Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: Dočkáme se v říjnu Duny na HBO Max?

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
Asi došlo k nějaký dohodě, jelikož v Austrálii, Francii a jinde zrovna oznámili premiéru Duny na půlku září, či-li dva týdny přes US. Minimálně tedy tam to na Maxu asi mít nebudou.

A Memorial Day bere ta věc od Jolie-Sheridana, takže teď WB zbývá už jen Reminiscence (Den nezávislosti? Díkuvzdání?).
779985
Asi došlo k nějaký dohodě, jelikož v Austrálii, Francii a jinde zrovna oznámili premiéru Duny na půlku září, či-li dva týdny přes US. Minimálně tedy tam to na Maxu asi mít nebudou. A Memorial Day bere ta věc od Jolie-Sheridana, takže teď WB zbývá už jen Reminiscence (Den nezávislosti? Díkuvzdání?).
2 0
reagovat
Pokud je Duna hotová, tak proč jí nepustí v Číně, Japonsku, Koreji, Austrálii apod. napřed. Třeba za 2-3 měsíce? Proč čekat. Tím se zajistí, že nebudou pirátské kopie v době premiéry třeba v Číně. Amerika si pak může dát tu jejich stream/kino premiéru a ve zbytku světa by to buď šlo do kina, nebo vůbec.

Jinak Duna je pro běžného diváka naprosto neznámá věc. Popravdě i pro mě. A to jsem viděl Lynchovu Dunu v tv, ale vůbec nic si z ní nepamatuji. On i Villeneuve je neznámé jméno. Nedávno jsem se bavil s kamarádama a při zmínění jména Denis Villeneuve jsem by opraven: Nemyslíš Jacques Villeneuve? :D:D
779768
Pokud je Duna hotová, tak proč jí nepustí v Číně, Japonsku, Koreji, Austrálii apod. napřed. Třeba za 2-3 měsíce? Proč čekat. Tím se zajistí, že nebudou pirátské kopie v době premiéry třeba v Číně. Amerika si pak může dát tu jejich stream/kino premiéru a ve zbytku světa by to buď šlo do kina, nebo vůbec. Jinak Duna je pro běžného diváka naprosto neznámá věc. Popravdě i pro mě. A to jsem viděl Lynchovu Dunu v tv, ale vůbec nic si z ní nepamatuji. On i Villeneuve je neznámé jméno. Nedávno jsem se bavil s kamarádama a při zmínění jména Denis Villeneuve jsem by opraven: Nemyslíš Jacques Villeneuve? *:D**:D*
1 -4
reagují: Qwat
reagovat
reaguje na: Cinefil
Tak to by se pak "vyplatilo" dát do markentingu jen absolutní minimum. Smířit se že film nevydělá, ale postupem času se o něm lidé dozví, vybuduje studiu hodnotnou pověst, a to pak ušetří na reklamě někde jinde. Proto dává stream smysl. 
779757
Tak to by se pak "vyplatilo" dát do markentingu jen absolutní minimum. Smířit se že film nevydělá, ale postupem času se o něm lidé dozví, vybuduje studiu hodnotnou pověst, a to pak ušetří na reklamě někde jinde. Proto dává stream smysl. 
779743
1 -1
reagovat
reaguje na: Cinefil
Já jsem rozhodně rád, že takové filmy vznikají (oba BR jsou má srdcovka) a že třeba ten Villeneuve (a snad v budoucnu i Nolan po Tenetu) dostává stále šanci natáčet vysokorozpočtové blockbustery nehledě na to, jak se jim vede tržebně. A souhlasím, že těch motivací k realizaci té či oné látky může být více (artovka, která posbírá ceny; frančíza, u které vydělá když ne samotný film, tak merch naprosto jistě; partnerství studio+režisér trochu nehledě na zvolenou látku; v mezidobí kultovní status předchůdce a hlad fanoušků po pokračování; potažmo cokoliv dalšího).

Pořád si ale myslím, že zisk nebo přinejhorším splacení nákladů hrají tu nejpodstatnější roli. Těžko se vedení studia rozhodne "jo, už teď víme, že to bude propadák, ale jdeme do toho, protože [dosaď libovolný důvod]". Tohle může fungovat u nízkonákladovek, u kterých ty případné ztráty "zalepí" z tržeb jiných projektů, rozhodně ne u blockbusterů za stovky milionů usd (snad s výjimkou Lucase nebo Camerona, kteří si mohou/mohli dovolit celý projekt uhradit v podstatě ze svého). Zkrátka ten předpoklad u takto drahých produkcí, že film se zaplatí a něco/málo/neskutečně vydělá je tam vždy, jaká je pak realita je už samozřejmě věc jiná.

Duna není artovka, ale zároveň nejde o prostý "bum prásk" film, nemá za sebou v současnosti populární frančízu typu Marvel, SW, HP atd. a především startuje v hodně složité době. Ten film to bude mít finančně hodně těžké, ať už bude dobrý (věřím, že ano) nebo ne a nezbývá, než doufat, že dvojka přece jen vznikne. Stejně jako třeba doufám ve dvojku Ality nebo Edge Of Tomorrow.
779756
Já jsem rozhodně rád, že takové filmy vznikají (oba BR jsou má srdcovka) a že třeba ten Villeneuve (a snad v budoucnu i Nolan po Tenetu) dostává stále šanci natáčet vysokorozpočtové blockbustery nehledě na to, jak se jim vede tržebně. A souhlasím, že těch motivací k realizaci té či oné látky může být více (artovka, která posbírá ceny; frančíza, u které vydělá když ne samotný film, tak merch naprosto jistě; partnerství studio+režisér trochu nehledě na zvolenou látku; v mezidobí kultovní status předchůdce a hlad fanoušků po pokračování; potažmo cokoliv dalšího). Pořád si ale myslím, že zisk nebo přinejhorším splacení nákladů hrají tu nejpodstatnější roli. Těžko se vedení studia rozhodne "jo, už teď víme, že to bude propadák, ale jdeme do toho, protože [dosaď libovolný důvod]". Tohle může fungovat u nízkonákladovek, u kterých ty případné ztráty "zalepí" z tržeb jiných projektů, rozhodně ne u blockbusterů za stovky milionů usd (snad s výjimkou Lucase nebo Camerona, kteří si mohou/mohli dovolit celý projekt uhradit v podstatě ze svého). Zkrátka ten předpoklad u takto drahých produkcí, že film se zaplatí a něco/málo/neskutečně vydělá je tam vždy, jaká je pak realita je už samozřejmě věc jiná. Duna není artovka, ale zároveň nejde o prostý "bum prásk" film, nemá za sebou v současnosti populární frančízu typu Marvel, SW, HP atd. a především startuje v hodně složité době. Ten film to bude mít finančně hodně těžké, ať už bude dobrý (věřím, že ano) nebo ne a nezbývá, než doufat, že dvojka přece jen vznikne. Stejně jako třeba doufám ve dvojku Ality nebo Edge Of Tomorrow.
779743
3 0
reagovat
reaguje na: Haggar
Obávam sa že to vidíš príliš optimisticky. Zatiaľ to vypadá tak že práva ľudí budú obmedzované dovtedy dokým sa ľudia nevzbúria. Čo sa týka vakcinácie, nosenia rúšok a lockdownov tak Izrael je krásny príklad toho že tieto opatrenia nemajú zmysel.
779748
Obávam sa že to vidíš príliš optimisticky. Zatiaľ to vypadá tak že práva ľudí budú obmedzované dovtedy dokým sa ľudia nevzbúria. Čo sa týka vakcinácie, nosenia rúšok a lockdownov tak Izrael je krásny príklad toho že tieto opatrenia nemajú zmysel.
779736
2 -7
reagovat
reaguje na: Polux
Podobnou otázku si kladu u více filmů, jejichž tržební potenciál je nízký. To ale neznamená, že si nikdy nenajde cílovku a nestane se z něj kult viz BR a brzo i BR2049. Pak by všichni zpětně litovali, že je to nějaký levný tv film nebo minisérie, ze které šlo vytěžit víc, ale potřetí to nikdo točit nebude.

Podle mě to občas odvážní producenti prosazují jako: film vám nevidělá peníze v kinech, ale posbírá spoustu ocenění, uznání a fanoušků a to zase jednorázové blockbustery nemají. A v této formě se to studiu vrátí. WB pak budou ti, kteří mají dvoudílnou adaptaci nezfilmovatelné knížky, podle které se budou učit generace.

Holt ne každá látka musí skončit zázrakem typu Star Wars a LOTR.
779743
Podobnou otázku si kladu u více filmů, jejichž tržební potenciál je nízký. To ale neznamená, že si nikdy nenajde cílovku a nestane se z něj kult viz BR a brzo i BR2049. Pak by všichni zpětně litovali, že je to nějaký levný tv film nebo minisérie, ze které šlo vytěžit víc, ale potřetí to nikdo točit nebude. Podle mě to občas odvážní producenti prosazují jako: [i]film vám nevidělá peníze v kinech, ale posbírá spoustu ocenění, uznání a fanoušků a to zase jednorázové blockbustery nemají.[/i] A v této formě se to studiu vrátí. WB pak budou ti, kteří mají dvoudílnou adaptaci nezfilmovatelné knížky, podle které se budou učit generace. Holt ne každá látka musí skončit zázrakem typu Star Wars a LOTR.
779741
3 -1
reagují: hanak_v_exilu, Polux
reagovat
V podstatě je jedno, zda bude premiéra souběžně v kinech a na vod, nebo exkluzivně na jedné či druhé platformě. Film bude mít problém se dostat do černých čísel tak jako tak a "dvojka" tak velice pravděpodobně nebude. Tedy pokud se nestane zázrak a WB nedají projektu zelenou s vědomím, že budou (hodně) tratit, ale dotáhnou celý projekt do konce.

Příklad s BR2049 mně také napadl a přihodil bych k porovnání i Arrival. Spolu s Dunou všechny tři filmy podobného ražení ("přemýšlivé" sci-fi, které nekladou důraz jen na první signální) s podobnými finančními výsledky u BR2049 (260m ww) a Arrivalu (200m ww) a to je řeč o tržbách před zlovirem, kdy měly oba filmy volné pole působnosti. Arrival neskončil podobným box office fiaskem (resp. až tak velkým) jen proto, že stál třetinu toho, co BR2049. Duna dopadne imho podobně a i kdyby to v předpandemické době byl totální hit (jakože spíše ne), v současné situaci prostě nebude (protože aby byl, musely by být otevřená kina celosvětově na stejných/velice podobných počtech jako před zlovirem, což ještě nějakou (imho dlouhou) dobu nebudou). 

V podstatě se divím, že Villeneuve dostal další šanci točit film za 150+, jehož tržební potenciál je hodně blízko právě BR2049 nebo Arrivalu a nepochopitelně ještě pouze na adaptaci poloviny předlohy. Jak už jsem psal dříve, Dunu měli (kompletně) zadaptovat jako jednorázovou minisérii na hbo nebo případně omezit produkční kvality a natočit celou látku (a poté ji klidně rozdělit na dva filmy s půlročním/ročním rozestupem mezi premiérami). Snad se stane zmíněný zázrak a "dvojky" se nakonec dočkáme.  
779741
V podstatě je jedno, zda bude premiéra souběžně v kinech a na vod, nebo exkluzivně na jedné či druhé platformě. Film bude mít problém se dostat do černých čísel tak jako tak a "dvojka" tak velice pravděpodobně nebude. Tedy pokud se nestane zázrak a WB nedají projektu zelenou s vědomím, že budou (hodně) tratit, ale dotáhnou celý projekt do konce. Příklad s BR2049 mně také napadl a přihodil bych k porovnání i Arrival. Spolu s Dunou všechny tři filmy podobného ražení ("přemýšlivé" sci-fi, které nekladou důraz jen na první signální) s podobnými finančními výsledky u BR2049 (260m ww) a Arrivalu (200m ww) a to je řeč o tržbách před zlovirem, kdy měly oba filmy volné pole působnosti. Arrival neskončil podobným box office fiaskem (resp. až tak velkým) jen proto, že stál třetinu toho, co BR2049. Duna dopadne imho podobně a i kdyby to v předpandemické době byl totální hit (jakože spíše ne), v současné situaci prostě nebude (protože aby byl, musely by být otevřená kina celosvětově na stejných/velice podobných počtech jako před zlovirem, což ještě nějakou (imho dlouhou) dobu nebudou).  V podstatě se divím, že Villeneuve dostal další šanci točit film za 150+, jehož tržební potenciál je hodně blízko právě BR2049 nebo Arrivalu a nepochopitelně ještě pouze na adaptaci poloviny předlohy. Jak už jsem psal dříve, Dunu měli (kompletně) zadaptovat jako jednorázovou minisérii na hbo nebo případně omezit produkční kvality a natočit celou látku (a poté ji klidně rozdělit na dva filmy s půlročním/ročním rozestupem mezi premiérami). Snad se stane zmíněný zázrak a "dvojky" se nakonec dočkáme.  
2 -1
reagují: Cinefil
reagovat

Duna mě dlouho zajímala... a pak přišel Lynch:))

Pověst legendární sci-fi, bájní obří červi, o kterých věděli i ti, kteří knihy nečetli a Lynchův film neznali (a s nimiž jsem se poprvý setkal v pouštním oceánu ve hře F-Zero GX na GameCube a působili fakt majestátně:)), nebo seriál s Vašutem, z něhož viděl člověk fotky v TV Magazínu, ale rodiče nechtěli platit kabelovku, tak si to nemohl pustit na Hallmarku, nebo kde to dávali:)) To všechno mě k Duně táhlo, navíc jsem fanoušek sci-fi celkově. 

No a nedávno jsem díky Netflixu konečně spatřil to Lynchovo neštěstí na vlastní oči a veškeré dojmy a očekávání se změnily:))) Je to asi ten nejodpornější film, co jsem kdy viděl (a to jsem viděl Taxidermii). O baronu Harkonnenovi asi netřeba mluvit, ale hnusný tam bylo všechno, i dýchací přístroje či co to bylo, který vypadaly, jako když postavám z nosu lezou pijavice. Fascinujícím způsobem nudný, informačně až komicky komplikovaný počin. Tenhle mix červů a koření mi teda fakt nezachutnal!:)) 

Opravdu nestvůrná nuda to byla a nevím, jestli jenom Lynch natolik zmršil předlohu (případně mu byla zmršena zásahy studia), nebo je to taková (pro mě) bída i na stránkách knih. A vlastně mě zajímá, co s tím Villeneuve provede, ale moc nevěřím jak v hit, tak v zábavnou podívanou. Jeho Zmizení je úžasný, napínavý od první do poslední vteřiny, ale Sicario ani Příchozí už mě za srdce nechytly, z mýho pohledu šlo o takový ty řemeslně dokonalý, chladný počiny. A Blade Runner 2049, tam si myslím, že do finálního hodnocení a dojmu pořád výrazně promlouvá nekonečný obdiv k původnímu Blade Runnerovi!:))

Takže já osobně Dunu moc nevyhlížím a někdy si říkám, jestli to tak nemá i spousta "obyčejných lidí", jestli se jen nepohybuju v internetový bublině nadšenců, což není myšleno nijak špatně. Jestli bude v kinech nebo na streamu je mi jedno, nevnímám jí jako člena stejný ligy, kde je např. novej James Bond, pokračování Rychle a zběsile nebo Mission: Impossible.
779740
Pověst legendární sci-fi, bájní obří červi, o kterých věděli i ti, kteří knihy nečetli a Lynchův film neznali (a s nimiž jsem se poprvý setkal v pouštním oceánu ve hře F-Zero GX na GameCube a působili fakt majestátně:)), nebo seriál s Vašutem, z něhož viděl člověk fotky v TV Magazínu, ale rodiče nechtěli platit kabelovku, tak si to nemohl pustit na Hallmarku, nebo kde to dávali:)) To všechno mě k Duně táhlo, navíc jsem fanoušek sci-fi celkově.  No a nedávno jsem díky Netflixu konečně spatřil to Lynchovo neštěstí na vlastní oči a veškeré dojmy a očekávání se změnily:))) Je to asi ten nejodpornější film, co jsem kdy viděl (a to jsem viděl Taxidermii). O baronu Harkonnenovi asi netřeba mluvit, ale hnusný tam bylo všechno, i dýchací přístroje či co to bylo, který vypadaly, jako když postavám z nosu lezou pijavice. Fascinujícím způsobem nudný, informačně až komicky komplikovaný počin. Tenhle mix červů a koření mi teda fakt nezachutnal!:))  Opravdu nestvůrná nuda to byla a nevím, jestli jenom Lynch natolik zmršil předlohu (případně mu byla zmršena zásahy studia), nebo je to taková (pro mě) bída i na stránkách knih. A vlastně mě zajímá, co s tím Villeneuve provede, ale moc nevěřím jak v hit, tak v zábavnou podívanou. Jeho Zmizení je úžasný, napínavý od první do poslední vteřiny, ale Sicario ani Příchozí už mě za srdce nechytly, z mýho pohledu šlo o takový ty řemeslně dokonalý, chladný počiny. A Blade Runner 2049, tam si myslím, že do finálního hodnocení a dojmu pořád výrazně promlouvá nekonečný obdiv k původnímu Blade Runnerovi!:)) Takže já osobně Dunu moc nevyhlížím a někdy si říkám, jestli to tak nemá i spousta "obyčejných lidí", jestli se jen nepohybuju v internetový bublině nadšenců, což není myšleno nijak špatně. Jestli bude v kinech nebo na streamu je mi jedno, nevnímám jí jako člena stejný ligy, kde je např. novej James Bond, pokračování Rychle a zběsile nebo Mission: Impossible.
Duna mě dlouho zajímala... a pak přišel Lynch:))
2 -4
reagovat
reaguje na: Disketa1
Já taky nepočítám, že by se to nějak zlepšilo. Na druhou stranu se dá si myslím, že někdy během léta se zjistí, že vakcinace nějak nepomáhá a bude se muset začit plánovat návrat k normalu, pokud v tom nebudeme chtít žít na věky.
Takže mysím, že během podzimu už by kina být otevřená ve většině zemí být mohla. Druhá věc je, jak moc se tam lidem buce chtít chodit.
779736
Já taky nepočítám, že by se to nějak zlepšilo. Na druhou stranu se dá si myslím, že někdy během léta se zjistí, že vakcinace nějak nepomáhá a bude se muset začit plánovat návrat k normalu, pokud v tom nebudeme chtít žít na věky. Takže mysím, že během podzimu už by kina být otevřená ve většině zemí být mohla. Druhá věc je, jak moc se tam lidem buce chtít chodit.
779733
1 -2
reagují: JAKLA
reagovat

HBO Max

Už je venku nějaký info jak je na tom HBO Max po premieře Wonder Woman a Little Things ? O kolik předplatitelu víc teď ma atd.. :)
779735
Už je venku nějaký info jak je na tom HBO Max po premieře Wonder Woman a Little Things ? O kolik předplatitelu víc teď ma atd.. *:)*
HBO Max
3 -1
reagovat
Těžko říct, jaká bude situace v říjnu. Určitě si nedělám iluze, že by se to nějak zlepšilo. Leda, že by bylo nějaké uvolnění v létě a Duna by se promítala v předpremiéře na Filmovce, přímo v kině Hvězda. 8):))
779733
Těžko říct, jaká bude situace v říjnu. Určitě si nedělám iluze, že by se to nějak zlepšilo. Leda, že by bylo nějaké uvolnění v létě a Duna by se promítala v předpremiéře na Filmovce, přímo v kině Hvězda. *8)**:))*
2 -1
reagují: Haggar
reagovat
Ježíš tady je ale vostrejch chlapců. Abyste se o sebe navzájem nepořezali klucí :D8)?)
779732
Ježíš tady je ale vostrejch chlapců. Abyste se o sebe navzájem nepořezali klucí *:D**8)**?)*
4 0
reagovat
"Zrušte kina, protože do nich chodím nerad."

Supr logika některých lidí. :D:-
779729
[i]"Zrušte kina, protože do nich chodím nerad." [/i] Supr logika některých lidí. *:D**:-*
12 -2
reagovat
reaguje na: MorusRubra
Díky za informaci i když je vlastně na *****, to totiž znamená, že druhý díl nebude. Nakonec si říkám jestli neměl DUNU natočit Peter Berg ten tehdy chtěl adaptovat rts a ne knihu.
779727
Díky za informaci i když je vlastně na *****, to totiž znamená, že druhý díl nebude. Nakonec si říkám jestli neměl DUNU natočit Peter Berg ten tehdy chtěl adaptovat rts a ne knihu.
779724
2 -3
reagovat

fajn článek, souhlasím!

Dává mi smysl zkusit z Duny udělat kultovku na streamu. Do kina by i mimo pandemii lidi "asi" moc nechodili, možná by to tehdá v prosinci 2020 zachránily ty Vánoce, ale kdo se pohrne v říjnu do kina? Tak jen směle. Měsíc před premiérou rozjet buzz pěkným trailerem a půjde to. 
779726
Dává mi smysl zkusit z Duny udělat kultovku na streamu. Do kina by i mimo pandemii lidi "asi" moc nechodili, možná by to tehdá v prosinci 2020 zachránily ty Vánoce, ale kdo se pohrne v říjnu do kina? Tak jen směle. Měsíc před premiérou rozjet buzz pěkným trailerem a půjde to. 
fajn článek, souhlasím!
4 -1
reagovat
reaguje na: LouisNicolasDav
Pro Dunu je natočen jen materiál, který pokrývá první půlku knihy, muselo by se znovu na plac.
779724
Pro Dunu je natočen jen materiál, který pokrývá první půlku knihy, muselo by se znovu na plac.
779704
7 0
reagují: LouisNicolasDav
reagovat
reaguje na: rush
Pokud chce Nolan svoje filmy pouštět jen do kin tak mu nezbyde nic jiného než zakotvit v Číně. :D :-
779723
Pokud chce Nolan svoje filmy pouštět jen do kin tak mu nezbyde nic jiného než zakotvit v Číně. *:D* *:-*
779711
3 -3
reagovat
reaguje na: azurit
Mám to nápodobně, křupači popcornu,  žvatlalove a lidí co pořád svítí na mobilu už mě taky stalo, lepší je si film pustit v klidu doma:+
779722
Mám to nápodobně, křupači popcornu,  žvatlalove a lidí co pořád svítí na mobilu už mě taky stalo, lepší je si film pustit v klidu doma*:+*
779718
7 -6
reagovat
S kiny a velkymi blockbustery je konec. Tenhle cirkus nikdy neskonci a vsichni ve filmovym prumyslu to budou muset pochopit a smirit se s tim. Mne osobne je to sumak. Pokazdy kdyz jsem sel do kina, tak se tam nasla telata, co nedokazali zavrit drzku. To radsi budu v pohodli doma. 
779718
S kiny a velkymi blockbustery je konec. Tenhle cirkus nikdy neskonci a vsichni ve filmovym prumyslu to budou muset pochopit a smirit se s tim. Mne osobne je to sumak. Pokazdy kdyz jsem sel do kina, tak se tam nasla telata, co nedokazali zavrit drzku. To radsi budu v pohodli doma. 
3 -10
reagují: rush
reagovat
Já teda doufám že to na HBO max skončí, protože do kina mezi otravnou verbež už se mi nechce:+

A už se ví kde nakonec zakotví uplakaný Nolan?:D
779711
Já teda doufám že to na HBO max skončí, protože do kina mezi otravnou verbež už se mi nechce*:+* A už se ví kde nakonec zakotví uplakaný Nolan?*:D*
3 -14
reagují: DarkSith
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se