vztahy a pak to závěrečné zúčtování! Za postavy jsi dýchal, každé rozhodnutí prožíval a finále byla intenzivní nálož emocí. To až druhý díl byl takový bez začátku a bez konce, ale nevadilo to, protože už jsi byl na správné vlně a vadilo ti jen, že nemůžeš vidět finále hned! Duna ale byla opravdu dlouhá (tím nemyslím zdlouhavá, ale že na to byl prostor), a přesto to působilo jako by každá postava měla jen nějaký štěk a postupně prostě jen zmizela ze scény... a se mnou to nedělalo vůbec nic... jen jsem si vždy řekl... to už je fakt jeho konec? A tohohle už taky neuvidím? Ty taky? Vždyť si ještě ani nepamatuju tvoje jméno... Svět krásný, herci přesní..(hudba žádná :D) ale film prostě sám o sobě nefunguje, to ať se na mě nikdo nezlobí
806988
Děkuji za tuhle reakci, já zase nemám problém souhlasit se vším co jsi napsal.*:+* Ale mám problém se vcítit do někoho, kdo řekne, že tohle byl přelomový zážitek jako Společenstvo prstenu. Nebyl, protože Společenstvo fungovalo perfektně už samostatně a člověka semlela nejen magie toho světa, ale i postavy, jejich vztahy a pak to závěrečné zúčtování! Za postavy jsi dýchal, každé rozhodnutí prožíval a finále byla intenzivní nálož emocí. To až druhý díl byl takový bez začátku a bez konce, ale nevadilo to, protože už jsi byl na správné vlně a vadilo ti jen, že nemůžeš vidět finále hned! Duna ale byla opravdu dlouhá (tím nemyslím zdlouhavá, ale že na to byl prostor), a přesto to působilo jako by každá postava měla jen nějaký štěk a postupně prostě jen zmizela ze scény... a se mnou to nedělalo vůbec nic... jen jsem si vždy řekl... to už je fakt jeho konec? A tohohle už taky neuvidím? Ty taky? Vždyť si ještě ani nepamatuju tvoje jméno... Svět krásný, herci přesní..(hudba žádná *:D*) ale film prostě sám o sobě nefunguje, to ať se na mě nikdo nezlobí
806978
3 -4
reagují: Kostěj
reagovat
Byl jsem na Dune v Atmosu teď o víkendu a tak narvané kino (fronta na trhání lístku až před kino:)), si pamatuji naposled snad u E9 na konci 2019. Až mě to překvapilo, člověk si za ten rok a půl už zvykl na poloprázdné projekce a teď tohle:D. Hype každopádně zafungoval a co jsem mohl posoudit, na film chodí celé divácké spektrum (včetně lidí, kteří se na první pohled míjejí s cílovkou a vůbec předem nevěděli, do čeho jdou:D).

Co se týká TLD, tak výsledkům se, bohužel, nejde divit. V Cinestaru i Cinemacity pouze dvě promítání denně. Z toho v Cinestaru jedno promítání sice v Atmosu, ve kterém film o to více vynikne, ale v půl desáté večer (pecka:-) a teď po týdnu promítání je (podle aktuálního programového výhledu) stažen u obou provozovatelů z nabídky úplně:(. Jako chápu, že to byla reakce na finanční průser v zahraničí ještě před uvedením u nás, ale takhle se dobrá návštěvnost dělá fakt dost těžko. Ještěže jsem se na film vydal hned jak to šlo a dal mu přednost před Dune, kdybych to nechal na příští víkend, tak mám smolíka.

 
806986
Byl jsem na Dune v Atmosu teď o víkendu a tak narvané kino (fronta na trhání lístku až před kino*:)*), si pamatuji naposled snad u E9 na konci 2019. Až mě to překvapilo, člověk si za ten rok a půl už zvykl na poloprázdné projekce a teď tohle*:D*. Hype každopádně zafungoval a co jsem mohl posoudit, na film chodí celé divácké spektrum (včetně lidí, kteří se na první pohled míjejí s cílovkou a vůbec předem nevěděli, do čeho jdou*:D*). Co se týká TLD, tak výsledkům se, bohužel, nejde divit. V Cinestaru i Cinemacity pouze dvě promítání denně. Z toho v Cinestaru jedno promítání sice v Atmosu, ve kterém film o to více vynikne, ale v půl desáté večer (pecka*:-*) a teď po týdnu promítání je (podle aktuálního programového výhledu) stažen u obou provozovatelů z nabídky úplně*:(*. Jako chápu, že to byla reakce na finanční průser v zahraničí ještě před uvedením u nás, ale takhle se dobrá návštěvnost dělá fakt dost těžko. Ještěže jsem se na film vydal hned jak to šlo a dal mu přednost před Dune, kdybych to nechal na příští víkend, tak mám smolíka.  
2 0
reagovat
Dunu jsem dal včera v Imaxu a byla to naprostá bomba. Samozřejmě se spojilo to, že jsem dlouho nebyl v kině, daleko déle nebyl v Imaxu i to, že jsem v Imaxu rok pracoval, takže nostalgie jak prase. Ale samotný film za mě naprosto skvělý, chvílemi jsem se přistihl jak držím jednou rukou opěradlo sedačky a druhou nohu přítelkyně. :-)Hudba a vizuál naprosto parádní. A to, jak se vypořádali s podobou písečných červů, což mohlo lehce sklouznout k mizerné levné výpravě, super.
806979
Dunu jsem dal včera v Imaxu a byla to naprostá bomba. Samozřejmě se spojilo to, že jsem dlouho nebyl v kině, daleko déle nebyl v Imaxu i to, že jsem v Imaxu rok pracoval, takže nostalgie jak prase. Ale samotný film za mě naprosto skvělý, chvílemi jsem se přistihl jak držím jednou rukou opěradlo sedačky a druhou nohu přítelkyně. :-)Hudba a vizuál naprosto parádní. A to, jak se vypořádali s podobou písečných červů, což mohlo lehce sklouznout k mizerné levné výpravě, super.
5 -1
reagovat
reaguje na: Chermy
Já těm výtkám rozumím, knihu jsem četl na dvakrát. Prvně jsem skončil někde při útěku Paula a Jessicy (Vlastně v tom místě kde vázne tempo i ve filmu) je ale těžké a možná i nevhodné hodit to takhle na film samotný... Jede se dost striktně podle knihy (což mě ve výsledku příjemně překvapilo), ke katarzi dojde logicky až v druhé polovině knihy. Tudíž k ní nemůže dojít ani v tomto filmu. Na začátku čtení knihy to bylo jako když mě někdo hodí do vody a řekne plav... Ztrácel jsem se v postavách, a vší té omáčce okolo. Jenže ono to má svůj smysl, je potřeba vybudovat svět a jeho pravidla. Popravdě právě z toho důvodu jsem se celou dobu obával toho že film nebude držet pohromadě vůbec a bude to "odnikud nikam". Dlouho mi vrtalo hlavou kde chtějí s filmem skončit. Nakonec ačkoliv poslední třetina ztrácela tempo ukončili to asi v nejlepším možném místě. Za mě tedy velká paráda, takhle nějak jsem si vždy představoval svět Duny. Věděl jsem ale dopředu do čeho jdu... Podle mě má smysl hodnotit až po případném pokračování které uzavře knihu. Takhle je to taková ochutnávka světa jeho fungování a rozmístění postav na šachovnici. Ochutnávka která z logiky věci nemůže být asi něčím víc. Villeneuvovi se ale podařilo něco jiného, podařilo se mu mě nalákat na ten svět. Na svět do kterého se už teď chci vrátit. To je na tom to nejlepší a z toho mám fakt radost. To se u mě Lynchově verzi ani seriálu nepodařilo, tam jsem to prostě odzíval...
806978
Já těm výtkám rozumím, knihu jsem četl na dvakrát. Prvně jsem skončil někde při útěku Paula a Jessicy (Vlastně v tom místě kde vázne tempo i ve filmu) je ale těžké a možná i nevhodné hodit to takhle na film samotný... Jede se dost striktně podle knihy (což mě ve výsledku příjemně překvapilo), ke katarzi dojde logicky až v druhé polovině knihy. Tudíž k ní nemůže dojít ani v tomto filmu. Na začátku čtení knihy to bylo jako když mě někdo hodí do vody a řekne plav... Ztrácel jsem se v postavách, a vší té omáčce okolo. Jenže ono to má svůj smysl, je potřeba vybudovat svět a jeho pravidla. Popravdě právě z toho důvodu jsem se celou dobu obával toho že film nebude držet pohromadě vůbec a bude to "odnikud nikam". Dlouho mi vrtalo hlavou kde chtějí s filmem skončit. Nakonec ačkoliv poslední třetina ztrácela tempo ukončili to asi v nejlepším možném místě. Za mě tedy velká paráda, takhle nějak jsem si vždy představoval svět Duny. Věděl jsem ale dopředu do čeho jdu... Podle mě má smysl hodnotit až po případném pokračování které uzavře knihu. Takhle je to taková ochutnávka světa jeho fungování a rozmístění postav na šachovnici. Ochutnávka která z logiky věci nemůže být asi něčím víc. Villeneuvovi se ale podařilo něco jiného, podařilo se mu mě nalákat na ten svět. Na svět do kterého se už teď chci vrátit. To je na tom to nejlepší a z toho mám fakt radost. To se u mě Lynchově verzi ani seriálu nepodařilo, tam jsem to prostě odzíval...
806958
6 -1
reagují: Chermy
reagovat
Relativní úspěch Duny mi dělá radost, protože pokračování chci. Ale samotný film na mě skutečně působil jako na Hlada... schválně jsem si to nechal pár dní odležet.. technické zpracování je sice na jedničku, ale jinak jsem si připadal asi jako po prvním dílu první série Hry o trůny... vlastně jako bych viděl první a poslední díl první série... nenudil jsem se, to ani omylem, ačkoli víc mě bavila první část, kdy jsem jen hltal každý záběr i dialog. Ale když druhá část vlastně byla stále totéž a prakticky nedošlo na žádnou katarzi ani změnu tempa, tak už jsem mírně zklamaný byl. A nejvíc mě překvapilo, jak dlouhý ten prolog vlastně byl a přesto, když všichni začali padat jako mouchy, měl jsem pocit, že je vůbec neznám, nic o nich nevím a nějaký emocionální dopad z toho, že odchází ze scény, absolutně nula... událost dekády se tedy rozhodně nekoná a přirovnání k Pánovi prstenů, Matrixu, nebo jakémukoli jinému milníku je zcela mimo. Pocit poctivé filmařiny a příslibu silné série možná... Ale film sám o sobě moc nefunguje. Snad bude fungovat až dílo dokončí...
806958
Relativní úspěch Duny mi dělá radost, protože pokračování chci. Ale samotný film na mě skutečně působil jako na Hlada... schválně jsem si to nechal pár dní odležet.. technické zpracování je sice na jedničku, ale jinak jsem si připadal asi jako po prvním dílu první série Hry o trůny... vlastně jako bych viděl první a poslední díl první série... nenudil jsem se, to ani omylem, ačkoli víc mě bavila první část, kdy jsem jen hltal každý záběr i dialog. Ale když druhá část vlastně byla stále totéž a prakticky nedošlo na žádnou katarzi ani změnu tempa, tak už jsem mírně zklamaný byl. A nejvíc mě překvapilo, jak dlouhý ten prolog vlastně byl a přesto, když všichni začali padat jako mouchy, měl jsem pocit, že je vůbec neznám, nic o nich nevím a nějaký emocionální dopad z toho, že odchází ze scény, absolutně nula... událost dekády se tedy rozhodně nekoná a přirovnání k Pánovi prstenů, Matrixu, nebo jakémukoli jinému milníku je zcela mimo. Pocit poctivé filmařiny a příslibu silné série možná... Ale film sám o sobě moc nefunguje. Snad bude fungovat až dílo dokončí...
8 -3
reagují: sectoid
reagovat
Ježiš ta Duna byla dobrá, trochu jsem se bál, že se budu nudit, jak někdo někde napsal....ale vůbec. Film neměl hluché místo, krásnej prolog a modlím se za další díl.
806954
Ježiš ta Duna byla dobrá, trochu jsem se bál, že se budu nudit, jak někdo někde napsal....ale vůbec. Film neměl hluché místo, krásnej prolog a modlím se za další díl.
8 -2
reagovat
Ach ..ještě s tou bandou amatérů musíme trpět i po 8 listopadu kdy jdou do kin Eternals koupení lístek očekávání veliké ,a teď jen doufat že Kina vydrží jinak mě asi trefí 
806941
Ach ..ještě s tou bandou amatérů musíme trpět i po 8 listopadu kdy jdou do kin Eternals koupení lístek očekávání veliké ,a teď jen doufat že Kina vydrží jinak mě asi trefí 
1 -5
reagovat
Karel, to je spin-off toho Prvoka šampona? Ten má taky slušný tržby... 
806940
Karel, to je spin-off toho Prvoka šampona? Ten má taky slušný tržby... 
2 -2
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se