Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: Velký přehled bondovek aneb od Dr. No k Není čas zemřít

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Moje "iniciační" byla taky Zlaté oko. V kině jsem to viděla dvakrát, ve videopůjčovně jsem ji měla půjčenou třikrát ( vracela jsem ji půl hodiny před zavírací dobou ve videopůjčovně, abych to stihla ten den vidět dvakrát). A pak na videokazetě to byl jeden z nejhranějších filmů. A jako správná puberťačka se mi hrozně začal Brosnan líbit, že jo :D (Remingtona Steela jsem náhodou ale sledovala už předtím na satelitu, snad na Pro7 nebo někde, a hrozně mě ten seriál bavil, byť právě ta poslední série byla už dost špatná...čemuž se zpětně nejde divit).
Mám dojem, že u Skyfall taky hodně udělala ta úvodní píseň od Adele, která byla jednu dobu všude. 
Ke Craigovým bondovkám mám trochu divný vztah, protože se mi to napřeskáčku líbilo/nelíbilo/líbilo/nelíbilo :D
Ale nejradši mám celkově Bondovky od Cambella. u většiny z nich trefil ten správný balanc.

Doufám, že s příštím Bondem nepůjdou úplně věkově dolů. Četla jsem, že nechtějí "mladíčka", co zrovna vylezl ze školy, ale už má trochu zkušenosti. Ale zase potřebují někoho, kdo se jim upíše na 10 let. Poslední nějaké průzkumy mezi Brity byla stabilní trojice Elba/Hardy/Hiddleston, z nichž to právě kvůli věku ani jeden nebude (i když tomu poslednímu je "jen" 41, tak minimálně další dva roky se točit nezačne, takže tam asi vypadne). Spíš sáhnou po někom míň známém.
843396
Moje "iniciační" byla taky Zlaté oko. V kině jsem to viděla dvakrát, ve videopůjčovně jsem ji měla půjčenou třikrát ( vracela jsem ji půl hodiny před zavírací dobou ve videopůjčovně, abych to stihla ten den vidět dvakrát). A pak na videokazetě to byl jeden z nejhranějších filmů. A jako správná puberťačka se mi hrozně začal Brosnan líbit, že jo *:D* (Remingtona Steela jsem náhodou ale sledovala už předtím na satelitu, snad na Pro7 nebo někde, a hrozně mě ten seriál bavil, byť právě ta poslední série byla už dost špatná...čemuž se zpětně nejde divit). Mám dojem, že u Skyfall taky hodně udělala ta úvodní píseň od Adele, která byla jednu dobu všude.  Ke Craigovým bondovkám mám trochu divný vztah, protože se mi to napřeskáčku líbilo/nelíbilo/líbilo/nelíbilo :D Ale nejradši mám celkově Bondovky od Cambella. u většiny z nich trefil ten správný balanc. Doufám, že s příštím Bondem nepůjdou úplně věkově dolů. Četla jsem, že nechtějí "mladíčka", co zrovna vylezl ze školy, ale už má trochu zkušenosti. Ale zase potřebují někoho, kdo se jim upíše na 10 let. Poslední nějaké průzkumy mezi Brity byla stabilní trojice Elba/Hardy/Hiddleston, z nichž to právě kvůli věku ani jeden nebude (i když tomu poslednímu je "jen" 41, tak minimálně další dva roky se točit nezačne, takže tam asi vypadne). Spíš sáhnou po někom míň známém.
0 0
reagovat
Jediné Spectre jsem viděl pouze jednou v kině a asi nikdy opakovat nebudu, ale takové QoS pouštím vždy s ostatnímy craigovkami a pokaždé se mě líbí víc a víc :+ Před No Time to Die jsem znovu stihnul naposlouchat jen soundtracky a i když je Skyfall prostě TOP, tak QoS mám v uších zakryté asi nejvíce. 
805549
Jediné Spectre jsem viděl pouze jednou v kině a asi nikdy opakovat nebudu, ale takové QoS pouštím vždy s ostatnímy craigovkami a pokaždé se mě líbí víc a víc *:+* Před No Time to Die jsem znovu stihnul naposlouchat jen soundtracky a i když je Skyfall prostě TOP, tak QoS mám v uších zakryté asi nejvíce. 
2 -1
reagovat

Konečně

mi to vyšlo a jdu na novou bondovku. Už třikrát mi do toho něco vlezlo a dneska mi to konečně vyjde. Nakoukával jsem bondovky od Conneryho a čím dál víc zjišťuju, že nejsem příznivcem bondovek, ale craigovek.
805379
mi to vyšlo a jdu na novou bondovku. Už třikrát mi do toho něco vlezlo a dneska mi to konečně vyjde. Nakoukával jsem bondovky od Conneryho a čím dál víc zjišťuju, že nejsem příznivcem bondovek, ale craigovek.
Konečně
4 0
reagovat

Dech Života

Dech Života má supr finále s mudžáhedíny v Afghanistanu, zábavnější a akčnější, než celý Rambo 3.
805378
Dech Života má supr finále s mudžáhedíny v Afghanistanu, zábavnější a akčnější, než celý Rambo 3.
Dech Života
4 -1
reagovat
bavia ma najmä Campbellove bondovky, ale všeobecne mám radšej low-profile záporákov, ktorým ide o uveriteľné veci (tj. prachy). preto mám Quantum of Solace veľmi vysoko, lebo voda je možno nudná trofej, ale kurevsky výnosná. Zo starých samozrejme Goldfinger a Srdečné pozdravy, od Moora snáď len A View to Kill (kvôli nostalgii). Neznášam všetky so Spectre ! (okrem poslednej samozrejme kde ich vykynožia :)
805374
bavia ma najmä Campbellove bondovky, ale všeobecne mám radšej low-profile záporákov, ktorým ide o uveriteľné veci (tj. prachy). preto mám Quantum of Solace veľmi vysoko, lebo voda je možno nudná trofej, ale kurevsky výnosná. Zo starých samozrejme Goldfinger a Srdečné pozdravy, od Moora snáď len A View to Kill (kvôli nostalgii). Neznášam všetky so Spectre ! (okrem poslednej samozrejme kde [spoiler]ich vykynožia[/spoiler] :)
2 0
reagovat

homeless bond

Nejlepší Bond je Homeless Bond: link
805372
Nejlepší Bond je Homeless Bond: https://www.dailymotion.com/video/x5acrkg
homeless bond
3 0
reagovat
Ja mam problem rozlisovat oblibene a neoblibene bondovky, protoze se mi to pri kazdym podivani meni :-)

Dlouho jsem povazoval Muze se zlatou zbrani za nudneho, ale pote, co jsem si procestoval ty regiony, kde se natacelo (Hong Kong, Bangkok, Andamanske more okolo Phuketu, vcetne vyletu na Scaramanguv ostrov Khao Phing Kan), jsem ho pojal jako vzpominku na tuhle dovolenou a ty pasaze, kde Bond cestuje lodi z Macaa do Hongkongu nebo pak hydroplanem na Scaramanguv ostrov, a kamera se doslova mazli s temi lokalitami, Victoria Bay, Andamanskym zalivem, tyhle pasaze me uvadeji v extazi (a vyjimecne u tohoto filmu vitam, ze byl toceny ve formatu 1.66:1 misto cinemaskopu, takze mi ta krajina zabira na telce vic prostoru :-)). Skyfall jsem zboznoval od zacatku a vylet do Sanghaje tu jeho popularitu u me zvedl ze 100% na 200%.

To je ostatne pripad vic filmu, ze mi pripadaji trochu nudne, ale vyvazuji to atmosferou a atraktivitou prostredi. Zit a nechat zemrit a jeho 70's blaxploitation look & feel, Diamanty jsou vecne a jejich horka nevadska atmosfera, Vyhlidka na vrazdu zase krici osmdesatkama. Dnes neumirej jakztakz muzu, protoze to byla moje druha kinobondovka a narozdil od Jeden svet nestaci, na ktery jsem sel ze zvedavosti, jsem se na tohle uz dost tesil, takze tam hraje roli nostalgie. Snad jen to Quantum of Solace, k tomu si dlouhodobe nedokazu najit vztah.
805364
Ja mam problem rozlisovat oblibene a neoblibene bondovky, protoze se mi to pri kazdym podivani meni :-) Dlouho jsem povazoval Muze se zlatou zbrani za nudneho, ale pote, co jsem si procestoval ty regiony, kde se natacelo (Hong Kong, Bangkok, Andamanske more okolo Phuketu, vcetne vyletu na Scaramanguv ostrov Khao Phing Kan), jsem ho pojal jako vzpominku na tuhle dovolenou a ty pasaze, kde Bond cestuje lodi z Macaa do Hongkongu nebo pak hydroplanem na Scaramanguv ostrov, a kamera se doslova mazli s temi lokalitami, Victoria Bay, Andamanskym zalivem, tyhle pasaze me uvadeji v extazi (a vyjimecne u tohoto filmu vitam, ze byl toceny ve formatu 1.66:1 misto cinemaskopu, takze mi ta krajina zabira na telce vic prostoru :-)). Skyfall jsem zboznoval od zacatku a vylet do Sanghaje tu jeho popularitu u me zvedl ze 100% na 200%. To je ostatne pripad vic filmu, ze mi pripadaji trochu nudne, ale vyvazuji to atmosferou a atraktivitou prostredi. Zit a nechat zemrit a jeho 70's blaxploitation look & feel, Diamanty jsou vecne a jejich horka nevadska atmosfera, Vyhlidka na vrazdu zase krici osmdesatkama. Dnes neumirej jakztakz muzu, protoze to byla moje druha kinobondovka a narozdil od Jeden svet nestaci, na ktery jsem sel ze zvedavosti, jsem se na tohle uz dost tesil, takze tam hraje roli nostalgie. Snad jen to Quantum of Solace, k tomu si dlouhodobe nedokazu najit vztah.
4 -2
reagovat
Mě by stačilo, kdyby se to vrátilo zase trochu ke komornosti - odpočinout si od těch všech šílenců co mají viry, atomovky atd. Úplně by mi stačilo kdyby se to točilo kolem atentátu třeba na britského premiéra a Bond by musel odkrývat kdo a proč za tím stojí. Klidně to třeba odtranění třeba nějakého gangu překupníků.
805338
Mě by stačilo, kdyby se to vrátilo zase trochu ke komornosti - odpočinout si od těch všech šílenců co mají viry, atomovky atd. Úplně by mi stačilo kdyby se to točilo kolem atentátu třeba na britského premiéra a Bond by musel odkrývat kdo a proč za tím stojí. Klidně to třeba odtranění třeba nějakého gangu překupníků.
4 -2
reagovat
Pravděpodobně, až téměř jistě, se to nikdy nestane, protože nedostatečný finanční potenciál, ale moc rád bych byl za návrat ke kořenům, tj. retro bondovky, odehrávající se někdy mezi 50s a koncem 80s. Přece jenom Flemingův Bond je relikt studené války a tohle období bylo pro špióny (potažmo pro jejich autory) zlatým věkem (viz Mission: Impossible, The Man From U.N.C.L.E., Fleming, Ludlum, le Carré, Clancy, atd.). Bondovky, do kterých se železná opona v nějaké míře propsala (FRWL, YOLT, TSWLM, FYEO, Octopussy, TLD), mě hodně bavily i díky tomuhle prvku.

Úplně by mi stačilo, kdyby se dějově bondovky přiblížily třeba k Tinker Tailor Soldier Spy a na místo dalšího konce světa se řešil "pouze" krtek/přeběhlík/dvojití agenti a krize západu s východem, samozřejmě ale se všemi povinnými bondovskými atributy (bond girls, hračky od Q, auta, hlášky, atd.). Nebo pokud už tam musí být šílení zloduši a plány na konec světa, tak se vydat podobnou stylovou retro špiónskou cestou jako nedávný The Man From U.N.C.L.E. Když už nic jiného, zase by to bylo v téhle sérii něco nového a možná i neotřelého.
805333
Pravděpodobně, až téměř jistě, se to nikdy nestane, protože nedostatečný finanční potenciál, ale moc rád bych byl za návrat ke kořenům, tj. retro bondovky, odehrávající se někdy mezi 50s a koncem 80s. Přece jenom Flemingův Bond je relikt studené války a tohle období bylo pro špióny (potažmo pro jejich autory) zlatým věkem (viz Mission: Impossible, The Man From U.N.C.L.E., Fleming, Ludlum, le Carré, Clancy, atd.). Bondovky, do kterých se železná opona v nějaké míře propsala (FRWL, YOLT, TSWLM, FYEO, Octopussy, TLD), mě hodně bavily i díky tomuhle prvku. Úplně by mi stačilo, kdyby se dějově bondovky přiblížily třeba k Tinker Tailor Soldier Spy a na místo dalšího konce světa se řešil "pouze" krtek/přeběhlík/dvojití agenti a krize západu s východem, samozřejmě ale se všemi povinnými bondovskými atributy (bond girls, hračky od Q, auta, hlášky, atd.). Nebo pokud už tam musí být šílení zloduši a plány na konec světa, tak se vydat podobnou stylovou retro špiónskou cestou jako nedávný The Man From U.N.C.L.E. Když už nic jiného, zase by to bylo v téhle sérii něco nového a možná i neotřelého.
4 -3
reagovat
Moje nejoblíbenější je Thunderball - Connery v nejlepší formě, skvělé hlášky, dvě překrásné Bond Girl (první vyložená záporačka a laťka hned vysoko), akce super a Larga mám jako záporáka taky rád. Následuje Casino Royale, Zlaté oko, Agent který mne miloval a Goldfinger.

Osobně bych taky lépe hodnotil OHMSS, které tahá dolů opravdu jenom ten Lazenby a Savalas a nádherná Rigg s přehledem film tahají kupředu.

Jinak vždycky mě fascinovalo jak se mohl Guy Hamiltonovi povést Goldfinger a jeho následující tři Bondovky bohužel už takovou kvalitu zdaleka neměly - a vychází mi z toho šťastná náhoda. Diamanty jsou věčné fakt nemají snad nic vyloženě pozitivního - je to takový utahaný.

U Dnes neumírej by si zasloužila zmínit i předtitulková sekvence, protože to je předčasný vrchol filmu a zbytek už se začíná ztrácet v digibordelu. A tam kde ztrácí hlavní záporák, tak je ho poskoci (Zao a Miranda) mi příjdou velmi důstojní.

Jinak na to jakým směrem se série vydá jsem hodně zvědaví. Konkurence ukazuje, že diváci dneska mají rádi variabilitu - moderní M:I a třeba Kingsmani, kteří se svým pojetím vrací ke starým Bondovkám, kde nějaký magor se šíleným plánem chce ovládnout/zničit svět.
805318
Moje nejoblíbenější je Thunderball - Connery v nejlepší formě, skvělé hlášky, dvě překrásné Bond Girl (první vyložená záporačka a laťka hned vysoko), akce super a Larga mám jako záporáka taky rád. Následuje Casino Royale, Zlaté oko, Agent který mne miloval a Goldfinger. Osobně bych taky lépe hodnotil OHMSS, které tahá dolů opravdu jenom ten Lazenby a Savalas a nádherná Rigg s přehledem film tahají kupředu. Jinak vždycky mě fascinovalo jak se mohl Guy Hamiltonovi povést Goldfinger a jeho následující tři Bondovky bohužel už takovou kvalitu zdaleka neměly - a vychází mi z toho šťastná náhoda. Diamanty jsou věčné fakt nemají snad nic vyloženě pozitivního - je to takový utahaný. U Dnes neumírej by si zasloužila zmínit i předtitulková sekvence, protože to je předčasný vrchol filmu a zbytek už se začíná ztrácet v digibordelu. A tam kde ztrácí hlavní záporák, tak je ho poskoci (Zao a Miranda) mi příjdou velmi důstojní. Jinak na to jakým směrem se série vydá jsem hodně zvědaví. Konkurence ukazuje, že diváci dneska mají rádi variabilitu - moderní M:I a třeba Kingsmani, kteří se svým pojetím vrací ke starým Bondovkám, kde nějaký magor se šíleným plánem chce ovládnout/zničit svět.
2 -1
reagovat
Pro tyhle velkočtiva je moviezone zásadní, vždycky se na to těším jako kdysi na nový číslo Premiere.... Opět cool čtení a vesměs souhlasím, pac sem velkej bondofil (mám i bond kerku na ruce☝️) a zakončím to rovnou pustenim BD Goldfinger! Díky
805293
Pro tyhle velkočtiva je moviezone zásadní, vždycky se na to těším jako kdysi na nový číslo Premiere.... Opět cool čtení a vesměs souhlasím, pac sem velkej bondofil (mám i bond kerku na ruce☝️) a zakončím to rovnou pustenim BD Goldfinger! Díky
3 -2
reagovat
Mé nejoblíbenější bondovky dostaly hodnocení 10/10. Takže já jsem spokojený. :+
805274
Mé nejoblíbenější bondovky dostaly hodnocení 10/10. Takže já jsem spokojený. *:+*
2 -1
reagovat

Quantum of Solace

Nikdy jsem nepochopil ten všeobecnej konsenzus, že QoS je slabá bondovka... asi tím, jak přišla po Casinu a neposunula příběh dál. Mě to přišla vlastně dobrá bond-jednohubka. Vztah s bondgirl tak akorát, záporák nic extra, ale dobrej, skvělá hudba (imho kam se hrabe aktuální Zimmer).
Akční scény střihaný rychle, nejspíš příliš rychle, ale za mě i No time to die to není nějak extra přehledné (kromě schodů) a tady to má docela styl.. 

Ale já jsem dost v menšině i tím, že mě nebavilo Skyfall... Barden jako záporák mi přišel skoro parodie, ten jeho superkomplot - útěk jen těžko uvěřitelnej... 
805262
Nikdy jsem nepochopil ten všeobecnej konsenzus, že QoS je slabá bondovka... asi tím, jak přišla po Casinu a neposunula příběh dál. Mě to přišla vlastně dobrá bond-jednohubka. Vztah s bondgirl tak akorát, záporák nic extra, ale dobrej, skvělá hudba (imho kam se hrabe aktuální Zimmer). Akční scény střihaný rychle, nejspíš příliš rychle, ale za mě i No time to die to není nějak extra přehledné (kromě schodů) a tady to má docela styl..  Ale já jsem dost v menšině i tím, že mě nebavilo Skyfall... Barden jako záporák mi přišel skoro parodie, ten jeho superkomplot - útěk jen těžko uvěřitelnej... 
Quantum of Solace
5 -3
reagovat
Tolik kritiky na Muže se zlatou zbraní - a přitom je to nejlepší bondovka s Moorem :)
I když za to pravda může může hlavně záporák - Christopher Lee mezi ostatními bondovskými záporáky jen těžko hledá konkurenci.
805259
Tolik kritiky na Muže se zlatou zbraní - a přitom je to nejlepší bondovka s Moorem *:)* I když za to pravda může může hlavně záporák - Christopher Lee mezi ostatními bondovskými záporáky jen těžko hledá konkurenci.
4 -4
reagovat
Přiznám se, že se mi líbíla i neoficialni Bondovka Nikdy neříkej nikdy.
805252
Přiznám se, že se mi líbíla i neoficialni Bondovka Nikdy neříkej nikdy.
4 -2
reagovat
Mňa baví veľmi soundtrack Hansa Zimmera. Je emotívnejší, funguje viac, je reálnejší. Skyfall bol super, ale chýbalo tak podkreslenie hudbou. Som rád, že No Time to Die mi dal všetko :). Videl som Bondovky len od Brosnana, staršie by som nedal.
805250
Mňa baví veľmi soundtrack Hansa Zimmera. Je emotívnejší, funguje viac, je reálnejší. Skyfall bol super, ale chýbalo tak podkreslenie hudbou. Som rád, že No Time to Die mi dal všetko :). Videl som Bondovky len od Brosnana, staršie by som nedal.
1 -6
reagovat
Snad to nebude spojler, ale z No time to die je za mna najpamatnejsia akcia, ktoru necakane rozjede “neskusena” Ana de Armas po 3 tyzdnoch treningu :)
805247
Snad to nebude spojler, ale z No time to die je za mna najpamatnejsia akcia, ktoru necakane rozjede “neskusena” Ana de Armas po 3 tyzdnoch treningu :)
5 -1
reagovat
Zrovna sjíždím všechny Bondovky (Žiješ jenom dvakrát jsem viděl poprvé a hodně mě bavil, i když to občas balancovalo na hranici :D bylo by zajímavý sledovat jak by reagoval dnešní svět :D ), aktuálně jsem skončil Conneryho a jedu dal. Takže článek mi jde hezky do noty :)
805213
Zrovna sjíždím všechny Bondovky (Žiješ jenom dvakrát jsem viděl poprvé a hodně mě bavil, i když to občas balancovalo na hranici :D bylo by zajímavý sledovat jak by reagoval dnešní svět :D ), aktuálně jsem skončil Conneryho a jedu dal. Takže článek mi jde hezky do noty :)
6 0
reagovat
Ta známá melodie je z pera Montyho Normana, John Barry má na svědomí její aranžmá (ačkoliv v minulosti tvrdil, že je rovněž autorem, kvůli čemuž se Norman soudil).

Jinak držím basu s Nolanem a OHMSS považuji za jednu z nejpovedenějších bondovek vůbec a díky naprosto skvělé a překrásné Rigg nepochybuji ani na vteřinu, že kvůli ní Bond ztratil hlavu. Na rozdíl od podobného citového pohnutí ve Spectre/NTTD se Sedoux.

A v případě Brosnanovy éry se sluší zmínit i Arnolda, který po hrozném OST v GE od Serry přinesl do série opět ten správný bondovský sound (původně plánovaný titulní song pro TND "Surrender" je tak typicky bondovský, že to už více ani nejde:)) a ne náhodou si jej Broccoli s Wilsonem povolali také u Craigova restartu v CR (spolu s Dench) a následně ještě v QOF.

Jo a v FYEO si malou roličku zahrála i Brosnanova tehdejší manželka Cassandra Harris, díky čemuž se Brosnan seznámil s Cubbym a dost možná se právě tehdy zrodila myšlenka na jeho případný casting do role Bonda po konci Moora v AVTAK.    
805211
Ta známá melodie je z pera Montyho Normana, John Barry má na svědomí její aranžmá (ačkoliv v minulosti tvrdil, že je rovněž autorem, kvůli čemuž se Norman soudil). Jinak držím basu s Nolanem a OHMSS považuji za jednu z nejpovedenějších bondovek vůbec a díky naprosto skvělé a překrásné Rigg nepochybuji ani na vteřinu, že kvůli ní Bond ztratil hlavu. Na rozdíl od podobného citového pohnutí ve Spectre/NTTD se Sedoux. A v případě Brosnanovy éry se sluší zmínit i Arnolda, který po hrozném OST v GE od Serry přinesl do série opět ten správný bondovský sound (původně plánovaný titulní song pro TND "Surrender" je tak typicky bondovský, že to už více ani nejde*:)*) a ne náhodou si jej Broccoli s Wilsonem povolali také u Craigova restartu v CR (spolu s Dench) a následně ještě v QOF. Jo a v FYEO si malou roličku zahrála i Brosnanova tehdejší manželka Cassandra Harris, díky čemuž se Brosnan seznámil s Cubbym a dost možná se právě tehdy zrodila myšlenka na jeho případný casting do role Bonda po konci Moora v AVTAK.    
6 -3
reagovat
Za mě Tomorrow Never Dies prostě trumfuje Zlaté oko. Golden Eye má Tinu, nového Brosnana, prostě všechno, ale přijde mi, že až  v TND je to všechno dotažené. Jinak moc díky za článek!
805209
Za mě Tomorrow Never Dies prostě trumfuje Zlaté oko. Golden Eye má Tinu, nového Brosnana, prostě všechno, ale přijde mi, že až  v TND je to všechno dotažené. Jinak moc díky za článek!
5 -2
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se