Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Mulan: Recenze

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

Mulan

I když zde vidím poměrně nízké hodnocení a ne extra pozitivní komentáře, i přesto mě snímek láká. Je to pěkná disney pohádka a její hraná verze je mi od pohledu sympatická.
Gustavo Woltmann
768346
I když zde vidím poměrně nízké hodnocení a ne extra pozitivní komentáře, i přesto mě snímek láká. Je to pěkná disney pohádka a její hraná verze je mi od pohledu sympatická. Gustavo Woltmann
Mulan
0 0
reagovat
Mě ten vývoj čarodějnice nepřišel, tak špatný. Ona od počátku ví, že jí Mongolové - Böri Khan jen využívá. Nemá moc na výběr, protože čínská říše by jí popravila, protože je čarodějka. Nebral bych jí jako superzlou. Od předělávky
animované pohádky se asi nedá čekat propracovaná psychologie vedlejších postav. Bitva kromě laviny mě přišla dobrá, začátek kdy elitní jednotka Mongolů předstírá ústup ( tradiční mongolská taktika ) a vystřílí pronásledovatele je napaditý.
V seriálu Vikingové je sposta bitev některý jdou dobře nastočený jiný ne.  Osobně neznám moc dobrých bitevních scén s Mongoly, třeba tohle vypadá docela hloupě Mongol
765578
Mě ten vývoj čarodějnice nepřišel, tak špatný. [spoiler]Ona od počátku ví, že jí Mongolové - Böri Khan jen využívá. Nemá moc na výběr, protože čínská říše by jí popravila, protože je čarodějka. Nebral bych jí jako superzlou. Od předělávky animované pohádky se asi nedá čekat propracovaná psychologie vedlejších postav. Bitva kromě laviny mě přišla dobrá, začátek kdy elitní jednotka Mongolů předstírá ústup ( tradiční mongolská taktika ) a vystřílí pronásledovatele je napaditý.[/spoiler] V seriálu Vikingové je sposta bitev některý jdou dobře nastočený jiný ne.  Osobně neznám moc dobrých bitevních scén s Mongoly, třeba tohle vypadá docela hloupě [url=https://www.youtube.com/watch?v=UnwU4nDim6Q]Mongol [/url]
0 0
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
Ten film ma z tychto tvojich popisov coraz viac nasiera a to som ho ani nevidel.:D
765475
Ten film ma z tychto tvojich popisov coraz viac nasiera a to som ho ani nevidel.*:D*
765471
3 0
reagovat
reaguje na: HAL
Nebudu reagovat na všechno, protože někde by to bylo prostě "mně se to líbilo, tobě ne", přesně jak píšeš. 

Ale určitě souhlasím s tím prvním, co píšeš o těch postavách. Respektive souhlasil bych, samozřejmě by se mi líbila větší nejednoznačnost, ale ona tu nefunguje. Spíš kvůli režii a celkově lenosti, ti herci - jakkoliv dobří (Gong Li) tu prostě mění svoje motivace na pokyn režisérky, ne nijak logicky. To budování nejistoty, kam se čarodějnice postaví, tu prostě není. Ona je jednou superzlá, pak je váhající, pak je oběť, pak Mulan respektuje jako ženu/protivnici... kdyby najednou začala stepovat, vůbec by mě to nepřekvapilo. Ten vývoj jako takový by u té hrdinky a vlastně u většiny okolo byl fajn. Kdyby byl nějak smysluplně zasazený do toho filmu. Tady ta čarodějnice byla ale v každé své scéně vlastně úplně jiná postava. Na papíře to možná fungovalo, ve filmu fakt ne. To samé jiné postavy. Tam ta vrstevnatost není, jen se o ní mluví, což je paradoxně to nejhorší řešení, protože jsem tam ty vrstvy hledal a nenašel jsem nic. 

Bitva mi fakt přišla nehezká. Malá, nenápaditá a hloupá. Nechci to srovnávat dejme tomu s Gladiátorem, ale řekněme, že koukám teď na Vikingy. A ten seriál to umí líp jak disneyovka za 200 míčů. 

O Jetovi Li to vím, vlastně jsem měl radost, že vypadal celkem OK. Ale pořád asi není úplně ve formě a asi by bylo prostě lepší, kdyby na tu roli nekývl, když musí jet pod svoje schopnosti. Plus to samozřejmě není bůhvíjaký herec. Chápu, že mít ve filmu Donnieho a Jeta je lákavější než tam mít třeba Donnieho a Chow Yun-Fata, ale tohle prostě svůj účel nesplnilo. 
765471
Nebudu reagovat na všechno, protože někde by to bylo prostě "mně se to líbilo, tobě ne", přesně jak píšeš.  [spoiler]Ale určitě souhlasím s tím prvním, co píšeš o těch postavách. Respektive souhlasil bych, samozřejmě by se mi líbila větší nejednoznačnost, ale ona tu nefunguje. Spíš kvůli režii a celkově lenosti, ti herci - jakkoliv dobří (Gong Li) tu prostě mění svoje motivace na pokyn režisérky, ne nijak logicky. To budování nejistoty, kam se čarodějnice postaví, tu prostě není. Ona je jednou superzlá, pak je váhající, pak je oběť, pak Mulan respektuje jako ženu/protivnici... kdyby najednou začala stepovat, vůbec by mě to nepřekvapilo. Ten vývoj jako takový by u té hrdinky a vlastně u většiny okolo byl fajn. Kdyby byl nějak smysluplně zasazený do toho filmu. Tady ta čarodějnice byla ale v každé své scéně vlastně úplně jiná postava. Na papíře to možná fungovalo, ve filmu fakt ne. To samé jiné postavy. Tam ta vrstevnatost není, jen se o ní mluví, což je paradoxně to nejhorší řešení, protože jsem tam ty vrstvy hledal a nenašel jsem nic. [/spoiler] Bitva mi fakt přišla nehezká. Malá, nenápaditá a hloupá. Nechci to srovnávat dejme tomu s Gladiátorem, ale řekněme, že koukám teď na Vikingy. A ten seriál to umí líp jak disneyovka za 200 míčů.  O Jetovi Li to vím, vlastně jsem měl radost, že vypadal celkem OK. Ale pořád asi není úplně ve formě a asi by bylo prostě lepší, kdyby na tu roli nekývl, když musí jet pod svoje schopnosti. Plus to samozřejmě není bůhvíjaký herec. Chápu, že mít ve filmu Donnieho a Jeta je lákavější než tam mít třeba Donnieho a Chow Yun-Fata, ale tohle prostě svůj účel nesplnilo. 
765365
0 0
reagují: Gorecki
reagovat
reaguje na: BranMakMorn
Viděl. Ale animák s písničkama a mluvícím drakem je typ fimu, na který mám trošku jiné nároky co se týče logiky a tak :)

Navíc co si pamatuju (je to fakt dvacet let, co jsem to viděl), tam i ta bitva byla natočená mnohem napínavěji a líp gradovala. A ta lavina tam fungovala. Tady když vzala deset přileb a začala sama střílet Mongoly do zad a ti otočili katapult, aby ji trefili (protože přesně to uděláš, že jo), jsem fakt myslel, že mi rupne žilka. U animáku bych s tím asi problém neměl, protože prostě animák. Ale tady bohužel. 
765469
Viděl. Ale animák s písničkama a mluvícím drakem je typ fimu, na který mám trošku jiné nároky co se týče logiky a tak :) Navíc co si pamatuju (je to fakt dvacet let, co jsem to viděl), tam i ta bitva byla natočená mnohem napínavěji a líp gradovala. [spoiler]A ta lavina tam fungovala. Tady když vzala deset přileb a začala sama střílet Mongoly do zad a ti otočili katapult, aby ji trefili (protože přesně to uděláš, že jo), jsem fakt myslel, že mi rupne žilka.[/spoiler] U animáku bych s tím asi problém neměl, protože prostě animák. Ale tady bohužel. 
765370
2 0
reagovat
reaguje na: bodion
ale taky tam prijeli verbiri a ona pak utekla k muzstvu ktere nebylo uplne pobliz, to s tou lavinou byla celkem stezejni scena animaku, tak proto se ptam... jeslti jde o to jak je to natocene nebo ze to tam vubec je..
765467
ale taky tam prijeli verbiri a ona pak utekla k muzstvu ktere nebylo uplne pobliz, to s tou lavinou byla celkem stezejni scena animaku, tak proto se ptam... jeslti jde o to jak je to natocene nebo ze to tam vubec je..
765371
0 -1
reagovat
reaguje na: BranMakMorn
V animáku bolo napríklad verbovanie otca a následný odchod Mulan veľmi silná scéna. Vo filme to nemalo žiadny zmysel.
765371
V animáku bolo napríklad verbovanie otca a následný odchod Mulan veľmi silná scéna. Vo filme to nemalo žiadny zmysel.
765370
4 0
reagují: BranMakMorn
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad

hm

dotaz, puvodni animak jsi videl? ja jen ze nektre veci z toho co ti vadi, byli podle mne i tam, tak mi prosim rekni jaky mas nazor na nej
765370
dotaz, puvodni animak jsi videl? ja jen ze nektre veci z toho co ti vadi, byli podle mne i tam, tak mi prosim rekni jaky mas nazor na nej
hm
765355
1 -1
reagují: Mr. Hlad, bodion
reagovat
Já bych jenom chtěl říct, že jsem až skoro zapomněl (i ze zdejších diskuzí), jak se dá nesouhlasit, ale zároveň pořád v pohodě komunikovat.
Už jsem myslel, že to zůstane jako nějaká urban legend dob dávno minulých :D
Díky, kluci.
Díky.
765366
Já bych jenom chtěl říct, že jsem až skoro zapomněl (i ze zdejších diskuzí), jak se dá nesouhlasit, ale zároveň pořád v pohodě komunikovat. Už jsem myslel, že to zůstane jako nějaká urban legend dob dávno minulých *:D* Díky, kluci. Díky.
7 -2
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
No třeba hned to první mi přišlo docela super:
- celkově rozdělení na záporné/kladné postavy je tam docela setřené, jako že císař není žádný svatý ale zabil rodinu hlavního záporáka a tak ten se chce hlavně celkem logicky pomstít, a zlá čarodějka tam má jasný vývoj - pochopí že ta Mulanina cesta je lepší než její, když jim šlo od začátku víceméně o to samé a přidá se k ní (až bych řekl "radikální feministka pochopí že umírněnost je v tom feminismu lepší"). Není to úplně černobílá pohádka a to je velké pozitivum.

Tábor - rozhodně, bylo to nějaké prázdné, na Čínu a takový rozpočet jsem čekal větší davy

Bitva - mě bavila, vizuálně mnohé z těch záběrů vypadaly výborně, a třeba tenhle manévr udělali ještě předtím než ty katapulty začaly

Odstřelení laviny je wtf maximální, to jsem kroutil hlavou mocně.

Jet Li jen pár měsíců před tím natáčením vypadal na umření. Já beru že to není úplně dostatečná výmluva, ale stejně jsem mu tohle nevyčítal, spíš jsem měl radost že vůbec na plátně existuje.

Město máš příběhově vysvětlené. Ale jasně, jako u toho tábora tam mohli nahnat víc komparsistů.


Ale dobrý, já se snažím pochopit proč tě to nebavilo a evidentně jsme tam hodně věcí vnímali úplně jinak.
765365
No třeba hned to první mi přišlo docela super: [spoiler]- celkově rozdělení na záporné/kladné postavy je tam docela setřené, jako že císař není žádný svatý ale zabil rodinu hlavního záporáka a tak ten se chce hlavně celkem logicky pomstít, a zlá čarodějka tam má jasný vývoj - pochopí že ta Mulanina cesta je lepší než její, když jim šlo od začátku víceméně o to samé a přidá se k ní (až bych řekl "radikální feministka pochopí že umírněnost je v tom feminismu lepší"). Není to úplně černobílá pohádka a to je velké pozitivum. Tábor - rozhodně, bylo to nějaké prázdné, na Čínu a takový rozpočet jsem čekal větší davy Bitva - mě bavila, vizuálně mnohé z těch záběrů vypadaly výborně, a třeba tenhle manévr udělali ještě předtím než ty katapulty začaly Odstřelení laviny je wtf maximální, to jsem kroutil hlavou mocně. Jet Li jen pár měsíců před tím natáčením [url=https://i.pinimg.com/564x/87/47/1a/87471a53104dd39014ee7b4b9077847a.jpg]vypadal na umření[/url]. Já beru že to není úplně dostatečná výmluva, ale stejně jsem mu tohle nevyčítal, spíš jsem měl radost že vůbec na plátně existuje. Město máš příběhově vysvětlené. Ale jasně, jako u toho tábora tam mohli nahnat víc komparsistů.[/spoiler] Ale dobrý, já se snažím pochopit proč tě to nebavilo a evidentně jsme tam hodně věcí vnímali úplně jinak.
765355
3 -2
reagují: Mr. Hlad
reagovat
reaguje na: HAL
Dál už jen výčet věcí, u kterých jsem měl facepalm a fakt jsem se mlátil do hlavy
- pokaždé, když Gong Li změnila charakter. Se superzlé na víceméně mentorku na tragickou postavu...
- při každém záběru na výcvikový tábor. Podle mě tam bylo víc stanů než vojáků :)
- celá bitva s katapulty. Protože když má nepřítel katapulty, nechá velitel logicky svoje vojáky sprcnout se tak, aby byli co největší cíl. 
- odstřelení laviny. 
- Jet Li a jeho výraz "potřebuju kadit, jak se z toho kostýmu dostanu?"
- Císařské město je na konci prázdné. Totálně prázdné. Ale museli tam žít tisíce lidí, možná desetitisíce podle toho, jak bylo velké. Vím, že bylo vyhlášené, aby se všichni schovali, ale tohle fakt vypadalo jak Pripjať. A pak se tam odehrávají bitky max deset na deset. 

Vůbec neřeším ty věci, které řeší většina světa, jako chi, born hero Mulan, nulový vývoj postav (Mulan si vlastně nic nevybojovala) a tak. To už mi bylo v podstatě jedno. 


Ten film je strašně nudný, strašně hloupý a strašně sebevědomý. To je ta nejblbější kombinace. Ale jestli se ti to líbilo, good for you. Beze srandy. 
765355
Dál už jen výčet věcí, u kterých jsem měl facepalm a fakt jsem se mlátil do hlavy [spoiler]- pokaždé, když Gong Li změnila charakter. Se superzlé na víceméně mentorku na tragickou postavu... - při každém záběru na výcvikový tábor. Podle mě tam bylo víc stanů než vojáků :) - celá bitva s katapulty. Protože když má nepřítel katapulty, nechá velitel logicky svoje vojáky sprcnout se tak, aby byli co největší cíl.  - odstřelení laviny.  - Jet Li a jeho výraz "potřebuju kadit, jak se z toho kostýmu dostanu?" - Císařské město je na konci prázdné. Totálně prázdné. Ale museli tam žít tisíce lidí, možná desetitisíce podle toho, jak bylo velké. Vím, že bylo vyhlášené, aby se všichni schovali, ale tohle fakt vypadalo jak Pripjať. A pak se tam odehrávají bitky max deset na deset.  Vůbec neřeším ty věci, které řeší většina světa, jako chi, born hero Mulan, nulový vývoj postav (Mulan si vlastně nic nevybojovala) a tak. To už mi bylo v podstatě jedno. [/spoiler] Ten film je strašně nudný, strašně hloupý a strašně sebevědomý. To je ta nejblbější kombinace. Ale jestli se ti to líbilo, good for you. Beze srandy. 
765354
7 0
reagují: BranMakMorn, HAL
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
No netuším kam šel, ale určitě nešel s nimi, nikdo z těch které verbovali. S dementy souhlasím... no jsou to číňani, tak co čekat :D
765354
[spoiler]No netuším kam šel, ale určitě nešel s nimi, nikdo z těch které verbovali. S dementy souhlasím... no jsou to číňani, tak co čekat *:D*[/spoiler]
765350
1 -2
reagují: Mr. Hlad
reagovat

Nulan

je nudná sračka. Ani ty souboje nebyly nějak super. Prostě brak.  Připadalo mě to jak variace na G.I Jane nebo Kluci nepláčou mixnutá posledním samurajem. Ale ten je o xyz levelů výš.
Ty hraný pohádky se jim moc nedaří. Kráska a zvíře a Lví král mě dost nudili resp vůbec nebavili.
Nejlepší byla a pro mě stále je Kniha Džunglí.
765352
je nudná sračka. Ani ty souboje nebyly nějak super. Prostě brak.  Připadalo mě to jak variace na G.I Jane nebo Kluci nepláčou mixnutá posledním samurajem. Ale ten je o xyz levelů výš. Ty hraný pohádky se jim moc nedaří. Kráska a zvíře a Lví král mě dost nudili resp vůbec nebavili. Nejlepší byla a pro mě stále je Kniha Džunglí.
Nulan
7 -1
reagovat
reaguje na: HAL
To je možný. Ale tatík šel stejně za nimi. Nehledě na to, že takhle armádu verbuje jen dement :)
765350
To je možný. Ale [spoiler]tatík šel stejně za nimi. Nehledě na to, že takhle armádu verbuje jen dement :)[/spoiler]
765349
3 -1
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
Do té vesnice evidentně přijeli jen verbíři, rozdali povolávací rozkazy, a odjeli doprdele. Do té vidlácké vesnice se netáhla celá armáda. 
765349
[spoiler]Do té vesnice evidentně přijeli jen verbíři, rozdali povolávací rozkazy, a odjeli doprdele. Do té vidlácké vesnice se netáhla celá armáda. [/spoiler]
765348
5 -2
reagují: Mr. Hlad
reagovat
Mimochodem ten film to u mě regulérně prohrál ve chvíli, kdy do vojska naverbují Mulanina otce a on odchází s verbíři. A pak je střih a sedí doma, večeří a buzeruje dceru, že má držet hubu a krok. Načež mu Mulan ukradne zbroj a meč a jede za armádou sama. Jenže ta armáda očividně není někde vedle, jak se mohlo zdát z toho verbování, ale Mulan musí jet někam do hajzlu přes sedmero hor a sedmero lesů a vůbec jsem měl v tu chvíli pocit, že tvůrcům je vlastně úplně všechno jedno a že si myslí, že divákům můžou naservírovat cokoliv, i když to nebude vůbec dávat smysl. "Tady máte film, stál nás hodně peněz, tak žerte, lůzo!"
765348
Mimochodem ten film to u mě regulérně prohrál ve chvíli, kdy [spoiler]do vojska naverbují Mulanina otce a on odchází s verbíři. A pak je střih a sedí doma, večeří a buzeruje dceru, že má držet hubu a krok. Načež mu Mulan ukradne zbroj a meč a jede za armádou sama. Jenže ta armáda očividně není někde vedle, jak se mohlo zdát z toho verbování, ale Mulan musí jet někam do hajzlu přes sedmero hor a sedmero lesů[/spoiler] a vůbec jsem měl v tu chvíli pocit, že tvůrcům je vlastně úplně všechno jedno a že si myslí, že divákům můžou naservírovat cokoliv, i když to nebude vůbec dávat smysl. "Tady máte film, stál nás hodně peněz, tak žerte, lůzo!"
5 -2
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: HAL
Z Birds of Prey by šlo udělat dobrý film, nebo alespoň koukatelný film. Tady není nic. 
765346
Z Birds of Prey by šlo udělat dobrý film, nebo alespoň koukatelný film. Tady není nic. 
765341
2 -1
reagovat
No hlavně mrkněte na ty občas nadšený 100% recenze. Celkově to dělá i 70 % z velkých plátků. Já bych dal tak 5/10 ale tohle je fakt bizar. Mám teorii že to má prostě poreseny Disney nebo jsou tak posrany z Číny nebo nevím. 

Původní film jsem viděl někdy v 11 letech, fakt nejsem zhrzený fanda.
765345
No hlavně mrkněte na ty občas nadšený 100% recenze. Celkově to dělá i 70 % z velkých plátků. Já bych dal tak 5/10 ale tohle je fakt bizar. Mám teorii že to má prostě poreseny Disney nebo jsou tak posrany z Číny nebo nevím.  Původní film jsem viděl někdy v 11 letech, fakt nejsem zhrzený fanda.
3 -1
reagovat
reaguje na: Gorecki
To je hodně on point. :D
765344
To je hodně on point. *:D*
765342
2 0
reagovat
Najlepšie je na tom že to vlastne vytvorili na obraz Číny a ich cenzúry a napriek tomu im na to Číňania z vysoka kašlú a nadávajú na to, že zase Západ zhovaduje ich kultúru.
Snáď si z tohto Hollywood zoberie ponaučenie a prestane sa vtierat toľko čo čínskej priazne.
765343
Najlepšie je na tom že to vlastne vytvorili na obraz Číny a ich cenzúry a napriek tomu im na to Číňania z vysoka kašlú a nadávajú na to, že zase Západ zhovaduje ich kultúru. Snáď si z tohto Hollywood zoberie ponaučenie a prestane sa vtierat toľko čo čínskej priazne.
5 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se