Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Pán prstenů: Návrat krále: V.I.M.

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
reaguje na: Polux
To vypadá úžasně
772598
To vypadá úžasně
772589
2 0
reagovat
reaguje na: Lima
Jasně, v pohodě - jen mně to zajímalo, protože jsem ji objednával úplně standardně na nějakém eshopu (už ani nevím kde:D) a nějak si nepamatuji, že bych s tím měl "honičku", aby na mně vůbec vyšlo. Ale teď si vlastně vybavuji, že jsem ji měl vyhlédnutou od oznámení a objednával jsem hned, jak to šlo. Tím by se to asi vysvětlovalo:D A možná trochu pomohla ta cena, za kterou to bylo asi ochotno koupit o dost méně lidí, než je u sběratelek obvyklé. Jinak souhlas, sběratelka je ve sbírce úplný top.  
772595
Jasně, v pohodě - jen mně to zajímalo, protože jsem ji objednával úplně standardně na nějakém eshopu (už ani nevím kde*:D*) a nějak si nepamatuji, že bych s tím měl "honičku", aby na mně vůbec vyšlo. Ale teď si vlastně vybavuji, že jsem ji měl vyhlédnutou od oznámení a objednával jsem hned, jak to šlo. Tím by se to asi vysvětlovalo*:D* A možná trochu pomohla ta cena, za kterou to bylo asi ochotno koupit o dost méně lidí, než je u sběratelek obvyklé. Jinak souhlas, sběratelka je ve sbírce úplný top.  
772591
2 0
reagují: BranoZ
reagovat
reaguje na: Polux
Tak to gratuluju. ;) O počtu kusů jsem se dočetl ve dvou zdrojích, šlo o počet sběratelek naskladněných do výhradně internetových obchodů,  jeden psal 6 kusů, druhý 10, takže nezahrnovaly svýho času Bontonland, dokud ještě existoval, nebo další kamenné obchody. Zdroje ti neřeknu, přeci jsou to už víc jak dva, tři roky a já už mám počínající stařeckou demenci. :D ___PS: Ty kresby tužkou v té přiložené v kůži zabalené knížce jsou nádherné!!!
772591
Tak to gratuluju. *;)* O počtu kusů jsem se dočetl ve dvou zdrojích, šlo o počet sběratelek naskladněných do výhradně internetových obchodů,  jeden psal 6 kusů, druhý 10, takže nezahrnovaly svýho času Bontonland, dokud ještě existoval, nebo další kamenné obchody. Zdroje ti neřeknu, přeci jsou to už víc jak dva, tři roky a já už mám počínající stařeckou demenci. *:D* ___PS: Ty kresby tužkou v té přiložené v kůži zabalené knížce jsou nádherné!!!
772589
3 0
reagují: Polux
reagovat
reaguje na: Lima
Myslíš tuhle kolekci:D? Však o tom taky píšu, to je limited collector´s edition a že předpokládám, že něco podobného vydá nlc a wb také na uhd. Jinak s těmi ks to máš z nějakého důvěryhodného zdroje? To se mi totiž fakt nechce moc věřit.
772589
Myslíš [url=https://ibb.co/KG7pBxg]tuhle[/url] kolekci*:D*? Však o tom taky píšu, to je limited collector´s edition a že předpokládám, že něco podobného vydá nlc a wb také na uhd. Jinak s těmi ks to máš z nějakého důvěryhodného zdroje? To se mi totiž fakt nechce moc věřit.
772582
4 0
reagují: Bezejmenny, Lima
reagovat
reaguje na: Polux
To pro nás, majitele téhle nádhery, tvoje informace je vlastně až zbytečná. Měl jsem štěstí, počet kusů téhle edice bylo pouhých 6 pro celou Českou republiku. Akorát se autor článku netrefil v ceně, udává 800 dolarů, tedy nějakých cca 20 litrů a bylo to přesně za polovinu. Každopádně nejhezčí sběratelka v mé sbírce.
772582
To pro nás, majitele [i][b][url=https://www.blu-space.cz/single-post/2016/08/19/kompletn%C3%AD-kolekce-p%C5%99%C3%ADb%C4%9Bh%C5%AF-ze-st%C5%99edozem%C4%9B-n%C3%A1m-p%C5%99ipomene-co-znamen%C3%A1-sb%C4%9Bratelstv%C3%AD-a-to-je-moc]téhle nádhery[/url][/b][/i], tvoje informace je vlastně až zbytečná. Měl jsem štěstí, počet kusů téhle edice bylo pouhých 6 pro celou Českou republiku. Akorát se autor článku netrefil v ceně, udává 800 dolarů, tedy nějakých cca 20 litrů a bylo to přesně za polovinu. Každopádně nejhezčí sběratelka v mé sbírce.
772578
8 0
reagují: Polux
reagovat
V prosinci sice vychází lotr na uhd+bd, ale rozhodně se vyplatí počkat na ultimate collector´s edition v příštím roce k 20. výročí. Filmy na bd budou remasterovány (a doufám bez zpraseného dnr) a k tomu kupa nových bonusů, plus se dá očekávat, že dorazí v trochu důstojnějším balení, než jsou plastové amaraye za pár korun. No a po vzoru limited collector´s edition na bd, se jistě nlc s wb nebudou zdráhat za pár měsíců/let vydat na uhd další sběratelský release lotr+hobit. Už teď se těším, jestli to bude exclusive collector´s edition nebo complete collector´s edition, či snad final collector´s edition:D  
772578
V prosinci sice vychází lotr na uhd+bd, ale rozhodně se vyplatí počkat na ultimate collector´s edition v příštím roce k 20. výročí. Filmy na bd budou remasterovány (a doufám bez zpraseného dnr) a k tomu kupa nových bonusů, plus se dá očekávat, že dorazí v trochu důstojnějším balení, než jsou plastové amaraye za pár korun. No a po vzoru limited collector´s edition na bd, se jistě nlc s wb nebudou zdráhat za pár měsíců/let vydat na uhd další sběratelský release lotr+hobit. Už teď se těším, jestli to bude exclusive collector´s edition nebo complete collector´s edition, či snad final collector´s edition*:D*  
2 0
reagují: Lima
reagovat
reaguje na: LouisNicolasDav
Jo to by mohl být částečně důvod. To jsem nevěděl 
772565
Jo to by mohl být částečně důvod. To jsem nevěděl 
772564
1 0
reagovat
reaguje na: Bezejmenny
Ono je to dáno i tím, že to byl první den Vigga na place kdy ještě neabsolvoval šermířský kurz a tak prostě a doslova mává.
772564
Ono je to dáno i tím, že to byl první den Vigga na place kdy ještě neabsolvoval šermířský kurz a tak prostě a doslova mává.
772560
1 -1
reagují: Bezejmenny
reagovat
Když jsme u Pána Prstenů, tak jsem si vzpomněl i na skvělou českou předělávku Pár pařmenů:)
772561
Když jsme u Pána Prstenů, tak jsem si vzpomněl i na skvělou českou předělávku Pár pařmenů:)
3 -1
reagovat
reaguje na: LouisNicolasDav
Já za nejslabší považuji souboj Aragorna s devítkou na Větrově (alespoň doufám, že se to tak jmenuje). 

Je nám čtvrt filmu ukazováno, jak démoničtí jsou a pak je ... já vlastně nevím, odežene (?) jeden šermíř s pochodní. Aby se z nějakého důvodu vytratili a vrátili se odkudsi o pár minut později. 

Prostě v tu chvíli na mě působí jako banda úplných amatérů a je to jeden z důvodů, proč mám Společenstvo jako nejslabší. 

Možná ještě doplním, že paradoxně i tak je ta scéna natočená úplně perfektně (k tomu ta hudba!) a při prvním sledování jsem byl napnutej jak kšandy. 
772560
Já za nejslabší považuji souboj Aragorna s devítkou na Větrově (alespoň doufám, že se to tak jmenuje).  Je nám čtvrt filmu ukazováno, jak démoničtí jsou a pak je ... já vlastně nevím, odežene (?) jeden šermíř s pochodní. Aby se z nějakého důvodu vytratili a vrátili se odkudsi o pár minut později.  Prostě v tu chvíli na mě působí jako banda úplných amatérů a je to jeden z důvodů, proč mám Společenstvo jako nejslabší.  Možná ještě doplním, že paradoxně i tak je ta scéna natočená úplně perfektně (k tomu ta hudba!) a při prvním sledování jsem byl napnutej jak kšandy. 
772454
1 0
reagovat
reaguje na: BranMakMorn
Tolkien byl k sobě velmi kritický, kdy říkával, aby lidé příliš nestudovali kosti ze kterého vaří polévku. Přesto neexistuje druhotný svět (tak Tolkien říkal vymyšleným světům), který by byl tak propracovaný. Je to dáno především jeho zápalem, vzděláním a profesí. Pán Prstenů je jen vrchol ledovce, skutečné jádro jeho celoživotního díla je Silmarilion a Nedokončené příběhy. Přesto je v tomto světe řada nesrovnalostí. Vždyť Tolkien své dílo nedopsal a mnohdy existuje i více variant nedokončeného textu. A jistě by se divil jakého fanatismu jsou mnozí fanoušci schopni, kdy zapomínají, že Hobbit je čistě pohádka psaná pro děti, bez jiných ambicí než být zábavnou knihou. A troufám si tvrdit, že toto platí z velké části i o Pánu prstenů, kdy různé přesahy ke knize přilepují až čtenáři *.  Jeho dílo je přitom žánrová a ne krásná literatura. To přirozeně neznamená, že je méně hodnotná, jen je dobré nazývat skutečnost pravým jménem.
O tom kým je, nebo spíše není  Tom Bombadil, existuje řada představ a je jen Tvoje věc k jaké se přikloníš, nebo vytvoříš. Pro mne je to jedna  z mnoha pohádkových postav v knize, kdy její role začíná ve Hvozdě a končí na Mohylových vrších, kdy dále mizí ze scény, a že je jeden z mála na kterého neúčinkuje prsten, ovšem on sám jej nemůže ovládnout a zlomit. Prý to není Ilúvatar, údajně to vyvrátil sám Tolkien (Jestli si dobře pamatuji, ale to neznamená, že jej tak nemůžeš chápat, ostatně všichni jsou jeho děti tedy i částečně jím). Osobně jej chápu mnohem skromněji, jako postavu podobnou  Stromovousovi, která zabloudila do 4 věku z dob minulých, kdy si sám již nepamatuje kým byl  a je mu to jedno.

Re: Krauset: A tím se vysvětluje, že ji nikde nemůžu na e-shopech najít.

* V Československé socialistické republice byl Pán Prstenů (Hobit ovšem vyšel již v roce 1978) zakázán právě proto, že Zlo se v knize nachází na východě a naopak západ je symbolem naděje. V tom případě se ptám: Proč nebyl povolen Silmarilion kde se Zlo nachází na severu? Toto je krásný příklad dojmologie a chápání souvislostí a přesahů, které v knize neexistují. Jediné co je prokázáno jako Tolkienova reakce na reálnou historii je kultura Rohirů, která byla Tolkienovou verzí Saských dějin bez Normanské invaze a Saské prohry v bitvě u Hastingsu.
772532
Tolkien byl k sobě velmi kritický, kdy říkával, aby lidé příliš nestudovali kosti ze kterého vaří polévku. Přesto neexistuje druhotný svět (tak Tolkien říkal vymyšleným světům), který by byl tak propracovaný. Je to dáno především jeho zápalem, vzděláním a profesí. Pán Prstenů je jen vrchol ledovce, skutečné jádro jeho celoživotního díla je Silmarilion a Nedokončené příběhy. Přesto je v tomto světe řada nesrovnalostí. Vždyť Tolkien své dílo nedopsal a mnohdy existuje i více variant nedokončeného textu. A jistě by se divil jakého fanatismu jsou mnozí fanoušci schopni, kdy zapomínají, že Hobbit je čistě pohádka psaná pro děti, bez jiných ambicí než být zábavnou knihou. A troufám si tvrdit, že toto platí z velké části i o Pánu prstenů, kdy různé přesahy ke knize přilepují až čtenáři *.  Jeho dílo je přitom žánrová a ne krásná literatura. To přirozeně neznamená, že je méně hodnotná, jen je dobré nazývat skutečnost pravým jménem. O tom kým je, nebo spíše není  Tom Bombadil, existuje řada představ a je jen Tvoje věc k jaké se přikloníš, nebo vytvoříš. Pro mne je to jedna  z mnoha pohádkových postav v knize, kdy její role začíná ve Hvozdě a končí na Mohylových vrších, kdy dále mizí ze scény, a že je jeden z mála na kterého neúčinkuje prsten, ovšem on sám jej nemůže ovládnout a zlomit. Prý to není Ilúvatar, údajně to vyvrátil sám Tolkien (Jestli si dobře pamatuji, ale to neznamená, že jej tak nemůžeš chápat, ostatně všichni jsou jeho děti tedy i částečně jím). Osobně jej chápu mnohem skromněji, jako postavu podobnou  Stromovousovi, která zabloudila do 4 věku z dob minulých, kdy si sám již nepamatuje kým byl  a je mu to jedno. Re: Krauset: A tím se vysvětluje, že ji nikde nemůžu na e-shopech najít. [i]* V Československé socialistické republice byl Pán Prstenů (Hobit ovšem vyšel již v roce 1978) zakázán právě proto, že Zlo se v knize nachází na východě a naopak západ je symbolem naděje. V tom případě se ptám: Proč nebyl povolen Silmarilion kde se Zlo nachází na severu? Toto je krásný příklad dojmologie a chápání souvislostí a přesahů, které v knize neexistují. Jediné co je prokázáno jako Tolkienova reakce na reálnou historii je kultura Rohirů, která byla Tolkienovou verzí Saských dějin bez Normanské invaze a Saské prohry v bitvě u Hastingsu.[/i]
772531
5 -1
reagují: krauset
reagovat

OT

co rikate na Toma Bombadila z prvni casti knihy, proc to nebylo ve filmu a proc ho do knihy Tolkien dal? 
772531
co rikate na Toma Bombadila z prvni casti knihy, proc to nebylo ve filmu a proc ho do knihy Tolkien dal? 
OT
3 0
reagují: LouisNicolasDav
reagovat
reaguje na: LouisNicolasDav
To je ale bohužel jen fanouškovský design. 
772529
To je ale bohužel jen fanouškovský design. 
772521
3 0
reagovat
reaguje na: LouisNicolasDav
Na to už jsem starej, teď už si prosím jenom špičkový obraz a zvuk.  :)
772523
Na to už jsem starej, teď už si prosím jenom špičkový obraz a zvuk.  :)
772521
2 0
reagovat
Inak keď už je tu reč o tých 4K remasteroch, viem že teraz budem znieť asi trošku divne ale myslím že nie každá stará klasika potrebuje 4K verziu a všetky tie dnešné nové moderné somarinky ako je HDR a podobne, kde je všetko ostré a nablískané a koľko krát to len zvýrazní problémy napr. vizuálnych efektov ktoré si človek pri klasických verziách nevšimol. Hlavne teda tento tweet ma dosť zarazil a znepokojil. Nechcem tu malovať čerta na stenu ale za mňa to teda vyzerá horšie ako originál. To už jednoducho nieje ten starý LOTR ako ho poznám, je to celé také vyžehlené, až príliš detailné a ten nádherný fantasy feeling ktorý to malo aj vďaka tým všemožným farebným filtrom (ktoré nejak záhadne zmizli) a celkovo tomu jemne rozmazanému obrazu je preč, neviem či mi niekto z miestnych obrazových expertov dá za pravdu ale mne sa to proste nepáči, vôbec mi nieje pochuti čo s tým urobili.
772522
Inak keď už je tu reč o tých 4K remasteroch, viem že teraz budem znieť asi trošku divne ale myslím že nie každá stará klasika potrebuje 4K verziu a všetky tie dnešné nové moderné somarinky ako je HDR a podobne, kde je všetko ostré a nablískané a koľko krát to len zvýrazní problémy napr. vizuálnych efektov ktoré si človek pri klasických verziách nevšimol. Hlavne teda tento [url=https://twitter.com/BenRoyTurner/status/1331933570550657024]tweet[/url] ma dosť zarazil a znepokojil. Nechcem tu malovať čerta na stenu ale za mňa to teda vyzerá horšie ako originál. To už jednoducho nieje ten starý LOTR ako ho poznám, je to celé také vyžehlené, až príliš detailné a ten nádherný fantasy feeling ktorý to malo aj vďaka tým všemožným farebným filtrom (ktoré nejak záhadne zmizli) a celkovo tomu jemne rozmazanému obrazu je preč, neviem či mi niekto z miestnych obrazových expertov dá za pravdu ale mne sa to proste nepáči, vôbec mi nieje pochuti čo s tým urobili.
4 -1
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Zaujala mne tato edice.
772521
Zaujala mne [url=https://i.ytimg.com/vi/AQiapEU5N_c/maxresdefault.jpg]tato edice. [/url]
772465
1 -1
reagují: krauset, AndyKaufman
reagovat
reaguje na: RainMakeR
Až na detail, že Návrat Krále poprvé vyšel v roce 1954 (a jeho základy defacto psal Tolkien již v zákopech 1 světové války), film je z roku 1983, že Lucas sám přiznává, že si název vypůjčil a především ve vší úctě k Lucasovi, ale srovnávat jeho samotného a SW s Tolkienem a s jeho druhotným světem, je jak srovnávat dámu a šachy.
772519
Až na detail, že Návrat Krále poprvé vyšel v roce 1954 (a jeho základy defacto psal Tolkien již v zákopech 1 světové války), film je z roku 1983, že Lucas sám přiznává, že si název vypůjčil a především ve vší úctě k Lucasovi, ale srovnávat jeho samotného a SW s Tolkienem a s jeho druhotným světem, je jak srovnávat dámu a šachy.
772498
4 -2
reagovat

Je pouze jeden návrat! A není to krále !!! Ale Jediho!

772498
https://youtu.be/AxAEo3CWeq8
Je pouze jeden návrat! A není to krále !!! Ale Jediho!
4 -9
reagují: LouisNicolasDav
reagovat
reaguje na: ovmartin23
Tohle je varovný prst osudu!
772494
Tohle je varovný prst osudu!
772474
2 0
reagovat
reaguje na: KARLOS
pravda. pořád jsem neviděl prodlouženou verzi Propasti. snad příští rok vyjdou Vetřelci. a propos, viděl jsem, že jsi ten článek o LotR 4k také četl8)
772476
pravda. pořád jsem neviděl prodlouženou verzi Propasti. snad příští rok vyjdou Vetřelci. a propos, viděl jsem, že jsi ten článek o LotR 4k také četl*8)*
772472
3 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se