Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Drb týdne: Unikl název deváté epizody Star Wars?

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Pro cloveka, jako ja, kdo neni extra fanousek Star Wars, ale je extra fanousek dobrejch blockubusteru (a ne, ted nemyslim Piraty nebo F&F nebo nedejboze Transformers), tak proste sedma epizoda fungovala a osma je divna. V ramci dramturgie a logiky je, stejne jako R1 hodne mimo a mne takvyhle veci strasne vyrusujou z vyslednyho zazitku. Rian je sikovnej, Looper by skvelej vicemene, ale ona cela ta nova trilogie je postavena spatne od zacatku. Abrams to musel vratit do starejch koleji, aby se to vubec rozjelo. Johnson dostal tak volnou ruku, ze mu nikdo nerekl u spousty veci, ze tohle uz trochu smrdi pruserem. Ten film je lehce napdrumernej, ale ne proto, ze by mi sahalna oblibeny postavy a zavedeny postupy. Protoze je proste divnej ve strasny spouste veci. Tady proste scenar a hlavne dramaturgie selhala pro me.
P.S.: Ne, Leia poprvy na platnepouzivajici silu ve vesmiru to fakt neni, staci se nad tim trochu zamyslet a zrovna tahle vec dava smysl docela dost.
707178
Pro cloveka, jako ja, kdo neni extra fanousek Star Wars, ale je extra fanousek dobrejch blockubusteru (a ne, ted nemyslim Piraty nebo F&F nebo nedejboze Transformers), tak proste sedma epizoda fungovala a osma je divna. V ramci dramturgie a logiky je, stejne jako R1 hodne mimo a mne takvyhle veci strasne vyrusujou z vyslednyho zazitku. Rian je sikovnej, Looper by skvelej vicemene, ale ona cela ta nova trilogie je postavena spatne od zacatku. Abrams to musel vratit do starejch koleji, aby se to vubec rozjelo. Johnson dostal tak volnou ruku, ze mu nikdo nerekl u spousty veci, ze tohle uz trochu smrdi pruserem. Ten film je lehce napdrumernej, ale ne proto, ze by mi sahalna oblibeny postavy a zavedeny postupy. Protoze je proste divnej ve strasny spouste veci. Tady proste scenar a hlavne dramaturgie selhala pro me. P.S.: Ne, Leia poprvy na platnepouzivajici silu ve vesmiru to fakt neni, staci se nad tim trochu zamyslet a zrovna tahle vec dava smysl docela dost.
3 0
reagovat
reaguje na: BlackAdder
pre mna osobne bol R1 velmi fajn film a jeden z naj SW filmov, skoda ze svetelne mece neboli, a to ako skoncili hrdinovia bolo skvele.
fajn epizodka a oproti vacsine filmom prijemne zemito natocene.

solo tiez velmi fajn nato co bolo okolo toho atd... ale ta hlavna trilogia to je proste tragedia bez konceptu. 

Cakam v poslednom diely lootboxy a ze pre dopozeranie poslednych 30 min zaplate 10€ a vedla na sedackach bude terminal
707062
pre mna osobne bol R1 velmi fajn film a jeden z naj SW filmov, skoda ze svetelne mece neboli, a to ako skoncili hrdinovia bolo skvele. fajn epizodka a oproti vacsine filmom prijemne zemito natocene. solo tiez velmi fajn nato co bolo okolo toho atd... ale ta hlavna trilogia to je proste tragedia bez konceptu.  Cakam v poslednom diely lootboxy a ze pre dopozeranie poslednych 30 min zaplate 10€ a vedla na sedackach bude terminal
706996
1 -5
reagovat
Ak je toto nazov ep. IX tak ... :D a vlastne ono je to uz i tak jedno. JJ ma pred sebou neludsky tazku ulohu po TLJ ale nebolo by to byvalo lahke ani hned po jeho vlastnej TFA. Cela nova trilogia totiz od zaciatku nemala ziadny premysleny a zaujimavy dramaticky obluk. Po zamietnuti mnohych scenarov sme tak v TFA napokon dostali akurat nostalgy ride v podobe bezbozneho copycatu Novej nadeje. Co dalej a kto su co su vsetky postavy zac nevedeli ani JJ, ani cele Disney. Varila sa zachodova voda a napokon sa k zachodu pripustil Ruin Johnson, aby sa do toho zvysoka vysral. Tak vznikol TLJ, ako drahy, nudny film s nezaujimavymi postavami a zaroven ako WTF Star Wars film, ignorujuci svet na zaklade ktoreho fungovala OT a AJ copycat epizoda 7. Akyukolvek Balance of the Force bude velmi tazke nastolit bez ignorovania epizody 8 co sa asi isto neda.

Inak ma bavi ako obrancovia TLJ hovoria o kritikoch ako o naježenych 30nikoch, ktori nedokazu prijat nieco nove a necakane v podobe akej nam to predviedol tento zly SW film :D Takuto obranu by snad mohol vyniest len niekto, kto nemal SW rad pre nic a nic ine nez len vizual a niekto kto absolutne nedba ci nejaky svet, vesmir drzi pokope a ci prinasa ked tak zaujimavy a zmysluplny posun niekam vpred. Ked sa SW chceli vydat novym necakanym smerom mala na to byt pripravena pôda pred zacatim celej novej trilogie aby to drzalo dohromady. A nemuselo to pritom nevyhnutne byt v pribehu velmi vzdialenemu od OT. 

OK, prequels mozno nie su majstrovskymi dielami ale drzia pokope aspon ako trilogia. Zlaty George Lucas, autor to vela trapnych scen a zlych dialogov ale nikdy nie totalne seruci na svoj vesmir. A rozhodne prinasajuci exciting and fun atrakcie na platno. Balance my ass Disney.
707056
Ak je toto nazov ep. IX tak ... :D a vlastne ono je to uz i tak jedno. JJ ma pred sebou neludsky tazku ulohu po TLJ ale nebolo by to byvalo lahke ani hned po jeho vlastnej TFA. Cela nova trilogia totiz od zaciatku nemala ziadny premysleny a zaujimavy dramaticky obluk. Po zamietnuti mnohych scenarov sme tak v TFA napokon dostali akurat nostalgy ride v podobe bezbozneho copycatu Novej nadeje. Co dalej a kto su co su vsetky postavy zac nevedeli ani JJ, ani cele Disney. Varila sa zachodova voda a napokon sa k zachodu pripustil Ruin Johnson, aby sa do toho zvysoka vysral. Tak vznikol TLJ, ako drahy, nudny film s nezaujimavymi postavami a zaroven ako WTF Star Wars film, ignorujuci svet na zaklade ktoreho fungovala OT a AJ copycat epizoda 7. Akyukolvek Balance of the Force bude velmi tazke nastolit bez ignorovania epizody 8 co sa asi isto neda. Inak ma bavi ako obrancovia TLJ hovoria o kritikoch ako o naježenych 30nikoch, ktori nedokazu prijat nieco nove a necakane v podobe akej nam to predviedol tento zly SW film :D Takuto obranu by snad mohol vyniest len niekto, kto nemal SW rad pre nic a nic ine nez len vizual a niekto kto absolutne nedba ci nejaky svet, vesmir drzi pokope a ci prinasa ked tak zaujimavy a zmysluplny posun niekam vpred. Ked sa SW chceli vydat novym necakanym smerom mala na to byt pripravena pôda pred zacatim celej novej trilogie aby to drzalo dohromady. A nemuselo to pritom nevyhnutne byt v pribehu velmi vzdialenemu od OT.  OK, prequels mozno nie su majstrovskymi dielami ale drzia pokope aspon ako trilogia. Zlaty George Lucas, autor to vela trapnych scen a zlych dialogov ale nikdy nie totalne seruci na svoj vesmir. A rozhodne prinasajuci exciting and fun atrakcie na platno. Balance my ass Disney.
5 -6
reagovat
reaguje na: BlackAdder
Darebák jedna byl super, Solo byl v pohodě, bohužel to schytal za sračkozní TLJ
707011
Darebák jedna byl super, Solo byl v pohodě, bohužel to schytal za sračkozní TLJ
706996
4 -3
reagovat
Epizoda 9 ma byt hodne westernova, pry styl Solo ale mnohem vic western
707010
Epizoda 9 ma byt hodne westernova, pry styl Solo ale mnohem vic western
0 0
reagovat
trochu drbu, ale dam je do SPOILERU, takze kdo se NECHCE pobavit, nemate nuz na krku: Rytiri z Renu se vrati, od "Beyond", at je to cokoli,. Jsou tam novy stormtrooperi, cerveni, a rikaji jim Sith stormtroopers.  Jsou to pesaci odpovidajici vsem Rytirum z Renu, nikomu jinemu. Jsou tam ovsem i jini bojovnici, bojuji tam ruzne druhy soukromych najatch armad, a pry jsou bitvy jeste vetsi a epictejsi, nez jsme zvykli, protoze slovy Johna Boyegy - je to valka ktera ukonci vsechny valky. Zda se ze ono "Beyond" bude duvodem, proc Rey a Ben skrizi znovu sve cesty. Tak nejak se mozna opet uderi na Rey, ale Rytiri z Renu Kyla zradi a on za pomoci Rey uplachne..McGuffinem  filmu ma byt neco, co ukonci valku, a za cim se ostatni honi. Zrejme je to na Tatooinu, kde se nakonec vsichni sejdou, vcetne Kyla, ktery je mozna docasny, mozna trvaly spojenec. Cestu jim kratce a durazne pomuze ukazat Lando.  Poe a Finn budou mit nejakou bocni spolecnou misi, o Rose se nevi, jestli vubec uvidime..Luke mozna pomuze Kylovi najit zpatky cestu. Scenar je pry nejdelsi dosud, objevi se dve nove bojovnice, 3PO bude mit bandolir Chewieho a hul Rey...a film pry bude slzopudny...
707002
trochu drbu, ale dam je do SPOILERU, takze kdo se NECHCE pobavit, nemate nuz na krku: [spoiler]Rytiri z Renu se vrati, od "Beyond", at je to cokoli,. Jsou tam novy stormtrooperi, cerveni, a rikaji jim Sith stormtroopers.  Jsou to pesaci odpovidajici vsem Rytirum z Renu, nikomu jinemu. Jsou tam ovsem i jini bojovnici, bojuji tam ruzne druhy soukromych najatch armad, a pry jsou bitvy jeste vetsi a epictejsi, nez jsme zvykli, protoze slovy Johna Boyegy - je to valka ktera ukonci vsechny valky. Zda se ze ono "Beyond" bude duvodem, proc Rey a Ben skrizi znovu sve cesty. Tak nejak se mozna opet uderi na Rey, ale Rytiri z Renu Kyla zradi a on za pomoci Rey uplachne..McGuffinem  filmu ma byt neco, co ukonci valku, a za cim se ostatni honi. Zrejme je to na Tatooinu, kde se nakonec vsichni sejdou, vcetne Kyla, ktery je mozna docasny, mozna trvaly spojenec. Cestu jim kratce a durazne pomuze ukazat Lando.  Poe a Finn budou mit nejakou bocni spolecnou misi, o Rose se nevi, jestli vubec uvidime..Luke mozna pomuze Kylovi najit zpatky cestu. Scenar je pry nejdelsi dosud, objevi se dve nove bojovnice, 3PO bude mit bandolir Chewieho a hul Rey...a film pry bude slzopudny...[/spoiler]
0 0
reagovat
reaguje na: TheAshenOne
Taky jsem Sola neviděl, stačil mi Darebák jedna. 
706996
Taky jsem Sola neviděl, stačil mi Darebák jedna. 
706991
2 -2
reagují: TheAshenOne, Muf
reagovat
reaguje na: TheAshenOne
Konecne si to rozsekol. Kto ma rovnake zmyslanie ako ty, prave vysiel z konverzacie ako mimon8)
706993
Konecne si to rozsekol. Kto ma rovnake zmyslanie ako ty, prave vysiel z konverzacie ako mimon*8)*
706991
1 -1
reagovat
reaguje na: BlackAdder
moje slova, este aj ta dvojka ma viac bavi ako toto. 
Ja uz protestujem... ani Solo nebol v kine ( a pritom vcelku fajn zbytocny film:D .. lord miller verzia by bola top:)), pockam na Blucko:)
706991
moje slova, este aj ta dvojka ma viac bavi ako toto.  Ja uz protestujem... ani Solo nebol v kine ( a pritom vcelku fajn zbytocny film:D .. lord miller verzia by bola top:)), pockam na Blucko:)
706986
2 -3
reagují: BlackAdder, pepo
reagovat
reaguje na: Arbiter
hej splietol som sa mas pravdu:)
visceral games rusili teda a respawn ma zmiatol s Apex Legends ale uz maju druhy tim:)  snad to vyjde
706990
hej splietol som sa mas pravdu:) visceral games rusili teda a respawn ma zmiatol s Apex Legends ale uz maju druhy tim:)  snad to vyjde
706985
0 0
reagovat
reaguje na: TheAshenOne
Ano, když se koukám na ty in-game videa, který v pěti minutách naservírujou to, čeho jsem se v nových pokračováních zatím nedočkal... To je tak těžký, vymyslet děj, kterej by dával smysl a aspoň trochu ucházející akci? Myslel jsem, že po epizodě I. už horší Star wars neuvidím, ale poslední dva díly to hravě překonaly. V jedničce byl aspoň Darth Maul, v trojce epický finále, ale tady není nic. Abramsovi po sedmičce nevěřím, ale z povinnosti zajdu. Je to už taková tradice...
706986
Ano, když se koukám na ty in-game videa, který v pěti minutách naservírujou to, čeho jsem se v nových pokračováních zatím nedočkal... To je tak těžký, vymyslet děj, kterej by dával smysl a aspoň trochu ucházející akci? Myslel jsem, že po epizodě I. už horší Star wars neuvidím, ale poslední dva díly to hravě překonaly. V jedničce byl aspoň Darth Maul, v trojce epický finále, ale tady není nic. Abramsovi po sedmičce nevěřím, ale z povinnosti zajdu. Je to už taková tradice...
706978
3 -4
reagují: TheAshenOne
reagovat
reaguje na: TheAshenOne
Jen technická, hru od Respawnu nezrušili. Zatím.
706985
Jen technická, hru od Respawnu nezrušili. Zatím.
706978
0 0
reagují: TheAshenOne
reagovat

#fuckDisney

ep7 v kine nostalgia ako svina .... 2 hodiny po filme som zacal nenavidiet Disneyho a v podstate Nova Nadej HD remaster ale s horsimi hercami:D snaha a znovupozretie skoncila po pol hodine s tym ze je to nepozeratelne ale stale o 1 bod lepsie ako TLJ ktory je hlboko v minusovych bodoch :D

ja som sa tak trapne necitil uz dlho, naposledy Venom ( ale to mi je u zadnice:D)

Last Jedi - to je tak strasne zle natocene nic, nuda a v podstate fakac fanusikom.
ako je pisane nizsie to ze to ide svojou cestou atd by mi vobec nevadilo, len tam zlyhala nejaka kontrola, brzda ...ze sice fajn napad ale realizujes to retardovane:D ... vyslovene nenavidim ten film. 

spinoffy ma bavia podstatne viac.. ta zaverecna polhodina v R1 si strka celu novu trilogiu do zadnice.

ku hram je tragedia, ze zrovna EA ma tu licenciu vid Bioware a plytvanie toho timu na grind game Anthem. Respawnu zrusili hru zo SW a Battlefront 2 je tragedia s mega stratami $$$ pre EA ... 

mate skvele univerzum s neobmedzenymi moznostiami a ti ludia nevedia vyprodukovat nic kvalitne.
706978
ep7 v kine nostalgia ako svina .... 2 hodiny po filme som zacal nenavidiet Disneyho a v podstate Nova Nadej HD remaster ale s horsimi hercami:D snaha a znovupozretie skoncila po pol hodine s tym ze je to nepozeratelne ale stale o 1 bod lepsie ako TLJ ktory je hlboko v minusovych bodoch :D ja som sa tak trapne necitil uz dlho, naposledy Venom ( ale to mi je u zadnice:D) Last Jedi - to je tak strasne zle natocene nic, nuda a v podstate fakac fanusikom. ako je pisane nizsie to ze to ide svojou cestou atd by mi vobec nevadilo, len tam zlyhala nejaka kontrola, brzda ...ze sice fajn napad ale realizujes to retardovane:D ... vyslovene nenavidim ten film.  spinoffy ma bavia podstatne viac.. ta zaverecna polhodina v R1 si strka celu novu trilogiu do zadnice. ku hram je tragedia, ze zrovna EA ma tu licenciu vid Bioware a plytvanie toho timu na grind game Anthem. Respawnu zrusili hru zo SW a Battlefront 2 je tragedia s mega stratami $$$ pre EA ...  mate skvele univerzum s neobmedzenymi moznostiami a ti ludia nevedia vyprodukovat nic kvalitne.
#fuckDisney
5 -6
reagují: BlackAdder, Arbiter
reagovat
reaguje na: Sweat55
Presne tak, chcel som to sem napísať už včera ale vykašlal som sa na to. Ono je v pohode že chceli ísť inou cestou a že Johnson sa rozhodol to celé poprehadzovať a vybočiť z cesty ktorú nastolil Abrams v sedmičke, to mi absolútne nevadí a ani mu to nevyčítam. Ale ten spôsob akým to urobil je jednoducho hrozný. Presne ako píše tu kolega podo mnou, tiahne sa to odnikiaľ nikam, riešia sa tam absolútne nezaujímavé veci, šupnú tam podivnú číňanku, len aby to malo nejaký úspech aj v číne, celý film sa tam vlastne nič zásadné nedeje okrem konca, ten jediný za niečo stojí a nejaké logické chyby ma teraz vôbec nezaujímajú, o tých to nieje.
706909
Presne tak, chcel som to sem napísať už včera ale vykašlal som sa na to. Ono je v pohode že chceli ísť inou cestou a že Johnson sa rozhodol to celé poprehadzovať a vybočiť z cesty ktorú nastolil Abrams v sedmičke, to mi absolútne nevadí a ani mu to nevyčítam. Ale ten spôsob akým to urobil je jednoducho hrozný. Presne ako píše tu kolega podo mnou, tiahne sa to odnikiaľ nikam, riešia sa tam absolútne nezaujímavé veci, šupnú tam podivnú číňanku, len aby to malo nejaký úspech aj v číne, celý film sa tam vlastne nič zásadné nedeje okrem konca, ten jediný za niečo stojí a nejaké logické chyby ma teraz vôbec nezaujímajú, o tých to nieje.
706905
6 -5
reagovat
Mě třeba nevadí že se rozhodli jít jinou cestou, to je podle mě skvělý. Mě vadí, že je to tak strašně nezajímavý a nudný, přesně jak říkal Cival včera, nefunguje to ani jako popkorn, jak se to táhne od nikud nikam. 
Proto se trošku těším na devítku, tam Abramsovi věřím že to bude mít ten drive a epičnost, což té osmičce chybělo. 
706905
Mě třeba nevadí že se rozhodli jít jinou cestou, to je podle mě skvělý. Mě vadí, že je to tak strašně nezajímavý a nudný, přesně jak říkal Cival včera, nefunguje to ani jako popkorn, jak se to táhne od nikud nikam.  Proto se trošku těším na devítku, tam Abramsovi věřím že to bude mít ten drive a epičnost, což té osmičce chybělo. 
5 -5
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: KARLOS
Karlos, diky za feedback!
706904
Karlos, diky za feedback!
706903
1 0
reagovat
Myslím, že Randal tu myšlenku špatně interpretoval. TLJ NENÍ originální, je to popkorn, nejsilnější popkulturní značka a součást série, která je na archetypech, zřetelných šablonách a cyklyckého opakovaní motivů postavená.
To, co popisuje a osobně s tím dokážu plně souhlasit, je přístup SILNĚ AUTORSKÝ a za mě je to nejlepší možná cesta, byť dlážděná nespočtem políčků ze stran fanoušků i běžných diváků.
Ta hnidopišská kritika logických lapsů, svébytného vykteslování situací (byť třeba mnohdy až hraničící s parodizací), nebo poukazování, že se to výtvarně posouvá k umělohmotnosti (reakce na Civala a jeho včerejší rozbor TLJ v MZLive) není dána nekvalitami jako takovými. Protože podle takových měřítek můžete a vlastně byste měli odstřelit většinu mainstreamu, hrajícího podle aktuálních hollywoodských i diváckých trendů. Jenže největší rozdíl mezi tím "obyčejným" mainstreamem, jako jsou Marvelovky, animáky, hranými předělávkami klasických pohádek atd. je ten, že je TLJ (ale i Hobit, noví Alieni, Skottovky všeobecně, to abych si rýpnul a vážně kopl do hnízda rozdávajícího mínuska - protože to na ně lze aplikovat beze zbytku) pojat NEPŘEDVÍDATELNĚ, JINÝMI vypravěčskými způsoby (než je v sérii zvykem), má SNAHU odlišit se od zbytku série a očividnou CHUŤ autora divákům předložit něco, co jednak ještě NEVIDĚLI a především NEČEKALI.
Za ty léta na MZ i na místech, kde se koncentrují fanoušci daných věcí (byť já osobně k SW už v dnešní době tímhle způsobem neinklinuju vůbec) jsem zjistil, že je to z pohledu fanoušků vůbec ta nejhorší možná tvůrčí cesta - logicky, fanousci mají své milované představy, většinou úzce spaté s tím, co moc dobře znají a z pohledu běžného diváka dost divoká sázka do loterie, zda na danou vizi autora publikum zareaguje kladně, nebo špatně.
Ty stále se opakující diskuze a silný odpor vůči daným filmům je nejen logický, ale i předvídatelný. O to víc si ale těch osobitých pokusů vážím. Nejde o to, že by TLJ byl "originální", příběhově mi zajímavý vážně nepřijde, nebo zda v něm řadu prokazatelných chyb (především v dramaturgii) ne/vidím a ne/dokážu je posoudit. Jde o to, zda mi ty klady dokážou všechno tohle vynahradit, v nejlepším případě dokonce naprosto převážit. A každý, kdo tvrdí, že je "TLJ vlastně hrozně originální", pak se imo plete ve vyjádření názoru, ovšem nikoliv v jeho pravé podstatě - autorský záměr se zpravidla vyznačuje určitou originalitou, byť to nutně nemusí znamenat originalitu příběhou, či vypravěčskou.
K dotazu Mecama - ne, zatím sem ho znova celý neviděl. Proklikal sem si znova úvod a konec, protože mi jako super OPRAVDU přijdou. Nemám ale problém pochopit, proč tomu tak v Tvém případě není.
Toliko k diskuzi a doufám, že Lorian si pro příště ušetří ten uštěpačně výbojný tón - protože jeho dosavadní vyjadřování v diskuzi mi košér nepříjde.
706903
Myslím, že Randal tu myšlenku špatně interpretoval. TLJ NENÍ originální, je to popkorn, nejsilnější popkulturní značka a součást série, která je na archetypech, zřetelných šablonách a cyklyckého opakovaní motivů postavená. To, co popisuje a osobně s tím dokážu plně souhlasit, je přístup SILNĚ AUTORSKÝ a za mě je to nejlepší možná cesta, byť dlážděná nespočtem políčků ze stran fanoušků i běžných diváků. Ta hnidopišská kritika logických lapsů, svébytného vykteslování situací (byť třeba mnohdy až hraničící s parodizací), nebo poukazování, že se to výtvarně posouvá k umělohmotnosti (reakce na Civala a jeho včerejší rozbor TLJ v MZLive) není dána nekvalitami jako takovými. Protože podle takových měřítek můžete a vlastně byste měli odstřelit většinu mainstreamu, hrajícího podle aktuálních hollywoodských i diváckých trendů. Jenže největší rozdíl mezi tím "obyčejným" mainstreamem, jako jsou Marvelovky, animáky, hranými předělávkami klasických pohádek atd. je ten, že je TLJ (ale i Hobit, noví Alieni, Skottovky všeobecně, to abych si rýpnul a vážně kopl do hnízda rozdávajícího mínuska - protože to na ně lze aplikovat beze zbytku) pojat NEPŘEDVÍDATELNĚ, JINÝMI vypravěčskými způsoby (než je v sérii zvykem), má SNAHU odlišit se od zbytku série a očividnou CHUŤ autora divákům předložit něco, co jednak ještě NEVIDĚLI a především NEČEKALI. Za ty léta na MZ i na místech, kde se koncentrují fanoušci daných věcí (byť já osobně k SW už v dnešní době tímhle způsobem neinklinuju vůbec) jsem zjistil, že je to z pohledu fanoušků vůbec ta nejhorší možná tvůrčí cesta - logicky, fanousci mají své milované představy, většinou úzce spaté s tím, co moc dobře znají a z pohledu běžného diváka dost divoká sázka do loterie, zda na danou vizi autora publikum zareaguje kladně, nebo špatně. Ty stále se opakující diskuze a silný odpor vůči daným filmům je nejen logický, ale i předvídatelný. O to víc si ale těch osobitých pokusů vážím. Nejde o to, že by TLJ byl "originální", příběhově mi zajímavý vážně nepřijde, nebo zda v něm řadu prokazatelných chyb (především v dramaturgii) ne/vidím a ne/dokážu je posoudit. Jde o to, zda mi ty klady dokážou všechno tohle vynahradit, v nejlepším případě dokonce naprosto převážit. A každý, kdo tvrdí, že je "TLJ vlastně hrozně originální", pak se imo plete ve vyjádření názoru, ovšem nikoliv v jeho pravé podstatě - autorský záměr se zpravidla vyznačuje určitou originalitou, byť to nutně nemusí znamenat originalitu příběhou, či vypravěčskou. K dotazu Mecama - ne, zatím sem ho znova celý neviděl. Proklikal sem si znova úvod a konec, protože mi jako super OPRAVDU přijdou. Nemám ale problém pochopit, proč tomu tak v Tvém případě není. Toliko k diskuzi a doufám, že Lorian si pro příště ušetří ten uštěpačně výbojný tón - protože jeho dosavadní vyjadřování v diskuzi mi košér nepříjde.
5 0
reagují: mecano
reagovat
706902
https://thumbs.gfycat.com/PortlyShimmeringHammerheadshark-size_restricted.gif
3 -2
reagovat

Split

Z pozice bývalého hc fanouška světa SW a člověka, který je otrávený ze současného vývoje, jsem poněkud mcavoyovsky rozpolcen.
Na jednu stranu bych si vlastně měl přát, aby Ep.IX brutálně propadla, protože tím by snad odstřelila celý ten "nový vesmír", který mě absolutně nezajímá, a došlo by na pár let ticha a úplný restart, takový, v jaký jsem doufal už s EpVII. To znamená nová časová linie kdesi v budoucnu a nový příběh, kde jsou Luke a spol. už jen součástí historie.
Na tu druhou se mi už z principu příčí přát SW nějaký kolaps, navzdory tomu, že Ep.VII-VIII považuju za shit a poslední, po čem toužím, jsou "nové příběhy Finna, Poa nebo Rey", kterými nás chce Kennedy v příštích letech zásobovat.
706900
Z pozice bývalého hc fanouška světa SW a člověka, který je otrávený ze současného vývoje, jsem poněkud mcavoyovsky rozpolcen. Na jednu stranu bych si vlastně měl přát, aby Ep.IX brutálně propadla, protože tím by snad odstřelila celý ten "nový vesmír", který mě absolutně nezajímá, a došlo by na pár let ticha a úplný restart, takový, v jaký jsem doufal už s EpVII. To znamená nová časová linie kdesi v budoucnu a nový příběh, kde jsou Luke a spol. už jen součástí historie. Na tu druhou se mi už z principu příčí přát SW nějaký kolaps, navzdory tomu, že Ep.VII-VIII považuju za shit a poslední, po čem toužím, jsou "nové příběhy Finna, Poa nebo Rey", kterými nás chce Kennedy v příštích letech zásobovat.
Split
4 -4
reagovat
reaguje na: mecano
Ved ja sa tu nehadam, len ma zaujimali dve protichodne spravy, ze maju kvalitne zisky napriek velkym prepadom. To je vsetko ;)
706899
Ved ja sa tu nehadam, len ma zaujimali dve protichodne spravy, ze maju kvalitne zisky napriek velkym prepadom. To je vsetko ;)
706874
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se