Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku První reakce: Bondovka Není čas zemřít je výbornou Craigovou rozlučkou

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
reaguje na: maddy1111
A první dojmy z novinářských projekcí jsou jako co přesně? Druhé dojmy nebo neoficiální první dojmy? Když si tady přečteš, co na film říkají lidi z redakce, tak se to jako nepočítá jako první dojmy? Nebo má jejich názor jinou váhu, dokud to někdo z nich nepřetaví do recenze? Máš pod sebou post od Civala, kde píše, jaké všechny kanály/zdroje mohou být (nejen na zdejším webu) podkladem pro první dojmy ("většinou jsou od kritiků"), tak moc nechápu, proč se stále upínáš pouze na variantu fanouškovských projekcí, ale to je fuk.

Co se týká zkušebek, tak je snad jasné, že porušují NDAčko, to ale nic nemění na faktu, že vypouští ven své první dojmy na verzi kterou viděli (která taky může být zcela totožná jako finální veřejná verze).      
804222
A první dojmy z novinářských projekcí jsou jako co přesně? Druhé dojmy nebo neoficiální první dojmy? Když si tady přečteš, co na film říkají lidi z redakce, tak se to jako nepočítá jako první dojmy? Nebo má jejich názor jinou váhu, dokud to někdo z nich nepřetaví do recenze? Máš pod sebou post od Civala, kde píše, jaké všechny kanály/zdroje mohou být (nejen na zdejším webu) podkladem pro první dojmy ("většinou jsou od kritiků"), tak moc nechápu, proč se stále upínáš pouze na variantu fanouškovských projekcí, ale to je fuk. Co se týká zkušebek, tak je snad jasné, že porušují NDAčko, to ale nic nemění na faktu, že vypouští ven své první dojmy na verzi kterou viděli (která taky může být zcela totožná jako finální veřejná verze).      
804183
2 -1
reagovat
reaguje na: Polux
Asi nechápeme o akých prvých dojmoch sa bavíme.
Pri testovacích projekciách podpisuje každý a jeden Non Disclosure Agreement, takže tam nie sú žiadne prvé dojmy. Btw preto je to "testovacia projekcia" po ktorej môže pokojne dôjsť k prestrihaniu filmu, úprave scén atď, takže to nie "prvý dojem" z výsledného filmu, ktorý uvidíš ty alebo ja. Ak niečo leakne na net, tak to je iba preto, lebo si nejaký zúfalý trouba pustil hubu na špacír. 

Oficiálne prvé dojmy väčšinou dovolia spoločnosti vypustiť niekoľko dní, až týždňov pred oficiálnou premiérou (a často o tom vyjde aj článok tu na moviezone, čo si si určite všimol), kde si väčšinou na tieto projekcie pozývajú fans, ktorí ten film následne náležite pochvália na twitteri. Čiže tam hľadať nejakú objektivitu je zbytočné. Zatiaľ čo v prvej várke recenzií ju už môžeš nájsť, keď si ich prebehneš všetky a vyzobeš čo majú spoločné.
804183
Asi nechápeme o akých prvých dojmoch sa bavíme. Pri testovacích projekciách podpisuje každý a jeden Non Disclosure Agreement, takže tam nie sú žiadne prvé dojmy. Btw preto je to "testovacia projekcia" po ktorej môže pokojne dôjsť k prestrihaniu filmu, úprave scén atď, takže to nie "prvý dojem" z výsledného filmu, ktorý uvidíš ty alebo ja. Ak niečo leakne na net, tak to je iba preto, lebo si nejaký zúfalý trouba pustil hubu na špacír.  Oficiálne prvé dojmy väčšinou dovolia spoločnosti vypustiť niekoľko dní, až týždňov pred oficiálnou premiérou (a často o tom vyjde aj článok tu na moviezone, čo si si určite všimol), kde si väčšinou na tieto projekcie pozývajú fans, ktorí ten film následne náležite pochvália na twitteri. Čiže tam hľadať nejakú objektivitu je zbytočné. Zatiaľ čo v prvej várke recenzií ju už môžeš nájsť, keď si ich prebehneš všetky a vyzobeš čo majú spoločné.
804177
1 -1
reagují: Polux
reagovat
Vetsinou jsou od kritiku. Ale obcas byly z twitteru, obcas i od prvni davky fandu, kdyz nejsou...
804179
Vetsinou jsou od kritiku. Ale obcas byly z twitteru, obcas i od prvni davky fandu, kdyz nejsou...
3 0
reagovat
reaguje na: maddy1111
První dojmy přece může napsat kdokoliv, kdo film viděl, včetně kritiků hned potom, co vylezou z kina a ještě předtím než napíšou samotnou recenzi (ano, včetně místní redakce) nebo lidí, kteří se zúčastnili testovacích projekcí (které se fakt neskládají čistě z fanoušků, to by jim ten feedback moc k čemu nebyl), ale i obyčejných lidí, kteří ten film prostě už viděli.

Zobecňovat je čistě na to, že jde ve všech případech o nekritické fanboye daného filmu/frančízy, kteří vychvalují do nebes úplně všechno a jejich názor tudíž nemá váhu, je imho dost velká zkratka, ale ok. Jen mě zajímalo, v čem ten rozdíl spatřuješ a teď už to vím (první dojmy rovná se fanboys na twitteru:D). Těším se na film, Ty určitě taky, tak doufám, že si ho oba pořádně užijeme:+.
804177
První dojmy přece může napsat kdokoliv, kdo film viděl, včetně kritiků hned potom, co vylezou z kina a ještě předtím než napíšou samotnou recenzi (ano, včetně místní redakce) nebo lidí, kteří se zúčastnili testovacích projekcí (které se fakt neskládají čistě z fanoušků, to by jim ten feedback moc k čemu nebyl), ale i obyčejných lidí, kteří ten film prostě už viděli. Zobecňovat je čistě na to, že jde ve všech případech o nekritické fanboye daného filmu/frančízy, kteří vychvalují do nebes úplně všechno a jejich názor tudíž nemá váhu, je imho dost velká zkratka, ale ok. Jen mě zajímalo, v čem ten rozdíl spatřuješ a teď už to vím (první dojmy rovná se fanboys na twitteru*:D*). Těším se na film, Ty určitě taky, tak doufám, že si ho oba pořádně užijeme*:+*.
804169
1 -3
reagují: maddy1111
reagovat
reaguje na: fr3ak
Např. ? :)
Fakt mě to zajímá, protože nic podobnýho jsem tam neviděl za problém. 
804174
Např. ? :) Fakt mě to zajímá, protože nic podobnýho jsem tam neviděl za problém. 
804139
3 -1
reagovat
reaguje na: Polux
Ale když už jsi to načal, nedá mi to se nezeptat - jakože subjektivní názor někoho v prvních dojmech je podle Tebe něco úplně jiného než subjektivní názor někoho v prvních reakcích, chápu to správně?

ne, pletieš hrušky s jablkami ;) (a mám pocit, že tak trochu schválne a zbytočne provokačne, i keď sám chápeš ten rozdiel ... ale pokiaľ si teda potrebuješ zatrolovať, tak v pohode) ;)

Prvé dojmy z twitteru a podobných sietí (nebavíme sa o MZ redakcii) sú reakcie od neodbornej verejnosti, keď to mám nazvať slušne, a tam sa dočkáš iba typických fanúšikovských reakcií typu "jo, je to najlepší film ever", maximálne niečoho jemne kritické typu "hudba je nevýrazná" alebo "je tam trocha menej akcie než som čakal". Čo ti prakticky o filmu takmer vôbec nič relevantné nepovie a väčšinou to je iba slepé chválenie daného filmu.

Prvé reakcie sú články o oficiálnych recenziách od filmových recenzetov z rottenov alebo metacritics. Áno, aj recenzia je iba subjektívny názor niekoho, to tu nikto nerozporuje a nebolo to vôbec predmetom debaty, ale v článkoch MZ sa ohľadom prvých reakcií neodkazuje na jednu konkrétnu recenziu a nejaký subjektívny názor jedného recenzeta. Je to súhrnný článok v ktorom sa objektívne z recenzií vyberie to čo sa tam u viacerých spomína ako najväčší klad daného filmu a rovnako ako najväčší zápor. Čiže to je prakticky taký high level summary zo všetkých prvých recenzií. Nič iné.

Kapišto?
804169
[i]Ale když už jsi to načal, nedá mi to se nezeptat - jakože subjektivní názor někoho v prvních dojmech je podle Tebe něco úplně jiného než subjektivní názor někoho v prvních reakcích, chápu to správně?[/i] ne, pletieš hrušky s jablkami *;)* (a mám pocit, že tak trochu schválne a zbytočne provokačne, i keď sám chápeš ten rozdiel ... ale pokiaľ si teda potrebuješ zatrolovať, tak v pohode) *;)* Prvé dojmy z twitteru a podobných sietí (nebavíme sa o MZ redakcii) sú reakcie od neodbornej verejnosti, keď to mám nazvať slušne, a tam sa dočkáš iba typických fanúšikovských reakcií typu "jo, je to najlepší film ever", maximálne niečoho jemne kritické typu "hudba je nevýrazná" alebo "je tam trocha menej akcie než som čakal". Čo ti prakticky o filmu takmer vôbec nič relevantné nepovie a väčšinou to je iba slepé chválenie daného filmu. Prvé reakcie sú články o oficiálnych recenziách od filmových recenzetov z rottenov alebo metacritics. Áno, aj recenzia je iba subjektívny názor niekoho, to tu nikto nerozporuje a nebolo to vôbec predmetom debaty, ale v článkoch MZ sa ohľadom prvých reakcií neodkazuje na jednu konkrétnu recenziu a nejaký subjektívny názor jedného recenzeta. Je to súhrnný článok v ktorom sa objektívne z recenzií vyberie to čo sa tam u viacerých spomína ako najväčší klad daného filmu a rovnako ako najväčší zápor. Čiže to je prakticky taký high level summary zo všetkých prvých recenzií. Nič iné. Kapišto?
804163
1 -1
reagují: Polux
reagovat
reaguje na: WinterSoldier
No neteš sa dopredu Cival dal Dune 5* a Hlad 3*, teraz dal Cival 4* takže Hlad dá 1* a je to v háji:D:D?)
804165
No neteš sa dopredu Cival dal Dune 5* a Hlad 3*, teraz dal Cival 4* takže Hlad dá 1* a je to v háji*:D**:D**?)*
804151
4 0
reagovat
reaguje na: Polux
Prvni reakce jsou prvni ohlasy z kritik a twitter-reakci, prvni dojmy jsou z redakce :)
804164
Prvni reakce jsou prvni ohlasy z kritik a twitter-reakci, prvni dojmy jsou z redakce :)
804163
4 0
reagovat
Jo, v komentáři jsem napsal dojmy namísto reakce, mea culpa, ale měl jsem na mysli kritiky a to v souvislosti s tím, že v minulosti se již párkrát stalo, že první reakce v zámoří byly značně odlišné od toho, jak se k danému filmu následně postavila odborná obec a následně i diváci u nás (přičemž mám pocit, že právě Bond byl vždy vnímám lépe v Evropě než v US). 

Ale když už jsi to načal, nedá mi to se nezeptat - jakože subjektivní názor někoho v prvních dojmech je podle Tebe něco úplně jiného než subjektivní názor někoho v prvních reakcích, chápu to správně:)?
804163
Jo, v komentáři jsem napsal dojmy namísto reakce, mea culpa, ale měl jsem na mysli kritiky a to v souvislosti s tím, že v minulosti se již párkrát stalo, že první reakce v zámoří byly značně odlišné od toho, jak se k danému filmu následně postavila odborná obec a následně i diváci u nás (přičemž mám pocit, že právě Bond byl vždy vnímám lépe v Evropě než v US).  Ale když už jsi to načal, nedá mi to se nezeptat - jakože subjektivní názor někoho v prvních dojmech je podle Tebe něco úplně jiného než subjektivní názor někoho v prvních reakcích, chápu to správně*:)*?
1 -2
reagují: maddy1111, Cival
reagovat
reaguje na: Polux
Podľa mňa si v tvojom komentári pletieš prvé dojmy s prvými reakciami.
Jo, prvé dojmy sú väčšinou bunch of billshits z twitteru a od nadšených fanúšikov a pod.
Prvé reakcie je prakticky výber z oficiálnych recenzií, takže na tom nemá byť čo "takové všelijaké jak všichni víme" ;) 
Jednoducho dostaneš súhrnné info čo si o tom myslí recenzenti so základným vymenovaní toho čo sa v nich najviac chválí a naopak čo sú tie najviac spomínané zápory, nič iné.. A na tom nemá  byť čo biased ako v prvých dojmoch 
804160
Podľa mňa si v tvojom komentári pletieš prvé dojmy s prvými reakciami. Jo, prvé dojmy sú väčšinou bunch of billshits z twitteru a od nadšených fanúšikov a pod. Prvé reakcie je prakticky výber z oficiálnych recenzií, takže na tom nemá byť čo "takové všelijaké jak všichni víme" *;)*  Jednoducho dostaneš súhrnné info čo si o tom myslí recenzenti so základným vymenovaní toho čo sa v nich najviac chválí a naopak čo sú tie najviac spomínané zápory, nič iné.. A na tom nemá  byť čo biased ako v prvých dojmoch 
804133
3 -2
reagovat
Cival 4* průser to snad nebude
804151
Cival 4* průser to snad nebude
4 -2
reagují: Mr.Nobody
reagovat
Na wiki (EN mutaci) už je vypsána kompletní zápletka, tak bacha na to, pokud byste si chtěli ještě před filmem přečíst nějaké zajímavosti (tak jako já). Z druhé strany, komu nevadí spoilery a chce mít jasno předem, tak má možnost. Já to zavřel hned potom, co jsem to zjistil:), takže nevím nic, ale podle velikosti odstavce se toho ve filmu stane asi docela dost.
804145
Na wiki (EN mutaci) už je vypsána kompletní zápletka, tak bacha na to, pokud byste si chtěli ještě před filmem přečíst nějaké zajímavosti (tak jako já). Z druhé strany, komu nevadí spoilery a chce mít jasno předem, tak má možnost. Já to zavřel hned potom, co jsem to zjistil*:)*, takže nevím nic, ale podle velikosti odstavce se toho ve filmu stane asi docela dost.
8 0
reagovat
Koukal jsem se na nespokojené recenze kolem 50 až 60 % a to nejsou uplně nevýznamné plátky: Vulture, Hollywood reporter, ScreenRant, Independent. 
804143
Koukal jsem se na nespokojené recenze kolem 50 až 60 % a to nejsou uplně nevýznamné plátky: Vulture, Hollywood reporter, ScreenRant, Independent. 
4 -2
reagovat
Vzhledem k tomu, že za scénářem stojí Phoebe Waller Bridge, očekávám totální mindfuck přesně ve stylu nejlepších příspěvku do dalekosáhlé bondovské série, tedy Quantum of Solace a Spectre, a připočtu- li značně rozdílné, ba přímo rozdělující ohlasy, možná se jí i přes značnou trailerovou skepsi dočkám. Dobrý film a dobré umělecké dílo obecně musí být bouřlivé, vášnivé, nejednoznačné, diváctvo dělící a diskusi podněcující, jinak není dobré :+. A pokud se mé skepsí a optimismem zároveň protkané předpoklady nakonec naplní, nenechám si to ujít :+
804140
Vzhledem k tomu, že za scénářem stojí Phoebe Waller Bridge, očekávám totální mindfuck přesně ve stylu nejlepších příspěvku do dalekosáhlé bondovské série, tedy Quantum of Solace a Spectre, a připočtu- li značně rozdílné, ba přímo rozdělující ohlasy, možná se jí i přes značnou trailerovou skepsi dočkám. Dobrý film a dobré umělecké dílo obecně musí být bouřlivé, vášnivé, nejednoznačné, diváctvo dělící a diskusi podněcující, jinak není dobré *:+*. A pokud se mé skepsí a optimismem zároveň protkané předpoklady nakonec naplní, nenechám si to ujít *:+*
3 -13
reagovat
reaguje na: remy
Ve scénáři, kterej nejdřív jednu věc tvrdí a jinak ji později ukazuje. O nejzbytečnější Bondgirl nemluvě. 
804139
Ve scénáři, kterej nejdřív jednu věc tvrdí a jinak ji později ukazuje. O nejzbytečnější Bondgirl nemluvě. 
804136
3 -6
reagují: remy
reagovat
reaguje na: fr3ak
V cem se popiral?
804136
V cem se popiral?
804135
6 -2
reagují: fr3ak
reagovat
No mě hlavně bude zajímat názor lidí, kterejm se nelíbil Skyfal, protože po tom všeobecným nadšení z toho kupodivu vylezl strašnej blábol, kterej dokonce i popíral sám sebe.
804135
No mě hlavně bude zajímat názor lidí, kterejm se nelíbil Skyfal, protože po tom všeobecným nadšení z toho kupodivu vylezl strašnej blábol, kterej dokonce i popíral sám sebe.
6 -8
reagují: remy
reagovat
reaguje na: Attikus

spectre

treba vyradit z oficialneho kánonu
804134
treba vyradit z oficialneho kánonu
spectre
804131
4 -4
reagovat
První dojmy u čehokoliv jsou takové všelijaké jak všichni víme, ale jako velký fanoušek bondovek budu velice rád pozitivním ohlasům věřit:). U Maleka jsem se podobné kritiky trochu obával, protože jak jsem byl po BR jeho obsazením potěšen, tak mě jeho výkon v The Little Things docela zklamal. No, tak uvidíme. Těším se hlavně na Armas a Lynch a doufám, že obě budou velkým highlightem filmu ( a Lynch tak ukáže hejtrům prostředníček):).
804133
První dojmy u čehokoliv jsou takové všelijaké jak všichni víme, ale jako velký fanoušek bondovek budu velice rád pozitivním ohlasům věřit*:)*. U Maleka jsem se podobné kritiky trochu obával, protože jak jsem byl po BR jeho obsazením potěšen, tak mě jeho výkon v The Little Things docela zklamal. No, tak uvidíme. Těším se hlavně na Armas a Lynch a doufám, že obě budou velkým highlightem filmu ( a Lynch tak ukáže hejtrům prostředníček)*:)*.
5 -1
reagují: maddy1111
reagovat
reaguje na: sareth
Na to nebude čas.
804132
Na to nebude čas.
804129
18 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se