Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku TOP 10 skvělých filmů s pozoruhodně nízkým rozpočtem

příspěvky 1 - 15 Napsat příspěvek
Já jsem sice byla ta "cílová" generace u Blair Witch, ale mám zrovna s tímhle filmem divný vztah. Do kina jsem na to nešla, ale půjčila jsem si to pak na VHS...v době, kdy jsem byla nemocná s chřipkou, bylo mi blbě, a navíc mi zlobilo video, kde to ještě dělalo další pruhy...takže jsem nikdy nezjistila, jestli to byla součást filmu, anebo rozbité video :D Takže to mám spojené s tím, že mi bylo zle a ještě mě tam děsně iritovalo chování a jekot těch lidí, takže za mě je to jeden takový velký hype, který mě totálně minul, navzdory tomu, že jsem "byla u toho" :D
892429
Já jsem sice byla ta "cílová" generace u Blair Witch, ale mám zrovna s tímhle filmem divný vztah. Do kina jsem na to nešla, ale půjčila jsem si to pak na VHS...v době, kdy jsem byla nemocná s chřipkou, bylo mi blbě, a navíc mi zlobilo video, kde to ještě dělalo další pruhy...takže jsem nikdy nezjistila, jestli to byla součást filmu, anebo rozbité video *:D* Takže to mám spojené s tím, že mi bylo zle a ještě mě tam děsně iritovalo chování a jekot těch lidí, takže za mě je to jeden takový velký hype, který mě totálně minul, navzdory tomu, že jsem "byla u toho" *:D*
0 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Kdyby to byly děti, tak to vůbec neřeším. V jejich případě to naprosto chápu. Stalo se mi to u mých vrstevníků (17) a dokonce u pár lidí, kteří byli o dost starší než já (30+). Při čtení článku jsem si na to vzpomněl.

Co si tak matně pamatuji, tak k internetu se tehdy už dalo dostat. Jasně, s dnešní penetrací se to absolutně nedá srovnat, ale tehdy jsem žil v přesvědčení (aniž bych o tom cokoliv věděl), že jsme u nás byli tak 5 až 10 let za standardem na západě (tak jako se vším v té době) a tedy, když je u nás internet již dostupný, tak v zahraničí už běží "na plné pecky".

No, ale především - k tomu, abys poznal, že o žádný real find footage samozřejmě nejde, si nepotřeboval internet. Stačilo mít trochu logického myšlení a vlastně jen domyslet celou situaci do patřičných důsledků (na čemž stála moje vysvětlovačka). Což třeba v mé sociální bublině tehdy moc lidí neudělalo. 
789206
Kdyby to byly děti, tak to vůbec neřeším. V jejich případě to naprosto chápu. Stalo se mi to u mých vrstevníků (17) a dokonce u pár lidí, kteří byli o dost starší než já (30+). Při čtení článku jsem si na to vzpomněl. Co si tak matně pamatuji, tak k internetu se tehdy už dalo dostat. Jasně, s dnešní penetrací se to absolutně nedá srovnat, ale tehdy jsem žil v přesvědčení (aniž bych o tom cokoliv věděl), že jsme u nás byli tak 5 až 10 let za standardem na západě (tak jako se vším v té době) a tedy, když je u nás internet již dostupný, tak v zahraničí už běží "na plné pecky". No, ale především - k tomu, abys poznal, že o žádný real find footage samozřejmě nejde, si nepotřeboval internet. Stačilo mít trochu logického myšlení a vlastně jen domyslet celou situaci do patřičných důsledků (na čemž stála moje vysvětlovačka). Což třeba v mé sociální bublině tehdy moc lidí neudělalo. 
789194
1 0
reagovat
reaguje na: Polux
Tak je to hodně o tom, kolik člověku v době premiéry bylo. Bejt v době premiéry o 10 let starší, asi (snad) na to koukám taky trochu kriticky.

Ale fakt bych nepodceňoval ten fakt, že nebyl internet. To je dnes samozřejmě dvousečná zbraň, ale kdo chce, tak si aspoň nějaká fakta velmi rychle ověří.
789194
Tak je to hodně o tom, kolik člověku v době premiéry bylo. Bejt v době premiéry o 10 let starší, asi (snad) na to koukám taky trochu kriticky. Ale fakt bych nepodceňoval ten fakt, že nebyl internet. To je dnes samozřejmě dvousečná zbraň, ale kdo chce, tak si aspoň nějaká fakta velmi rychle ověří.
789162
1 0
reagují: Polux
reagovat
Byl jsem na Blair Witch v kině, dokonce si matně pamatuji, že jsem okolo premiéry viděl i nějaký promo dokument v tv, ve kterém se studio snažilo diváky přesvědčit, že film je real find footage a smál jsem se tomu už tehdy, protože jsem tomu nevěřil ani na sekundu. Naopak jsem to považoval za docela provařenou strategii (20 let poté, co totéž zkoušel Cannibal Holocaust), která v době internetu přece nemůže zabrat.

Pak mně ovšem smích přešel, když jsem s údivem ve svém okolí narazil na nemálo lidi, kteří tomu opravdu po nějaký čas věřili a musel jsem jim vysvětlovat, že pokud by se jednalo o reálně natočený materiál, tak by šlo o důkazní materiál k neuzavřenému případu zmizení osob (!), vyšetřující orgány a rodiny těch lidí by asi úplně nesouhlasily, aby se jejich poslední okamžiky veřejně publikovaly (!!) a navrch na tom někdo (pekelně) profitoval (!!!). Následovaly neochotné souhlasné reakce, že to dává smysl, ale obvykle to bylo podáno takovým způsobem, že mi bylo jasné, že tomu ti lidi stále věří, ale nechtějí být za blbce:D:D:D

Ta genialita v mých očích "ohraného" marketingu, postaveného na real find footage, mi došla až poté, co se z filmu stal obrovský hit a já jsem poznal, že lidi prostě uvěří všemu, čemu chtějí věřit, bez ohledu na jakoukoliv logiku nebo racionalitu:)
789162
Byl jsem na Blair Witch v kině, dokonce si matně pamatuji, že jsem okolo premiéry viděl i nějaký promo dokument v tv, ve kterém se studio snažilo diváky přesvědčit, že film je real find footage a smál jsem se tomu už tehdy, protože jsem tomu nevěřil ani na sekundu. Naopak jsem to považoval za docela provařenou strategii (20 let poté, co totéž zkoušel Cannibal Holocaust), která v době internetu přece nemůže zabrat. Pak mně ovšem smích přešel, když jsem s údivem ve svém okolí narazil na nemálo lidi, kteří tomu opravdu po nějaký čas věřili a musel jsem jim vysvětlovat, že pokud by se jednalo o reálně natočený materiál, tak by šlo o důkazní materiál k neuzavřenému případu zmizení osob (!), vyšetřující orgány a rodiny těch lidí by asi úplně nesouhlasily, aby se jejich poslední okamžiky veřejně publikovaly (!!) a navrch na tom někdo (pekelně) profitoval (!!!). Následovaly neochotné souhlasné reakce, že to dává smysl, ale obvykle to bylo podáno takovým způsobem, že mi bylo jasné, že tomu ti lidi stále věří, ale nechtějí být za blbce*:D**:D**:D* Ta genialita v mých očích "ohraného" marketingu, postaveného na real find footage, mi došla až poté, co se z filmu stal obrovský hit a já jsem poznal, že lidi prostě uvěří všemu, čemu chtějí věřit, bez ohledu na jakoukoliv logiku nebo racionalitu*:)*
2 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Nevim a prubni :D Mne to slapalo bez problemu a zadny delo teda nemam. A specialne pro tebe v ty hre mas psa, ktery ti pomaha a budes ho mit rad ;)
789052
Nevim a prubni *:D* Mne to slapalo bez problemu a zadny delo teda nemam. A specialne pro tebe v ty hre mas psa, ktery ti pomaha a budes ho mit rad *;)*
789023
2 0
reagovat
reaguje na: vZeč
Jde to pustit i na notebooku bez dedikovany grafiky? Prubnul bych... :)
789023
Jde to pustit i na notebooku bez dedikovany grafiky? Prubnul bych... :)
789006
1 0
reagují: vZeč
reagovat

Blair Witch

Doporucuju hru, ktera je minimalisticka atmosferina, jak ma byt a pripomela mi vynikajici atmosferu, o ktery jsem ani nevedel, ze si ji pamatuju. Realne to muze byt desivejsi nez ten film dneska. Necekal bych, co jde jen v blbym lese vymyslet. :+ Plus tam mate nejakou starou Nokii (odehrava se to v dobe filmu) a muzete na ni hrat, takze pecka. :D
789006
Doporucuju hru, ktera je minimalisticka atmosferina, jak ma byt a pripomela mi vynikajici atmosferu, o ktery jsem ani nevedel, ze si ji pamatuju. Realne to muze byt desivejsi nez ten film dneska. Necekal bych, co jde jen v blbym lese vymyslet. *:+* Plus tam mate nejakou starou Nokii (odehrava se to v dobe filmu) a muzete na ni hrat, takze pecka. *:D*
Blair Witch
1 0
reagují: TedGeorge
reagovat
Mohli byste prosím uvádět i originální názvy filmů? Jinak super článek.
788910
Mohli byste prosím uvádět i originální názvy filmů? Jinak super článek.
1 0
reagovat
snad si to přečte i nějaký český tvůrce a inspiruje ho to...
788909
snad si to přečte i nějaký český tvůrce a inspiruje ho to...
1 0
reagovat
reaguje na: Alangor
jo, ten je fajn
788830
jo, ten je fajn
788823
1 0
reagovat
Já mam rád The Man from Earth. Rozpočet 200 000 dolarů rok výroby 2007 takže i teď se sem tam něco hodně levného vytvoří. 
788823
Já mam rád [b]The Man from Earth[/b]. Rozpočet 200 000 dolarů rok výroby 2007 takže i teď se sem tam něco hodně levného vytvoří. 
4 0
reagují: TedGeorge
reagovat
Ušetrili by ešte viac ak by najali týchto hercov a hlavne scenáristu. Ak niekto ten film nevidel odporúčam link
788756
Ušetrili by ešte viac ak by najali týchto hercov a hlavne scenáristu. Ak niekto ten film nevidel odporúčam https://m.youtube.com/watch?v=XPx_dGhAbyI
2 0
reagovat
skvelý výber
788754
skvelý výber
2 0
reagovat
reaguje na: Fixer
jj, premyslel sem o tom, mozna tomu mohl vetu venovat u Blair Witch, ale ty kvality tam nejenom ja proste nevidim. Jenom kvuli nizkemu rozpoctu a vysokejm trzbam tam neni zadnej film.
788753
jj, premyslel sem o tom, mozna tomu mohl vetu venovat u Blair Witch, ale ty kvality tam nejenom ja proste nevidim. Jenom kvuli nizkemu rozpoctu a vysokejm trzbam tam neni zadnej film.
788752
4 0
reagovat

Paranormal Activity

Překvapivě ve článku není. Nikdy jsem to neviděl, asi to skvělé není, ale na skromný rozpočet to vydělalo dost.
788752
Překvapivě ve článku není. Nikdy jsem to neviděl, asi to skvělé není, ale na skromný rozpočet to vydělalo dost.
Paranormal Activity
1 0
reagují: TedGeorge
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se