Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Krajina ve stínu: Recenze

příspěvky 1 - 7 Napsat příspěvek
černobílá - alles gute
kamera - super
příběh - nic nového pod sluncem
nevyvolání otázek - jedna se mi hned nabídla. Jsem nějak nepobral to s tím odsunem přes čáru do Rakous, jak tam kempovali přez zimu nebo co, pak jim tam doručili zpět dopis, že jako zurrück do ČR. Tohle mi nepřišlo reálné, myslím že by ta "karavana" po odsunu dotáhla za azylem až někam dolů třeba na Innsbruck. Ale opravte mě, pokud jsem to špatně pobral.
765199
černobílá - alles gute kamera - super příběh - nic nového pod sluncem nevyvolání otázek - jedna se mi hned nabídla. Jsem nějak nepobral to s tím odsunem přes čáru do Rakous, jak tam kempovali přez zimu nebo co, pak jim tam doručili zpět dopis, že jako zurrück do ČR. Tohle mi nepřišlo reálné, myslím že by ta "karavana" po odsunu dotáhla za azylem až někam dolů třeba na Innsbruck. Ale opravte mě, pokud jsem to špatně pobral.
1 0
reagovat
reaguje na: Rimsy
Možná jsem naivní, ale nemyslím si v tomto případě, že by tvůrci (režisér a kamaraman) volili černobílou, aby film "vypadal seriózněji".
Když se nad tím zamyslím, dokonce mi to zní jako blbost. Prostě bych
řekl, že si tvůrce řekne, je to takový hodně tísnivý, svírající, smutný,
tragický příběh, navíc historický film (pro Slámu snad první), hodilo
by se to natočit černobíle. Tu volbu musí udělat, pokud to bere vážně,
tak nemůže automaticky rovnou točit barevně, prostě se nad tím u každého
filmu musí zamyslet a tady já tu volbu chápu. Chci jenom říct, že v
tomhle případě mi to přijde naprosto bez problému, nic, nad čím bych se
vůbec pozastavil. Proto mě překvapuje, že to někdo označí jako vychtěné a
podobně. Ale že to ve výsledném filmu, který se možná nepovedl, zpětně
působí divně nebo nepatřičně, to samozřejmě tak může být. Já jenom někdy
mám potřebu být spravedlivý a nesnažit se tvůrcům přisuzovat domnělé
motivace.
764930
Možná jsem naivní, ale nemyslím si v tomto případě, že by tvůrci (režisér a kamaraman) volili černobílou, aby film "vypadal seriózněji". Když se nad tím zamyslím, dokonce mi to zní jako blbost. Prostě bych řekl, že si tvůrce řekne, je to takový hodně tísnivý, svírající, smutný, tragický příběh, navíc historický film (pro Slámu snad první), hodilo by se to natočit černobíle. Tu volbu musí udělat, pokud to bere vážně, tak nemůže automaticky rovnou točit barevně, prostě se nad tím u každého filmu musí zamyslet a tady já tu volbu chápu. Chci jenom říct, že v tomhle případě mi to přijde naprosto bez problému, nic, nad čím bych se vůbec pozastavil. Proto mě překvapuje, že to někdo označí jako vychtěné a podobně. Ale že to ve výsledném filmu, který se možná nepovedl, zpětně působí divně nebo nepatřičně, to samozřejmě tak může být. Já jenom někdy mám potřebu být spravedlivý a nesnažit se tvůrcům přisuzovat domnělé motivace.
764895
2 0
reagovat
reaguje na: szissou
S kontrastem je to pravda, měl jsem původně v době psaní trochu jiné informace - už jsem to zmírnil. Každopádně film vypadá až příliš uhlazeně, je to takový moderní art, který se snaží navodit patinu historičnosti, ale ne na úkor vizuální přívětivosti pro současného diváka. I proto mi volba černobílého obrazu přijde trochu vychtěná a vycházející ze snahy, aby ten film vypadal seriózněji a věrohodněji - což se ale kvůli scénáři beztak nedaří.
Takže s tím můžeme nesouhlasit, můžeme se o tom hádat, ale to je tak všechno - autorské rozhodnutí to samozřejmě je, to nikomu neberu. Jen sděluju svůj pocit z něj :)
764895
S kontrastem je to pravda, měl jsem původně v době psaní trochu jiné informace - už jsem to zmírnil. Každopádně film vypadá až příliš uhlazeně, je to takový moderní art, který se snaží navodit patinu historičnosti, ale ne na úkor vizuální přívětivosti pro současného diváka. I proto mi volba černobílého obrazu přijde trochu vychtěná a vycházející ze snahy, aby ten film vypadal seriózněji a věrohodněji - což se ale kvůli scénáři beztak nedaří. Takže s tím můžeme nesouhlasit, můžeme se o tom hádat, ale to je tak všechno - autorské rozhodnutí to samozřejmě je, to nikomu neberu. Jen sděluju svůj pocit z něj :)
764795
1 0
reagují: szissou
reagovat
reaguje na: Koudy_Man
Takový seriál bych samozřejmě neviděl :) Ale z hlediska naplnění ambic, které tento film má, by taková forma podle mě opravdu seděla víc.
764894
Takový seriál bych samozřejmě neviděl :) Ale z hlediska naplnění ambic, které tento film má, by taková forma podle mě opravdu seděla víc.
764654
2 0
reagovat

Černobílá

Zamýšlím se nad výrokem, že rozhodnutí pro černobílý vizuál je zbytečné a slouží leda k navození dojmu historičnosti a artovosti. Mě to k dané látce sedí, protože ta doba nebyla jednoduchá a asociuí se mi s ní černobílé fotogarafie prarodičů a dobové záběry z dokumentů a filmových týdeníků. Je to podle mě legitimní volba autora, kterou bych nezpochybňoval domnělou snahou o artovost. 
A ještě mě napadá, že mezi tím, na co byl snímek natáčen a jeho finální kontarstností nevidím souvztažnost, pokud se kontrast upravuje v postprodukci. 
764795
Zamýšlím se nad výrokem, že rozhodnutí pro černobílý vizuál je zbytečné a slouží leda k navození dojmu historičnosti a artovosti. Mě to k dané látce sedí, protože ta doba nebyla jednoduchá a asociuí se mi s ní černobílé fotogarafie prarodičů a dobové záběry z dokumentů a filmových týdeníků. Je to podle mě legitimní volba autora, kterou bych nezpochybňoval domnělou snahou o artovost.  A ještě mě napadá, že mezi tím, na co byl snímek natáčen a jeho finální kontarstností nevidím souvztažnost, pokud se kontrast upravuje v postprodukci. 
Černobílá
1 0
reagují: Rimsy
reagovat

Překlep ve jméně

Dovoluji si jen upozornit na překlep ve jméně herečky: Je to Magdaléna Borová, nikoli Boková.
764720
Dovoluji si jen upozornit na překlep ve jméně herečky: Je to Magdaléna Borová, nikoli Boková.
Překlep ve jméně
2 0
reagovat
Chápu správně, že kdyby to byl seriál minimálně o 10ti dílech, tak by asi bylo lepší?
764654
Chápu správně, že kdyby to byl seriál minimálně o 10ti dílech, tak by asi bylo lepší?
2 0
reagují: Rimsy
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se